Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   3 / 4
(#) ODU válasza fordkapcs hozzászólására (») Márc 3, 2013
Ez nagyon nagyon jó hír. Ki is fogom próbálni amint megjön a tablet. Köszönöm szépen a gyors választ.
(#) fordkapcs válasza ODU hozzászólására (») Márc 3, 2013
Bármelyik PC-s USB bilentyüzet (és egér) működik az androidos tabletekkel (még a vezeték nélküliek is), nem kell semmit átalakítani (próbáltam többfélével is)!
(#) ODU hozzászólása Márc 3, 2013
Sziasztok!

Nem olyan kérdésem lenne, hogy egy számítógép billentyűzetet át lehetne-e alakítani úgy hogy egy tablet felismerje? (androidos). A kérdés azért merült fel bennem mert az érintőképernyőn lassan lehet gépelni, magyar billentyűzetet pedig nem találtam hozzá. A válaszokat előre is köszönöm.
(#) végyé válasza kiss_norbert89 hozzászólására (») Aug 11, 2012
Üdv
Nekem 2 akkucsomag van beépitve tehát 7.5 V körüli a rendszerem.
Kölső csatlakozóval rátettem 4 db laptopból kiszedett cellát és jól működik vele, sem a dugasztáp sem belül eddig nem jelentkezett hiba ez miatt.
Persze ezért túl nagy pótakku nem lehet, ha nagyon le van merülve esetleh a túl nagy töltőáram miat megsérülhet a töltöelektronika.
(#) berciusse hozzászólása Aug 9, 2012
Sziasztok!
Nekem is ilyen MID tabletem ugyanezzel a problémával.
Tudnátok segíteni, hol tudok hozzá használható akkumulátort szerezni?

Köszönöm széépen
(#) kiss_norbert89 hozzászólása Júl 23, 2012
Sziasztok. Van egy egész jó, és olcsó tabom, amit szeretnék tuningolni.
Li-ion akksi van benne, de nem túlzottan viszi sokáig a masinát. Szerintetek elbírna 4, 6, 8, 18650-es Liion cellát?
Arra gondoltam hogy van pár remek cellám és azokat direktbe az akksi mellé párhuzamosan egy nagyon masszív akksit kéne csinálni.
A kérdés hogy a táblegép elektronikája képes lenne-e kezelni, tölteni, kihasználni.
(#) mps válasza mps hozzászólására (») Júl 8, 2012
Nos, ha más is keresné ezt a ps501-es panelt: ez volt a gond. 12,6V-ot adva neki 1A áramkorláttal szépen feltöltődött, majd ki is adta a feszkót, rendesen terhelhetően. Semmi kapcsoló jel, vagy egyéb nem kellett. Amit még kifigyeltem (meg az adatlapban is benne van), a cellákat a legpozitívabb ponttól kell visszafelé bekötni, különben letiltott. (Tudom a próbálgatás nem a legjobb módja ez esetben a nyelvtanulásnak, de bejött, kár nélkül )
(#) mps hozzászólása Júl 7, 2012
Egy kis adalék: A fet meg van, bár nem igen van rá szükség .
Azt a fetet ki akarja nyitni ami töltene, a másikat viszont zárva tartja. A cellák közt elég sok a feszültség különbség. (3,5V;3,7V;4,1V) Elképzelhető, hogy emiatt inkább töltene egy kicsit, gondolom a kiegyenlítést is elvégzi a cucc, de azt csak töltés közben tudná? Szerintetek ha a bemenetre adok 10,8V-ot nagy kárt csinálhat?
(#) mps hozzászólása Júl 7, 2012
Sziasztok!
Próbáltam hasonló témát keresni, de sajnos nem találtam. Van egy barátomnak egy akkupackja, amiben a cellákat kell kicserélnem, a gondom az, hogy a hozzá való kütyü (egy gps) nincs nálam mert használják, tehát nem igazán tudom kipróbálni.
Találtam róla infót: Bővebben: LinkBővebben: Link
A kapcsolás hasonló, csak a ledek nincsenek rajta, valamint a fetek felirata: PHGSK NDS 9407 ezekről nem találtam infót.
Ami első sorban érdekel az az, hogy a kimeneten nem ad feszültséget, gondolom valahogy "be kellene kapcsolni". Viszont ami a feteket vezérli (s8254aa), na annak nem találok semmi olyat amin be tudnám, kapcsolata sincs a mc-vel.
Sajnos az angol tudásom is elég gyér.
Ebben kérnék egy kis segítséget, ötleteket, amit előre is köszönök!
(#) neogeo2 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 15, 2012
Megpróbálom, hátha valaki felismeri.

Az egyik képen beírtam 1-2 dolgot, hogy könnyebb legyen átlátni, egyébként ugyan az a kép...

Tehát a töltő csatlakoztatásakor a bemeneten mérhető a töltő 5V-os feszültsége. Az akku kimeneten az akku 3.5Vos feszültsége van(nem tölt). Tehát a hiba a képen látható áramkörben van. A proci megkapja a megfelelő tápot, töltőről jól működik. A 6WW feliratú ic-t nem sikerült beazonosítanom. Tehát várom az ötleteket.

Köszönöm!
(#) zolika60 válasza neogeo2 hozzászólására (») Jún 14, 2012
Valószínűleg LiPo. De szerintem rá kell legyen írva valahol. Lehet, hogy csak egy biztosíték, vagy egy 0 ohm -os ellenállás hibás. Próbálj méricskélni, hátha szerencséd lesz. Esetleg tegyél fel képet a panelről hátha valaki ráismer.
(#) neogeo2 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 14, 2012
Ebben esetben akkor szinte biztos hogy töltésvezérlő elektronika baja van. Töltés nélkül és töltéssel is 3.5V mérhető az akku kivezetésein.
Az alaplapon található töltés vezérléssel kapcsolatos ic-t nem sikerült beazonosítani. Nem találtam meg google-el. Ráadásul nagyon kicsi smd cucc az egész. Ennek a javításához kevés vagyok mind elméleti, mind gyakorlati tudásban. Az az ötletem támadt, hogy esetleg lehetne építeni egy új töltésvezétlő áramkört. Ha elég kicsire sikerülne megcsinálni, akkor még akár magába a tabletbe is beleférne, mert azért van ott hely még benne. Az akksin 3.7V 5000mAh feliraton kívül semmi infó nincs. Ez LiPo akksi lehet? Csak mert töltőáramkör szempontjából nem mindegy.
(#) zolika60 válasza neogeo2 hozzászólására (») Jún 14, 2012
Ne forraszd ki, mert a töltésvezérlő elektronika az alaplapon van. A helyén mérd meg mi történik ha töltésre kapcsolod. Mérd meg üresen és töltés alatt az akku feszt. Ebből látszik van-e töltés. Ha van akkor cseréld az akkut.
(#) neogeo2 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 13, 2012
Köszönöm a választ.
Szétszedtem. Az akku 3.7V 5000mAh, 2 vezetékkel kapcsolódik az alaplaphoz. A töltő 5V-os. Csak simán csatlakoztassam rá a töltőre? Jó, tudom hogy a töltés nagyobb feszültséggel kell történjen, de honnan tudom hogy mikor van készen?
Sajnos forrasztva van az akku vezetéke az alaplaphoz, a pákám meg nincs itthon. Csak holnap tudom kipróbálni...
(#) zolika60 válasza neogeo2 hozzászólására (») Jún 13, 2012
Igen valószínűleg az akku rossz. Bár ha nem kap egyéb hiba miatt megfelelő töltést az is ilyen jelenséget produkál. Vedd ki az akkut és vizsgáld meg külön tölthető-e.
(#) neogeo2 hozzászólása Jún 13, 2012
Sziasztok!

Egy hibás tabletem van nekem is. A hibája az, hogy csak töltőről hajlandó működni. Bedugott töltővel hibátlanul megy és kiírja hogy tölt, de nem történik semmi. Mi lehet a hiba? Az akksi rossz?

Köszönöm a választ előre is...
(#) kameleon2 válasza végyé hozzászólására (») Márc 30, 2012
Sziasztok! Nos megérkezett a MID érintőüveg. Tökéletesen be volt csomagolva. Olyan amilyennek lennie kell. Kitűnően le volt fóliázva minden oldala, tartalmazta az öntapadós takarófelületet is, így nem kellett a régivel vesződnöm, simítgatnom. Kitűnő lett - jobb mint új korában ! Köszönök minden segítséget !
(#) Helicopter válasza végyé hozzászólására (») Márc 30, 2012
Köszi !!
(#) végyé válasza Helicopter hozzászólására (») Márc 30, 2012
Üdv
Akkor a levél után ide is belinkelem, hátha másnak is kell.

http://www.ebay.com/itm/7-Replacement-Plastic-Cover-for-VIA-8650-To...04e2be
(#) Helicopter hozzászólása Márc 30, 2012
Kedves Fórumtársak !

A korábban itt tárgyalt MID tablet szétszedésekor az öntapadós fólia semmiképpen nem simítható vissza gyári kinézetűre, pld. kis vasalóval, vagy nem létezik ez új állapotban és akkor megrendelném. Valójában az a célom, hogy az akku csere után eredetinek nézzen ki az egyénként új, de elképesztően gyenge akkuval érkezett tabletem.
Köszönettel várom a választ!
(#) kameleon2 válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 18, 2012
Köszönöm a segítséget! A többi már a logisztikán múlik - remélem egyben megérkezik !
(#) nedudgi válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 16, 2012
2.20 USD körülbelül 500Ft. Ajánlott levélként jön.
(#) kameleon2 válasza végyé hozzászólására (») Márc 16, 2012
Köszönöm! tökéletes. Már csak a szállítás kérdéses, hogy mennyibe jön ki.....?
(#) kameleon2 hozzászólása Márc 12, 2012
Sziasztok! Ha netán lenne valakinek elektronikahibás MID -hez hasonló tabletje - érdekelne, mert nekem a touchscreen érintőplexije tört el (az LCD ép maradt, egérrel megy). Találtam kínai gyártót, de sajnos elég magas szállítással együtt a touchpanel ára. Persze, ha valaki betársulna további érintőfelületekbe, akkor már megoszlana a szállítás.Ilyet talaltam Ehhez
(#) végyé válasza ludus hozzászólására (») Feb 10, 2012
Üdv
Persze valami alulapra gondoltam, 2 mm es már jól elviszi és nem nehéz, persze kérdés hogy magából a házból hogyan jut ki a hő.
Valami mikorventillátor? Ha már ugyis eldobandó irányba tendál nem gond kivágni a hátulját ha lenne benne annyi hely.
(#) ludus válasza végyé hozzászólására (») Feb 10, 2012
Nem nagyon fér azon el hűtő mert gyakorlatilag hozzáér a hátlaphoz ami természetesen műanyag. Szabhatnék bele valami fémlemezt is de akkor meg félek hogy rövidzárat csinálok valahol bár lehet hogy ez a járható út.
(#) végyé válasza ludus hozzászólására (») Feb 10, 2012
Üdv
Hát erre nem tudok mit mondani, valószinű a proci hibás vagy valamelyik perifériája nyel el több áramot mint kellene.
Átmeneti javitásképp ragassz a procira valami hütűfelületet, ilyenkor talán segit, de majd a 38 C fokban mi lesz..............
(#) ludus válasza végyé hozzászólására (») Feb 9, 2012
Szia!
A helyzet az hogy félreraktam a dolgot mielőtt nem állok jót magamért...
Szóval megjött a csere akku, ki is cseréltem mire rájöttem hogy - nem is értem hogy nem figyelhettem ennyire - hogy tulajdonképp nem is az akku melegszik hanem a processzor de az viszont veszettül! Annyira hogy egy idő után instabillá is válik a gép tőle ami olyanokban nyilvánul meg hogy pl nem lehet kikapcsolni! Töltöttem rá másik Android verziót is de nem javult meg. Ami az érdekes hogy az óra kb. pont annyi időt "veszít" el, amennyi ideig ki van kapcsolva a gép! Szóval nem tudom abban több mint biztos hogy igazad van hogy nincs benne "bios" akku mivel a töltő elektronika meg az fware van annyira okos hogy nem engedi totál lemerülni az akksikat - mivel ugye az nem tenne túl jót nekik - annyi szufla marad bennük hogy a beállításokat (pl idő, asztali ikonok stb) ne felejtse el.
Szóval egyenlőre itt tartok , van egy plusz akksim meg egy nem mindíg a legjobban működő tabletem amitől sokszor a falra mászok...
Nincs több tippem sajnos!
(#) végyé válasza ludus hozzászólására (») Feb 9, 2012
Üdv
Akkor azt korrektebben rakták össze, nem kellett előlapot hámozni.
Normál állapotban az akku nem meleged. Esetleg a töltés vége felé picit.
Az hogy forrósodik valami túláramra utalhat ami lehet a saját elktronikája is, (ha van) rajta bár hogy mind a 2 rosz lenne.........
Külön CMOS elem minek legyen benne, szerintem a hagyományos értelemben vett BOS setup sincs benne.
Ott van a fixen beépitett akku az elátja a háttérelem funkcióját is. Ha meg totál lemerül akkor gondolom az alapbeállitásokkal indul.
Következő: »»   3 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem