Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   3 / 40
(#) Fidel válasza Andras25 hozzászólására (») Jan 7, 2016
Ráhúzod a csőre a szorítógyűrűt, és a tömítést, majd egy hármas alátétet, és szépen kőrbe kifelé elkezded peremezni a csövet, így alakzáróan megfogja az alátét, és a gumi tömítésen már nem tudj a áthúzni az alátétet.
(#) Fidel válasza Noo hozzászólására (») Jan 7, 2016
Köszi, ha jól gondolom, ilyen van a takarítógépekben, ami a mosószert szivattyúzza?
Olyan meg van egy bontott, működő.
(#) Noo válasza Fidel hozzászólására (») Jan 5, 2016
Ulka szivattyúval.
(#) Fidel hozzászólása Dec 31, 2015
Van valakinek arra ötlete, hogy a folyadékot, hogyan lehetne elporlasztani? Az ablakmosó szivattyú a spray szórófejjel, csak egy sugárba tudja kinyomni a vizet is, ez gyenge.
(#) Fidel válasza ocskay hozzászólására (») Dec 31, 2015
Az a baj, hogy ez így pillanatok alatt túlmelegszik. Kéne rakni rá kétoldalról vastag alulemezt, hogy elvigye a hőt, és egy hőkapcsoló sem ártana rá, ami nem engedi, hogy nagyon felmelegedjen.
(#) Fidel válasza peterseprenyi hozzászólására (») Dec 27, 2015
Én úgy gondolom, hogy a permetezés azonnal megindul, és folyamatos, akkor nem tud megégni, csak a megfelelő mennyiséget kell eltalálni, hogy ne tudjon túlmelegedni a cekász, és a folyadék se égjen meg.
(#) peterseprenyi hozzászólása Dec 27, 2015
Szia! Nem lesz jó! A probléma annyi, hogy kell egy közeg, amit felmelegítesz, és a folyadék párologjon. nyilván ez nagyon gyorsan, de a lényege ugyan az. Ha a fűtőszálra, cekászra, bármire,közvetlenül rápermetezed a nyálat, meg fog égni, és istentelen büdös lesz, ráadásul a fűtőcuccod se sokáig fogja bírni a hirtelen hőváltozást.
(#) Fidel hozzászólása Dec 27, 2015
Szerintetek az a megoldás működőképes lenne, hogy egy nagyteljesítményű hajszárító cekász tekercse egy az egybe bekerülne egy zárt tartájba, és erre lenne porlasztva folyamatosan a füstfolyadék!? Ez ugye 1500W körül van, tehát nem kell várni a felmelegedésre a hőtehetetlenség miatt, a folyadék mennyiségét kell belőni egy szeleppel, a felesleges folyadék pedig visszafolyna a lent elhelyezett tartályba. A cekászt a folyadék hűti, nehogy elégjen, miközben nyomja ki a füstöt.
Egyszerre indulhat a porlasztás, és a fűtőszál, mert a felesleges folyadék lefolyik, a fűtőszál meg pillanatok alatt felmelegszik. Egyedül azt kell figyelni, hogy a folyadék ne tudjon kifogyni üzem közben. Én egy olyan gépet szeretnék készíteni, amit lakásvédelemre lehet használni, itt nincs idő várni a felfűtésre, és folyamatosan kell a füstnek ömlenie.
(#) Andras25 hozzászólása Nov 25, 2015
Szasztok ujra!
Kész van a gép bevetésre a vékony cső kapott ráheggesztésst a végére rozsdamenteset persze így már nem lövi le a pumpa.Bár az az egy lépés sem volt olyan egyszerű.Bár így ink csak moddoltam egy gyárit de nekem így is megfelel
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2015
(#) Andras25 hozzászólása Nov 17, 2015
Sziasztok ujra
Ma kiderült hogy az a cső nemis alu hanem valamien saválló/kor.álló acél így legalább attól nem kell féljek hogy mrgzabálja a réz vagy az a rezet az Ulkán
Viszont CO-val lehet hegeszteni?Az van a műhelyben .Vagy muszály neki AWI?
Sziasztok!
(#) Andras25 válasza Djatis hozzászólására (») Nov 14, 2015
Hello Atis
Gratu a gyors összedobásért!Ügyes ügyes
(#) Andras25 válasza Szabi1 hozzászólására (») Nov 14, 2015
Hello Szabi
Nekem négy kiló alu kellett annó, hàzi kohóval olvasztották 750-780fokon
Két félből állt volna a kazán összecsiszolva hővezető pasztával .
A baj az volt hogy a sürü hajtogatás miatt közel voltak a csövek nem folyt be közöttük a olvadt AL(4.5m 4/6 rézcső egy kb 210x210x32mm de már nem emlékszem pontosan)
Jah és több helyen is megzabálta(hajlításoknál)AL a CU-t fujt sokhelyen dalynos nagyon ráfizettem, pedig profi mintakészítő csinålt mintát hőállo szilikonnal befedtük amit kelett meg tömítettünk
De sok sikert neked hozzá
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2015
(#) Andras25 hozzászólása Nov 14, 2015
Szevasztok kedves fórumtársak!
A segítségeteket kérném.
Néhány éve voltam itt utoljára akkor építeni akartam de pár dolog miatt meghalt az az ötletem
Most viszont vettem egy Antari zf1200-as füstgépet és gondoltam kicserélem a gyári gyenge pumpát(műanyag csatlakozós csonk) egy Ulka 48W-osra(9bar ha jól emlékszem,rézcsonk átalakítokkal)
(a gyári18W)
A kis gond csak az hogy lelövi a 3mm-es külső átmérőjű
alu csövet a csatlakozóból a nagy nyomás,egyébként nagyon frankón jó messzire viszi így a füstöt ha öszefogom kézzel a csatlakozóba a csövet képeken is látni(ezért cseréltem le).
5megoldást tudok elképzelni:
1.a gumitömítés nem fekszik bele eléggé a fém csatlakozóba mintahogy a gyári műanyagba ezért jobban megkell süllyeszteni a jobb befekvés miatt
2. Az első mellett a fém csatlakozóra négy szimetrikus bevágás a csatlakozóra a menetre merőlegesen mint a kézi felsőmarók befogópatronjainál,de ez lehet nem jó ötlet a folyadék miatt
3. A csö végét kis hevítés után kúposra nyujtani enyhén egy vezetös segédeszközzel mikor a szorítógyürű és a tömítès is fent van így a kitágított vég tutira nem jöhetne ki
4.az előzőhöz hasonlóan egy gát a cső végére két kis pötty a gumi alá a csővégre co-val egy gát kèpzése tulajdonképpen
5.amit nemigazán szeretnék toldanám a csövet csak hol szerezzem be,és vizszintesre csatlakozòval továbvinni egy müanyag csővel a pumpára csatlakoztatni
A kérésem hogy mondjátok meg ti is meikell oldanátok meg ezt a problémát vagy ha nektek van más ötletetek akkor osszátok meg velem kérlek!
Előre is köszi mindenkinek!
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2015
(#) Szabi1 hozzászólása Okt 3, 2015
Sziasztok! Aki házilag füstgép kazánt öntött mondja már meg pls, hogy milyen rézcsövet használt, illetve mivel öntötte ki, és hány fokon melegítette? Egyszer már megpróbáltam, de bogrács lett belőle, de szerencsére sikerült kimenteni a fűtőszálat. (A fűtőszál direkt a füstgép körülményeihez lett gyártva)
(#) Djatis hozzászólása Júl 28, 2015
Üdv!

Gyors összehoztam a gépet.
rekord egy nap alatt.

Találtam egy 1300 w os gőztisztító kazánt gyakorlatilag ugyanaz az alapelv.
Fel van szerelvényezve a saját hőkioldójával stb.
szó mi szó kb 3 méterre elfúj és a felmelegedési idő is kb 30 mp.
egyenlőre teljesen jó.
Egy régi napágyú házába van beszerelve.
A folytatásban szeretnék egy jégtartályt elé eszkábálni.
(#) peterseprenyi hozzászólása Júl 27, 2015
Kávéfőző nem bírja azt a hőt. Ez a kamrás cucc se az igazi,sose lesz tökéletes. A legegyszerűbb a rézcső olyan 3 as furatú, megy bojler fűtőszál, 265 fogra állítva.
(#) dbase válasza Djatis hozzászólására (») Júl 27, 2015
Elektromos kávéfőző??
(#) ocskay hozzászólása Júl 27, 2015
emlékszek anno pár éve első füst gépem egy szódás szifon és egy cekasz volt felmelegitetem a cekaszt és rányomtam a szódás szívonal a füst anyagot baba olaj és vaniliás cukor kevertem őssze és jo nagy füstöt csináltam vele discoba
(#) Djatis hozzászólása Júl 27, 2015
Üj saját projekt.
De van egy kis gond.
A fűtőszál amire terveztem mosógépé tehát vizes közegre való.
Próba alkalmával 10 mp mulva le is verte a fi relét mindenféle felizzás vagy külsérelmi nyom nélkül.
Tudtok ajánlani más betétet ?
ez egy 1900 w os betét volt.
elég lenne 1500 w is
kimondottan erőset akarok ami legalább 4 méterre kilő.
A ház 5 mm-es kazánlemezből van.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2015
(#) Djatis hozzászólása Júl 14, 2015
Sziasztok!

Egy kedves ismerősöm laboráns ként dolgozik egy gyógyszeripari alcégnél és vittem neki mintát gyári füstfolyadékból.
Teljesen natúr folyadék semmi extra az eredmény 99,7 százalékos glicerin amit bármely élelmiszeripari adalékanyag webáruházban kapsz vagy ilyen boltokban édesítőszer ként is használják.
az én egy liter folyadékomnak tehát 60 százalék glicerin és 40 százalék desztillált víz van.
Egy webáruházból megrendeltem 5 éiter vagyis 6 kiló glicerint összesen 4800 ft plusz posta és már tudom is sűríteni a folyadékomat.
(#) andras99 válasza Djatis hozzászólására (») Júl 4, 2015
Ne kutyulj házilag, ha bárkinek baja lesz tőle Téged vesznek elő. Vedd meg a gyárit.
(#) Djatis hozzászólása Júl 4, 2015
sziasztok!

Egyébként tudja valaki a füst olaj receptjét ?
(#) andras99 válasza Djatis hozzászólására (») Júl 4, 2015
Füstfolyadékokból is van többféle, lehet kapni kifejezetten olyat, aminől sűrű, lassan felszálló füst lesz.
(#) Djatis hozzászólása Júl 4, 2015
Sziasztok!

azzal aproblémával fordulok hozzátok hogy vettem füstolajat teljesen átlagosat.
Mivel lehetne felturbózni pl fajsüjt növelni hogy ne száljon fel olyan hamar.
Egy kb 400 nm ápüéettel körül vett udvaron csinálok lézershow ot de a natúr füst olyan hamar felszáll hogy nem érvényesül sokáig a lézer.
Esetleg ha gricelinnel meg spékelném az jó lehet hogy nehezebb legyen ?
Mert érdekes hogy régen kb 15 éve még amiket vettem füstolajakat azok lényegesen sűrűbbek voltak már az üvegben sem volt olyan mintha sima vizet lötyögtetnék.
(#) peterseprenyi hozzászólása Feb 11, 2015
Szia Minden kivitelezhető Akkor haladjunk sorba:
Kicsit pontosítva : Nem a szivattyúnak kell nagy nyomást csinálnia, hanem bírnia kell a nagy nyomást, meg kell tartania a folyadékot ott, ahol a helye van.
Ablakmosó szivattyú: Nem célszerű, de megoldható. Az ablakmosó 12v-os, az Ulka 230v-os. Az ablakmosóhoz kell egy visszacsapó szelep, amit nehéz beszerezni, az Ulkához nem. És nem utolsó szempont, hogy a gyári gépekben is ilyen 230v-os szivattyú van.
Akkora terembe egy 7-800w-os cucc elég lehet.
(#) ferabmx15 hozzászólása Feb 11, 2015
Sziasztok! láttam hogy itt mindenki ilyen nagy nyomású dolgot használ a folyadék kinyomásra esetleg ezt egy kocsi ablaktörlő spricolója nem lenne jó hozzá? vagy hogy kivitelezhető a leg olcsóbban? hétvégi bulikba kellene csak 10x5méteres terembe illetve hány w fűtőszálat alkalmazzak?
(#) havranarpi válasza rejtettlampas hozzászólására (») Jan 12, 2015
Nem mert van előtte egy nagy szűrő
(#) rejtettlampas válasza havranarpi hozzászólására (») Jan 12, 2015
Nekem is 48W-os van benne, de utólag gondolkozva elég lett volna egy 28W-os is. Vagy olyan, aminek kisebb a nyomása. De jó ez így is! A 0.5mm szűkítés nem fog könnyen eldugulni?
(#) havranarpi válasza rejtettlampas hozzászólására (») Jan 12, 2015
Igen ez tervben is van ,de hirtelenjében csak egy falon kívüli kapcsolót találtam.A nyomás nagyon is nagy volt.A szívóág le van csökkentve kb 0,5 mm-esre a tartályban .Nagy 50W-os ULKA van bent
(#) rejtettlampas válasza havranarpi hozzászólására (») Jan 12, 2015
Jó! Látom neked is óvatosan kell bánni a szivattyúval, nyomás van bőven!
Csak egy javaslat, hogy én a helyedben billenő kapcsoló helyett nyomógombosra csinálnám meg a vezérlőt! Ott tuti csak addig nyom a szivattyú, amíg nyomod a gombot!
Következő: »»   3 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem