Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   412 / 611
(#) Bassmester válasza ODU hozzászólására (») Dec 1, 2010
Szerintem szimplán földhurkod van. Van valami részletes rajzod a bekötés kábelezéséről? Minek az a jack elosztó oda? Valaminek a 3,5-es kimenetéről párhuzamosítva viszed a jelet két különböző készülékre? Az elosztó egyébként hibátlan?
(#) Bassmester válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Dec 1, 2010
Jéé... valóban ír valamit
Elolvastam már jópárszor az adatlapját, az angol nyelvű "rizsa részt" is értem, de valahogy szívesebben hívatkozom a gyakorlati tapasztalataimra.
(#) ODU válasza ODU hozzászólására (») Dec 1, 2010
Nekem nem tudtok segíteni? Kevés az infó a megoldáshoz?
(#) Bassmester válasza accaboj hozzászólására (») Dec 1, 2010
Alacsonyabb tápfesszel sokkal könnyebb torzításig vezérelni.
Hűtőtönkös hőelvezetést csinálj az ícére, olvass vissza a topikban ha nem világos a dolog, Alkotó és én is emlegettük már egy párszor
Ha lassú a hőelvezetés, akkor már kis teljesítménynél is tortyog az erősítő. Egy hídnál, pláne 4 Ohm-on, fokozottan jelentkezik ez a probléma. Erős tápot csinálj, minimum 10A-es Graetz, minimum 2x10.000 uF, minimum 200W-os trafó, persze mindegyik csatornánként értendő, ha +/- 20V-ról fog menni 4 Ohm-ra. A 200W/ csatorna trafó, lehet hogy melegedni is fog tartósabb üzem esetén.
(#) accaboj válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 1, 2010
Idézet:
„Tökéletes, hatékony hűtést kell neki csinálni, akkor nem fog annyira tortyogni a hővédelem miatt.”

mit fog csinálni?

amugy +-20V-tal nem nagyon lehet torzitaig vezerelni...vagy igen?
(#) kadarist válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Nov 30, 2010
Bírja a 4ohm-t, de csökkentett tápfeszültséggel.
(#) Hurkafej1 válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 30, 2010
Nem tudok angolul, szóval a rizsa részt nem értem, de az adatlapon ott van a 4 Ohm is.
Bővebben: Link
A kép alatt ir valamit
(#) Bassmester válasza accaboj hozzászólására (») Nov 30, 2010
A sajátomat rá merem kötni 4 Ohm -os hangfalra is. +/- 40V-ról megy, 600W-os kapcsolótápja van. Addig szabad csak feltekerni, amíg nem kezd torzítani. Tökéletes, hatékony hűtést kell neki csinálni, akkor nem fog annyira tortyogni a hővédelem miatt. Mindezek ellenére soha nem beszélnék rá senkit a 4 Ohm-os használatra, az adatlap sem javasolja.
(#) hangszoros válasza ODU hozzászólására (») Nov 30, 2010
Huh ez gyanúsan olcsó
(#) ODU válasza ODU hozzászólására (») Nov 30, 2010
Ilyet találtam az interneten, nem tudom hova, de a mikróba kell szigetelő csillám. Ezek egészen jó árakba vannak. Mit szóltok hozzá?Csillám
(#) ODU válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 30, 2010
Egészen pontosan így néz ki a dolog, ahogy a képen van, a zöld jack megy a sztereó modulba, a fekete a mono modulba, illetve a csatlakozó a zenelejátszóba vagy gépbe. (akkor kezd el búgni, amint beledugom a 2 jack-et az elosztóba, ha az elosztó nincs bedugva semmibe akkor is búg.). Valamint próbáltam azt hogy a 2 jack GND-jér érintettem össze, akkor semmi, nem búg. viszont ha a 2 végét érintem össze ahogy a másik képen van akkor elkezd búgni.
(#) accaboj válasza ptesza hozzászólására (») Nov 30, 2010
Idővel magasabb feszültségről fog menni, de most csak ilyen trafóm van. Ha 30 hát 30, lényeg hogy menjen a végfok és ne legyen baja a 4 ohm-mal. Olvastam hogy bírja, csak kicsit hamarabb bekapcsol a védelem vagy mi
Megy itt valakinek TDA7294 híd 4 ohm-on? Nemám megcsinálom aztán nem lesz jó
(#) Bassmester válasza ODU hozzászólására (») Nov 30, 2010
Hogyan kell értelmezni pontosan, hogy "elosztóba van a két bemenet"?
Én innen rendeltem szigetelőlapot. Elég drága, de akkorára vághatod amekkora kell.
(#) Bassmester válasza ptesza hozzászólására (») Nov 30, 2010
A hid azért komolyabb egy kicsit. Szerintem még +/-20V-ról is leadogatja a 100W-os csúcsokat 8 Ohm-ra... ki kell próbálni.
(#) ptesza válasza accaboj hozzászólására (») Nov 30, 2010
4 ohm-ra kb 40W 8 ohm-ra 22W de azt a feszültséget kell nézni ami már rá van kötve az erősítőre, ugyanis 2-3 voltot esik jobb esetben.

Úgyhogy jó ha 30 W lesz 4 ohm ra.

TDA2030 ból építenék , vagy VF6 -ot .
(#) ptesza válasza ODU hozzászólására (») Nov 30, 2010
Régi tápegységből tudsz kibontani szigetelőlapot ,és szigetelő gyűrűt is.

A trafó primer részét is átalakítottad kettős szigetelésüre , a vedőföldelésesröl? Ha nem akkor a védőföldet is a csillagpontba kell kötni.

Van egy cikk itt a HE-n a földhurokról azért olvasd át.
(#) accaboj hozzászólása Nov 29, 2010
Sziasztok! TDA7294 hidalva +-20V-ról mekkora teljesitmény leadására képes 4 ohm-on? Ha egyáltalán birja a 4 ohmot...
A választ elore is koszonom! udv. accaboj
(#) ODU válasza ptesza hozzászólására (») Nov 29, 2010
Megcsináltam a csillagpontos földelést rendesen, úgy ahogy azt kell, és továbbra is búg a rendszer hogyha elosztóba van a két bemenet. Akkor próbáljam meg elszigetelni a mono modult? Az megoldás lehet? Akkor még annyit hozzá hogy hol lehet olcsón vágható csillámot venni, ugyanis azért nincs elszigetelve mert nem találtam sehol ilyet vagy 2000-es nagyságrendű a csillám sőtt vastag is, szóval segítsetek ebbe és megcsinálom
(#) ODU válasza ptesza hozzászólására (») Nov 27, 2010
Rendben, köszönöm szépen a segítséget, amint lesz időm, megvalósítom és biztosan be fogok számolni róla
(#) hangszoros válasza ibpeti hozzászólására (») Nov 26, 2010
Nem mert nincs teljesiménye elegendő.
-Nem tudja a szükséges Ampert _
(#) ptesza válasza ODU hozzászólására (») Nov 26, 2010
A csillagpontos kialakítás lényege az ,hogy egy pontból kapja minden a gnd-t . Így elkerülhető ,hogy különböző potenciálon legyenek. Nem lehet helyettesíteni egy kis átkötéssel , szigorúan mindent a csillagpontból kellene huzalozni. A zöld a trafó külső burkolata.
(#) ODU válasza ptesza hozzászólására (») Nov 26, 2010
A huzalozás az pontosan úgy van ahogy azt lerajzoltad. A zöld vonal kivételével. Az mi lenne? a trafó külseje? Illetve a hangszóról földje nem a kondenzátorok összekötő lemezére vannak kötve, hanem ahogy a NYÁK-on van, a kettes sorkapocsba. Kössem azt is a kondenzátorok összekötő lemezére? Valamint a bemenet egy jack dugó, szóval értelem szerűen a NYÁK-on van a GND.
(#) ptesza válasza ODU hozzászólására (») Nov 26, 2010
Lefirkantottam ,hogy én hogyan huzaloznám be. Szerintem a védőföldelés csak felesleges földhurkot visz be a PC vel egy körben. Visszaalakítanám kettős szigetelésűre. Olyan dugvilla is kell ami két ágú . Nincs rajt védőföld.Olyan erősítőt még nem láttam amin védőföld lenne.

A két puffert összekötő fémlemezt nevezd ki csillagpontnak és onnét huzalozz minden GND-t. A panel táp , a bement , a kimenet is onnét kapja a GND-t. Ha nem szűnne meg ,akkor az egyedül álló 7294-et szigetelve kell felszerelni. Nem ártana 100-100nf fólia kondi a pufferekkel párhuzamosan.
(#) ibpeti hozzászólása Nov 25, 2010
Lehet hülyeséget fogok most kérdezni, de hátha...
Szétkaptam az LG DVD-s házimozimat, egy nagy panelon helyezkedik el a kapcsoló üzemi tápegységje. Na szoval, kivezetésein többek közt olyan is van hogy: +36V -34V GND. Ide belehetne-e kötni a TDA7294-emet? :eek2:
(#) Hurkafej1 hozzászólása Nov 25, 2010
Vélemény erről az oldalról és leirásról? Erősitő
(#) ODU válasza ptesza hozzászólására (») Nov 25, 2010
A képek másik fele

P1010051.rar

1 hűtőbordán van a IC (mono és sztereó erősítő) mind 3 TDA7294. A 2 erősítőnek 1 tápja van, az a hatalmas trafó, a graetz, majd a 2×66 000µF puffer, és innen van szétosztva a feszültség a 2 erősítőbe. A bordától nincs elszigetelve a 3 IC így azon van a negatív feszültség. A 2 erősítőből hátra van vezetve a bemeneti Jack csatlakozó valamint a kimeneti hangfal csatlakozó (próbáltam ezek kiiktatását, a búgás nem változott). A képen látható feszültség stabilizátor a kis bárdán csak a ventilátorokhoz kell. A trafó le van földelve ( már csak a mágneses szórás miatt gondoltam, de továbbra is búgott). Csak akkor búg, ha trafóról megy és ha össze van zárva a bemenet, ha pufferről megy akkor semmi, hiába zárom össze a bemenetet, akkor szépen szól.

P1010050.rar

(#) ptesza válasza ODU hozzászólására (») Nov 25, 2010
Az nyilvánvaló , hogy földhurok okozza a problémát. Az egyedül álló panelról nem láttam képet , különösen annak a tápja lenne érdekes. Meg az ,hogy védőföldelésesre csináltad ,vagy kettős szigetelésűre.A két erősítő és a PC egy hosszabbítóról van használva? Megérne egy próbát ha nem.
Próbáltam lemodellezni a kapcsolást, bocs hogy ilyen kezdetlegesre sikerült. De a lényeg remélem hogy látható. Mégpedig az hogy ha a 2 bemeneti jack dugót bedugom egy elosztóba, akkor búg a rendszer (kék vonalak). Valamint ha csak simán rövidre zárom a 2 végét akkor ugyanúgy búg (zöld vonal). Illetve van 2 fénykép a NYÁK-ról és a dobozról. Ha még van valami információra szükség a probléma megoldásához, kérdezzetek, remélem tudok válaszolni mindenre.

ui.: ha nincs elosztóba dugva és külön-külön használom akkor nincs baj. Csak egy 2.1 es rendszerhez már muszáj összedugni ha nincs 5.1es hangkártya
(#) ptesza válasza ODU hozzászólására (») Nov 25, 2010
Szia. Nekem kicsit így homályos , egy ábrát dobhatnál fel . Ebben biztosan fogunk megoldást találni.
Következő: »»   412 / 611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem