Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   3 / 168
(#) Zso839 válasza proli007 hozzászólására (») Júl 10, 2024
Bármelyik ajtó kinyitásakor felkapcsol az utastér világítás ( ha az utastér világítás kapcsoló úgy van beállítva - 3 állása van: ki, állandó be, ajtónyitásra be).
Este megnéztem a bekötést, sajnos rosszul emlékeztem a diódákra. Úgy van bekötve, ahogy a mellékelt rajzon van.
(#) Zso839 válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 10, 2024
Rendesen működik, ki/be lehet kapcsolni és riaszt is. Az első hozzászólást még telefonról a munkahelyemről küldtem, be volt kapcsolva az automatikus javítás. Este megnéztem itthon hogy van bekötve, tényleg fordítva rajzoltam be a diódákat.
A jelenlegi bekötés a melléklet szerint van.
(#) proli007 válasza Zso839 hozzászólására (») Júl 10, 2024
Abban az esetben, ha a világítást belül is kapcsolja kapcsoló, de azt szeretnénk, hogy a belső kapcsoló ne, csak az ajtó kapcsoló indítsa a riasztót. Ekkor indokolt a két dióda ilyen kapcsolása, de ebben az esetben a diódáknak fordítva kell lenni.
(#) Inhouse válasza Zso839 hozzászólására (») Júl 10, 2024
A működik az mit jelent? Tudod a távirányítóval ki/be kapcsolni? Vagy azt, hogy riaszt ajtónyitásra? Ha ez utóbbi is, akkor nem kell átkötni semmit, de el van rajzolva...
A kezdő hozzászólásnál egy valahonnan szerzett rajz szerint kéne kötni volt a kérdés. Hogy is van ez?
Ki rajzolta ezt és miből gondolod, hogy neked ez jó lenne így?
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2024
(#) Zso839 válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 10, 2024
Ez utólagosan beszerelt riasztó, működik is, így vettem az autót. Úgy mondod, hogy a két dióda anódja legyen közös és ez a pont legyen bekötve a riasztó nyitásérzékelő bemenetére? ( Tulajdonképpen a kapcsolóhoz közelebbi diódát kéne megforditani, katóddal a kapcsoló felé)?
(#) user1914 válasza Zso839 hozzászólására (») Júl 10, 2024
Szevasztok!
Szerintem az ajtókapcsolókat kösd vissza eredeti csatlakozóhoz mindet.
Minden ajtókapcsolótól vigyél egy diódát a riasztó felé közös anóddal. A katódok az ajtókapcsolókon.
Vagy a gyári csatlakozóhoz teszed az összes diódát és egy vezetéked lesz amit elviszel a riasztóhoz.
Ezután próbáld ki az egészet.
Üdv. M.
Elméletileg ha nyitom az ajtót, akkor kellene riasztás és akkor kapcsol fel a belső világítás is( a belső világítás kapcsoló állástól függően). Ha esetleg a 2 dióda fordítva van (katóddal a kapcsoló felé), az változtat valamit?
(#) Inhouse válasza Zso839 hozzászólására (») Júl 10, 2024
Át kéne nézni, mert így biztos nem jó. Gyárilag 1-1 dióda lehet az ajtók és a gyári csatlakozó között, csak fordítva. Közvetlenül kéne az ajtókapcsolókról még 1-1 és azoknak az anódjait közösíteni a riasztóhoz.
Egy megoldás helyességét akkor lehet eldönteni, ha ismertek a z igények. Vagy is ki kilyen jelet vár és milyen működési logika alapján. De így a megoldás biztos hogy nem jó, mert alapból a dióda anódja csatlakozik a kapcsolóra. Tehát onnan csak akkor jön jel, ha valami "felhúzza" a kapcsoló pontot.
Pld lámpa. De akkor az akkor ad jelet, mikor kikapcsol a kapcsoló és kialszik a lámpa. De gondolom, nem akkor riasztanál, mikor becsukják az ajtót. De ezek eszközismeret nélkül, csak spekulációk.
Helló! Gondolom az volt a cél, hogy ajtónyitásra riasszon. Így vettem az autót, csak annyira közel rakták a diódákat a gyári csatlakozó kivezetésekhez, hogy át akarom kötni őket.
(#) Zso839 válasza kzozo hozzászólására (») Júl 10, 2024
Ez egy 2004-es vw polo, full alap kivitel(se gyári riasztó, se gyári kp.zár).Lehet, hogy diódák fordítva vannak bekötve. Ha hazamegyek megnézem, de az ajtók be vannak vezetékezve a riasztóhoz.
Hello! Én nem ismerem a riasztókat, de áramkörileg így semmi értelme nincs. Amúgy tudod mi a követelmény és a cél? (Ki mit ad ki, mit vár és mikor mit tesz a kapcsoló.)
(#) kzozo válasza Zso839 hozzászólására (») Júl 10, 2024
Nem tudjuk ilyen autóról van szó, de a rajz szerint az autó tudja hogy melyik ajtó van nyitva.
A rajz nem jó így, az ajtókapcsolók testet kapcsolnak.
Egyszerűbb ha a riasztó felé minden ajtóról felhozol egy-egy szálat egy-egy diódán keresztül.
Még egyszerűbb, ha riasztó bemenetét a belsőtér világításra kötöd, ha kell akkor egy relén keresztül.
(#) Zso839 hozzászólása Júl 10, 2024
Sziasztok! Autóriasztónál az ajtónyitás érzékelő kimenet a vázolt "móricka" rajz szerint kellene bekötni. A diódák -gondolom- rövidzár ellen vannak. Működhet így? Köszönöm a segítséget!
(#) Inhouse válasza Lezli46 hozzászólására (») Júl 8, 2024
Örülök, hogy sikerült.
(#) Lezli46 válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 6, 2024
Köszi a segitséget!

megoldodott..,Leserline.910E --- ugyanazok a DIP kapcsolók vannak rajta mint a kompakt Leserline riasztókon.

üdv L.
(#) Inhouse válasza Lezli46 hozzászólására (») Júl 5, 2024
Kapcsolási rajz szinte biztosan nincs hozzá, meg a többihez sem, max bekötési rajz. De, ha be van kötve, működött, akkor az amúgy sem segít.
Sajnos a 910-eshez nem találtam semmit, de a 974-hez van egy ilyen, hátha nem variáltak sokat:
KÓD TANÍTÁSl FUNKCIÓ

Figyelem! Az elvesztett távkapcsolókat gépkocsink védelmében azonnal töröljük oly módon, hogy elvégezzük a megmaradt távkapcsoló újratanítását!

Kapcsoljuk ki a riasztót. Fordítsuk el a gyújtáskapcsolót (gyújtásra). Kapcsoljuk az 1. sz. DIP kapcsolót ON állásba. Ekkor a LED villogni kezd , jelzi a kódolási állapotot.
Nyomjuk meg a riasztó távirányítójának felső gombját, ekkor rögzül az új kód. Legfeljebb 4 db távirányítót kódolhatunk egy riasztó készülékhez. Az első távirányítót 30 mp-en belül, míg a LED világít kell kódolnunk, A további távnyitókat egymás után 30 mp-nél rövidebb ideig kódolhatjuk, Minden k6dolásnál az összes távirányítót át kell kódolni a fentiek alapján. Ha elveszítette valamennyik távirányítóját forduljon a szakszervizhez.
Az utolsó tanítás során be nem tanított távirányítók és kulcsok automatikusan törlődnek.
(#) Lezli46 hozzászólása Júl 5, 2024
Sziasztok!
Sziasztok!! Kellene egy kis segitség...

Laserline 910E ujratanitás-szinkronizálás leirása??? Kifogástalanul müködött idáig .., jó két hétig ált az autó..,De semmi se lett vele csinálva!!!! Akku teljesen lemerült.

Most Abszolult nem reagál a távitányitóra---jelkisugárzás van!!!!

Hogyan kell--ha lehet ujrainditani esetleg???

Köszi mnden Választ!

U.I :Esetleg egy kapcsolási rajzot feltudna rakni valaki???

Üdv L.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2024
(#) vidoferenc1029 hozzászólása Jún 4, 2024
Sziasztok!
Az öreg 3-as Golfomba van beépítve egy Autron KZ-6/A-HG központizár vezérlő. A központi zár szépen működik kulcsról, aztán beugrott, hogy a pótkulcson van egy távirányító is. 12V elemet cseréltem benne, de a vezérlő nem reagál rá.
Kérdésem: ez az Autron típus mit tud egyébként? Milyen jelet (és honnan) vár a lila-zöld vezetéken? Egyáltalán ez a távirányító ehhez tartozhat?
Az autóban találtam nyomát egykor riasztónak, de nem működött sosem (bár nem is foglalkoztam vele). A célom egyébként, hogy távirányítóról lehessen nyitni-csukni. Kivéve ha ez nem az Autron feladata, kiépíteni nem akarok semmit, csak érdekesség az egész.
(#) Inhouse válasza huggybear hozzászólására (») Máj 27, 2024
Akkor jó lesz. Szívesen.
(#) huggybear válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 27, 2024
A vezérlőt amit rákötnék annak a piros kábelén van egy biztosíték külön. Az autoban levő vezeték is vastagabb fajta. Jó kell legyen . Nagyon köszönöm a sok segítséget! G.
Be nem zavarod, annyi, hogy bírja el a vezeték és az azon levő biztosíték ezt az egy motort még. Valószínűleg semmi gondot nem fog okozni.
Jajj, de jó . Akkor ezek szerint ez hosszú távon működhet. A +12V és a test adható az új vezérlőnek az ajtóban lévő csati (ami a zárra megy) kábeleiről? Természetesen az utastérben "csapolnám" meg, csak hogy azzal nem zavarom be a rendszert, hogy ugyan arról a szálról veszek áramot és testet, amin az eredeti zár van? Köszönöm! G.
Ahha, tehát minden maradt az eredeti, kivéve, hogy a távvezérlős újjal csak a bal elsőben levő utólagos 2 vezetékes motort üzemelteted? Megtaláltad a megoldást! Erre nem gondoltam. Ügyes.
Szia!

Szerintem kicsit rosszul fogalmazhattam, megpróbálom leírni a helyzetet.
Van a bal első ajtóban egy gyári motor/egység, amiből kijön a 4 vezetékes kábel, amit korábban is mutattam. Alapból ennyi lenne az autóban, de itt van még egy 2 vezetékes univerzális motor is.
Alapból - az univerzális motor nélkül - úgy működik az autó, hogy ha lenyomom vagy felhúzom a gombot (ami az ajtón van), akkor lezár vagy kinyílik az összes ajtó. Gondolom, mivel ez ugyanúgy működteti a zárat, mint a kulcs, így jelet ad a gyári motorban/egységben lévő kapcsolónak és ez adja tovább a jelet a kék vagy fehér vezetéken (4-es csatiból valamelyik, nyitás vagy zárás függvényében) és így nyílik vagy záródik a többi ajtó is.
Na most, ha az univerzális motort becsatlakoztatom a rendszerbe úgy, hogy az ajtón lévő gomb rudazatát mozgassa a megvásárolt központi vezérlő által gombnyomásra, akkor az ugyan az, mintha én nyomnám vagy húznám az ajtón lévő gombot kézzel.
Így kötöttem én be próbaképp és frankón működött. Szóval az utólagos motor direktben vezérelve a megvásárolt vezérlő egységgel, így a motor mozgatja az ajtóban lévő gombot, ami mozgatja a gyári zárat és így a benne lévő kis kapcsolót is.
Remélem le tudtam írni a saját nyelvemen, de érhetően.
Az én ötletem, hogy az utólagos vezérlő egységnek adok egy +12V-ot és egy testet (azokról a kábelekről, amik mennek a gyári zárba (352-es csatlakozó 3-as és 7-es lába) és kész is a központi zár.
Látsz ebben rizikót? Nagyon köszönöm! G.
Az első mondatod ködös, hiszen ott egy 2 vezetékes motor lett pluszban, ami nem vezérel semmit, egy szolga motor, ha kap feszültséget, akkor adott polaritástól függően elindul az adott irányba.
Működni működik így, hiszen továbbra is átváltod a gombbal vagy a kulccsal a zárban az érintkezőket, így a vezérlő adja az impulzust a motoroknak, amire már rákötötted a bal elsőt is, így az is mozgatja a mechanikát, amit egyébként már te kézzel a működtetés közben megtettél amúgy is, szóval eddig ez elég feleslegesnek néz ki.
Azt továbbra sem látom, hogy hogyan lesz neked ettől távirányítós a zárad?
Csak közvetlenül köthetnéd a motorokat a vezeték nélküli vezérlőre, abból meg alap esetben zárlat lesz... 2 vezérlő nem lehet a motorokra kötve egyszerre (legalábbis csakúgy simán nem). Itt pedig ez áll fenn, ott a gyári buta és lenne az új. Alapból testen szoktak lenni a motorok kivezetései, és váltja, hogy melyik irányba mozgassa, így ad +12V-ot ide, vagy oda...ha ezt megteszed az egyikkel, attól ott a másik vezérlő érintkezőin keresztül a test. Mivel a +12V azonnal megjelenik az érintkezőkön, mire elindulnának a motorok, hogy megmozdítsák a zárat és átváltsák az érintkezőket, addigra már zárlat van.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2024
(#) huggybear válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 26, 2024
Szia Inhouse!

Az elméletem mégiscsak működik . Bekötöttem a balos univerzális motort, hogy vezérelje a központi és igy működteti a többit is. Azert gondoltam ezt, mert ha a gomb manuálisan működtetve vezérli a többit, akkor egy motor által működtetve is vezérelnie kell, hisz az nem tudja mi által nyomódott le vagy húzódott fel a gomb. Szerinted igy hagyhatom, véglegesíthetem igy? Nem lehet ennek elektromos baja, ugye? Nagyon köszönöm! G.
(#) huggybear válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 21, 2024
Értem is meg nem is, mondjuk úgy, inkább elfogadom . Köszi! G.
(#) Inhouse válasza huggybear hozzászólására (») Máj 21, 2024
Eddig erről beszéltünk, hogy a gyári nem egy szokványos. Mivel a kulccsal váltod az érintkezőket mechanikusan. Alapból ezt nem lehet vezérelni.
A te távvezérlősöd nem tudja az 5 vezetékes motort, így ez sem megy.
Ehhez kéne egy 5 vezetékes motor a bal elsőbe és egy "normál" kp zár vezérlő, és a távvezérlős. Ahogy írtam.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2024
(#) huggybear válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 21, 2024
Bocs, de egy nagyon balga kérdés (túl egyszerű lenne, hogy igaz legyen ). Ha a gomb lenyomása vagy felhúzása csukja/nyitja az egész autót, akkor nem lehet elég csal a bal első ajtóban lévő utólagos motort vezérelni? G.
Következő: »»   3 / 168
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem