Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Ha már egyszer torz, azon nem nagyon javít semmi. Sziszegést, súgást el lehet távolítani. Ha alapból nem jó a felvétel, akkor az alaplapi hangkártyával is lehet próbálkozni, de sok jóra nem érdemes számítani. Én is digiztem régen kazettát, nem túl jó hangkártyával, mára szerencsére van egy 24bit,96kHz mintavételre is képes Edirol kártyám, azzal egész kiváló minőségben lehet kazit digizni, Technics RS-BX701 deckkel lejátszva. De alapból eléggé jó felvételekből indultam el. Tuti, hogy sehonnan nem lehet pótolni?
És hogy kell beállítani a kompresszort hogy ezt a hatást csinálja? Mert a sima kopresszor arra való hogy a dinamikáját visszavegye, halkabb részek hangosabbak hangosabbak halkabbak legyenek. A limiter meg egy határérték felett vág. Hogy állítsam be hogy ezt a torzításmegszüntető hatást csinálja amit mondtál?
Lehet, hogy az említett programokban is van szoftveres kompresszor,én sosem használtam, csakis analógot. A probléma az hogy a szovtveres kompresszor olyannyiszor megy át a szűrökőn és egyéb áramkörökön, hogy hallható torzítást eredményez.De meg lehet próbálni.
Köszönöm, zajszűrést sikerült már nagyon jól megcsinálnom, a fő probléma a torzítás. Ilyen kompresszorból nincs szoftveres?
Egy programmal(Adobe audition) lehet zajszűrni, frekvenciavágni stb.(hasonló dolgokat az audacity is tud(ingyen letölthető))
Teljesen tiszta CD szerő hangot ne várj, mert azt(szinte)lehetetlen.(lehetséges de ahhoz már komoyl stúdió kellene) A felvétel a következő: egy érzékeny magnódecket használva, azt lehetőleg külső zavarforrásoktól(mikró, rádióadók stb) távol tartva a hangerőt lejebb csavarva olyan 80%-ra bevitel a számítógépre(lehetőleg ne alaplapi hangkártyán keresztül. A felvétel sima audióba menjen, semmilyen tömörítést ne alkalmazz. Ezt a felvett hangot a fentebb említett programokkal lehet vágni. Meg lehet azt is csinálni, hogy az eredeti hangnak fogod a fázisfordítottját(programszinten lehet fázisfordítani) és ezt hozzákevered az eredetihez úgy, hogy a fázisfordított hangereje jóval kisebb legyen az eredetiénél. Ha hozzáadod a zajszűrőt, akkor viszonylag zajmentes hangot lehet produkálni. A másik probléma a túlvezérlés.Erre egy ötletem van, de nem tudom be tudsz-e szerezni audio kompresszort,limitert. Ez az eszköz a túlvezérlést visszatudja úgy fogni, hogy a torzuláshoz közeli(négyszögjelbe átcsapó szinusz) hangnak lekerekíti a négyszögösszetevőjét színuszosra, mindezt úgy, hogy hangerőváltozás ne törtnénjen. Elég speciális szerkezet, létezik belőle olcsó is, de itt fokozottan igaz az, hogy az olcsóval az ember nem sokra megy. Remélem tudtam segíteni.
Alaplapi integrált semmi esetben se jó? Tényleg sokat ront rajt? Gigabyte GA-MA770-UD3 alaplapról van szó, Realtek ALC888 codec High Definition Audio integrált cuccossal. Szoftveresen a torzítások hogy lehet javítni? A digitalizálás elvileg csak ront rajt, nem?
Egy jó minőségű hangkártya és egy jó szoftver szinte csodákra képes. Szoftvernek pl. a Sound Forge-t javaslom.
Sziasztok!
Van jópár kazettám amin pótolhatatlan hangfelvételek vannak, de mivel már vagy 15éve lettek felvéve ezért nem a legjobb a minőségük, sőt a legtöbb túlvezérelve lett felvéve ezért torz is. Annyi jó van a dologban hogy elég jó minőségű kazettékra lett felvéve. Nem lehet a technika jelenlegi állása szerint javítni ezeken a felvételek minőségén? Valami olyan magnóval kéne bedigitalizálnom ami automatice állogatja a fejet, és ezzel a felvétellel lehetne valamit kezdeni szoftverekkel, vagy létezik erre valami speciális analóg áramkor vagy direkt ilyen célra való magnódeck? Frekiátvitellel nincs is nagy baj, arra jól szól, csak a torzítás nagyon nagy (főleg cd-hez szokott füllel.) Lehet valamit kezdeni velük? Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |