Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   246 / 255
(#) zoknee válasza zoknee hozzászólására (») Aug 31, 2007
Még egy kép:

nixie5.jpg

(#) zoknee hozzászólása Aug 31, 2007
Ekészült végre az én nixie csöves órám, a Nixichron. A dobozolás még nincs kész, mad ha lesz időm, meg faanyagom hozzá. Jelenleg csak fel van fúrva ey lécre a 3 panel. Külön vannak a csövek, a DC-DC nagyfesz konveter és az órapanel.
Már régóta vártam azt a pillanatot, hogy éjjel is lássam az időt valahol, és nagyon jól néz ki
Melléklek pár képet róla. Nekem nincs benne kék led, az majd a következő verzióban, ha minden jól megy
(#) Tom025 válasza H.Viktor hozzászólására (») Aug 29, 2007
Szia!

Ha gyors vagy, tőlem limitált szériában kaphatsz 8dbot, az két tartalékot is jelent, 450/db árért.. (részleteket privátban) Egyébként ott van a www.elektroncso.hu , csak ott duplájáért árulják. Vagy marad az apró böngészése...
(#) Norberto válasza H.Viktor hozzászólására (») Aug 29, 2007
Ajánlani tudnám az oldal Apróhirdetés részlegét, ha még nem nézted volna meg.
(#) H.Viktor hozzászólása Aug 29, 2007
Hellótok
Nekem egy kérdésem lenne honnan tudnák beszerezni 6 db Z573M csövet??
(#) zoknee válasza Tom025 hozzászólására (») Aug 10, 2007
Nem véletlen ismerős Óra, dátum, ébresztő (valamit be tud kapcslni), DCF is van benne, de nem sikerült szinkronozni, pedig a másik dcf órám jól megy.
(#) Tom025 válasza zoknee hozzászólására (») Aug 10, 2007
Ez a nyák nekem gyanúsan ismerős, talán innen? Amúgy nagyon jól néz ki. Mit tud ez az óra extraként? A dátum ok, de DCF?, ébresztő?, stb
(#) zoknee válasza Tom025 hozzászólására (») Aug 9, 2007
Teljesen jól be lehet ebbe is forasztani, ha elég hosszú a lába a z570-nek. Szalaagkábelt én is utálok forrasztani, már kerülöm ahol lehet...
Képek Itt van pár kép, igaz a haverom csöveivel, de nekem is hasonló lesz.
(#) Tom025 válasza zoknee hozzászólására (») Aug 9, 2007
De ebbe e nyákba csak szalagkábellel tudod bekötni a nixie-t nem a lábai beforrasztásával.. Én ezt direkt kerültem, utálok millió szalagkábelvéget forrasztgatni, ráadásul KH-t eredményez, és még csak nem is állnak a csövek stabilan...
amelyk nyak nem muxik, az z560-as, de tudtam serezni elég z570-est (volt pár) és ezzel akarom csinálni. Jelenleg így áll a nyák tevezése. Kilógatós designre csináltam, tüskesoros csatlakozók alul, csövek felül.

nixie1.JPG

(#) Tom025 válasza zoknee hozzászólására (») Aug 9, 2007
Az enyém is multiplexelt, egy PIC16F628 vezérli. Jól értem a nyák kialakítása érdekel? Azt fel tudom neked rakni, SprintLayouttal rajzoltam, gyakorlatilag 2 oldalas, illetve eredetileg egy oldalas nyákon van, a másik oldalon pedig egy csomó ellenálláslábas átkötés, mivel ez egyszerűbb, főleg hogy nem tudok furatfémes áramkört készíteni, készíttetni meg nem akarok. A két nyák összevezetékelése tüskesorral (számok 0-9), illetve szalagkábellel (anódok) van megoldva.
Egy ízléses kicsi fadobozt szeretnék neki, csak nem tudom még hogyan oldjam meg. Ládadeszka/laminált lap az első ötletek, de majd meglátjuk.
Te milyen csövekkel építed? Az enyénben Z573M-ek vannak, csak piros bevonat nélkül.

Üdv!

nixienyak.PNG

Szép lett! Nekem is megjöttek végre a csöveim, uh tervezhetem emg ujra a nyákom, hogy dobozolni is lehessen.
A tied nagyon szép lett, jó ha az ember képes az egészet magától megcsinálni (én még most tanulgatom a pic-eket, uh csak utánépítetem egy órát, és az nem ilyen kompakt).
A csövek paneljéről kérhetnék még egy képet? mert nekem is van egy hasonló, amiben a 6 cső multiplexelt, de nem müxik jól... kiváncsi vagyok te hogy oldottad meg a vezetékezést.
(#) Tom025 hozzászólása Aug 9, 2007
Sziasztok!

Jelentem, elkészült a nixie-órám prototípusa, és nagyon szépen működik! A nyák paneljét a lehető legkisebbre terveztem, és szendvicsszerkezetű, alul az áramkör, felül a nixie-ket tartó panel. Természetesen dobozolni is szeretném, lehetőleg igényesen, de az még egyenlőre várat magára. Terveim között szerepel még az órát-percet-mpercet elválasztó jelzőglimmeket berakni, és a csövek alá kék világítást beépíteni. Sok extra nincs benne, mutatja az időt, és nagyjából ennyi, nem szerettem volna túlbonyolítani. Mint látszik, az egész áramkör ráfért egy 17x3cm-es nyákra. Képet teszek fel róla, bár nem a legjobb minőségű.
Vélemények? Ha van rá igény, cikket is írok belőle, amint véglegesen kész lesz.

Üdv!
(#) kocsgab002 hozzászólása Aug 1, 2007
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám. Szeretném megépíteni a gtk éle nixie csöves órát. de sajnos már az elején elakadtam. a letölthető fájlok között van egy *.c; *.hex; és egy makefile nevü fájl. sosem programoztam még avr-t, de még Pic-et sem letöltöttem a Bascom programot, de hamar rájöttem hogy nem jó, mert nem basicben van a progi hanem c-ben. kérdésem hogy milyen programmal lehet áttölteni a fájlt az ATMega8-ba? és milyen hardverre lesz szükségem? az STK200 jó hozzá? előre is köszi a segítséget mindenkinek.
Kocsgab
(#) Ardwaark hozzászólása Júl 14, 2007
Emberek!

Csak szólok egy Nixie cső beszerzési lehetőségről.
Keressétek a Vatera .hu honlapon "ha5gf"-t. Korrekt és rendes srác. Hivatkozzatok rám HG5-541 néven merthogy
rádióamatőr berkekben ez az azonositóm.

Szóval ha5gf
(#) Topi hozzászólása Júl 4, 2007
Jelentem! Megérkeztek a Nixie-k! Képek összefabrikált tesztáramkörrel.

Bővebben: Link
(#) Topi válasza Topi hozzászólására (») Jún 23, 2007
KC778B típusú IC viszont kapható. Ez van benne:

Szerk 10 percel később: Megtaláltam a modult, amit olyan sok helyen lehet kapni, közöttük a Conradban is van. Ez a KC778-ra épített az IC gyártó által készített KC7783R típusú fresnel lencsével együtti modul. Ez egy low cost verzió és csak 1500 Ft
(#) Topi válasza dpeti hozzászólására (») Jún 23, 2007
Én már találkoztam vele, cégünk használja is és jó... Én biztos teszek bele ha ennyibe kerül is. Olcsóbb mint egy full csőcsere.
(#) dpeti válasza Topi hozzászólására (») Jún 23, 2007
hmm... így igen, meggondolandó
Sajnos eddig csak a Conradban találtam 3000 Körül.
Ami ha azt nézed hogy 600Ft a PIR szenzor, kb nyákolás + műverősítők ~ 300Ft, erre rájön a fresnel lencse, merthogy a PIR szenzor Fresnel nélkül nem ér semmit... 10 centire kell megközelítened hogy érezzen valamit.
hol és mennyiért dobnak egy ilyet az emberhez?
Én már beleterveztem a mozgásérzékelőt bibííí

Mellékelve a modul.
Visszatérve az élettartammal kapcsolatos problémára, én gondolkodtam valami mozgásérzékelő szerűségen, így csak akkor kapcsolna be ha van ott valaki, esetleg figyelné az időpontot, és a kora hajnali órákban egyáltalán nem működne, vagy tapsra megmutatná pár másodpercig az időt ...

ezek után találtam egy érdekes megoldást, bár annyira nem szimpatikus a mikrohullámok miatt, mindenesetre érdekes:

A vége felé találjátok (vagy keressetek rá a lapon a radar szóra)
(#) Topi válasza szabi83 hozzászólására (») Jún 23, 2007
HA van... Pár helyen találtam már, mert kerestem még régebben, de csak benne van az árlistájukba de nincs nekik...
(#) szabi83 hozzászólása Jún 23, 2007
http://www.elektronikai-alkatresz.hu/

itt 72ft db-ja, ha van

üdv
(#) Topi válasza pbalazs hozzászólására (») Jún 23, 2007
Most lementem a műhelyembe, megnéztem mennyi KD155D1-es IC-m van (74141) és van 6 darab belőle. Én kettőt fogok felhasználni, kettőt megtartok tartalékba, így kettő szabad. Akinek kell szóljon!
(#) pbalazs válasza Topi hozzászólására (») Jún 23, 2007
Idézet:
„Csak a piros a baj. Nem járok úgy mint innen valaki? Sósav beette magát a csőbe?”

A sósavas is én voltam

A kromofágnál úgy csináltam, hogy nem ért bele a cső töve, csak ott, ahol a festék van, így biztosan nem megy bele a lötty.
De úgy látom, már megoldódott a probléma.
(#) zoly15 válasza hegman hozzászólására (») Jún 23, 2007
ez már nem semi biztos unalmas napokon csinálták
(#) Topi válasza Szamy hozzászólására (») Jún 23, 2007
Nekem mondom tök jó, mert van. De akinek nincs, az sokat szívhat a beszerzéssel. Jó hír, hogy a HQVideóban épp beszerzés alatt áll, 7441-ük meg van raktáron.
(#) Szamy hozzászólása Jún 23, 2007
miért nem jó a 74141? az e-bayen 120Ft-ra jön ki darabja, igaz csak 50-esével adják. azt hiszem a többletre lenne jelentkező,akár itt akár pl. a vaterán is. én kb fél éve, ha jól emlékszem 300 Ftkörül vettem a Mikrovillben darabját.
Következő: »»   246 / 255
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem