Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   411 / 611
(#) Hurkafej1 válasza Lacko12 hozzászólására (») Dec 5, 2010
Köszi
(#) Lacko12 válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Dec 5, 2010
Szia!
Innen ingyen letöltheted a nyáktervet nagyon jól bevált kapcsolás!
(#) Hurkafej1 hozzászólása Dec 5, 2010
Hello!
Hidba kötött verzióhoz van valakinek nyák terve?
Mert ahogy a kapcsolási rajzon néztem, ott egyre van hozva a mute funkció meg minden ami kell, és úgy azért mégis csak jobb lenne mint 2 panelnél csak simán hidalni
(#) ODU válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 2, 2010
"Az is lehet, hogy a föld fóliáján rossz helyre van forrasztva a táp, és kimeneti föld a bemeneti résszel közös. Az ezen létrejövő búgófeszültséget felerősíti a kütyü."

Ezt a mondatot nem értem pontosan, de érdekesnek hangzik. Ezt elmagyaráznád nekem?

A kapcsolást az alábbi csatolt fájlból csináltam 1 az egyben így néz ki és minden jól és jó helyre van beforrasztva
(#) lobbooo válasza accaboj hozzászólására (») Dec 2, 2010
Szia!

Egy ismerősömnek 2éve készítettem egy hidat, aktív szubnak, egy 30cm -s Ground Zero-t hajt vele, semmi baja nem volt még a védelem miatt, 30 cm-s borda van rajt két 92mm -es szabályzott ventivel. +/- 26V a tápja.

DSCF0013.JPG

(#) lapose válasza ODU hozzászólására (») Dec 2, 2010
Igen.
(#) hangszoros válasza lapose hozzászólására (») Dec 2, 2010
1mikrós stiroflexet ne keress, mert nem valószinü, hogy találsz, olyan drága és ritka.
Nekem ugyan egy precizis etalonból van kitermelve néhány 5 mikro 0.25%-os, de ezeken kivül az életben nem láttam mikrosba stirót. Ami átetsző bugyiban van az nem mind stiro !
Amit javasoltál, a földhurok ellen ahhoz néhány ohmos ellenálás is jó. 10 Ohm pl
Az is lehet, hogy a föld foliáján rossz helyre van forrasztva a táp, és kimeneti föld a bemeneti résszel közös. Az ezen létrjövő búgófeszültséget felerősiti a küttyü.
(#) Hurkafej1 hozzászólása Dec 2, 2010
Ez a nyák és beültetési terv jó lesz hogy megépitsem az erősitőt?

nyak.gif

(#) ODU válasza lapose hozzászólására (») Dec 2, 2010
Persze, közös tápról megy mind2. Ezt a kondenzátorosat ki fogom próbálni, de nem valószínű hogy még a mai nap folyamán. Ugye jó lesz egy sima fólia 1µF is? csak lényeg hogy polaritásfüggetlen legyen.
Az erősítők közös tápról működnek? Próbáld ki, hogy a mono jack kábelének negatív pontját ne közvetlenül, hanem egy 1uf-es stiroflex kondenzátoron keresztül kösd rá a panelre.
Búg egy kicsit akkor is, de igazán akkor búg ha a 2 bemenet 1be van kötve, akkor szinte elviselhetetlen. Szal amikor 1 elosztóba van dugva a 2 bemenet hogy mind3 erősítő menjen pl egy mp3 lejátszóról. Ahogy a képen is van. Lehet hogy a puffereket le lehetne cserélni. 1983-asok . De működőképes, tartja a feszt sokáig

elosztó.JPG

(#) hangszoros válasza ODU hozzászólására (») Dec 2, 2010
Búgás szempontjából a 3. képet lehet értékelni. Legalábbis a táp részét.
Arra még nem válaszoltál, ha csak egy van bekötva akkor is búg ? Ha igen akkor az elkód, lehet, hogy nem jó.
(#) ODU válasza ODU hozzászólására (») Dec 2, 2010
itt is vannak

képek.rar

hát figyelj, most szét van szedve totálisan, nemsokára rakok fel akkor képeket
Gondolom stereo. Ha az egyesével -lekötött másikkal- nem búg, akkor a kábelezésbe csináltál valami bakit.
Akkor az rendben van, mostmár mindent kizártam ahonnan a búgás jöhet. És mégis van benne
(#) Hurkafej1 válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 2, 2010
Vagy esetleg egy másik trafóval is kipróbálni, ha van valami haverodnak
Ekkora trafónak lazán elmegy ennyi üresjárati áramfelvétel.
üresjárati, és sima trafó nem toroid
Ez a trafó üresjárati áramfelvétele, vagy rá van kötve az erősítő is?
fogyasztásmérővel mértem, ami beszoroz még cos.fi-vel is, szóval sztem teljesen reális az a 30W. most megpróbálom jóval távolabb rakni a trafót magától az erősítőtől
Ha toroid akkor megszivtad, mert valószinü túl van gerjesztve. nem nagyon lehet vele mitkezdeni, bár van aki rátekermég, de igy nyilván kisebb lesz a a sec fesz. Ha trehányul van a vasmag benne feltekercselve akkor ez se nyer. A vákum impregnálás se mindig nyer.
Azt, hogy a trafo szorásától búg-e a hangfalad probáld távolabb vinni, ha macera, akkor vaslemezt a nyákok és trafó közé, probára.
A toroidnál is eljátszhatod, mert tévedés, hogy a toroid nem szór.
Nem véletlenül köcsögözik be, söt többrétegben is nemcsak vassal ! Legalábbis a profi küttyükben
A 30Wattot mivel mérted ? Tényleg Watt, vagy áramérés x feszültség. Ez nem Watt váltónál, hanem VA a meddő miatt
(#) ODU hozzászólása Dec 2, 2010
Az normális ha a trafóm üresjáratba vesz fel 30W-ot? és hallhatóan búg. Lehet hogy menetzárlatos? És vajon ez hallatszik be a hangfalakba? Elég régi darab már kb 500W-os. Talán szünetmentes tápban volt nagyon régen
(#) ImiDj válasza ImiDj hozzászólására (») Dec 1, 2010
Ez kicsit régebben csináltam csak nem tettem fel.Egy Sony F210 erősitőbe kicseréltem mindent és egy sztereó hidat tettem bele.A táp az +-38V,4x10.000uF.Teszek fel egy pár képet.Lehet kérdezni vagy ha van észrevétel lehet irni,igy is tanul az ember
(#) ImiDj válasza accaboj hozzászólására (») Dec 1, 2010
Nyugodtan teheted 4 ohm-ra +-20V-al a hidat :yes: Ugyis leesik a fesz még és nem fog tortyogni.Ha majd nővelni akarod a feszűltséget (kicseréled a trafót) +-35..+-40Voltig akkor nem ajánlom 4 ohm-on,de igy jó.Kb 70-80w meglesz.Bocsi hogy beleszóltam,csak véleményem irtam le
(#) ODU válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 1, 2010
Nincs semilyen szűrő, és azért nem belül van összekötve, mert néha csak 2 ahngszórót hajtok, és akkor nincs szükség a mono modulra. Azt fogom megpróbálni hogy elszigetelem a bordától az IC-ket hogy ne azon legyen a negatív feszültség. Valamint hűtőtönkös megoldásom van, réz hűtőtönkökkel
(#) Bassmester válasza accaboj hozzászólására (») Dec 1, 2010
Egy 130W-os fetes végfoknak is kb az alább leírt kondíciókkal rendelkező táp kell. +/- 20V-ról igencsak gyengécske lesz a VF2. Próbáld meg nyugodtan a 7294 hidat, csak csináld meg rendesen.
(#) Bassmester válasza ODU hozzászólására (») Dec 1, 2010
Tehát egy sztereó végfok és egy monó mély végfok megy ugyanarról a bemenetről? Ha egy dobozban vannak az erősítők és egy tápról mennek, akkor miért ilyen jack elosztós megoldást használsz? A dobozban kéne megoldani. Gondolom van szubszűrőd is. Ugye? Vagy csak passzívan ellenállásokkal közösíted a sztereó jelet a mélycsatorna számára? Az is okozhat földhurok jellegű búgást, ha az ícétokok jóvoltából a negatív tápág a hűtőbordákon van. Neked is javaslom a hűtőtönkös hőelvezetést.
(#) accaboj válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 1, 2010
Akkor azt hiszem ebbol nem lesz semmi...kicsi a trafóm és a híd sem a legjobb 4 omh-ra.
Na mindegy, azt hiszem hogy egy VF2 lesz belole, a 130W-os Alkotós kivitel.
Koszi a segítséget!
(#) ODU válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 1, 2010
persze, hibátlan. Az elosztó azért kell hogy pl számítógépről menjen mind3 hangszótó, a 2 középmagas és a mély. Huzalozásról annyi van, ami a csatolt kép
Következő: »»   411 / 611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem