Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   417 / 611
(#) ptesza válasza Lacko12 hozzászólására (») Okt 25, 2010
Nem baj lehet alu is. A csavar szigetelésére nippelt szoktak használni.
Bővebben: Link

A hangszóró védelmet ne is keressed ,mert itt van ezen az oldalon , szerintem a lehető legjobb kapcsolás....
(#) Alkotó válasza Lacko12 hozzászólására (») Okt 25, 2010
Épp most farigcsáltam ki az új hűtőtönköket. Ez nem réz, csak alumínium, de azt hiszem ettől még nagyon is jó lesz a célra. A felső lyuksor csak felületnövelő, a két szélső pedig a bordához fogja rögzíteni.
Az IC-t nem kell elszigetelni, éppen ez a lényeg. Magát a tönköt kell elszigetelni.
(#) Lacko12 válasza ptesza hozzászólására (») Okt 25, 2010
Szia!
Természetesen lesz benne lágy-indítás is és hangszóróvédelem is!
Lágy-indító kapcsolást találtam itt az oldalon!

Hangszóróvédő kapcsolást még nem nagyon kerestem de majd utánanézek !

Az nagyon nagy baj lenne ha a vörösréz helyett alumínium lenne?
Akkor úgy fogom csinálni mint ahogy Alkotó is csinálta a szigetelést de ő a csavart hogy szigetelte el?

Köszönöm szépen a gyors választ!
(#) ptesza válasza Lacko12 hozzászólására (») Okt 25, 2010
Érdemes előbb rászerelni az IC-t egy vörösréz hűtőtönkre , és azt elszigetelni a bordától. A trafó elég lesz szerintem ,de ide már kell lágy-indítás is.
(#) Lacko12 hozzászólása Okt 25, 2010
Sziasztok!
Megszeretném kérdezni hogy egy 8x29v 1200VA-os toroid meghajtana 2 hidalt és 2 szimpla panelt?
Természetesen megfelelő puffer részleggel ellátva!
És mivel a bordát el kell szigetleni az ic-től, a csavarfejnél vagy anyánál hogy oldjam meg a szigetelést lehet valami speciális szigetelőt kapni?

Lacko12
(#) ptesza válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 25, 2010
Ez a védelem van a B5 erősítődben is? Nekem nagyon tetszik. Jó lenne még 2db led ,vagy egy 2 szinű led ami egy kis kontrollt ad.
(#) Alkotó hozzászólása Okt 24, 2010
Az "egységes" panelre átpakolásztam az alkatrészeket. A végfokokba már csak az IC kell, de mivel ezekhez még tartozik egy kis mechanikai rész is (hűtőtönkök), majd csak azok elkészülte után fogom berakni. A védelembe csak a relét raktam be, és azt se forrasztottam még le, csak egyenlőre dísznek "használom".

DSCF0628.JPG

(#) Bassmester válasza caruso7294 hozzászólására (») Okt 24, 2010
Egy PC táp? Ha +/-40V -ot ad és 300W -tal terhelhető, akkor igen Szerintem inkább tekertess a Fletával egy 500-as toroidot 2 x 29V AC-ra, az aztán rendesen megtáplálja majd a 2x200-as sztereó hidat is :yes:
(#) villkisz válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 24, 2010
Köszönöm.
(#) CIROKL válasza villkisz hozzászólására (») Okt 24, 2010
Hát igen ez nem pont ide való de tessék :Bővebben: Link az adatlapon ott van !
(#) villkisz hozzászólása Okt 24, 2010
Sziasztok.volna egy kérésem,igaz nem ide illő.van egy TA8215H IC-m és kellene egy kapcsrajz hozzá.köszi
(#) caruso7294 válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 23, 2010
Szia Bassmester!
Nincsenek ilyen dolgaim.Szerinted egy számítógép tápegység meghajtaná a a 200 wattos verziót?
(#) Alkotó hozzászólása Okt 23, 2010
Én is összerakok egy panelt a védelmes verzióból, mert ez minden szempontból ígéretesebb mint a próbaverzió volt.
Ehhez a meglévőben lévő alkatrészeket fogom használni, amiket szépen ki is szedegettem a panelból.
Ennek kapcsán most megmutatom, szerintem mivel kell a soklábú, és persze a kétlábú alkatrészeket is kiszedni, főleg akkor ha sokról van szó, mint mondjuk panelbontás.
Számtalan kísérletet végeztem már, kezdve az ónszippantótól, az ónszívó harisnyán át egészen a különböző csodapákákig, de egyik sem vált be. Külön rontja a helyzetet, ha esetleg olyan panellel van dolgunk, ahol furatgalvanizált lyukak vannak, mert ott aztán nulla hasznát vesszük az ónszívóknak.
A megoldás egy olyan eszköz, amivel egyszerre lehet, hatékonyan melegíteni az összes, vagy legalább az egy-sorban lévő lábakat.
A mellékelt fotón egy kattogós Weller páka vége látszik, amibe egy speciális hegy csatlakozik. Ez annyiban egyedi, hogy elvágtam, megesztergáltam egy kicsit, és vágtam rá M5 menetet. Ezután már csak feltekerem erre a saját gyártású különböző IC adatpereimet, vagy a képen látható "jolli-jockert", amivel szinte bármit ki lehet szedni. Most éppen a TDA 7294-et vettem ki vele, amihez kb. 3 másodpercre volt szükség, ráadásul se túlmelegedés, se lábeldeformálódás, egyszóval semmi káros melléghatás. És még bónuszként a panelhez is nagyon kíméletes.
Minden műhelybe ajánlok egy ilyen forrasztó eszközt.
(#) semetka válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 23, 2010
Igen 2db IC-re. Csak érdeklődtem, mert miután megcsináltam a de változatodat, lehet hogy csinálok egy hídba kötött kapcsolást.
(#) Alkotó válasza semetka hozzászólására (») Okt 23, 2010
Ha 2db IC-re gondolsz, akkor 250VA (vagy nagyobb).
(#) semetka hozzászólása Okt 23, 2010
Hídba kötött 7294-nek mekkora toroid táp kell?
(#) Alkotó válasza peter1995 hozzászólására (») Okt 23, 2010
Nem könnyű megmondani, hol vannak a határok a kevés/elég/sok bordaméretek között.
A PC-s tápokban lévők többfélék, de amiket én láttam eddig, azok messze-messze nem elég nagyok. Ha már PC, akkor sokkal inkább a processzort hűtő borda jöhetne szóba. Manapság már egészen tisztességes darabok is vannak, amik már elegendőek egy TDA7294-hez. Egyébként ha ezt a megoldást választod, akkor érdemes az eleve rászerelt ventilátort is kihasználni, persze nem folyamatos üzemben, hanem csak egy bizonyos hőfok felett, esetleg hőmérsékletfüggő fordulattal.
(#) peter1995 hozzászólása Okt 23, 2010
Hello.PC-s tápokban levő hűtőborda elég a TDA7294IC-nek vagy kevés?1Bordára 1 IC-t szeretnék.
(#) Steven19 válasza DjPeat hozzászólására (») Okt 20, 2010
Ha nem változik akkor irjál inkább nekem majd megoldjuk
(#) DjPeat hozzászólása Okt 20, 2010
Szia.
Rendben ki cserélem és meg nézem mit mutat akkor.
Köszönöm előre is ha nem változik majd írok.
(#) lapose válasza DjPeat hozzászólására (») Okt 20, 2010
Cseréld ki a 10 Ohm 2W ellenállással soros kondenzátort is. Valószínű gerjed az erősítőd.
(#) DjPeat hozzászólása Okt 20, 2010
Sziasztok.
Tegnap este lett időm és kicseréltem azt a 10Ohm 2W ellenállást meg az ict. De olyan problémám van hogy az IC nagyon melegszik teljesítmény alatt. Fél hangerőt még el sem éri és már a kezem nem állja. De a másik IC (ami nem égett le) az csak kéz meleg vagy még annyira sem. Szerintetek mi lehet az oka?
Remélem tudtok segíteni előre is köszönöm.
Sziasztok.
(#) zsa hozzászólása Okt 20, 2010
Kicseréltem az ic-t de sajnos változatlan a helyzet, még mindig nem szólal meg. A mute funkció jó, némításnál nem melegszik, kikapcsolva melegszik az ic minimálisan. A hangszóró nem sustorog most pedig minimálisan kellene, és bemenetre sem reagál 2/3 láb (közvetlen). Elkötve semmi sincs. Az IC-n esetleg lehet mérni valamit hogy melyik lábon milyen értéknek kellene lenni-e?
(#) zsa válasza lamalas hozzászólására (») Okt 20, 2010
Köszönöm de közben meglett a hiba , a 2-es láb tőben eltörött (bemenet) .
(#) lamalas válasza zsa hozzászólására (») Okt 20, 2010
Udv,

Feltehetoen a Mute/Stand-by labakat szabadon hagytad. Kosd oket ossze es egy nehany kohmos ellenallason keresztul a tapfeszultsegre. Ekkor lesz normal mukodesben/uzemmodban az erosito.
(#) zsa hozzászólása Okt 20, 2010
Sziasztok

Segítségeteket kérném . Sajnos nem tökéletes-re sikeredet az erősítő. Bekapcsol ,minimálisan sistereg, de sajnos sehogy sem tudom megszólaltatni ! Bemeneti jel-el sem szólal meg, Input ághoz ha hozzáérek nagyon kicsit zug. Mi lehet a hiba mert egyszerűen nem tudok rájöni?
(#) Lacko12 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 19, 2010
Szia!
A Nyák az jól lett elkészítve nem tükörképre!
Összekötve is próbáltam már de úgy is teljesen néma!

Az a vicc hogy igazából forrasztási vagy panelhiba nem lehet mivel 2 db erősítőpanelt csináltam hogy kapjak egy sztereó erősítőt de egyik sem indul már az alkatrészek beültetését is átnéztem polaritást hogy nincs-e ott a bibi de nem találtam hibát!

Holnap mérek pár dolgot a panelokon aztán írok majd a fejleményekről!

Alkotó:Köszi a tippet holnap írok feltétlenül hogy mire jutottam!

Köszönöm szépen a segítségeteket!
(#) hangszoros hozzászólása Okt 19, 2010
Valaki nézte, publikálta mondjuk 10 kHz-en a klipp jelegét
?
A keresztvezetésére lennék kiváncsi
(#) Alkotó válasza Lacko12 hozzászólására (») Okt 19, 2010
Bele kéne egy kicsit méregetni. Nem mintha sok mérnivaló lenne rajta, de a tápfeszültséget azért megmérheted az IC lábain, illetve a nyugalmi áram is sokat segíthet. Ez a mérés arra is jó, hogyha esetleg elkötöttél mondjuk a tápban valamit, akkor az gyorsan kiderül. Esetleg egy árammérős labortáp elég jó lehet ilyenkor, meg egyéb élesztésekkor is.
Ennél a rajznál a mute "kapcsolónak" NYITVA kell lennie. A leíró szöveg azt hiszem épp fordítva írja.
(#) kadarist válasza Lacko12 hozzászólására (») Okt 19, 2010
Esetleg nem tükörképre csináltad meg a nyákot. Ilyen hiba is elő szokott fordulni. Ha csak simán összekötöd a mute vezetékeket, akkor is néma?
Következő: »»   417 / 611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem