Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   24 / 27
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 24, 2008
Látom nem igazán felkapott a téma.
Kiderítettem, hogy az aksiban egy BQ2060A típusú IC lakozik, és ez vezérel mindent, és küldi az adatokat a gépnek. na most ez valamiért mindig mást küld. Múltkor még a teljesen feltöltött kapacitáshoz kb 65000mWh volt írva, most meg ami a képen látható. Van egy gyári program, amivel be lehet konfigolni az IC-t, de a program soros porton keresztül kommunikál csak az IC-vel. Mivel az aksi SMbus rendszeren van, így a laptopról lehetetlen konfigolni. kellene valami átalakító kapcsolás, hogy simán soros porton keresztül egy másik gépről be tudjam konfigolni újra. Ebben kérném a segítségeteket. valami kapcsolás kéne, amivel rá tudom dugni soros portra. Az IC tulajdonságai és adatlapja itt található. És egy kép, hogy az everest mit ír ki.
Üdv: Ricsi

akku.JPG

(#) Ricsi89 hozzászólása Dec 12, 2008
Helló!
Olyan gondom lenne, hogy most vettem az aksiba cellákat. Ezek szépen bírják is. Viszont elég rosszul jelzi a gép a töltöttségi szintet. Töltéskor alig akar felfelé menni. Szép lassan megy felfelé kb 11%-ig, majd egyszer csak felugrik 100%-ra. Lemerülésnél szintén hasonló a helyzet megy lassan lefelé 98%-ig, majd leesik 7%-ra és onnan megint lassan lefelé. Viszont ha leesik 7%-ra akkor is megy még egy órát a gép. A két állapot között semmi jelzés nincs. Viszont ha leesik 5%-ra onnantól már sípol állandóan a gép, hogy gyenge az aksi, pedig nem is. Valamit kellene csinálni, hogy rendesen jelezzen. Szerintem az aksiban lévő elektronika szórakozik. Az méri az értékeket és küldi a gépnek. Mit lehetne tenni ez ellen?
(#) fraba hozzászólása Nov 28, 2008
Nem tudtam elküldeni az összes képet, tehát ennek a hozzászólásnak a mellékleteként küldöm a többit.
(#) fraba hozzászólása Nov 28, 2008
Nincs valakinek kapcsolási rajza egy c1295-ös dell aksihoz? Illetve olyan webcímet, ahol kifejezetten ilyen kapcsolási rajzok lelhetők fel.
Azon gondolkozom, lehet csak az elektronikája romlott el, és amúgy minden jó. Lehet hogy a vezérlés miatt az áteresztő tranyók (FET-ek) zárnak, és azért nincs a kimeneten feszültség. Vagy lehet, hogy meghalt a biztosíték benne.
Mellékeltem néhány képet az áramkörről, hátha segít...
(#) fraba válasza szsrobert hozzászólására (») Nov 24, 2008
Azt is lehet, de ha az se működne, akkor azon gondolkozom, jobbhíján veszek egy autóaksit. Végülis, az is 12 volt, nem?!
(#) szsrobert hozzászólása Nov 24, 2008
Vegyél 5000-ért 12V- os notebooktápot. Én is vettem a FuSi 1705 Amilomhoz.
(#) fraba válasza Plero hozzászólására (») Nov 24, 2008
Lehet, hogy igazad van, és tényleg hozzájuk kéne forduljak, de az nagyon macerás... :S
(#) Plero válasza fraba hozzászólására (») Nov 24, 2008
Szia

Akkor a fogyasztóvédelemtől kérjél tanácsot.

Üdv.
(#) fraba válasza Plero hozzászólására (») Nov 24, 2008
Vinném én, de ott azt mondták, hogy nincs ehhez aksijuk, továbbá ők nem hajlandóak tovább foglalkozni az említett problémával. Persze ha tejelnék még, mindjárt megoldódna a nyelvük....
Azt meg nem tudom bebizonyítani hogy ők izéltek el vmit. Csakis akkor kezdenének foglalkozni megint vele, ha már érzik, hogy szorul a hurok a nyakuk körül.
(#) Plero válasza fraba hozzászólására (») Nov 23, 2008
Szia

Vidd vissza a szervizbe. Mond el ott a problémádat. Lehet ott van másik akku amivel ki tudják próbálni. /Fogyasztóvédelem a másik megoldás/

Üdv.
(#) fraba hozzászólása Nov 23, 2008
Tiszteletem!

Szeretnék segítséget kérni tőletek. Van egy Dell d600-as notim, ami nem tölti az akkumulátorát.
Csütörtökön (11.20) beadtuk szervizbe, mert a töltőcsatlakozója a laptopnak, tönkrement. Még mielőtt elvittük a laptopot a szervizbe, semmi baja nem volt, csupán az említett töltőcsatlakozó. Egy töltéssel kb. 1,5-2 órát bírt netezés mellett.
Miután visszakaptuk a vasat a szervizből, egyszerűen nem hajlandó tölteni az akkumulátorát. A BIOS és a Winfos is azt írja, hogy 0% a battery, és tölteni se tölti, akárhány órát van bedugva a gép a hálózatba.
Az aksi hátoldalán van egy töltésvisszajelző (5 zöld LED) meg egy nyomógomb. Néhány mp.-ig ha nyomom, felvillan 4 LED az 5ből. Tehát elvileg az akksi felvan töltve, legalábbis azt mondja magáról. Viszont ha bekapcsolom a laptopot (persze csak úgy tudom megtenni ezt, ha bedugom a gépet a 230-ba), majd miután bekapcsolt, kihúzom a 230-ból, akkor rögtön leáll minden.

Valakinek esetleg lenne valami ötlete?
Nem tartom valószínűnek hogy az akkumulátor úgy hipsz-hopsz tönkrement volna. Inkább szerintem csak az aksi elektronikájával van gond. Vagy még lehet az is, hogy a szervizbe b**tak el vmit..
Kéne egy jó aksi, hogy ki tudjam próbálni, hogy az alaplapon izéltek el vmit, vagy az aksim rossz. Ezért nem akarok venni egyet, remélem megértitek. kb. 20kHUF

Tudnátok kölcsönözni egyet 2 perc erejéig, itt valahol Budapest környékén? Nagyon hálás lennék. Már 14kHUF-ba volt a szervíz. nem akarok kidobni erre a vasra még plusz 20-at. Az egész nem ér annyit.

Válaszotokat előre is várom!

üdvözlettel: fraba
(#) Ricsi89 hozzászólása Nov 22, 2008
Helló
Gondom van a notim aksijával. Egy ideig rossz volt a gép és ezért nem volt használva az aksi sem. Így az szépen lemerülve állt a polcon. Most, hogy jó a gép, feltölti az aksit, majd ha kihúzom a tápot a gépből, akkor kb 10 percet megy és kiírja, hogy már lemerült és dugjam rá a töltőt. Na most viszont vártam, hogy mikor kapcsol ki és közben figyeltem a feszt everesttel. A fesz az aksin alig változott 10,4V körül állt. Kb 20 percet ment így és akkor sem ment lejjebb. Mi lehet a hiba? A gép tölti vagy három órát is, de utána meg hamar lemerül.
(#) akos70 hozzászólása Nov 17, 2008
Sziasztok!
Kb. fél éve vettem egy Toshiba Satellite Pro 4300 laptopot. Az aksija kezdetben tökéletesen viselkedett, 1,5-2 orát jelzett a töltöttségmérö 100%-os töltöttségnél, és ezt birta is. Aztán 1-2 honapig nem használtam aksirol, és most teljesen töltve néhány perc után kikapcsol. A töltöttségjezö ilyenkor is 90% feletti, 1,5-2 ora közötti értékeket mutat. Ugy vettem észre, hogy általában akkor kapcsol le, ha pl. éppen elinditok egy programot- gondolom, ilyenkor felugrik az áramfelvétel.
Lehet valami szakadás az aksiban? Érdemes szétszedni, vagy kukába vele? (Laptop aksit még nem mütöttem)
(#) lui3 válasza qwer85 hozzászólására (») Szept 5, 2008
szép grafikonok de itt segitséget ugy látom hiába várunk.van valami olyasmi néhány gyártonál hogy az uj gépek akkujának megmondják 1000 töltés és csere de lehet hogy csak egy cellád szált el.
(#) qwer85 hozzászólása Szept 5, 2008
Hello everybody!

Van egy Fujitsu-Siemens laptopom, amienk van egy kis probléma az akkujával. Hivatalosan 1óra 40percet bír a 11.1V-os 2200mAh akkumulátora normál terhelés mellett, a noti megvétele után úgy 1-évvel egyik HÉTRŐL a másikra először 70%-os majd 50%-os elhasználódóttságot mutatott a Lavalys ami kb 40perc üzemidő, utána már csak 20perc üzemidőt jelentett. Most ott tart, hogy 1-2perc után lekapcsol a noti ha akkumulátorról megy. A BatterMon nevű programmal megnéztem a kisütés és a töltés folyamatát (csatolt képek) és elég furcsa dolgot produkál az akksi.

Ja annyit még hogy teljes feltöltötségnél leadja a 11.1V-ot ami a gyári feszültség, és az 50%-os elhasználódásnak megfelelően 11600mWh a kapacitása a BatteryMon szerint.

Nos én arra gyanakszom hogy az elektronikája ment tönkre, mert szerintem olyan nincs normális használat mellett, hogy egyik hétről a másikra tönkre megy szinte használhatatlan állapotba.

A segítségeteket előre is köszönöm.

Ui: bocs hogy ilyen hosszúra sikeredett.
(#) lui3 válasza lui3 hozzászólására (») Szept 4, 2008
valaki help
(#) lui3 válasza Balaka hozzászólására (») Szept 3, 2008
hát ugy látom hogy egyiköünk problémájára sem tudják a választ én azért a te helyedben megpucolnám az aksi érintkezöit.valoszinüleg ez komunikácios hiba.
(#) Balaka hozzászólása Szept 2, 2008
Sziasztok
Eddig csak olvasgattam a fórumot, de most egy érdekes jelenségre lettem figyelmes. A laptopom aksija érdekes dolgokat produkál.- A laptop: Compaq presario 1800 -
Ha teljesen fel van töltve nem indul el a gép. Ha egy kicsit lemerítem az akksit - közvetlenül az akkumulátor lábára kötve- akkor elindul. Az Xp ben a telepmérő tudja olvasni az akku paramétereit. A tálcán viszont nincs kint a telep ikon. Szerintetek mivel lehet baj. Az akkuval vagy a géppel?

(#) lui3 hozzászólása Szept 2, 2008
sziasztok a problémám a következö:ibm thinkpad 2621 laptopnak az akkuja 0% töltöttséget ir ki és nem is tölti a gép de nem is probálja tölteni szétkaptam a 9 cellábol 6 kuka volt kicseréltem de igy sem tölt.az elektronikája ncmk-g3x névre halgat ,bebikáztam az aksit leforrasztott elektronika mellett és szépen tartja a 11-12 voltot elektronika visszaforraszt laptopba be és ugyancsak nincs töltés de 28% töltöttségi szinte kijelez ami naprol napra kevesebb értéket mutat a nyákon nagyábol be sikerült mindent azonositani de egy ip1 nevü dolog kifogott rajtam.a + és - közt semenyi volt nincs de a vp és - közt megvan a 11-12 volt höbizti jo.lenne e valakinek vmi ötlete mit nézzek meg még mert kifogytam az ötletekböl
(#) Tomi20 válasza Tomi20 hozzászólására (») Jún 12, 2008
Hm, az lehetséges, hogy maga az akku cella nem vesz fel 1mA-t sem töltéskor? Annyira hulla lenne? Lehet, hogy nem is elektronika hiba, csak egyszerűen teljesen döglöttek a cellák.
(#) Tomi20 válasza Norberto hozzászólására (») Jún 11, 2008
Nah átolvastam, de nem lettem sokkal okosabb. Szétkaptam a laptopot, meg az akksit is. A laptopon nem láttam semmit (forrasztások, panelok jók benne). Az akksi már érdekesebb: két panel van egymáson. Az egyikre van forrasztva a csatlakozó, ezen több IC is található. A másik panel két vastag vezetékkel van hozzákötve az előzőhöz. Gondolom az első panel végzi a kommunikációt a géppel, a második panel a töltés szabályozást végzi. Ha az első panelen keresztül adok feszt az akkura, akkor nem vesz fel áramot, és akkor sem, ha közvetlen a második panelra adom. Tehát a töltés vezérlő panel makkant meg. Mit tudok ezzel kezdeni? Elképzelhető, hogy szoftveresen tilt le az akku, hogy vegyek újat? (a mai világban nem csodálkoznék semmin...)
(#) Norberto válasza Tomi20 hozzászólására (») Jún 11, 2008
Szoktál néha olyat csinálni, csak úgy passzióból, hogy visszaolvasol egy topikban, hátha már van válasz arra, amit tudni akasz? Pl. egy olyan topikban, mint amibe beírsz épp...
(#) Tomi20 hozzászólása Jún 11, 2008
Heló

Vettem egy Asus L8400-as P3-as laptopot. Leesett, a burkolata itt-ott repedt, de úgy néz ki, hogy más gondja nincs. (így vettem törötten) Az elasó úgy árulta, hogy az akku nulla. Ez így is van, ha lehúzom a hálózatról abban a pillanatban kikapcsol. Az akku töltöttsége 0%, de érzékeli a gép, hogy benne van. Az akkun 6 érintkező van. Nem tudja valaki, hogy melyik érintkező micsidoa? Az elképzelhető, hogy mikor leesett, akkor megsérült az akkut töltő elektronika? Holnap szétkapom, hátha csak eltört egy forrasztás vagy valami...
(#) bbb válasza Norberto hozzászólására (») Jan 28, 2008
én a varta típusazonos celláit kérdeztem meg a varta boltban (tehát nem valami továbbértékesített helyen, ahol még egy haszonkulcs rajta van), és úgy döntöttem nem éri meg nekem a laptop akksi felújítása nekem li-ion panasonic cgp345010 cellák vannak benne. ennek megfelelője panasonicnál a cga103450a, de sajnos a panaszkodik magyarország nem hajlandó szóba állni velem! (mármint beszélni beszéltünk, de nem hajlandóak ilyet eladni)
ekkor jött a varta lip 103450rc, amit már a varta hajlandó árulni, cserébe viszont 2000ft darabja na ilyenből kell bele 6db, ami akárhogy nézzük 12000 pénz lenne, ennyit meg nem ér meg...
inkább veszek egy bontott akksit, amiben van még egy óra szufla és ilyen akkucellák vannak benne

de azért sok szerencsét a céghez, hátha elég olcsóak ahhoz, hogy megérje!
(#) Feelings válasza Norberto hozzászólására (») Jan 28, 2008
Szerbusz Norberto!
Köszi a cimet ! utánanézek az üzletnek hátha van olyan tipusuakkucellája amilyen nekem kell !
Üdv !
(#) Norberto válasza Feelings hozzászólására (») Jan 27, 2008
Újpesten van egy szuper bolt (híresek is ilyen körökben), ahol asszem, egész Bp-en ők a legolcsóbbak... csak sajnos nem jut eszembe a nevük

Talán megvan a cég elérhetősége: Tripolár Kft.-t. Bp. IV. ker. Rózsa u. 4., tel: 390-0097
(#) Feelings hozzászólása Jan 27, 2008
Sziasztok !

Lenne egy Kérdésem hol lehet kapni Laptop akkucellákat! ha tud valaki ,várom mihamarabbi válaszát !
(#) Tetye válasza aflmor hozzászólására (») Nov 30, 2007
jólátod nem a szemed a rossz.. tényleg 9 hely de csak 6 van benne a maradék 3 "vakdugasz"
de amugy az is jó ötlet de honnan lessz 4Ah? még 1,2V os bol is
(#) aflmor hozzászólása Nov 30, 2007
Ott nem 9 -nek van hely? Megvakultam
...és ugye 9x1,25V=11,25V. (1,25V "jóindulattal" az AA-s akkufesz) Egy próbát megér.
(#) Tetye hozzászólása Nov 30, 2007
sziasztok!
nem tudja valaki honnan tudnék szerezni 4000mA es kb 1,85V akkukat? laptop akksiba kéne 6 db 11.1V jön ki 4Ah picit hosszab és vastagabb mint az AA-s ceruza akkuk van képem de nem túl jó minőség mert telcsis...:S
köszi
Következő: »»   24 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem