Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szia!
Innen ingyen letöltheted a nyáktervet nagyon jól bevált kapcsolás!
Hello!
Hidba kötött verzióhoz van valakinek nyák terve? Mert ahogy a kapcsolási rajzon néztem, ott egyre van hozva a mute funkció meg minden ami kell, és úgy azért mégis csak jobb lenne mint 2 panelnél csak simán hidalni
"Az is lehet, hogy a föld fóliáján rossz helyre van forrasztva a táp, és kimeneti föld a bemeneti résszel közös. Az ezen létrejövő búgófeszültséget felerősíti a kütyü."
Ezt a mondatot nem értem pontosan, de érdekesnek hangzik. Ezt elmagyaráznád nekem? A kapcsolást az alábbi csatolt fájlból csináltam 1 az egyben így néz ki és minden jól és jó helyre van beforrasztva
Szia!
Egy ismerősömnek 2éve készítettem egy hidat, aktív szubnak, egy 30cm -s Ground Zero-t hajt vele, semmi baja nem volt még a védelem miatt, 30 cm-s borda van rajt két 92mm -es szabályzott ventivel. +/- 26V a tápja.
1mikrós stiroflexet ne keress, mert nem valószinü, hogy találsz, olyan drága és ritka.
Nekem ugyan egy precizis etalonból van kitermelve néhány 5 mikro 0.25%-os, de ezeken kivül az életben nem láttam mikrosba stirót. Ami átetsző bugyiban van az nem mind stiro ! Amit javasoltál, a földhurok ellen ahhoz néhány ohmos ellenálás is jó. 10 Ohm pl Az is lehet, hogy a föld foliáján rossz helyre van forrasztva a táp, és kimeneti föld a bemeneti résszel közös. Az ezen létrjövő búgófeszültséget felerősiti a küttyü.
Ez a nyák és beültetési terv jó lesz hogy megépitsem az erősitőt?
Persze, közös tápról megy mind2. Ezt a kondenzátorosat ki fogom próbálni, de nem valószínű hogy még a mai nap folyamán. Ugye jó lesz egy sima fólia 1µF is? csak lényeg hogy polaritásfüggetlen legyen.
Az erősítők közös tápról működnek? Próbáld ki, hogy a mono jack kábelének negatív pontját ne közvetlenül, hanem egy 1uf-es stiroflex kondenzátoron keresztül kösd rá a panelre.
Búg egy kicsit akkor is, de igazán akkor búg ha a 2 bemenet 1be van kötve, akkor szinte elviselhetetlen. Szal amikor 1 elosztóba van dugva a 2 bemenet hogy mind3 erősítő menjen pl egy mp3 lejátszóról. Ahogy a képen is van. Lehet hogy a puffereket le lehetne cserélni. 1983-asok
. De működőképes, tartja a feszt sokáig
Búgás szempontjából a 3. képet lehet értékelni. Legalábbis a táp részét.
Arra még nem válaszoltál, ha csak egy van bekötva akkor is búg ? Ha igen akkor az elkód, lehet, hogy nem jó.
hát figyelj, most szét van szedve totálisan, nemsokára rakok fel akkor képeket
Gondolom stereo. Ha az egyesével -lekötött másikkal- nem búg, akkor a kábelezésbe csináltál valami bakit.
Akkor az rendben van, mostmár mindent kizártam ahonnan a búgás jöhet. És mégis van benne
Vagy esetleg egy másik trafóval is kipróbálni, ha van valami haverodnak
Ekkora trafónak lazán elmegy ennyi üresjárati áramfelvétel.
Ez a trafó üresjárati áramfelvétele, vagy rá van kötve az erősítő is?
fogyasztásmérővel mértem, ami beszoroz még cos.fi-vel is, szóval sztem teljesen reális az a 30W. most megpróbálom jóval távolabb rakni a trafót magától az erősítőtől
Ha toroid akkor megszivtad, mert valószinü túl van gerjesztve. nem nagyon lehet vele mitkezdeni, bár van aki rátekermég, de igy nyilván kisebb lesz a a sec fesz. Ha trehányul van a vasmag benne feltekercselve akkor ez se nyer. A vákum impregnálás se mindig nyer.
Azt, hogy a trafo szorásától búg-e a hangfalad probáld távolabb vinni, ha macera, akkor vaslemezt a nyákok és trafó közé, probára. A toroidnál is eljátszhatod, mert tévedés, hogy a toroid nem szór. Nem véletlenül köcsögözik be, söt többrétegben is nemcsak vassal ! Legalábbis a profi küttyükben A 30Wattot mivel mérted ? Tényleg Watt, vagy áramérés x feszültség. Ez nem Watt váltónál, hanem VA a meddő miatt
Az normális ha a trafóm üresjáratba vesz fel 30W-ot? és hallhatóan búg. Lehet hogy menetzárlatos? És vajon ez hallatszik be a hangfalakba? Elég régi darab már kb 500W-os. Talán szünetmentes tápban volt nagyon régen
Ez kicsit régebben csináltam csak nem tettem fel.Egy Sony F210 erősitőbe kicseréltem mindent és egy sztereó hidat tettem bele.A táp az +-38V,4x10.000uF.Teszek fel egy pár képet.Lehet kérdezni vagy ha van észrevétel lehet irni,igy is tanul az ember
Nyugodtan teheted 4 ohm-ra +-20V-al a hidat :yes: Ugyis leesik a fesz még és nem fog tortyogni.Ha majd nővelni akarod a feszűltséget (kicseréled a trafót) +-35..+-40Voltig akkor nem ajánlom 4 ohm-on,de igy jó.Kb 70-80w meglesz.Bocsi hogy beleszóltam,csak véleményem irtam le
Nincs semilyen szűrő, és azért nem belül van összekötve, mert néha csak 2 ahngszórót hajtok, és akkor nincs szükség a mono modulra. Azt fogom megpróbálni hogy elszigetelem a bordától az IC-ket hogy ne azon legyen a negatív feszültség. Valamint hűtőtönkös megoldásom van, réz hűtőtönkökkel
Egy 130W-os fetes végfoknak is kb az alább leírt kondíciókkal rendelkező táp kell. +/- 20V-ról igencsak gyengécske lesz a VF2. Próbáld meg nyugodtan a 7294 hidat, csak csináld meg rendesen.
Tehát egy sztereó végfok és egy monó mély végfok megy ugyanarról a bemenetről? Ha egy dobozban vannak az erősítők és egy tápról mennek, akkor miért ilyen jack elosztós megoldást használsz? A dobozban kéne megoldani. Gondolom van szubszűrőd is. Ugye? Vagy csak passzívan ellenállásokkal közösíted a sztereó jelet a mélycsatorna számára? Az is okozhat földhurok jellegű búgást, ha az ícétokok jóvoltából a negatív tápág a hűtőbordákon van. Neked is javaslom a hűtőtönkös hőelvezetést.
Akkor azt hiszem ebbol nem lesz semmi...kicsi a trafóm és a híd sem a legjobb 4 omh-ra.
Na mindegy, azt hiszem hogy egy VF2 lesz belole, a 130W-os Alkotós kivitel. Koszi a segítséget!
persze, hibátlan. Az elosztó azért kell hogy pl számítógépről menjen mind3 hangszótó, a 2 középmagas és a mély. Huzalozásról annyi van, ami a csatolt kép
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

. De működőképes, tartja a feszt sokáig