Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   183 / 183
(#) Gory válasza isamisa hozzászólására (») Márc 22, 2007
Én a chipcad-nél vettem a Parallax PC-s szkópot kb 27 ropiért. USB-s jószág és nem egy nagy darab, meg nincs 30 deka az egész. 2 csatorna+external trigger. 1Mhz mintavétele van, úgyhogy hallható hangtartományt bőven lehet vele vizsgálni, mert 50Khz-es jelre is még 20 minta jut periódusonként.
(#) isamisa hozzászólása Márc 22, 2007
Sziasztok.

Nekem az lenne a kérdésem hogy valaki tud e valmi infót mondani nekem az EMG TR-4651-os szkópról.

Elvileg elég olcsón hozzá tudok jutni. De nem tudok sok mindent róla csak annyit hogy 1 sugaras.

Hány MHz-es ez a szkóp?

Amolyan kezdő máricskélős szkópnak szeretném venni. Amivel mondjuk még erősítőt is lehet mérni.

Köszi a válaszokat.
(#) Knaliret válasza Dudus hozzászólására (») Jan 17, 2007
Nem egyszerű ez a szkóp vásárlás.....

Kb. fél éve érdeklődtem ez ügyben.
- az újak 250-300e-nél kezdődnek, de ez az alja,
- a használt kapni 35-40e-ért(Bp. Keleti körül van egy használt műszereket forgalmazó bolt ) + kb ugyanennyi egy generál, hogy mérni is úgy mérjen ahogy illik.
- az ETC ~100e, de ugye ennek is vannak korlátai.

Mérlegelni kell.
(#) Dudus válasza Knaliret hozzászólására (») Jan 17, 2007
A 150MHz peródusideje ~6,67ns

50MS/s az 50 millió pont másodpercenként, tehát 20ns -onként vesz 1 mintát.

Ergó nem ismétlődő jeleknél max 50MHz-et tudsz megfigyelni, de ezt is max 2 pontból fogja felrajzolni.

Ismétlődő, periódikus jeleknél meg 150MHz, csak itt több periódusig állandónak kell lennie a jelnek.

Sajnos van, amihez nem tökéletes, de nekem is pont erre fáj a fogam az FFT miatt, nameg a pici hordozható kivitel miatt, csak tudni kell mire jó és mire nem....
(#) Knaliret hozzászólása Jan 17, 2007
PC-s szkóp szóba jön?

- Two channels, 150 MHz Bandwidth
- 50 MS/s real time and 5 GS/s repetitive
- 10 mV/div to 5V/div in nine vertical voltage range
- 150 MHz spectrum analyzer with FFT using
- ETC Scope software for Windows 95, 98, ME, 2000 and XP included

ETC M621http://www.etcsk.com/products/m621/index.php?lang=eng

Magyarországon a SOS Electronic forgalmazza http://www.soselectronic.hu/www/app/index.php
(#) Norberto válasza Woid hozzászólására (») Dec 19, 2006
Ehhez mit szólsz?

[link=http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=15752851]http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=15752851[/link]
(#) Woid hozzászólása Dec 19, 2006
Hát akkor egyenlőre maradt a Conrad. Használtba nem szeretnék belemenni, a legtöbb cég pedig számomra iszonyat magas áron van, igaz szinte sehol nem találtam egysugaras 10-30Mhz szkópot,
csak a kétsugaras "hűdemodern" kategóriák mennek. Nekem ez felesleges is lenne, és drága

Köszönöm mindenkinek a segítséget, még a héten esetleg jöhetnek tippek ha valaki tud.
(#) joci válasza Woid hozzászólására (») Dec 13, 2006
Commedtrade.
Új és használt műszerek árusítása.
www.commed.hu
(#) Prinner válasza Sebi hozzászólására (») Dec 13, 2006
Én is onnan vettem a 20 Megás szkópomat, azóta is kiválóan műxik.
(#) Sebi válasza Woid hozzászólására (») Dec 13, 2006
micilackó.hu-n két kis PHILIPS 10megása is volt, egyet én is vettem tőle, korrekt és elküldi jól becsomagolva. 24V-ról is megy!.
(#) árpix válasza Woid hozzászólására (») Dec 13, 2006
Helló !

a profitech.hu-n is vannak műszerek ,szkóp is
(#) Müszi válasza bbatka hozzászólására (») Dec 13, 2006
I T T is lehet venni szkópokat igaz használtan
(#) bbatka hozzászólása Dec 13, 2006
Videojelhez kevés. Oda kell a 10Mhz-es. Ha digitális szkópban gondolkodsz majd esetleg akkor 100Msps. Ezek a tárolós szkópok már elég drágák, viszont nemcsak periodikus jelet tudsz velük vizsgálni. Gondolom ha csak TV javításhoz kell akkor megfelel az is amit kinéztél.
(#) Norberto válasza Marco_HUN hozzászólására (») Dec 13, 2006
Idézet:
„jobbat vehetnél és hordozható lenne”

Sávszélessége = 2 MHz...szerintem az már gázosan kevés...

Woid: nézz körül az Urbán elektronikánál...meg a Rádiótechnika újság honlapján is, a HAM-bazárban...
(#) Marco_HUN hozzászólása Dec 13, 2006
Szija!
Nem vok vmi nagy elektronikai guru de én ha szkópot vennék akkor tennék hozzá még egy tizest és akkor jobbat vehetnél és hordozható lenne

itt a link hozzá:
választott szkópom
(#) Woid hozzászólása Dec 13, 2006
Sziasztok, két kérdésem lenne.

Az első, a Conrad-on kívűl hol lehetne még szkópot venni, mert én nem igazán találtam ilyen céget ezen kívűl, de nyílván lennie kell. Nem ártana országos házhozszállítás.

Második kérdés, a Conradnal néztem ezt a 10 Mhz-es szkópot
Katt
Végülis a 10Mhz az elég szerintetek ha csak TV és monitor bütyköléshez lesz használva? Maga a készülék gondolom megbízható lehet mert ha jól tudom a márkája az jó...
Következő: »»   183 / 183
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem