Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   187 / 197
(#) gtk válasza eltexto hozzászólására (») Márc 17, 2008
Koszi !

Idézet:
„Azért nem jó az -all, mert a réginél a vhw file-ba generált az ISE, a legutolsó WAIT urtán, leállitó ASSERTION sorokat:

ASSERT (FALSE) REPORT "Simulation successful (not a failure). No problems detected. " SEVERITY FAILURE;”

Korabban nekem is mindig ezzel allt le.
Most hogy beirtam a
  1. wait for 20 ms
-t igy most legeneralja a waveformot.(ahogy korabban emlitettem)

Most akkor kiprobalom ujra Modelsim-el.

Udv.
(#) eltexto válasza gtk hozzászólására (») Márc 17, 2008
Most Modelsim-el szimulálsz vagy az ISE TBW windownak legyártattod csak vele az Expected Simulation Result-ot, amivel frissiti az ISE TBW window-ját. A Post Place&Route model-t szimuláltasd a Modelsim-mel. Ott fel lehet rakni a Block ramot egy objectként, vagy csak a kérdéses signaljait, bus-ait. Az ISE tbw windowjában csak a input waveformot kell szerkeszteni, aztán amikor elinditod a Modelsim szimulációt akkor elötte az ISE PrjNav. legyártja a test stimulust a tbw window waveformja alapján a vhw file-ba, megcsinálja a tdo ( a test futtató makrót. tdo: test do) és ezzel inditja a Modelsimet. A process ablakban a szimulációnál az opcióknál be lehet állitani a simulation run time-t és a resolution-t is. A régi verziókban siman -all opció volt a run time alapbeállitás, de most az újaknál állandó kavirc van, ezzel hogy szinkronba hozzam mindig a testbenh windowban beállitott szimulációs idővel. Igaz -all -al még nem próbáltam. Ja, de igen, próbáltam. Azért nem jó az -all, mert a réginél a vhw file-ba generált az ISE, a legutolsó WAIT urtán, leállitó ASSERTION sorokat:

1. ASSERT (FALSE) REPORT
  2. "Simulation successful (not a failure).  No problems detected. "
  3. SEVERITY FAILURE;

Ez állitotta le -all - ból a szimulációt. Ez az új vhw file-okba nem generálódik. Ha a tbw window 1us hoszzú a szimuláció run time meg 4us, akkor az 1us után nem áll meg mint régen, hanem még háromszor megismétli.

Üdv. Zoli
(#) eltexto válasza gtk hozzászólására (») Márc 15, 2008
ISE-vel nem kell stimulus. A project könyvtárba teszi a prj.vhw file-ba a testbench-et. prj.tdo-val inditja a szimulátort. tbw_rc5.tdo :

1. ## notE: Do not edit this file.
  2. ## Auto generated by Project Navigator for Post-PAR Simulation
  3. ##
  4. vlib work
  5. ## Compile Post-PAR Model
  6. vcom -explicit  -93 "netgen/par/rc5_dec_timesim.vhd"
  7. vcom -explicit  -93 "tbw_rc5.vhw"
  8. vsim -t 1ps -sdfmax "/UUT=netgen/par/rc5_dec_timesim.sdf"  -lib work tbw_rc5
  9. do {tbw_rc5.udo}
  10. view wave
  11. add wave *
  12. view structure
  13. view signals
  14. run 1000ns
  15. ## End

Érdemes nézegetni ezeket a file-okat, mert én is ezekből jöttem rá hogyan kell csinálni.
Az órajel sem jó ?

Nálam ISE alól mindig jó volt.

Üdv. Zoli
(#) gtk válasza eltexto hozzászólására (») Márc 12, 2008
Prefered Language-t nem talalom sehol. Eszkoz / Properties -nel ilyen nincs..

Most ez van:

Idézet:
„ERROR:HDLParsers:3482 - Could not resolve instantiated unit X_ZERO in Verilog module work/vga80x40_test in any library
ERROR:Simulator:199 - Failed when handling dependencies for entity testbench, architecture testbench_arch”

Udv.
(#) Fixer_SH válasza szilva hozzászólására (») Márc 12, 2008
hi!

Megneztem a 18f2550 doksijat. A 169. oldalon talaltam is bar szot a VREGEN-rol, de van ott egy ilyen note:

"note 1: Do not enable the internal regulator if an
external regulator is connected to VUSB."

Nem ketelkedek benne, hogy ertesz hozza, csak nekem most ugy allt ossze a kep, hogy ha en adok a 14-es labra 3.3V-ot, beegetem a progit a PIC-be, az utana nekiall futni (VREGEN aktiv lesz es kiadja a 3.3V-ot a 14-es labon) es a kulso 3.3V meg mindig ott lesz, akkor ott csudavilag tortenik. Ha nem is atomrobbanas, de az mindenkeppen, hogy a fenti note-tal ellenteteset cselekedtem, ami lehet, hogy nem egeszseges a PIC-nek.

Mindenesetre az biztato, hogy a gombnyomvatartosan radugaskor a busy LED villogni kezdett, tehat "valami" mukodik még a kütyüben

Fixer
(#) Jobbagyag hozzászólása Márc 12, 2008
Jelentem teljes a siker EEPROM iras ügyben. A PIC nem felejt. Ami a gond volt amit mondtatok is többen, a változó (ELOBYTE) a bank0-ban volt (20h-tól foglalva) és írás közben a másik bank-ból nem látta. Akár a bank0-ra váltás használata előtt, akár a CBLOCK 0x70 megoldotta a problémát. Ezúton köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
(#) Fixer_SH hozzászólása Márc 11, 2008
Hello srácok!

Nagy a baj! Van egy PicKit 2-m, tegnap még működött, ma már fel sem ismeri a flashelo progi amit adtak hozza.
Csak a zöld LED vilagit rajta kitartoan, de a programban:
"PICkit2 not found...." Az adott USB porton pendrive mukodik. Probaltam atdugni masik USB portra is, de ott sem jo.

Nem kotottem semmi keresztbe, rovidre rajta, csak a Debug express board-ot hasznaltam.
Mar nem uj, kb. fel eves. Mit gondoltok mi lenne megoldas?
Mivel mas egetom nincs, ezert csak garancias megoldasra tudok gondolni. Na igen, de Pécsről Bp.-re kb. 1200Ft-ért viszik... mondjuk meg mindig olcsobb, mint ha vennek egyet ujonan.

Valakinek ötlete esetleg?
Nem szedtem szet meg, hatha garanciaban el tudom intezni. Mondjuk, ahogy latszik, csak par pattintas az egesz.

Köszi!
Fixer

Mod: tul gyorsan kapkodtam (micsoda kepzavar...). csak ideges vagyok. No, szoval talaltam itt ebben a forumban is megoldast: egessem bele a progit, amit vagy Microchiptol, vagy ChipCad-tol tudok beszerezni... koszi... hogyan, ha nincs masik egetom. Vagy vegyek tartalekba egy masikat, es akkor majd felvaltva egetem egyikkel a masikat, ha kell?

Nem égő ez az égető-kérdés egy kicsit a MC-nak, ha ennyire sokan járnak vele így?
(#) trudnai válasza Jobbagyag hozzászólására (») Márc 11, 2008
Mar majdnem jo.

Amiket meg javasoltak a forumtarsak es nem latok a kododban:

1. A kontextus menteshez szukseges adatteruletet a 0x70-es cimre kell tenni igy bank fuggetlen eleressel lehet azokat kezelni - erre ha jol emlekszem 2 fajta megoldast is javasoltak neked

2. GIE-t nem birizgalni ISR-ben

3. Ha jol latom az ELOBYTE nem a bank2-n van...

4. (ezt meg nem irtak) Van nehany PIC aminel az EEPROM irassal gondok vannak, nevezetesen a WR kinullazodik meg mielott az iras befejezodne - es akkor ugye torlod a WREN-t es kesz a balhe... Ezeknel ket megoldas van, egyik, hogy sleep-be kell tenni az MCU-t es interrupttal felebreszteni mikor az iras befejezodott, a masik, hogy egy idozitest kell oda rakni, ami minimum 8ms-et var es csak utana torolni a WREN-t.

4. pontot csak akkor probald ki ha az elso 3 javitas utan is sikertelen az iras!
(#) kobold válasza Jobbagyag hozzászólására (») Márc 10, 2008
A munkaregiszterek mentése interrupt esetén biztos, hogy rossz. Ez a rutin-rész jó:
  1. MOVWF   WSTACK
  2. SWAPF   STATUS,0
  3. MOVWF   SSTACK           ; eddig a mentés
  4. .
  5. .
  6. .
  7. SWAPF   SSTACK,0        ; visszaállítás
  8. MOVWF   STATUS
  9. SWAPF   WSTACK,1
  10. SWAPF   WSTACK,0
  11. RETFIE

Ha nem a SWAPF-et használod, hamis értéket fogsz menteni a státuszból, illetve hamisat is töltesz vissza.
A bank3-as, jelenleg kommentezett rész az interrupt elején szerintem kellene, esetleges korábbi írás végéig várni.
Hirtelen ennyi tűnt ki belőle, ha nem oldódik meg, bezavarom a szimulátorba.
(#) ha6pc válasza dudikof hozzászólására (») Márc 10, 2008
Nem tudom elképzelni,mit akarsz rombolni.
(kutyafészek,bank üvegablak)
Valami támpont:
http://wireless.org.uk/136rig.htm
(#) gtk hozzászólása Márc 7, 2008
Sziasztok !

Lenne egy kerdesem:

Peldanyositani szeretnek, es a port map -ben nem engedi az AND kapuzast. Mi a megoldas?
Idézet:
„AND can not have such operands in this context.”

1. -- port ID 1h
  2.   PORT_VIDEORAM_ADDR_LOW: D_latch
  3.     port map(
  4.           d_latch_data_in => proc_out_port_adjunct,
  5.           d_latch_enable => proc_port_id_adjunct(0) AND proc_write_strobe_adjunct,
  6.      d_latch_data_out => ram_adA( 7 downto 0)                                                                  
  7.          );

Segedszignalokkal valoszinu meg tudnam oldani, de tobb peldanyositas van es..Van egyszerubb modszer?
(mintha mar lattam valahol hasonlo megoldast mint a fenti..)
(#) pici válasza wik hozzászólására (») Márc 7, 2008
Vakura nekem is resetelt de nem kell olyan kozelről vakuzni és menni fog. (zoom)
Hát ahogy írja, a reset után:
After power-on, RAM data are undefined, the reset
signal does not change the content of the RAM

És nincs memória nullázó parancs.
Tehát marad az inicializálás utáni ramtörlés (504db 0)
(#) Jobbagyag hozzászólása Márc 5, 2008
Sziasztok! Van arra technikai megoldas, hogy PIC (konkretan 16F877), ne felejtsen el register tartalmat aramszunet idejere?
Kosz
(#) bbalazs_ válasza Dudus hozzászólására (») Márc 4, 2008
Lehet, de en ezt neztem (alulra kimasolva):
Nekem nincs kredit kartyam (csak debit), de milyen banki utalasra gondolsz, ami NEM transzfer???

Mindegy, mar talaltam nemet disztributort. Meg is rendeltem, par nap es ideer, nem ilyen air canada, akik ket hetig hozzak repulon es mindenert felszamitanak 8 dollart es nem foglalkoznak a vammal es az AFA-val....

Szoval lehet, hogy en vagyok tulerzekeny, de a lehelletfinom hamvas lelkemet karcolja az ilyen.

Payment
We do not accept cheques, money orders, money transfers, or PayPal. All payments must be made over the Internet using a credit card.

Shipping
A charge of CAD$8.00 is automatically added to every order to cover the costs of shipping and handling. It does not matter where you live in the world, or the total cost of your order - the amount is always the same.
All orders are shipped by Air Mail from Canada, and often take only one or two weeks to get to the destination (depending on local holidays, and any delays at your Customs office).
We do not offer any express or courier shipping options.

Duties and Fees
Several people have asked about the payment of Customs duties and clearance fees when their package arrives. We have no way of knowing the requirements in your country - this is your responsibility!

Distributors
We have no retailers or distributors at this time. ELM Electronics is web-based, and therefore all orders must be made over the Internet.

(#) bbalazs_ válasza Dudus hozzászólására (») Márc 4, 2008
Azert nezd meg, HOGYAN is lehet ott fizetni...
Gyakorlatilag a 'nem vagyunk hajlandoak a paypalon kivul semmire' azon kivul majd mi eldontjuk, hogy mikor kuldjuk, aztan ne csodalkozz, ha semmi masert nem vallalunk felelosseget, stb...

Egyebkent azota egy nemet oldalon talaltam elado chipeket, azok elfogadnak mindent. 18Euro+valamennyi szallitas...

DE MIERT irtozik az osszes amerikai a money/bank transfertol???? Egyszer akartam egy kereskedotol venni igy, aki hihetetlenul bunko lett, ahogy ezt felvetetttem neki. Pedig mondom, addig el se kuldje, amig a penzt meg nem kapta, minden bankon keresztul, legalisan, stb. De nem es nem. Csak a paypal. En meg azt sem tudom, mi az...

(#) még1MbR hozzászólása Márc 3, 2008
Sziasztok!

Elővettem egy régi eaglés tervezesű nyákom rajzát és a szokásos hibaüzenetet kaptam az erc-re:
"ERROR: Board and schematic are not consistent!"

Tiszta sor, valamit egyoldalúan módosíthattam anno, nosza neki is álltam kijavítani. A board-on és a sch-n is kitöröltem a hibás alkatrészt, majd újra "add" az sch-n, hogy ezúttal minkét helyen szerepeljen.

A brd-n azonban nem jelenik meg a frissen hozzáadott tranzisztor. Sőt, semmilyen sch-n végzett változtatás.
(ha kitörlöm a project könyvtárból a brd-t, akkor felkínálja, hogy elkészít újra, de mindent elölről kell kezdeni rajzolásilag)

Gondolom kell valamit varázsolnom, hogy újból összehozza egymással az elvi és a nyák rajzot.

A topik nagyságából ítélve félek, hogy szerepelt már ez a kérdés, igyekszem is visszaolvasni... megelégszem egy "igen, volt már"-al is, csak tudjam, hogy nem rágom át magam hiába

Köszönöm szépen előre is!
(#) pipi válasza bladika hozzászólására (») Márc 2, 2008
én pl erre a táblázatra gondoltam, nem a rizsa szövegre
Program/Data Memory Used
In MPLAB IDE, program memory and/or data memory (file register) displays marked with an "R" represent reserved registers.

Device Program Memory Used File registers Used
PIC18F2220/4220 0x0DC0-0x0FFF 0x1F4-0x1FF
PIC18F2221/4221 0x0DC0-0x0FFF
PIC18F2320/4320 0x1DC0-0x1FFF
PIC18F2321/4321 0x1DC0-0x1FFF
PIC18F2331/4331 0x1DC0-0x1FFF 0x2F4-0x2FF
....
(#) leono válasza sprofan hozzászólására (») Márc 1, 2008
Köszi a segítő szándékot.
A datasheet-nél már próbálkoztam korábban is, de eredménytelenül. A javasolt két linket újra kipróbáltam, de semmi. Lehet, hogy nagyon bénán csinálok valamit. A keresője mindíg csak az írja ki, hogy "not found". Szóval semmi.
(#) Balázs válasza rolandosss21 hozzászólására (») Márc 1, 2008
Akkor egyszerűen kötsd rá őket az LPT portra (Data register). Nagyobb fényerejű LED-ek esetében mindenképp tranzisztorokkal kapcsold, nehogy tönkremenjen az alaplap!

lpt.gif

(#) bladika válasza pipi hozzászólására (») Feb 29, 2008
a szokásos dolgokat írta rá mint: nincs csatlakoztatva,nincs táp stb. talán az egyetlen értelmes dolog ez:
The MPLAB ICD 2 is not sufficiently powered to provide the necessary ICSP voltage and current to perform a programming operation.

Ezzel mit is akar mondani? Hogy gyenge lenne a táp?
(#) Prinner válasza firestix hozzászólására (») Feb 28, 2008
Erre használj Topswitch ic-t, ennél egyszerűbben és kisebb fizikai méretben már nem nagyon találsz korrekt megoldást.
rajz
más
A legnehezebben beszerezhető dolog a trafó, az sos electronic-nál szokott lenni az un. dak-okhoz megtekercselt smps trafó, vagy tekersz egyet magadnak. Nézz szét az oldalon az app. note-k között, le van írva a tekercseléstől a méretezésig szinte minden.
(#) gammabuta hozzászólása Feb 25, 2008
Udv!

Van egy keszulekem, amelynek komponens jel kimenete van (3db RCA a videonak) es szeretnem monitorra/TVre kotni.
Sajnos a komponens bemenettel rendelkezo LCD-TVk igen dragak (hat meg az LCD monitorok) ezert egy kabel megepitesen faradozom.
(Progressziv scan-es komponens bemenetu TV-k jelenitik meg csak a kepet tudtommal.)

Tud valaki ilyen kabelrol/adapterrol, ami a komponens jelet atalakitja monitoron megjelenitheto jelle?
Legyen ez egy komponens bemenettel es D-sub(VGA) vagy DVI kimenettel rendelkezo atalakito. (Mivel DVI-bol mar lehet D-Sub-ot.)
Esetleg SCART-os bemenetu TV-re bekotes erdekelne meg, ha a monitoros trukk befuccsolna.

Eddig barmire kerestem csak aforditottjat talaltam, azaz, hogy hogylehet kinyerni a komponens jelet es ilyen kabeleket. Kerlek, ha tudtok infot, vagy lehetetlen irjatok meg.
pl.: http://myhometheater.homestead.com/vgacable.html

"Will I be able to use the VGA to component adapter to watch DVD's from my DVD player on my computer monitor?

Probably not, the adapter just "adapts" it doesn't convert. Nearly all computer monitors need an RGB signal, as compared to the component (Y, Pr, Pb) signal that a DVD player outputs. To view a component signal on an RGB monitor requires a transcoder, which converts the component to an RGB signal. Many projectors and some rare monitors will accept a compent signal via their HD-15 (VGA or RGB) port. This is the intended use for this adapter. Bottom line: For the adapter to work your display device must accept component inputs."

Koszi,
GB.
(#) szilva válasza Novak hozzászólására (») Feb 24, 2008
Elnézést, természetesen nem GOTO, hanem CALL.

A korábban Általad betett "lc2.asm" file-ban néztem, van egy DATS rutin, ami a kijelzőre ír, abban van kikommentezve ez a "CALL LINE2" sor. Első körben azt kellene megpróbálni kivenni a kommentből (kitörölni a pontvesszőt), és újrafordítani a progit.

Az újrafordításhoz szükség van egy "FP.TXT" nevű, lebegőpontos számítási rutinokat tartalmazó file-ra is. Ez a Microchip AN575-ös application note-jában benne lévő forráskódból kibányászható, véleményem szerint az "FP24.A16" file-t kellene "FP.TXT" néven az "lc2.asm" mellé másolni a fordításhoz.

Microchip AN575
(#) Zsooti79 válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Feb 22, 2008
Luki: Én nem azt mondtam, hogy semmit nem értettem az adatlapból, hanem hogy voltak angol mondatok amiket nem tudtam lefordítani a gyenge angol tudásom miatt.
A note1 utáni mondatból indultam ki ami szerintem azt jelentette, amit eSDI-nek is írtam. Úgy gondoltam, ha tápfeszben bír akár 40V-ot is akkor bírja a 24V-os digitális bemeneteket is. Ezek szerint tévedtem...
(#) Zsooti79 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 22, 2008
Gafly: Nem tudom, hogy jó-e még az IC, mert miután hagytam kihülni nem próbáltam meg újra, nem volt már rá időm....
Hogy érted azt, hogy minden digitális bemenet előtt egy ellenállásban és egy zéner diódában látod a megoldást?
Az ellenállást sorba kötni (áram csökkentés céljából), a zénert meg párhuzamosan (földre kötni)?
És a note1 te szerinted is mit jelent az adatlapban?
(#) Zsooti79 válasza Sebi hozzászólására (») Feb 22, 2008
Sebi: És szerinted az ellenállás osztóval hány V-ra csökkentsem a bemenő feszültség értékeket? 5V-ra vagy 15V-ra mint a tápfesz? És te szerinted mit jelent a note1 utáni mondat?
(#) Zsooti79 válasza eSDi hozzászólására (») Feb 22, 2008
eSDI: mire gondolsz...."CMOS rendszerű max. 5V mehet rá"? A csatornaváltó és engedélyező bemenetekre gondolsz? Mert ugye az analóg jelek amiket multiplexer-el azok +\- 15V lehet esetemben +\-10,5V.

Sajnos, amit ide leírtál, kiszedtél az adatlabból az ugyancsak angol nyelven van így nem is tudom értelmezni.

Viszont azt írod max 5V.
Akkor a következő mondat szerinted nem azt jelenti, hogy ha a tápfesznél nagyobb jelet küldesz az előbb említett bemenetekre, akkor azt a tápfesz értékéig levágja?

Adatlap\1. lap teteje\note1: utáni mondat....
(#) sturbi válasza cua hozzászólására (») Feb 21, 2008
Idézet:
„cua írta:
érdeklődve olvastam a leírásokat a ecl/pcl86-os csövekkel épített erősítőkről, gyakorlásnak valóban jók nekem el84-nél kezdődik az erősítőbe való cső. a kimenő tekercselése pedig szinte végtelen folyamat. egyszer fogtam hozzá kb 20 éve, kb 8 után hagytam abba. hacsak valakinek véletlenül nem sikerül jól, akkor bizony sok-sok nekifutás. nem olyan régen volt szerencsém hammond kimenős gu50se-t hallgatni, azóta az az etalon, tehát spórolok két ilyen trafóra ;-D regards,”

A BEAG egyik legjobb hangú erősítője (bocs. gyakorló erősítője) az AE 211. Tavaj volt nálam egy NIPPON SOUND gyártmányú igazi csemege szintén ECL 86-al (buta japán nem tudhatta, hogy ilyen gyakorló csövekkel nem szabadott volna olyan hangú erősítőt építeni, ami ma simán megállja a helyét az AUDIO notE EL 84-ese mellett).
Rossz kimenőtrafóval mindegyik erősítő rosszul szól.... Mostanában építettem ECL 86-al is, EL 84-el is, 6P3C-el is PP-t is SE-t is, 6P3C-el PSE-t, EL 84-el PPP-t is, EL 34-el PP-t és még 6E5P-vel is csináltam SE-t. Egy kezdő persze megengedheti magának. Mindegyik jó lett (nem is gondolnád mennyire, és nem kellett az ECL/PCL 86-osokat külön tenni) Süket fülnek mindegy milyen, nem igaz ?

(#) szilva válasza potyo hozzászólására (») Feb 16, 2008
Valóban, igazad van, emlékeztem rá, hogy korábban olvastam ilyen furcsaságokat az A/D-jéről, de itt nem nagyon figyeltem rá. Egyébként mintának azért tettem be, mert ez így, ennyi beállítással nálam működik, felső 8 bitet használom csak.

Megjegyzem, azt a note-ot nem értem: az A/D RC időalapja elvileg pont azért van, hogy CPU órajeltől független időzítéssel dolgozzon az A/D. Hogy ennek mi köze a sleep-hez és a CPU egyébkénti működéséhez, az számomra rejtély. Lehet, hogy csupán a "digitális zaj" miatt írta oda a gyártó, hogy az ilyen "lassú" konverzióba már akár a CPU által keltett egyéb zajok is beleszólhatnak?
(#) FElici hozzászólása Feb 15, 2008
Nah haladjunk visszafele.

Idézet:
„Még egy kérdés: "_MCLRE_ON" van a konfigban. Van felhúzó ellenállás a lábon?”

Igen, mivel az ICD2 ezzel indítja el a programot.

Idézet:
„Ha a bcf-ek helyett kiviszel 0-t egyszerre a portra(movwf-el), akkor kikapcsol?”

Igen, ebben az esetben kikapcsol.

Idézet:
„...mindegyik GPIO firkalas utan vannak-e ezek a NOP-ok?”

Igen.

Trudnai!
Hasonlóképpen néz ki a program. Csak van (volt) 60 db semmittevő utasításom mindnehol.
És igen, minden bizonynal a TRISIO regisztert írogatam, ami egész jó megoldásnak tűnik.

Ha TRISIO-t állítgatom:
ha inputra állítom azért jó, mert ottvna a felhúzóellenállás,
ha outputra, akkor meg azért, mert alapértelmezésben földre van húzva a port.

Idézet:
„Csak azon csodálkozom, hogyha régóta foglalkozol picekkel, akkor ezeket hogy nem tudod?”

Egyszerű: nem volt rá szükség. Tudtam, hogyha X regisztert akarom múdosítani, akkor melyik bank-ban kell hogy legyek.

Idézet:
„ha a hármas lábra te kiírsz 1-et, de a hármas láb rövidre van zárva a gnd felé, akkor azon a lábon fizikailag sosem jelenik meg az egyes.”

Nah igen, ez a probléma forrása, ugyanis ha nem jelenik meg fizikailag az egyes, akkor RMW hibásan fogja állítani a portot.
Az "áramköröm" annyi, hogy a PIC-re direktben rá van kötve egy (közös anódú) RGB led. A PIC meg az ICD2 programozóra, ami táplálja árammel, elindítja a programot.
Szóval kénytelen leszek majd tranzisztort használni.

Ez van, köszönöm a segítséget!
Következő: »»   187 / 197
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem