Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   35 / 35
(#) hzsolt77 válasza Slope hozzászólására (») Márc 24, 2006
sziasztok!
én olyan monitor (vagy vga kártya?)problémával
küzdök hogy félóra játék után belül kattog és ki-be
kapcsolgat (egy ismerősömé P I. gép)
elhozta hozzám elindítottam az én P II gépemmel,
semmi , aztán fél délelőtt ment a saját gépével,semmi.Hazavitte, ma telefonált ,hogy csak
kapcsolgat ki-be fél óra után
így nézek
mi lehet vele????
(#) Slope válasza Tomee hozzászólására (») Márc 22, 2006
Az ilyen hibák leggyakoribb oka a forrasztás törése. Kezdésnek nézz szét azokon a helyeken, ahol hőhatás éri a forrasztást, pl. tranyó, ic láb. Valamilyen zavarjelet szed össze... ha zizeg is, akkor valószínűleg a zizegés helyén lévő kisülések okozzák. Bár az ilyet látni kéne...
A VGA csatlakozót is érdemes megnézni, különösképp a V-H tüskéket.
(#) Tomee válasza Slope hozzászólására (») Márc 22, 2006
Ha már a monitoroknál tartunk akkor miért van az, hogy jobb oldalról egyszer csak amikor olyan kedve van akkor egy csomó csik jön be aztán zizeg egy kicsit és utána eltünik.
Álatlában a monitort erősen megsimogatva elhagyja a képernyöt a csik.
Próbáltam már csikozás közben lemágnesezni, de nem használ neki, olyan mintha a kép jellel (vagy mi a neve?) együtt jönne...
Próbáltuk már másik gépen és ott még inkább csinálja.
Már szét is szedtem hátha látok benne valamit, de semmi.
Már pár hónapos korában ezt csinálta a kicsike.
Egyébként ez egy Samsung SyncMaster 795 MB monitor.
De sajna gari az nincs mert ez egy olyan monitor ami csak úgy van.
Vajon mi lehet a baja?
Ja egyébként nekem is sipol néha. Olyankor megsimogatom, meg lemágnesezem aztán utána csöndbe marad.
(#) devid válasza Slope hozzászólására (») Márc 22, 2006
Köszönöm a segítséget, hát ha majd nagyon súlyos lesz a helyzet esetleg elviszem szervízbe addig meg menni fog zene állandóan
Nem ütögetem szegényt csakhát elég szar asztalon van szerencsétlen és néha sikerül néha meglökni
(#) Slope válasza devid hozzászólására (») Márc 22, 2006
A síploást a sorkimenő (nagyfesz) trafó okozza, ami nem szín, hanem fényerő függő. Fehér fénynél "több sugarat" küld ki a képernyőre, nő a terhelés... pl.: sima trafó is jobban búg nagyobb terhelésnél.
Egyébként ez nem természetes, de a korosodó monitoroknál gyakori probléma. A trafó vasmagját alkotó ferritmag két fél darabból van összeragasztva (hogy szerelésnél be tudják tenni a tekercset), és általában ez a ragasztás reped meg (hőingadozás, vagy mechanikai sokkhatás miatt). Régebbi készülékeknél nem is ragasztott, hanem csavarral rögzített, de a VGA monitorokban még nem láttam ilyet.
Ezzel sokmindent nem tudsz tenni, mert a mostani sorkimenők már ki vannak öntve gyantával... talán van olyan hely ahol megcsinálják a trafót, sőt biztos!
A ki és visszaszerelés is bízd inkább a szervízre (nagyfesz!!! még áramtalanítás után is jelen van egy darabig... nehogy megfeküdj :idiota: )
A monitor ütögetését meg jobban jársz, ha abbahagyod (legalábbis, ha akarod még használni). Ugyanis az a villogás, ami ütés hatására megjelenik a sarokban, nem más, mint a maszk berezonálása. Amikor ez elmozdul "árnyékot" vet a képernyőn. Szóval ez nem hiba... csak nem kell ütni szegényt!
(#) devid hozzászólása Márc 22, 2006
Olyan problémám lenne a monitorommal, hogy bizonyos színekre amik pl weboldalon találhatók halk sípolás hallatszik belőle, pl ha elég sötét a lap pl fekete akkor semmi de nem tudnám konkrétan színekre osztani inkább úgy gondolom, hogy bizonyos szín(ek)ből ha elég sok van az oldalon akkor sípól. Ugyanezzel a monitorral van még egy olyan problémám hogy rezgésre, vagy inkább ütésre az asztalra a kép jobb sarka bevillan mintha kontakhibája lenne vagy valami hasonló. Minél nagyobb az ütés, kopogtatás annál nagyobb felületen. Kérdésem az lenne, hogy mi vagy melyik része okozhatja a hibá(ka)t illetve amatör módszerekkel megtudnám-e javítani, mert ezek nem akkora hibák hogy szervízbe vigyem és otthagyjak pl 10-15e Ft-ot. A válaszokat előre is köszönöm!
Következő: »»   35 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem