Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
most építettem 1 tápot és csináltam meg próbapanelen a 2030 as erősítőt...és ez elvileg 4 Ohmon 18 W
Inkább a 2003.
A 2030-nak az annyit tesz mint +/-6volt az kevés a +/-18v-hoz képest nagyon gyenge lessz. Inkább a tda2003 hidd el jobban jársz.
2030 100 ft a 2003 peddig 170ft
szerinted akkor melyik a jobb? mind 2ő mehet single 12v-ra :eek2:
Bizony-bizony annyi és ugyanannyi vagy talán olcsóbb is mint a 2030.
a tda 2003 télleg
:eek2: 4 ohmon 6W 2 ohmon 10W
Persze hogy normális mert nincs semmi kompenzáció.
Másik meg az hogy a tda2030-at +/- tápellátásra tervezték ha szóló tápról üzemelteted a bemenetet föl kell emelni féltápra.Ha viszont fölemeled az invertálót megy vele a neminvertáló is amit te sikeresen letesteltél. Amugy meg ha tda ic-t valaki 12v-ról akar működtetni arra inkább a dta2003 a megfelelő , az szólótápos ic. Mellékelem is a rajzot. Nekem 12v-ról sokkal jobban szól mint a 2030
Köszi!
Csak egy másik rajz rövidre zárta Onnan vettem az alapötletet, de gondolom az nem 30Vra volt kiépítve![]() Amúgy a 2-es lábra a földet kötöttem, az ha jól tom az a nem invertáló bemenet. Az 1esre a hang be és a 4es a hang ki. Az viszont normális h 12 voltra kötve, minden kondi&ellenállás nélkül ugyanez a fajta IC úgy recsegett mint egy vészmadár?
szia!
Egy graetz, négy diódából áll, pontosabban 4 PN-átmenetből. Egy ilyent kimérni nem igen nehéz. Ha találsz 2 ~ jelzést, nyert ügyed van, oda kell rákötni a trafó kimenetét, a váltóáramot. Általában egy maradék lába vagy le van sarkítva, vagy egy + jel jelzi a + pólust, a maradék a föld, GND, vagy - pólus ha úgy tetszik. Minden ilyen graetz egyértelműen jelölve van, de ha valóban hiányozna a jelölés, fogd a multimétert, tedd dióda állásba, és mérjél. Ha találsz egy olyan csatlakozást, ahonnan másik kettőre egyenként átmenetet mutat az az egyik váltóáram bemenet. A másik ilyen a másik. És ahova a kettő csatlakozástól átmenetet mutat (piros vezeték a bemeneten) az a + a másik a -. Egyébként a jelölése egy ált. GRAETZ hídnak: BxxCxx, ahol a B után a megengedett max. feszültség, és a C után a megengedett max. áram, ált. mA-ban, de nem mindig! Üdv.
Milyen gratze hidat vettél?
Álltalában rá van rajzolva vagy meg van jelönve melyik kivezetése micsoda.
Vettem gratze hidat meg 4700u puffer kondit
de nem tudom a gratz híd lábkiosztását Hogyan oldhato meg? Ja és ha 12v os tápon szeretném kiprobálni akkor kell hozzá a hid vagy csak fogom és rákötöm? Köszi
Jaja kell nekik vagy3-3,5-4A én a helyedbe raknék egy 10A-est az birja az erősítő táprángatását is melegedés nélkül.
Szia!
Jó kérdés a többiektől is, én is kiváncsi vagyok! Egyenírányítottad a feszt a trafó után? Mert ha nem, akkor ne is csodálkoz ha nem megy. Nekem az lenne még a kérdésem ha ezt az IC-t 35 voltal hajtom meg akkor leadhat olyan 22Watto, ekkor sztereóban mekkora áramot vesz fel? Mert vettem egy Graetz hidat az egyenírányító kapcsoláshoz ami 3A tud. gondolom ez kevés lesz. 7A-eset vegyek hozzá? Köszi: Isa
Váááááááá most olvasom a kettes lábat említetted ?
Az a visszacsaatolás az megy a kimenet féltápja felé és az ott található r-r-c tag állítja be az erősítést . Ezt akkor becsülettel letestelted ergo a kimeneti feszkót elhúztad az annyi mint a + ág felé lévő végtranyó kapta meg az egész tápfeszt , még szép hogy eldurrant.
Kérdés hogy egyenirányított feszültség volt vagy a váltót tetted rá?
Mert ha nyers 30v volt azaz váltó akkor egyenirányítva az 42v ha viszont egyen 30 akkor jó. Át lett nézve a panel , nincs rajta rövidzár , elemről kipróbáltad a végfokot? Ja és mégegy dolog bárhogy is mondják a 42v sok az ic-nek nekem már repült el 40 voltról is de ez márkafüggő.
gondolom, egyetlen fesszel...
Annyira nem értek hozzá... A trafónak két kivezetése volt. Gondolom arra gondolsz hogy 3 kivezetéssel és +, 0, - jelekre bontva kötöttem rá. Nem, a + -t az 5.lábra, a - -t a 3-asra és a 2esre. Mellesleg nem sok alkatrészt használtam, csak kipróbáltam hogy megy-e.
Milyen kapcsolási rajz alapján raktad össze? Kettős tápos megoldással, vagy egyetlen feszültséggel?
Rákötöm, áram bekapcs, szép villanás és lerobban az IC fele:eek2:... Aztán lehet hogy a trafóval volt gond: INPUT: 230V~, 50Hz, 100mA, 23VA OUTPUT: 30V=, 400mA, 12W Na meg még az van ráírva hogy Mexico-ban készült meg hogy "nem javítható egység: ne próbáld megjavítani" angol szöveg. Szal a trafó a gond vagy én szúrhattam el vmit vagy tényleg nem bírja a 30V-t?
Köszi...
Csak vettem egy 30V os HP trafót készen, nem túl olcsón és már majdnem megijedtem hogy hiába...
tda2030, mennyi A-t vehet fel
- -ív ágban 12v-on?
Én úgy láttam, hogy +-18V-ot ír az adatlapokon. Ha ezt jobban megnézed, mínusz 18 és plusz 18 között 36 a különbség. Tehát 36V-tal simán elboldogul.
2-féle kapcsolási módban használják az adott IC-t. Kettős tápról működő módban (+-18V), illetve egy feszültséget szolgáltató módban (GND és ahhoz képest +36V). Legalábbis én így tudom, hogy utóbbi esetben lehet így számolni, de most a fórumon először elbizonytalanodtam...
hy!
nekem van itthon egy ilyen TDA2030 icm csak nemtom honnan tudom megállapítani hogy műxik e... van erre valami módszer esetleg? kössz
Ebben az erősítőben a kimeneti diódák az áramot korlátozzák. És mint tudni illik (mostmár legalábbis tényleg illik, ha már elmondom...), az 1N400x-es sorozat minden egyes tagja 1A-rel terhelhető. A különbség köztük csak feszültségtűrésben van.
1N4001 pl. 50V-ig jó, 1N4002 már 100V-ig, 4003 már 200-ig, stb, stb.
az sztem 1N4002 de lehet 4001 is sztem mert az van azon amit topi mutatott
Gondolom már megnézted az Egyszerű 14 W-os erősítő TDA2030-al című kapcsolást itt az oldalon...
Igen, az IC 44V-ot képest magába gyűrni maximum. Tehát a 35.25V ízleni fog neki
Szia!
Igen kösz szépen. Csak nem voltam benne biztos hogy jól tudom-e. akkor a 35.25 voltot elbírja Az IC igaz? Isa |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Onnan vettem az alapötletet, de gondolom az nem 30Vra volt kiépítve
Köszi