Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   3 / 3
(#) watt válasza bodgabo hozzászólására (») Jún 28, 2011
Idézet:
„teljesgáz esetén viszont semennyi nem kell.”

Akkor hogyan is nem fog ez füstölni?
(#) bodgabo válasza laszlo987 hozzászólására (») Jún 28, 2011
Kellene némi átalakítás, mivel gázosdízel esetén a gázolaj marad a fő hajtóanyag, a gáz a gázolaj égését hivatott segíteni, meg persze ő is ad némi energiát az elégésével.
Az eddigi információim szerint viszonylag kis gázmennyiség adagolására van szükség. Indításkor, alapjáraton és teljesgáz esetén viszont semennyi nem kell.
(#) laszlo987 válasza watt hozzászólására (») Jún 28, 2011
Az engedélyeztetés az megint más ügy. A házi elkészítésre gondoltam és lehetőségekre.
(#) laszlo987 hozzászólása Jún 28, 2011
Mi lenne ha a reduktor után egy benzines autóban lévő elektronikus befecskendező fejet szabályoznánk? Az már kész mágnesszelep.
(#) watt válasza bodgabo hozzászólására (») Jún 28, 2011
Simán meg lehet oldani, akár egy ECU-t is lehet készteni, csak a probléma, hogy nem fog rá engedélyt kapni, vagy ha igen, akkor kb. annyiba lesz, mint ha beszereltette volna.
(#) bodgabo válasza laccika77 hozzászólására (») Jún 28, 2011
Én a terhelés (gázpedál állása) és a fordulatszám alapján (e ketőtől függ a beadagolt gázolaj mennyisége is) egy sor (5-6db) fúvókákkal lefojtott mágnesszeleppel szabályoznám a gázmennyiséget. Ezt egy egyszerű mikrovezérlő is meg tudja oldani. A gáz egy reduktorral állandó nyomáson lenne.
(#) laccika77 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jún 28, 2011
Üdv! Én benzin gáz üzemű autóval járok, hengerenkénti gáz befecskendező van benne. Nem egyszerű elektronika vezérli, ami szinte egy önálló számítógép, és csak laptoppal lehet "piszkálni". Jó lenne ha leírnád konkrétabban milyen motor van az autódban? Ha egyszerű hagyományos szívó dízel, szerintem érdemes lenne megpróbálnod, egy régi karburátoros autó (pl: lada) gázrendszerével. A levegőszűrő után beporlasztani a szívócsőbe...?
(#) watt válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jún 28, 2011
Idézet:
„legális beszerelés ára majd 400ezer”

Lehet, nem véletlen...
Idézet:
„A dieselgáz rendszer hivatalosításakor mindig egy átalakítási engedély készül az autóra a gázbeszerelésről, aminek alapján a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál kettős üzeműre (dieselgáz vegyes üzem) vizsgáztatják le az autót.”
(#) dB_Thunder válasza (») Jún 27, 2011
Manapság már az autót is villany vezérli.
Az autó már megvan, viszont a gázcsapot nem akarom kis kezemmel tekergetni. Ebből adódóan kelleni fog egy olyan elektronika ami lekezeli a "gázcsapot" a paraméterek alapján. A beszélgetés és adatgyűjtés után a gáz vezérlő (teljes rendszer) elkészítése a cél.
Akár kiegészíthetnéd a címet is (gáz vezérlő építése)
Kösz!
(#) dB_Thunder hozzászólása Jún 27, 2011
Egyik barátom apja ültette az agyamba a múlt hétvégén ezt a megoldást.
Egyetlen bajom a legális beszerelés ára majd 400ezer, amit kicsit sokallom, viszont nem hinném hogy egy egyszerű szerkezetet nem tudnánk házilag előállítani.
Amit infót felleltem azt most itt közzéteszem:
gázdiesel
Diesel Gáz motor müködése
Totalcar cikk
Bácsgépker
FordForum, itt már beszélgetnek a témáról

OFF érdekes cikk
Csináltam ma már egyszerű tesztet gázgyújtó töltő "dezodorral" alapjáraton, de ezt majd holnap írom meg
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem