Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   43 / 45
(#) tunning16 hozzászólása Okt 9, 2009
üdv érdekelne ha egy 160w os szünetmentes ben kicserélem a trafót 500w osra akkor nem e megy tönkre valaki benne
(#) cubailaci hozzászólása Szept 7, 2009
Sziasztok! Lehet rossz oldalon vetem fel a problémámat de végül is a szünetmenteshez van némi köze. Olyan rajzot keresnék ami a kamionban használt szünetmentesemet (960w), állítható kb 23 v akufesznél kikapcsolja . Éjszakai üzemre is szükség van (hűtő),viszont lehervadt akuval reggel nem lehet indítani.De ,hogy ne legyen nagyon egyszerű,a beállított érték ne pillanatnyi legyen hanem tartós,inditáskor a feszültség leesik bőven 23v alá. És még nagyon fontos,hogy a szünetmentesről megy egy 1200w-os 220v-os mikró is. Köszönöm előre a válaszokat
(#) sirály12 válasza tunning16 hozzászólására (») Aug 27, 2009
Némely szünetmentes ha nincs 230, akkor is bekapcsolható. Nekem pl. mind a kettő bekapcsolható, ami van. Az egyik egy APC smart ups 1000-es a másik egy netups 450i. Általában a jobbak(drágábbak) tudják ezt.
(#) tunning16 válasza 7805 hozzászólására (») Aug 27, 2009
kár de azé köszi
(#) 7805 válasza tunning16 hozzászólására (») Aug 27, 2009
Hát ezt csak úgy lehet hogy bekapcsolt állpaotban leveszed a 220-at csak akkor lesz egy inverter amúgy sajna nem..
én ezt mos ugy értem hogy elöször kihuzom a 220 bol és utánna lekapcsolom majd viszzakapcsolom 220 at nem adok neki és inverterkén müködtetném ha lehetséges
(#) 7805 válasza tunning16 hozzászólására (») Aug 27, 2009
Nem csak sípolni fog de áramot nem ad.. De hogyha le kapcsold a főkapcsolót és nem húzod ki a konektorból akkor szükség esetén tölteni fogja az aksit--.
most van egy olyan kérdésem hogy hogy lehet az ha lekapcsolo rajta a fökapcsolot és kihuzom a konektorbol és a főkapcsoloját viszza kapcsolom utánna már nem ad áramot
(#) 7805 válasza tunning16 hozzászólására (») Aug 26, 2009
Tudtam
(#) tunning16 válasza 7805 hozzászólására (») Aug 26, 2009
igazad van máma kiderült h az aku ja döglőtt mostmár müködik
(#) 7805 válasza tunning16 hozzászólására (») Aug 26, 2009
Az akun mérted a feszt? Mert 12-volt alatt nem fog semmit csinálni átlag 13.5-volt kell az akuban terhelés nélkül ha ez meg van akkor hálózatról leveszed és megnézed hogy ahogy sípol hány volt van az akun.
Szóval ebben csak az aku mehet tönkre...(tapasztalat)
Nekem is ilyen van csak 300-as ban.
(#) cubailaci hozzászólása Aug 26, 2009
Sziasztok! A forumot böngészve az én problémámra nem találtam választ.Mondanom sem kell nekem is van 1 ujbeszerzésű ups,Compaq t1500h.Kamionban használom kompresszoros hűtőhöz ill.mikrohoz.Majdnem tökéletesen müködik csak van 1 kis bökkenő.Terhelés nélkül 4 perc után kikapcsol,márpedig a hűtőmotor nem megy állandóan ami életben tartaná.Kis buherával folyamatos üzemre tudnám kötni de ezt a lehetőséget tartogatom utoljára.Kérdésem,hogy a készülék hatulján lévő 9 polusú adatátviteli csatlakozón keresztül átlehetne e állitani a müködését folyamatosra ill.23 volt akkufesznél ne ébresszen fel a vinnyogásával hanem egyszerűen kapcsoljon ki. A motor 23v ról még indul.Az ups üresjárati árama 1.27 amper ami azért reggelre rendesen le tudja hervasztani az akksikat.Köszönöm előre a válaszokat.
(#) tunning16 hozzászólása Aug 23, 2009
üdv
van egy apc Back-Ups 250-es szünetmentes tápom.
ha hálózatrol megy (230v) akk semmi gond de amint az aksirol kellene mennie csak sípol és áramot nem ad.
valami ötlet mi mehetett tönkre benne?
(#) papa22 hozzászólása Júl 12, 2009
Sziasztók van egy szünetmentes tápom asználtan vetem akuk nélkül tetem be akukat rendesen megy de sajnos nem volt meg a rs232-tes adat kábele boltokban már kérdeztem azt mondják nem igazán van ijen
és javasolták csináljak egyet DB9-M és egy DB9-F csatlakozobolmeg egy utp kábelböl namost ez rendben is van de kéne valami sematikus rajz ami alapján ösz tudom kötni ez a táp egy Best power Patriot pro1000 azaz 1000W-os igy nagyon jól megy neten keresgetve találtam rajzot de nemtudom minden tápnál ez a bekötés modja vagy ahány táp anyi variáció egyátalán hogy tudnám kimérni segitségeteket elöre is nagyon szépen köszönöm remélem jó ez a rajz és ha nem ti tudtok okosabb megoldást

ups.gif

(#) masterknave hozzászólása Júl 4, 2009
Üdv!

Ide írom mert szerintem ez a szünetmentes tápok topikja.

Van egy samart ups 1400-am amibe van egy hálozati kártya AP9606 típusú.

Rákötöttem a belső hálózatra és nem látja, mit kellene vele csinálni? Reset meg volt. Sima/fordított LAN kábel meg volt.

Ötlet, vagy kuka
(#) eyee hozzászólása Márc 30, 2009
Hali!
Segítséget szeretnék kérni, mivel nem vagyok nagy szakértő.
Kaptam egy Pulsar EL 7 szünetmentes tápot darabokban.
Az előző tulaja szétkapta darabokra mivel azt hitte elromlott, pedig csak az akksik mentek tönkre.
Van valakinek esetleg kapcsolási rajza, vagy akár kép a belsejéről, hogy mi hova van bekötve?
Köszi előre is.
(#) desz hozzászólása Feb 28, 2009
Sziasztok!
Na nekem is egy ilyen APC BACK-UPS típusú szünetmentes tápom van, aminek a trafóján, mint bbizonyára tudjátok, a szekunder oldalon öt kivezetése van . Nem ide vág, tudom, bocs, hogy kellemetlenkedek, de tudnátok valamilyen paramétereket mondani a kivezetések közti értékekről, meg ilyenekről? (Mihez hogy kössem őket?) Ez utóbbit, ha nem nagy gond, mellékelhetnétek a kábel színéhez is:
Van itt KÉK BARNA FEHÉR LILA és ilyen sárgásfehér, legyen kikiáltva SÁRGÁnak. Kösz a segítséget, minden jót. P.S.:Említették még nekem, hogy valamiért ezek nem jók pl. erősítők tápjaiba. Ezzel mi a helyzet?
(#) Plank hozzászólása Feb 27, 2009
Bocsi de nem írtam a lényeget ,a típusa APC BACK-UPS 600,
(#) Plank hozzászólása Feb 27, 2009
Szeretnék egy kis segítséget kérni. kaptam egy szünetmentesem de sajna szét szedve. Össze raktam de van benne két sárga vezeték, nem találom hová kell bekössem
(#) a1lovag válasza idlob hozzászólására (») Okt 28, 2008
Nem autotrafo. Es tenyleg meg lett tekerve, latni rajta.
(#) a1lovag válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 28, 2008
Hat nem igzan. Az trafo azt mondtak hogy kicsit megegett, meg szaga is volt. Es tenyleg megtekertek mert latni rajta. Ha viszont ezt a tekercset leveszem rola akkor nem vagja ki a biztositekot, a tekecsek kivezetesei ket rellere megy ra.

Udv
Tom
(#) bandikala hozzászólása Okt 27, 2008
Tudom,hogy nem ide tartozik ,de nekem is volt egy de azt szétszedtem és a trafóját áttekertem és most egy quad 405-öst hajt.
(#) idlob válasza a1lovag hozzászólására (») Okt 27, 2008
Tekercseknél (meg minden induktív dolognál) nem mond semmit az ohmikus ellenállás. Az a 0 ohm teljesen jó trafót is takarhat, inkább az impedancia érdekesebb.
Szerintem egyébként egy autotrafóról van szó, azért van 3 kivezetése.
De kérdezd meg azt aki újratekerte, ő biztos többet tud mondani Ha egyáltalán újratekerte és nem hintázott át...
A hiba szerintem nem a trafóban van, nézz körül nincs-e zárlatos kondi a krönyéken.
Ha megnézed van hasonló topic
(#) a1lovag hozzászólása Okt 27, 2008
Udv mindenkinek!

Lenne egy problemam, van egy szunetmentes tap Pewerware 5115 ami bedoglott, es kapcsolasi rajzot sehol sem talaltam hozza.

A hibajelenseg, bekapcsolaskor a biztositekot kivagja.
Szoval eleg nagy zarlat lehet benne. Van egy nagy tekercs bent ugy 250VA trafonak felel meg de nem trafo mert 3 kivezetese van. Az egyik kivezeteshez kepest a masik ketto 10Ohm ad de ha ketott merem akkor 0Ohm. Ez gyanus voltl ezert elvittem es ujra tekertek, az eredmeny nem valtozott, marmint az ujrameresnel.

Aztan a teljsitmeny FET-ek eldurrantak. Az egyik annyira hogy csak a kozepso laba maradt a panelon.
A tipusa IRF1010 a masik parja meg rovidzarba ment at. Ezek egy hutobordan voltak. A masik hutobordan is rovidzarba ment a FET. Tipusa IRF740.

Ezeket kicsereltem de most is kivagja a biztositekot, es IRF 740 FEt szinten rovidzarba ment at. Ami a IRF740 meghajtja egy smd tranyo azt megmertem es jonak tunt, igaz nem forrasztottam ki. Az ellenallasokat is vegigmertem azok is jok. Az osszes rellet kimertem es azok is jok.

Mit lehet meg tenni. Igy koltsegbe kb 4000Ft tartok.
Lehet hogy nem is erdemes foglalkozni vele. Igazan nagy szuksegem nincs ra. Gondoltam megcsinalom es megprobalom eladni.

Koszonom a segitseget.
Udv.
Tom
(#) Dudus válasza Georgee hozzászólására (») Jún 10, 2008
Ez a "van egy szünetmentes tápom" nem túl pontos típusmeghatározás

A bemeneten szokott lenni biztosíték , néha automata ami visszanyomható, ellenőrizd elsőnek azt.

AZ, hogy akkuról miért áll le ennyiből nem megmondható.

-szerintem-
(#) Georgee hozzászólása Jún 9, 2008
Hali mindenkinek van egy számítógépes szünetmentes tápom, ha bekapcsolom kijelzi hogy nincs hálózat majd ahogy kell átkapcsol az akksira, de itt fogja leáll pittyegni majd kikapcsol az akksi fel van töltve.... van valakinek valami tipp hogy mi lehet a baj????
(#) Dudus válasza Fidel hozzászólására (») Márc 19, 2008
27.6~28.8V közötti töltőfeszültséget igényel a töltés, kevesebbel nem fog menni.
(#) Fidel válasza Dudus hozzászólására (») Márc 19, 2008
Azon gondolkozom, most, hogy van egy autós noti töltő amin van 24V, csak ez nem biztos, hogy elég a töltéshez!?
Lehet, hogy inkább veszek egy 12/24-es töltőt hozzá, mert rajz nélkül nekem nem megy az építgetés!
(#) Dudus válasza Fidel hozzászólására (») Márc 19, 2008
Ezt diódás passzív áramkörrel nem tudod megoldani. Csinálnod kell egy DC-DC konvertert és azzal tölteni. Nekem nagyon rossz tapasztalataim voltak a napelemes töltőkkel, de szurkolok, hogy neked összejöjjön és egy jó cikket is írj belőle.

DC-DC konverterről a kapcsolóüzemű tápegységekkel foglalkozó topic-okban találsz információt illetve az rémlik, hogy Topi is írt egy cikket régebben a témában.
(#) Fidel válasza Norberto hozzászólására (») Márc 19, 2008
Igen és?
Ha 100W-os akkor az napsütésben 100W-os!?
Az, hogy a napfényt csak 20%-os hatásfokkal alkítja át árammá, az egy más kérdés, nyilván egy 100w-os napelem akkora, hogy optimális körülmények közt 100w-ot termeljen.
Következő: »»   43 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem