Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   244 / 255
(#) Tom025 válasza vicsys hozzászólására (») Okt 14, 2007
Igazából viccnek szántam, de van benne valóságtartalom. A "
Idézet:
„legújabb nixie órához”
" miatt mondtam..

Amúgy gratula Vic, szép lett a tiéd is. Doboz, ilyesmi van/lesz hozzá? Na meg az enyém alapján megépített cuccal mi lett, szétszedted ehhez? Nagyot néztem a nixie lábak között vetetett sávokon.. Ennyire nehéz beforrasztani némi átkötést? Én is utálom őket, de ebben az esetben inkább azt használtam. És 5 millis led is befért.

Amúgy én is nagyon szeretnék DCF-et az enyémbe, de a szoftver átírásával gondok lesznek. Ja, és miért 16F84-et használtál, mikor a 628 jobb, és feleannyiba kerül?

Üdv, Tom
(#) gtk válasza vicsys hozzászólására (») Okt 14, 2007
Gratulalok, nagyon szep lett!
(#) vicsys válasza Tom025 hozzászólására (») Okt 14, 2007
Drága kollégám Tom!
Már, hogy a pikulába ne kéne! A cikked inspirált!
Ha jól belegondolsz egy ilyen óra utánépítése nem 2Ft. Ha ehez hozzáveszed a 3-4 EFt.-os DCF vevőt már kész anyagi csőd. Tehát, ne gondold, hogy nincs kereslet a cikkedre...
(#) Tom025 válasza tams hozzászólására (») Okt 14, 2007
Persze, az én cikkem ezekután már nem is kell senkinek? Szép, mondhatom

Amúgy: A csövek megvétele necces kicsit. Boltban nemigen fogsz kapni, egy hely van, a www.elektroncso.hu, de az sem budapesti, bár küldést vállal. Böngészd még az apróhirdetést és a vaterát.

Spec. ic: a 74141-re gondolsz? Van egy bolt BP-n, ahol még árulják, de nem tudom pontosan melyik az, a többi egyáltalán nem tart (talán a mikrovill?). A fenti címen lehet ilyet is kapni. Árak nagyon attól függnek, hol veszed. Élettartam: ez nem szokványos elektroncső, nem tud kiégni a fűtés, de van neki élettartama. Néhányszázezer óra körül ha jól emlékszem.

Üdv, Tom
(#) tams hozzászólása Okt 14, 2007
Üdv!
Lehet hogy már volt róla szó, de megkérdezhetném, hogy Budapesten található-e olyan bolt ahol a legújabb nixie órához a csöveket és a spec IC-t meg lehet venni? Ha van akkor milyen összegbe van egy ilyen cső? És mennyi ennek kb az élettartama? Tudtommal a klasszikus elektroncsövek elhasználódnak.
Kösz hello!
(#) zoknee válasza vanzerr hozzászólására (») Okt 2, 2007
nem működik, szerintem a dc-dc konverter miatt. Nem volt kedvem két trafóval meghajtani, akkor nem fért volna el a dobozban. De működnie kell, mert a német csávó magának biztos jól megépítette
Majd ha lemegy ez a félév, lehet hogy nekiállok és kikisérletezem hogy rá tud-e állni, a remény megvan, mert a másodperc szinkront elkapja.
(#) vanzerr válasza zoknee hozzászólására (») Okt 2, 2007
Szia!
Nagyon szép lett gratula! A DCF működik benne?
(#) gtk válasza zoknee hozzászólására (») Okt 2, 2007
Szia !

Tetszik, szep munka
(#) zoknee hozzászólása Okt 2, 2007
Elkészült teljesen a nixe órám. Nekem nagyon tetszik Barátnőm kapja majd szülinapjára, remélem nem nézi idő előtt meg a képeket
A doboz balsa fából készült. Nagyon könnyű megmunkálni, kissé puha is, de az órát elbírja. Vastaglazúr festékkel kentem le. A teteje és a hátulja csavarral bontható, így könnyű szerelni.
És akkor jöjjenek a képek, hogy ne csak beszéljek:
Az építés második feléről ITT,
Az építés elejéről ITT
(#) vanzerr válasza vanzerr hozzászólására (») Szept 30, 2007
Ja és ha készen leszek természetesen én is rakok fel képeket. Csak még azon gondolkozom hogyan is nézzen ki, ahhoz szeretném a panelt majd megtervezni.
Kiegészítésként még annyi hogy nem teljesen számolt jól az óra mert a számsorrendet 2 helyen felcserélte (most már nem emlékszem pontosan hol, talán a 1-2, és 5-6)
(#) vanzerr válasza Tom025 hozzászólására (») Szept 30, 2007
Csak próbapanelon raktam még össze és ott szembesültem ugyanezzel a jelenséggel.
Amúgy nézd meg az általad közölt kapcsirajzot és a panelodat és ott láthatod hogy a jelzett lábak bekötései a nyákterven különböznek a kapcsirajzhoz képest.
(#) Tom025 válasza vanzerr hozzászólására (») Szept 30, 2007
Nekem az említett hibajelenség akkor jött elő, ha nem volt jó az adott szám kontaktja, általában a két panel közti átvezetésen. Forraszd át, ha a műszer jónak is mutatja. Meg ajánlatos lenne tényleg szakadást, vagy zárlatot keresni a vezetősáv körül.

A kapcsirajzban hiba? Biztos ez? Ha igen, miért nem szóltatok már hamarabb? Amúgy szerintem, ha 8-ig jól számol az óra, nem ez lehet a baj. Nyákterv, az én verziómat építetted meg, vagy saját?

Amúgy, nem láttunk még képet a Te órádról (Vanzerr), le tudnád a kedvemért fotózni? Beppy, ha megtalálod a hibát a tiéd is érdekel

Üdv, Tom
(#) vanzerr válasza vanzerr hozzászólására (») Szept 29, 2007
Ezzel én is szí..am egy kicsit de utána végigkövettem Tom25 nyáktervét és ott találtam meg a helyes bekötést. Fölcseréltem a két lábat és utána már hibátlanul működött. Ja és én 22pF-os kondit használtam a 30-asok helyett azzal tökéletesen, pontosan működik.
(#) vanzerr válasza beppy hozzászólására (») Szept 29, 2007
A kapcsirajzban van a hiba a PIC 17-es és 18-as lábai vannak felcserélve, szóval a PIC 17-es lába megy a 74141 3-as lábára a 18-as pedig a 6-os ra.
(#) vicsys válasza beppy hozzászólására (») Szept 29, 2007
Zárlat van a panelodon. Ajánlatos átnézni a 9-es szám katodját és mellette lévő vezető sávot.
(#) beppy hozzászólása Szept 29, 2007
Szia!

Mindegyik csővön amelyiknél épp a kilences szám jönne!

Zoli
(#) Topi válasza beppy hozzászólására (») Szept 29, 2007
Az összes csövön ez a jelenség, vagy csak az egyiken?
(#) beppy hozzászólása Szept 29, 2007
Sziasztok!

Egy kis problémám akadt a nixie órával!

Működik de van egy kis problémája!

0-tól 8-ig számol tök jól de a kilences már nem jelenik meg, helyette az összes szám kigyullad a nixie csőben, majd ismét mutatja a 0-át majd megint 8-ig jó!

Én a katód vezérlésre SN74141 használtam! Ez jó?

Hibakeresésnél nem találtam semmit!
A kontaktok jók, katódfesz jó, icét cseréltem,próbáltam azt is hogy felcserélem valamelyik katóddal a kilences számkijelzést és így működött a kilences kiírása, tehát a nixinél jó a bekötés! Az SN 74141 2-es lábánál mért feszültség megegyezik a többi katódvezérlő feszültségével! Hát ennyi! Most egy kicsit elakadtam!
Tom025 verzióját építettem meg!

Van valakinek ötlete?

Előre is köszi mindenkinek!

Zoli
(#) rockersrac hozzászólása Szept 27, 2007
hi all! v ki megírná nekem privire hogy mennyibe kerülne megcsinálni egy ilyet?(mámint h mennyié csinálna egy ilyet nekem me én ehez láma vagyok de baromira tettszik ez az óra! elérhetőség: rockersrac18@gmail.com) üdv.:rockersrac
(#) Müszi válasza proli007 hozzászólására (») Szept 24, 2007
Naptár???
Kitűnő ötlet, nekem tetszik
(#) Tomi20 válasza Topi hozzászólására (») Szept 24, 2007
Köszi, akkor a közeljövőben be kell szereznem egyet. Valaki kötött már DCF vevőt a PIC-es nixie órára? Rendesen működik? Mennyire pontos? Mire kell figyelni építéskor? (angoglul tudok valamennyire, németül 0)
(#) Topi válasza vanzerr hozzászólására (») Szept 24, 2007
Mondtam, hogy szinte mindig van nekik. Ajánlatos mindig felvásárolni a készletet...
(#) vanzerr válasza Tomi20 hozzászólására (») Szept 24, 2007
3990.- Ft ma néztem és van belőle vagy 3 darab, de azt mondta a fickó, hogy folyamatos utánpótlás lesz belőle. Sajnos külön antennát nem fognak árulni belőle.
(#) Tomi20 válasza zoknee hozzászólására (») Szept 24, 2007
köszi, és tudja valaki, hogy mennyibe kerül? (vidéki vagyok)
(#) zoknee válasza Tomi20 hozzászólására (») Szept 23, 2007
Bemész a Conradba, és megkeresed a polcon.Honlapjukon nem fogod megtalálni.
(#) Tomi20 hozzászólása Szept 23, 2007
Heló
Kapni még Conrádnál DCF vevő modult? (nem találtam sehol...)
(#) zoknee válasza vicsys hozzászólására (») Szept 23, 2007
Most a hétvégén küzdöttünk vele, nem akar menni. vétel van, a másodpercekre is szinkronozik talán, de nem áll be az óra. Lehet hogy a dcf adó kimenetén a felhúzó ellenállást átalakítom tranyósra, hátha úgy jobban megy.
(#) vicsys válasza zoknee hozzászólására (») Szept 23, 2007
És mi a helyzet a DCF-el? Megy már?
(jók lettek a képek!)
(#) zoknee válasza Tom025 hozzászólására (») Szept 23, 2007
persze. csak nem akarok az elkészülte előtt egy lépéssel képeket felrakni ide. ITT van fent pár kép a dobozról készülés közben, ha gondolod nézd meg.
(#) Tom025 válasza zoknee hozzászólására (») Szept 23, 2007
Nem vagy megkésve, nagyon köszönöm az információt. Legalább már tudom, hogy működő kapcsolást közöltem a cikkemben a 74141 kiváltására.
Nagyon kíváncsi vagyok milyen lett a kész órád.. Megosztod majd?

Üdv, Tom
Következő: »»   244 / 255
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem