Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   3 / 4
(#) geri199440 hozzászólása Feb 17, 2010
Üdv mindenkinek !
köszönöm a segitséget a problémát megoldottuk bár nem volt egyszerű. végülis csak a müszerfalat a hűtőt meg az összes csövet kellet kiszedni .
2 nap allat megvolt de aki nem ért hozzá ne vágjon bele nem annyira egyszerű dolog.
kérdezni nyugodtan lehet mosmár tudokk segíteni is .
Üdv!
(#) Multiplex válasza roby890329 hozzászólására (») Dec 30, 2009
Nem ártana pontosítani: Ventilátor tehát működik, ha állítassz a kifúvási irányon, változik valami? Lehet hallani a csappanyuk mozgását? Belső keringtetésre állítva sem fúj?
Pl. eltömődhetett a pollenszűrő, lecsúszott a vákumcső a szívócsonkról, elromlott valamelyik vákuum motor, megszorult a csappantyú és nincs szabad áramlás stb...
(#) geri199440 válasza akos70 hozzászólására (») Dec 30, 2009
Üdv
Hát akkor bocsánat én így tudom de ezek szerint nem jól
(#) akos70 válasza geri199440 hozzászólására (») Dec 28, 2009
Ezt nem jelzi ki a számitogép?
Nem biztos, hogy elektromos a probléma, söt. Pl. lehet a teljes rendszer elkoszolodása (hütö is radiátor is, bár ezt kijelezné ), de találkoztam már olyannal is , hogy valami agressziv fagyállo megette a vizpumpa lapátjait.
Hütöventillátor elektromos vagy viscos? Bekapcsol?
(#) akos70 válasza geri199440 hozzászólására (») Dec 28, 2009
Már megbocsáss, de ez butaság.
(#) geri199440 válasza akos70 hozzászólására (») Dec 28, 2009
Üdv.
Nem azt tudja h vízköves hanem hogy , a cső belső falán lerakodás van.
Ezt pedig onnann hogy van egy szenzor ami a hűtővíz nyomását méri .
Egyértelmű ha megnő a nyomás akkor gond van.
Na az autóban lévő számítogép ezt kijelzi .
Elméletileg lehet rá kötni utastérben lévő víznyomásmérőt .
Csak erre senkinek nincs szüksége .
(#) geri199440 hozzászólása Dec 28, 2009
Hello megint én írok még mindig a segíséetket kéne
A kocsi adatai : 94-es 2,5 24 szelepes V motor
Klima van: Automata
Nekem is az lenne a Problémám hogy se a Hűtés nem a legjobb Magyarul léghűtés . Piros lámpánál majdnem felforr a víz. És fűtés sem működik. Az Autó mindenap használva van kivéve most az ünnepek miatt, meg hétvégén.
Azt szeretném tudni h mennyire nagy munka.
Meg hogy mi a baja .
Segítségeteket előre is köszönöm
(#) herqi hozzászólása Dec 21, 2009
köszi..megnézetem
(#) akos70 válasza smirga hozzászólására (») Dec 20, 2009
Már elnézést, de milyen computer képes rájönni arra hogy vizköves (vagy másmilyen köves, ez most lényegtelen) a radiátor? Honnan tudja?
(#) smirga válasza herqi hozzászólására (») Dec 20, 2009
Szia!
Nekem is ilyen autóm van.
Nem volt fűtésem,de szétszedtem a műszerfalat.
Nem műhelyben ,hanem itthon.
A műhely horror áron dolgozik.
Én radiátort cseréltem és jóval olcsóbb volt így,mintha elvittem volna a szerelőhöz.
Én azt tanácsolom,hogy dugják computerre és elvileg kidobja a hibát.
Ez kb. 5000 ft.,és így biztos kiderül,hogy mi a probléma.
Ha megvan a hiba,akkor irj és segítek.
(#) akos70 válasza herqi hozzászólására (») Dec 20, 2009
Egy autoszerelö mühelyben..?
:kerdes:
(#) herqi hozzászólása Dec 20, 2009
Sziasztok. Lenne egy nagy kérdésem 96-os automata omegám van,dupla digit klimás,,de a fütésem nulla...A szerelök már mondtak rá,radiátor,termosztát,pillangószelep hibát...Hol tudnám én ezt megcsináltatni??
(#) smirga hozzászólása Dec 3, 2009
Helló!
Tudok segíteni ha, valaki elakad az omega radiátor szerelésben.
Akinek aktuális akkor jelezze.
(#) smirga válasza roby890329 hozzászólására (») Nov 29, 2009
Szia !Tudok segíteni neked a fűtésben.Én most szedtem ki és raktam össze.Valóban a radiátor a középső konzol alatt található.Ha aktuális még a problémád,akkor jelezz vissza. Helló
(#) roby890329 válasza akos70 hozzászólására (») Nov 20, 2009
köszönöm szépen a válaszokat
(#) akos70 válasza roby890329 hozzászólására (») Nov 20, 2009
Ha ezt a kérdést komolyan gondoltad, akkor fölösleges volt az eddigi szocséplés, ne is törd a fejed radiátorszerelgetésen, hanem vidd el egy szerelöhöz...
Oké köszönöm szépen de a burkolatot hogy szedjem le?
Ott lesz valahol, de nem tudom, ki kell-e venni az egészet. De ugyis a burkolatokkal kell kezdeni, ha azok lent vannak, már többet lehet látni.
Akkor nem a müszerfalat kell szétbontanom ?
Nézd meg a motortérben, hogy hol mennek át a fütéscsövek a fülkébe, ott lesz a radiátor a tuloldalon.
Elképzelhetö, hogy a közeljövöben ki kell bontanom egy ilyet egy dizel Omegábol, de még elötte kiprobálnak egy tömitöt (az szivárog). Ha megtudok valamit, majd leirom, de én jobban örülnék annak, ha erre nem kerülne sor.
(#) roby890329 válasza snakesix hozzászólására (») Nov 20, 2009
hello köszönöm a válaszokat csak az még a gondom hogy ennek bent van a fütöradiátor a fülkében a müszerfal alatt
és nem tudom hogy hol kezdjem el a bontást hogy hozzá férjek mert nagyon be van burkolva.
Ja és még azt kérdezném hogy nem-e az lehet a baja hogy ennek a fütéskapcsoloját ( vagy mit) vákumos valami kapcsolja
hogy azzal lehet e valami?
(#) snakesix hozzászólása Nov 20, 2009
szerintem meg a termosztát marad nyitva.van a müszerfalon vizhőfokmérő?
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 20, 2009
Ha akarod hívjuk vízkőnek.
(#) akos70 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 20, 2009
Gondolom, ehhez tudni kéne azt, milyen keménységü viz folyik az adott helyen a csapbol, vagy épp milyen ásványviz volt a csomagtartoban, mikor felforrt a viz.
Belátom, hogy igazad lehet, talán nem is vizkö az a vizkönek látszo valami. De a vége ugyanaz. :yes:
(#) zolika60 válasza akos70 hozzászólására (») Nov 20, 2009
Idézet:
„Ha esetleg a tömitö adalék vagy a silány hütöfolyadék okozza a dugulást, akkor is csak a csere marad.”

Ezt nem is vitatom, de azt továbbra is kétlem, hogy a vízkő problémát okozhat. Kialakulni is maximum a hengerfejben tud de több ezer liter víz kell ahhoz, hogy problémát okozó mennyiség keletkezzen belőle. De szívesen venném egy vegyész hozzászólását a témához, mert biztosan kiszámolná pár perc alatt hány tized gramm vízkő van egy köbméter nagyon kemény vízben. (Már régen voltam középiskolás, elfelejtettem hogyan kell kiszámolni.)
Ennek ellenére cseréltem már pár radiátort vizkövesedés miatt, és láttam szétszedett hütöt is, amiben a csövek fele szinte teljesen el voltak zárodva (azt nem mondom, hogy jellemzö).
De elég egy viszonylag vékony lerakodás is , mert a vizkö szigetel, igy a höleadás nem valosulhat meg (körbeszalad a forro viz a radiátoron vagy a hütön, de a höleado lamellák már nem veszik át a meleget, igy nincs is mit leadniuk.)
Ha esetleg a tömitö adalék vagy a silány hütöfolyadék okozza a dugulást, akkor is csak a csere marad.
Ha mindig a csapról töltik is fel akkor is nehezen tudom elképzelni. Nem mindennap töltenek bele vizet mint egy bojlerbe és nincs a bojler falán sem mindenhol vízkő. Csak ahol nagyon intenzív a melegedés. Abban a pár 10l vagy mondjuk 100l vízben amit évek alatt beletöltenek nem sok oldott ásvány lehet. A dugulásokat inkább a különféle hűtő tömítő adalékok okozzák, meg a nem megfelelő hűtőfolyadékok miatti oxidáció. Főleg alumínium radiátorokban.
(#) akos70 válasza akos70 hozzászólására (») Nov 20, 2009
Nem tudom, hogy lett vizgöz a vizköböl, kéretik helyesen érteni.
Hát nemt'om... viztöl??
(mutass olyan 10-20 éves autot, aminek mindig desztvizet öntöttek a hütörendszerébe. Azok a csövek meg elég vékonykék ám a radiátorban, a vizgöz meg egész jol szigteli a höt. Vannak persze vizköoldok, de az báncsa az alut, abbol meg sok van a rendszerben. Szoval rokafogtacsuka. )
Persze lehet kivül is poros-piszkos, ahogy irtad- ez orvosolhato.
Idézet:
„Azt nem tisztitod ki, ha vizköves.”

Már ne haragudj mitől lehetne vízköves?
Következő: »»   3 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem