Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Ez mind szép, neharagudj, de ez a fotó nem mond semmit. Teljesítmény????
Kukkants át a "keringető szivattyú működése" topicba. Felraktam oda pár kapcs rajzot. Tessék választani! mellesleg: kereső, inverter
Úgy őszintén mi a a fenének kell egy encoderrel BCD-re alakítani majd BCD-ről 7 szegmensre (pluszban még egy inverter is) közvetlenül miért nem jó???
1db 7 szegmenses kijelző 7 db ellenállás, meg vagy 27 db dióda??? Pl. az 1-es kijelzéshez a b és a c -t kell összediódázni, a 2-eshez az a,b,g,e,d, a 3-shoz.... stb stb. És ezt még csak el sem lehet felejteni... ![]()
Na, akkor elmondom érthetőbben, hogy mit szeretnék: MAXIMUM 5e forintból építeni egy olyan erősítőt, ami 4x kb 70 Wattot tud 4 Ohmon! És ha tényleg kell az inverter, akkor lehetséges, hogy megpróbálkoznék vele! Csak adjon valaki egy _nagyon_ egyszerű kapcsolási rajzot.
Nem követelőzésnek szántam ezt a hozzászólásomat, csak hamarosan itt a névnapom, és arra terveztem ezt a dolgot (az ajándék a dologban csak annyi, hogy az alkatrészeket "ingyen" megkapom). És bocsi mindenkitől, hogy nem tudtam magamnak jobb dolgot kitalálni ![]()
Szia! Remélem jól értelmeztem azt, amire gondolsz, és akkor jól rajzoltam!
![]()
Hi!
A létezik egy TDA1562 típusú ic 55W- ot tud elméletileg. Ha jól tudom, akkor ennél nagyobb teljesítményt nem igazán lehet kihozni 12V-ból. Ha ekkora teljesítményt akarsz, akkor kell egy inverter.
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne, 16f-es piceknél mi a különbség az RB0/INT és az RB4-7 lábon történő változás megszakítások között, azon kívül, hogy az INT megszakításnál van élválasztás és schmitt triggeres? Konkrétan egy 16f627A-t kínzok, és míg az INT megszakítás tökéletesen működik, a másik hol működik hol nem, és egy 74ls14 schmitt triggeres inverter beépítése után is sokkal érzékenyebb a pergés jelenségre.
Ez nem hangzik bonyolultnak. Kell egy decimális -> BCD kódoló (pl. 74LS147 vagy 148), a BCD jelet pedig BCD -> 7 szegmens meghajtóra (pl. 74LS47 vagy 48) vezetni, utána jöhet a kijelző. Ahogy nézem, a 147-es kinemete negált, tehát kell még pár inverter is, ami lehet tranzisztor is.
Összességében kb. 2-3 IC kell hozzá, pár ellenállás, esetleg tranzisztorok. Kb. egy gyufásdobozban elfér.
Az a helyzet, hogy a négyszöges inverter és bármelyik induktív fogyasztó többé-kevésbé utálják egymást. A szinuszos az igazi. Kb 15 éve, valamelyik UPS-gyártó, ügyes marketing fogásként, elkeresztelte a saját gyártmányú négyszöges UPS-ét módosított szinuszos készüléknek, ami felébe került bármelyik konkurens szinuszosnak. Azóta mindes négyszöges UPS-t módosított szinuszosnak hívnak.
Sziasztok!
Először írok,így hát üdvözlök mindenkit! Keresek egy smd fet-et SO-8 tok, 8láb,a felirat rajta:9985GM alá 714262.Sehol nem találtam róla semmit.Egy hasonlót igen:AP9985M,a bekötés egyforma.Amibe való egy HPw2408 monitor inverter panelja.Kérdésem,hogy mi ez,mit csinál és hol kapok ilyet (szokásos helyeken néztem semmit nem találtam). Képek,pdf mellékelve. Kezdő vagyok lehet szájbarágosan nyugodtan! Előre is köszönöm! 1attis
Szia!
Érdekes egy szélgenerátor (130VDC, 1700W)! Ha sikerülne ilyen "szerkezetet" szerezned Mi lesz belőle? Mi a vég cél? 24V-os inverter, és onnan otthoni hálózat esetleg?
Nekem a Fuji-Si Amilo notebookom 25W körül kér.
Megoldások a problémádra: -Akku és inverter:az én Belkin inverterem 5W körül vesz fel saját használatára.Utána 220V a noti tápjára, majd noti 20V-ja.Veszteségek. -akku és 12V-ról működő autóstöltő.Kimarad az inverter vesztesége. -18V akku(12+6, 3x6), ehez szabályzóelektronika(13,8x 1,5=20,7V), a noti közvetlenül mehet róla.Itt a legkisebb a veszteség.1,5A, vagy az alatt kért a gépem. "Egyebet nem tudok, kéremkapcsojjaki." ![]()
Én arra gondoltam hogy beszerzek egy autós töltőt a laptophoz igy elméletileg nem szabadna észrevennie a külömbséget a laptopnak és ez talánn olcsóbb is lenne mint az inverter .De a napelemek rohadt drágák késziteni pedig nem lehet vagy van ezek között valami olcsóbb megoldás is? és nem lenne muszály mennie egész héten dolgozhatna a gép részmunkaidőben is akkor mikor kap elég áramot mert egész hetes működéshez ahogy számolgattam tényleg sok aksi kéne ez pedeig meg már túl nagy kiadás lenne.
Gondolom használt aksiból nem lehetne megoldani mivel azok fillérekbe kerülnek.Cak a teljesitményük hiányzik esetleg lehetne e a teljesitményüket fokokozni valahogy vagy ez már halott ügy?
És még valami az inverter ha az akku töltöttsége csökken kikapcsol?Arra gondolok hogy mielőtt eléri a kritikus pontot amikor már károsodik,van benne valami védelem erre a célra?
![]()
A kollektorról amit levettem az télleg jó de utánna schmitt-triggernél vhogy széthúzza a 6ik inverter után ezt nem tudom,de holnap alaposan átnézem. "de mire a D-tárolóba jut a D lábra az 555 kimenétéről igen csak lecsökken a jel amplitudója ” ez ez akart lenni: de mire a D-tárolóba jut a jel a D lábra az 555 kimenétéről igen csak lecsökken a jel amplitudója, néztem hogy már a triggernek fele akkora és az 555 kimenetén annak is a fele az amplitudó erre nem tudok rájönni miért...
Űdv! Gulyi88 na összeraktam a tiltást... Szal a tranyó után és a kondi után ahol a tüske jelet kell kapni az tényleg szépen tüske lett, csak a probléma hogy az inverter a Schmitt-triggerel nem kezd vele semmit, aztán ráküldtem a tranyó kollektoráról a jelet az inverterbe és úgy szépen kijöttek a négyszög jelek, de mire a D-tárolóba jut a D lábra az 555 kimenétéről igen csak lecsökken a jel amplitudója és a probléma ott kezdődik,hogy csak földszimmetrikus jelet tudtam a szkóp belső generátorából előcsalni, szerintem ez lehet a gond és így végig világitott a led a D tároló Q kimenetén. Holnap keresek valami jobb generátort aztán meghajtom még egyszer és megnézem, hogy mi lehet a helyzet az igazat megvallva ma kevés időm volt rá, holnap gyakorlaton majd több lesz
![]()
Egy átlagos autó akku (55Ah) cca. 15000Ft, hasonló tároló kapacitás 43-44db. akkut feltételez ami cca. 650000Ft, persze a nagyobb 120-200 Ah akksik ára fajlagosan valamennyivel olcsóbbak lehetnek mondjuk egy olyan akkupakk mint neked van cca. 500000 ft. Akkor számoljunk.: A generátor 200 eft + inverter 200 eft (szerényen számolva) + 500 eft az akkupakk = 900 eft. A saját munkát nem számoltam! Kb. mennyi idő alatt térül ez meg? Havi 10 eft villanyszámlát számítva 7,5 év és lehet, hogy az akkupakkot már közben cserélni kéne, az egyéb dolgokat problémákat nem is számolva! Az egyszeri beruházásba könnyen befektet az ember, de a ciklikus csere (akku) már elgondolkodtató! A tárolást kellene hosszabb élettartalmúvá tenni és "olcsósítani"!
Az ukkumulátorokat és az invertert nem számoltam, mert azoknak a megtérülési ideje másként jönne ki. Jól karban tartott minőségi aksikkal kb. mennyi élettartammal lehet számolni? Meddig bírhatja ki és javítható-e egy komolyabb inverter? Ja és a töltésvezérléssel mi a helyzet?
pff basszus...
Akkor ezzel nemmegyek sokra....? Ha nem is jó,de a "neon" és az inverter még jó lessz ![]() PL:világítani ![]() Vagy nemtudom hány V-ot ad le,ha 220-at az még jó is... ![]()
Kérlek nézd meg az oldalt, mert az oldalon nem arról van szó, mint amiről te írsz! Itt két cucc van van.Van egy meghajtó 24V DC 250 W-os 120 rpm motor és van egy forgalomba levő sz. generátor 500W. A kettő közötti kapcsolat bordásszijjal valosúl meg! Akkupakkal hajták, és akkupakkba termel és onnan inverter és 230 sin AC!
Az inverter az véletlenül nem +-30at tud? kisértetélyesen hasonlit az enyémre ?
egyszer próbáltam már ide írni de tény hogy valódi "ki ha nem én ,önismereti tréning"jellm[g]ü arcok szólaltak meg azonnal fitymálóan :
![]()
Hello!
Hát kapásból az lett volna a válaszom, hogy a szimulátorban nincsenek meg az alkalmazott félveztők. De ha jól emlékszem, én ezt leszimuláltam, persze diszkrét elemekkel. De egy a lényeg, hogy a komparátor kimeneti szintjei közé essenek a bemeneti szintek. Akkor recegni fog. A HC-nál ez egyből adott. A gondot a Fet-es követő fokozat szinteltolása okozhatja csak. Ezt kell rendbe hozni. Vagy a bentlévő komparátort kell beállítani erre. De ezt én már kellő alapossággal leírtam, javaslom olvasd vissza az ezzel kapcsolatos beállítási javaslataimat. Mert a méréseket a legvégén már nem hajtottad végre. Így infónk sem volt. (Én, összeraktam egy CA-ból egy komparátor áramkört, de nem voltam beájulva tőle. A bennlévő tranyók valahogy egymásra hatottak. Gondolom a közös szubsztrát miatt. De persze nem az az IC volt ami a generátorodban van.) A HC14-ből tulajdonképpen csak egy inverter kell, a többi bemenetét vagy lekötöd a tápra, vagy párhuzamosítva egy keményebb meghajtót kapsz. Nem mindíg nyerő, mert vannak típusok amik reteszelődnek így. (Tehát a bemenet egy inverter, majd ez után még egy inverter, majd ezt követi az összes többi párhuzamosan. Így az egész is invertálni fog.) A bemenete a Fet Gate-jére menne, mert így a Fet szinteltolása, csak a végfok felé érvényesülne, a komparátorba nem játszana bele. A kimenet, meg a tranyó bázisába. Az IC-nek 5V-ot a -12V-ból kell készíteni, így a "+5V" kerülne a GND-re. (tehát a 14-es láb menne a GND-re, a 7-es meg a -5V-ra) üdv! proli007
Sziasztok!
Én is szeretnék projektort építeni! ![]() Nemrég szedtem szét egy Compaq LTE5000-es notebookot,a monitor jó,de nemtudom hogy VGA-ra hogy kössem rá? Egyszerű D-sub kábellel,ha színekszerint kötöm,az jó? A monitorrol 2 kábel jön le,az inverteré,és a jel bemeneté Az inverter kábelja 8eres(4-4 mindkét oldalo,) A jel kábelja: 30 eres(15-15 mindkét oldalon) Gondoloma megvilágításra nem lessz szükség,így az invertert nem is kell bekötni...de még mindíg ott az a francos jelkábel... Ha küldök képeket,tudtok valamit mondani róla? Amúgy a monitor 12"-os
Lehet hogy elromlott. Kicsit több infó kellene róla, típus, modell, egyebek. Benzines? Áramfejlesztő? inverter? Kicsit pontosíts.
Moderátorok kedvence (meg nekünk is):
Kezdő kérdések #366104 Idézet: „van egy vilany fejlesztő nem ad le aramot csak 8 v ig milehet vele ![]() Formailag: Semmi SHIFT gomb, elfogyogató ékezet, semmi írásjel, helyesírási hibák. Tartalmilag: Azt sem tudjuk milyen villany fejlesztő, kézi dinamós, vagy benzines (dízel), vagy netán aksis inverter... Mi lehet vele ![]() ![]() No nem gúnyolódni akartam, csak rámutatni arra, hogy persze, én is voltam kezdő, de ennyire? Attól még helyesebben írni, meg pontosabban kérdezni lehet, hogy az ember nem ért hozzá.
Az a sok inverter igen az késleltetés miatt van (D után 5 kapu késleltetésével indul el a monostabil!), meg a megfelelő fázisok és jelalakok előállítására, elég lett volna az elsőnek schmitt triggeresnek lennie, de ugye az a döntő amiből építkezni lehet, egyenként meg nincsenek, növelni az IC számot hülyeség, (6*ST inverter -> egy tok)
mindenképp szólj az eredményről! Engem is érdekel! csá
Amennyiben lehet startbol 24 voltra menj,generátor+inverter,az ok:jóval kiméletesebb üzemmod az akkuknak.Föleg ha megközelited a 6OO wattos fogyasztást.
Sajnos ez a tipusú generátor messze nem alkalmas szélmeghajtásra.Az okokbol csak néhányat:elsösorban a szükséges nagyon magas fordulatszám,másodsorban a megfelelő fordulatszám stabilitása,és nem utolsó sorban ha nincs szél,nincs áram,nincs világitás se(ezt még folytathatnám).Ezért kell mindig egy alacsony fordulatú generátor,ami akkukat tölt,(tárolni az energiát amikor nincs termelés)és az inverter,ami a tárolt energiát a megfelelö feszre alakitja át.
Hello!
Igen, most már látom a videót. Mondani nem sokat mond, mert a digit lassú mint a "tetű". De úgy 0,1sec-re saccolom a kimaradást. Próbáld meg amit javasoltam, hogy a dióda-elllenállás-kondi kapcsolását tedd két CMOS inverter közé. (1µF/100kohm) Én is úgy láttam, mint Action, hogy kalickában van a cucc. Ha egy elemről járatod, akkor kiderül, hogy a vezetékeken szedi-e össze a zavart. üdv! proli007
Köszi!
![]() Ha kész küldj képeket! Jó építést, ja ha tudsz megfelelő trafót a hétköznapi kütyükből szólj létszi! ![]() Nekem 2x kipukkant a tantalumom. Hali. |
Bejelentkezés
Hirdetés |