Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Lucifer válasza drmogus hozzászólására (») Márc 19, 2008
Valamikor tavaly novemberben megjelent a 32 bites PIC család. Na azt már erre találták ki.

(#) ciw válasza drmogus hozzászólására (») Márc 19, 2008
Én csináltam egy rendszert, amihez saját magam írtam egy rendszert, de ez sajnos nem nevezhető oprendszernek, mivel egy másik projekthez való felhasználásához igencsak át kellene írni.

Sajnos nem lehet mindent megoldani a sima programozással, amikor "szépen soronként kell végrehajtani a programot" ez nem válik be, amikor az ember már a pic határait feszegeti.

Mondhatjuk, hogy térjen át ARM-ra akinek kevés a pic, de ugyebár az teljesen más, sokmindent ujra kellene tanulni, és nem kevés pénzbe kerülne, de ami fontosabb, hogy szinte sohasincs egy projektnél arra idő, hogy egy uj mikrovezérlőnek a lelkivilágával ismerkedjünk.

Ezért lenne egy ilyen RTOS az arany középút, de viszont ez külső segítség nélkül nemigen elsajátíthaató,
vagy csak iszonyatos befektetett energiával és idővel, ráadásul sokszor mások tapasztalata segít a legtöbbet.
(#) drmogus hozzászólása Márc 19, 2008
Hát nézegettem én is, de még mindíg azt mondom, hogy a PIC mikrovezérlőket nem erre találták ki!
(#) ciw hozzászólása Márc 19, 2008
Üdv mindenkinek !

Elég régóta foglalkoztatnak a PIC mikrovezérlőkhöz kifejlesztett valós idejű operációs rendszerekkel kapcsolatos kérdések (RTOS).

Aki most esetleg nem tudja, hogy miről beszélek az gondoljon bele, hogy pl a routerek nagy részében is valamilyen RTOS végzi a dolgát ezért olyan megbízhatóak. Viszont ezekben álltalában Uc linux vagy hasonló ketyeg.

Elég szimpatikus a Pumpkin cég által kifejlesztett rendszer, de sajna ezt nem sikerült működésre bírnom.

Találtam egy másikat ez teljesen ingyenes, ha jól olvastam akkor még fizetős projektekhez is ingyen használható és ami nem mellékes a 3 db demóprojekt működik is. Ez a rendszer MPLAB C18 alá van portolva.

A kérdésem az, hogy mire kell odafigyelni egy ilyen rendszernél, merthogy elég sok paramétert lehet/kell konfigolni a megbízható működéshez.

Konkrét kérdés pl.: hogy hogyan tudom meghatározni, hogy egy TASK végrehajtására mennyi időt szánhat a kernel.

A freeRTOS honlapja: www.freertos.org

Remélem van aki már komolyabban benne van a témában és ki tudjuk úgy vesézni ezt a kérdést, hogy mindenre találjunk választ.

Egyébként is szerintem a mikroelektronikában egyre inkább előtérbe kerülnek az RTOS rendszerek.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem