Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Üdv Sony ! Postaköltségért küldök ha érdekel egy komlett sokol belsőt , hangszóró és antenna nélkűl. Öreg T
Vagy a pöttyös a bázis
Tehát a pöttyös az emitter, középen a collector és másik szélén a bázis?
Ne bétát mérj hanem a linkelt oldalon leírtak szerint diódavizsgálóval nézd át.
Diódavizsgálattal mérd! A 422-nél valamelyik szélső a bázis. Ha az megvan. utána már egyértelmű a többi.
422-nél fehér pötty az, E középen B, alul C ? Multiméter hFE csak egy nagy eggyes túl nagy nem tudja mérni ez mit jelent?
A rádiófrekvenciás részen az MP401-402-eseknél egy, a tokozáson lévő fekete festékpötty jelzi az emittert.
Az MP40-nél pedig egyértelmű.
de a két szélső hogy van? mert ezen nem ltászik a kör forma miatt
A rajz alapján kiderül, hogy mind PNP struktúrájú tranzisztor. A germániumtranzisztorokat könnyebb volt PNP-ben elkészíteni, azért alkalmaztak ilyeneket. A rajzon ott a tranzisztorok tokrajza. Az MP40-nél a középső a bázis.
Oké csak honnan tudjam hogy pmp agy npn és melyik az e b c mert kör alakú
Kiforrasztod és diódavizsgálóval átnézed. Ha nem úgy viselkedik mint itt le van írva akkor az adott tranyó halott.
Mikor lehet rajtuk feszültséget mérni kapcsoljam be a rádiót? Hogyan lehetne a legegyszerűbben megmérni? (ne kelljen kiforrasztani)
De van. Csak tudod ki tipródik itt a sok nagyfalusi között órákat a postán.
Méregesd ki őket. Germániumtranzisztorok vannak benne, jó alacsony nyitófeszültségeket lehet mérni rajtuk.
Az összes tranzisztor elszállt a 220-tól szerintetek?
Mindenkinek köszi a segítséget de ezekszerint a rádió halott és javithatatlan, tatabike köszi de nem fontos mert ezt azért akartam megcsinálni mert pont voll egy itthon
Nana, postáról nem volt szó...
Pontosan én voltam amikor még kicsi voltam
![]() Szerintetek mehalt? Tranzosztorok...
Csak azért kérdeztem hol laksz, mert nekem van ilyen rádióm, amire nincs szükségem, nem tudom, jó-e, de elvileg jó. Ha szereted ezeket a retró cuccokat, akkor összebarkácsolhattál volna a kettőből egyet, vagy hasonló. Én sajnos budapesti vagyok. Ha Te is az lennél, akkor a börzére elvittem volna szívesen.
657471. Hsz
Az enyémen ilyen nincs :eek2:
A nyíl reá mutat. Azon a fekete lapocskán van.
Hol van az a fülhallgató csatlakozó?
0,9 ohm az jó? Egyebként a hangszórók polarítása hogy van? Lehet h az a baja
Szuper nagyon szépen köszönöm
Mi az, hogy nincs ellenállás? 0 ohm, vagy végtelen nagy ellenállás? A fülhallgató-csatlakozó belső érintkezője érintkezik?
Somogy megye
Megtaláltam hogy miért volt rövidzárlat, de még mindig nem szól és az a furcsa hogy ahova bekellett kötni a hagszórókat nincs ellenállás
Szia!
Tessék lepucoltam neked. |
Bejelentkezés
Hirdetés |