Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
hi!
Most hogy már huzamosabb ideje hallgatom a TDA2030-al készült erősítőmet rájöttem hogy nem ott van a kutya elásva. Szerintem kimenőkondi nagyobra cserélése hozhat javulást de nem ártana mellé egy hangszínszabályzó sem. Már többektöl hallottam hogy a kis mikrohifik mennyire belenyulnak a hangzásképbe. Azután ez a TDA végfok elég ....hogyis mondjam , szolíd,nem, inkább őszinte. Én a sz. gépre kötöttem és ott a hangkártyán álítgattam a hangzásokon és mostmár elég szépen nyomja a mélyeket is. Hali Isa
a hangkimenet elötti kondit cseréld nagyobbra az segít valamelyest, valaki irta ebben a Tmában
üdv
Nem tudom mennyire idevágó, mert a TDA 2030-on kívül sok minden van még itt ... De én csináltam egy TDA 2030-at, vagyis kettőt, tehát sztereo. A tanárom azt mondta elég neki a 14 V is, a kapcsolási rajzokon viszont más adatokat láttam. Az erősítő szépen szól, de a basszus hangokat szinte teljesen leveszi ... Azért van mert nem elég a tápfesz neki?
meg tudnátok mondani, hogy a 18W rms, vagy max? én eddig csak fejhallgató erősítőnek használtam, annak elég jó!
Semmi infó róla, csak annyi hogy itt-ott a világban még kapható. Sztem rajzold vissza a panelt, mert valszeg a 2030 jó helyette.
No nagyjából kész a cucc
![]() 12 voltról elég gáz de nemsokára megcsinálom a toroidos tápot, arról kap majd 28V-ot kb
itthon 16ohmos hanszóróim vannak!
(fura szerkezetek mert egy hangszóróból 2-2 szál jön, gondolom dupla tekercsesek)
elbírja:
Dióda kolléga írta: Idézet: „Miértis? +/-18 azaz 36V mehet neki. 28V az ideális nagyon.” de 8ohmos hangfalat tegyél rá!
Jó lett nekem is
![]() nemtudom hogy ez elbírná-e a 28V-os tápfeszt
nekem műxik file!
felteszem mégegyszer
ööö hülye vagyok nem gondolkodtam tehát maga a toroid az egy ~20V 170VA-es cucc tehát ha azt egyenirányítom akkor kapok egyszer +28V-ot meg egy -28V-ot az meg már sok lenne neki
ez esetben nagyon jó
én úgy gondoltam hogy 18V kell neki és slussz passz
Miértis?
+/-18 azaz 36V mehet neki. 28V az ideális nagyon.
hibás a csomagolt fájl:no:
időközben kiderül hogy a 20V-os toroidommal 28V körüli egyenáramot tudnék előállítani és így a tda 2030 már nem jöhet számításba sajna :no:
szerintem köss hídba 2 TDA2030at. 34W 8ohmon
Szabi83 tervezett hozzá nyákot is, felteszem neked ide mindennel együtt! üdv. Taki
Hi all!
Erősítő építésén gondolkodom és abban szeretném segítségeteket kérni hogy miből lehet a leggazdaságosabban min 20W erőlködőt építeni persze egyszerűen! most a TDA 2030-on agyalok mert viszonylag egyszerű és nem kell neki bika táp (van itthon egy 20V-os toroidom) Perpillanat ott tartok hogy végrtanyókkal ki akarom egészíteni a cuccot:itt egy rajz (ha ehhez van valakinek használható nyákrajza akkor azt megköszönöm ) jelenleg ebben gondolkodom csak kellene hozzá egy használható nyákterv ugyanakkor várok minden TDA 2030-as kapcsolást ami jobb lehet ennél segítségeteket előre is köszönöm!
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Tud valaki a TDA2032-re valami helyettesítést,vagy erről valami infót???
Hello kaptam egy erősítőt amibe van egy TDA 2030 és egy TDA 4290-es ic arra lennék kiváncsi hogy milyen feszt kéne rákapcsolni
nekem azt mondták hogy 12 v és 0.7 amper jah és elvileg tv ből lett kiszedve és ez tényleg lead 14 wattot? előre is köszi a válaszokat
nem
, takee délután ültette/ti be a híd kapcs. alapjánén meg ollozom össze egy másik tda ic kapcs rajzát, majd meg rajzolom a nyákját ![]() tda forever ![]()
No igen de ha veszel a boltba akkor is valami 10forint darabja.
"ergo csillám és szigetelőgyűrű kell hozzá. "
amit történetessen pl AT tápegység bontásból tudunk kitermelni
Ez már sokkal jobb
Csak el nem szabad felejteni hogy az ic hátlapja a negatív póluson van ergo csillám és szigetelőgyűrű kell hozzá.
értettem, javítottam, átpakoltam, most nekem is jobban teccik
Híííííííínye bocsika elnéztem
.Teljesen igazatok van! Összekevertem a tda2003 hídkapcsolásával .Amugy viszont Csak egy bajom van a rajzal , mégpedig : a C6,R9,R2 nevű alkatrészeket nem abba az irányba tenném. A panelt az ic-k hűtőfelülete felől hosszabra hagynám és a hűtőbordára lehetne rögzíteni a panelt mondjuk 2 csavarral alulról.
Lehet hogy félreérthető voltam bocsánlat
.A gyári rajzban is van szólótápos is. Én csak azért kérdem mert szimpla tápot egyszerűbb előállítani mint a +/--t. De ha te megtudod oldani a kettőstápot akkor szuper lessza a dolog.
Pont te mondtad, hogy:
"a gyári kapcsolást csinálnám meg, nem a fázisfordítósat, mert nem szímetrikus" valami ilyesmit irtál.. hát én ezt tettem.. gondolom arra gondolsz, hogy jó a +-16 helyet a -(0v) és +(32v) isamisa: haza megyek a melóból javítom kicsit |
Bejelentkezés
Hirdetés |

.