Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   29 / 29
(#) Báddzsó válasza bozsokiandras hozzászólására (») Máj 15, 2006
ja ezt is nézd meg: http://www.dakeng.com/u2.html
katt
(#) sirály12 válasza bozsokiandras hozzászólására (») Máj 15, 2006
eléteszel egy 74ls191-est, ez lekezeli a lépések számlálását és az irányt, ezzel sem kell a picnek szenvedni. Kapcsolási rajz bővebben a hobbycnc oldalon: pdf

Én is így csinálnám meg.
(#) Báddzsó válasza bozsokiandras hozzászólására (») Máj 15, 2006
jaja, simán elég az if porta... megszakítást úgy sem kezel minden lábán a pic. egyébként meg sztem használj 16f628a-t vagy 16f627a-t. 99,8% ua. mint a 16f84 csak fele annyiba kerül, meg van benne belső oszci, +néhány cucc.
mikropaszkalhoz nem értek, de gondolom úgy kell megadni melyik láb, hogy porta.X=1 X helyén a portnak az a lába amelyiket lekérdezed, hogy milyen logikai állapot van rajta.

progi:
kell egy folyamatosan pörgő progi ami nézi a 2db bemeneti lábat: (ez most sima egy lépéses megoldás, de ha féllépésesre akarod akkor 8 állapot kell)

eleje:
if porta.0=1 then
if porta.1=1 then valami=valami-1
if valami=0 then valami=4
endif
if porta.1=0 then valami=valami+1
if valami=4 then valami=0
endif
endif
if valami=0 then kimenet=121 (kimenet helyett ihatsz portb-t is és akkor a uccso elötti elötti sor nem kell, gondolom van select case v hasonló utasitás amivel "szebbé" lehet tenni és nem ilyen if-es.)
if valami=1 then kimenet=82
if valami=2 then kimenet=423
if valami=3 then kimenet=121
portb=kimenet
pause 13
goto eleje

soxerencsét!
(#) bozsokiandras hozzászólása Máj 15, 2006
Léptetőmotor vezérlést szeretnék építeni piccel (pic16f84-re gondoltam). Először csak egy sima step/dir vezérlést akarok, majd később bővíteni pwm-mel meg egyéb dolgokkal.
Az előre és hátra léptető eljárást már megírtam mikropascalban, csak az a probléma, hogy nem tudom hogy kell megoldani a bemenetről történő vezérlést. Addig oké, hogy a porta lesz a bemenet (trisa:=255), de utána hogy kell beolvasni az adatokat róla és hogy oldjam meg, hogy csak akkor lépjen a motor ha jelet kap a step lábon?
Simán elég if port a=1; vagy megszakítást is kell kezelni és ha kell akkor hogyan?
Következő: »»   29 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem