Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Mekkora a feszültség a trafón, és a puffer kondin az 1A-es terhelés esetén?
Képen nem az az érték amit írtam de a valóságban 3300 uf.
Szia! Milyen táp ez? Mert ha valami kaocsolóüzemű használt valami, akkor kimeneti puffer száradása pont ilyen eredményhez vezet.
Szia.
Kevesebb öhm 3300 uf A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2023
Ki fenét érdekli mellesleg az a pár(tized) volt.
Szia!
Normális, ha lehetne tudni a puffert. Nem írtad, mekkora .. a te esetedben legalább 4.700 µF mehet a graetzre. Ott is tudsz picit emelni, ha schottky diódákból rakod össze.
Sziasztok.
Van egy tápegységem ami terheletlenül 21v de amikor be terhelem kb 1 amperral -1.7 akkor kb 17.5 le esik és nem tudok többet kicsikarni . Ilyenkor nagyobb buffer kondival javítható picit vagy a trafó ennyit bír ? AC 16v 3 amperes az ág . (Papíron) Rá mérve 18 v itt csak a két drót van ![]() Vagy ez így normális ?
Pontosan. 100Hz Érdekes még probáltam egy 2,2uf bipoláris kondival is eltünt a gerjedés.
A második képeden 10ms-osak a hullámok vagyis ott már az egyenirányítás mászik át a kimenetre.
Értem.
Ráraktam 1, majd 3,3uf os fóliakondit. Kissé csillapította és széthúzta a színuszt. Ezután megpróbáltam egy 22uf elkót nem értem de jó lett. Más 723 as rajzokon láttam 47uf elkót a kimeneten. Lehet nálam kevés volt az a 4,7 mikró. Lényeg hogy megszünt a zaj. 4 amperos terhelésen kb 2,5-3mV ot hullámosodik a kimenet. Első fotó 1V 200mA, második 4A 11,8-9V. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2023
Az a 4,7µF elektrolit kondi, 1MHz-en semmit sem ér, ezért kérdeztem a fóliát.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2023
Az áram-szabályzó potin nincs gerjedés véletlenül? Lehet ott kellene szűrni a jelet, hogy ne jusson tovább.
4,7uf elektrolit kondi meg egy 100n kerámia van a kimeneten.
Kimenetre bekötött néhány µF-os fóliakondival is gerjed?
Én raknék alájuk szigetelőlapot, és földelném a bordát.
Érdekes nálam fordítva van. Beállítok egy tetszőleges x áramot. Kimeneten ohmos ellenállás, jelen van a színusz. Lasan tekerem a feszültséget fölfelé. Mikor eléri a beállított áramot, akkor eltűnik a gerjedés. Itt egy VIDEÓ
Nincs leföldelve. Pozitív póluson van. Csak rávannak szorítva a tranyók próbaként.
Köszi ! (nem volt jó a keresési kulcsszó, amivel próbáltam...)
Épp fordítva kéne neki lennie. Normál üzemmódban nem lehetne szinuszjel a kimeneten. Most találtam egy hasonló képet, 3V a kimenet és 220mA rajta a terhelés, a zaj 3mV körüli (1 méteres kábel végén volt a terhelés) és nincs gerjedés semmilyen frekvencián. Lengések akkor lesznek amikor belép az áramkorlát.
További észrevétel: Mikor az ic belső áram-limit tranyója kinyit tehát eléri a beállított max kimenő áramot, akkor megszűnik a gerjedés. Ahogy nyit, úgy csökken a gerjedés amplitúdója. Jelen van a gerjedés már a minimális 1 Voltos kimeneten megterhelve akár 200mA árammal.
Valamit itt kell megszűrni.? A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2023
Parancsolj.
Bővebben: Link
Légy szives adj egy linket a paneltervről, mert nem találom...(biztos nem jól kerestem)
Szerintem elég a söntöt megváltoztatni. Persze lehetne a referencia leosztását is változtatni de a söntöt akkor is célszerű csökkenteni mert 110 mohm-nál így is 4W-ot fog disszipálni 6A mellett.
Nem tudom mennyire ismered a Falstad szimulátort, de én magamnak megrajzoltam benne proli007 tápját hogy jobban megértsem a működését, hátha neked is segít: Falstad szimuláció
Az lehet. Még log az egész a levegöben. Lehet gerjedés ezért is emlitettem meg a jelenséget. Holnap lefotozom. Szinuszos 1MHz es hullámzás.
Idézet: Szerintem ez nem hangzik túl jól, vagy mondhatni igen soknak tűnik. Az 1MHz valamiféle gerjedésre utal. „.....400mV - 1MHz. Ez gondolom nem vészes.....”
Lassan két éve vásároltam Alkotó által tervezett labortápból egy példányt.
Most merült fel az igény, hogy nem elég a 3A hanem szükség lenne 6 amper körülre. Mit kellene módosítanom rajta? Jelenleg 5db FET van párhuzamoasan véleményem szerint az elég 6A hoz is. Esetleg a söntöt kell megváltoztatni? Segítségeket előre is köszönöm.
Manapság a 723 sem a régi, szerezz egy békebeli példányt belőle, jobb lesz. Ujaknak zajos a referenciaja.
Sziasztok.
Összedobtam egy 723-as tápot. Pontosabban Ge Lee paneltervével (a proci hűtős változatot). Egyből indult, semmi gubanc. Áteresztönek 2SC3856 2darab meg BD140 es meghajtó. Ez volt itthon, bontott erősítőből gazdálkodtam. Minden alkatrész adott volt. Kimeneten terhellésre van kis hullámosság, csúcstól csúcsig 400mV - 1MHz. Ez gondolom nem vészes. Nem kezd fűrészelni a Low esr kondira ha rárakom a kimenetre mint az LM324 es tápom. Egyenlőre kísérleti verzió és jónak mutatkozik. Később lessz rendesen összerakva, dobozolva. A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2023
Igen, láttam az utóbbi mellékletedben a bővítést. Az áramkorlát LED viszont hol világít, hol nem, az egyébként jól működő áramkorláttól teljesen függetlenül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |