Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Köszi, ez is új nekem ezt se ismertem eddig.
Ez kefés motor de előbb utóbb muszáj lesz áttérnem kefe nélkülire is. Ezért érdeklődőm az iránt is. Egyenlőre az tart vissza, hogy ezt a motort egy egybeintegrált panel vezérli, s ehhez kellene illeszteni a kefe nélküli vezérlőjét, ráadásul 4 példányban. Egyszerűbbnek tűnik jelen pillanatban ezzel vesződni, s ha majd elég tudásom lesz hozzá, akkor áttérni kefe nélkülire.
A még magasabb hatásfok és a kisebb súly eléggé csábító, de a kefe nélküli hosszabb távúnak tűnik. Nem csak egy pluszt nyák kell hozzá, de a tudás is h mi kell a nyákra s a nyákra rákerülő PIC vagy egyéb mikrovezérlő felprogramozása. És lehet a központi vezérlő kártyát cserélni is kell... Ez meg már akár hétfőn is beindulhat...
Bár nem értek a motortekercseléshez, de itt találtam információkat szép színes képekkel.
A tiéd kefe nélküli motor lenne? akkor miről beszéltünk idáig?
Igazán nincs mit, örülök, hogy segíthettem! Saját részre mentettem és konvertáltam, az eredeti .djvu kiterjesztést nem szeretem, nem is nagyon elterjedt. Bár ha jól emlékszem ez a könyv fizikailag is ott hever a padláson valahol.
Köszönöm szépen ez megy. Régebben nem voltam ám ennyire béna, de úgy látszik öregszem...
Szia!
Nekem sikerült, átkonvertáltam egy elterjedtebb formátumba. Letöltés
De bajod nem esik ám tőle, ha elolvasol akár egy egész könyvet is
Elég, ha a te motorodra vonatkozó részeket elolvasod.
Bruhuhuhuhu most akkor egy nyavajás motorért olvassak el egy egész könyvet?
Sírni fogok!
Szakirodalom érkezik jobbról: Barabás Miklós - Karsai Tibor: Villamos forgógépek tekercselése
Fogyasszátok egészséggel! ![]() Total Commanderrel szétszedve.
Mert nem vagy amerikai. Ott az autóban is csak két pedál van és a bal oldali olyan széles, hogy két lábbal is lehessen taposni.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2014
Három véget egymáshoz kell kötni, a maradékot a kommutátorra, olyan sorrendben ahogy a tekercsek vannak. Megnézni nem tudtam, mert be kéne jelentkeznem, de regisztrálva sem vagyok. Nem nyilvános videóként van fent.
Úgy vagyok mint a tanulóvezető aki beül a kocsiba s döbbenten veszi észre, hogy 3 pedál van, neki viszont csak két lába...
Az az érzésem h nem ez a baj, hanem az egyik kábel beelőzött...
Meg tudtad nézzni? Nem egészen értem hova kell kötni mivel 3 tekercsem van 6 véggel, de csak 3 forrasztási pont.
Forraszd eggyel odébb mindegyiket, aztán próba.
Sajnos nem tudom megnézni. Azt írja ez egy privát videó.
Egyenlőre beragasztottam a mágnest h fixen álljon. Hétvégén szárad, hétfőn lesz a köv. próba. A motor fejjel lefele is berakható úgyhogy a pólusváltás megoldható. Később tudom majd csak lefényképezzni.
Megfordítod ahol Északi volt ott legyen a Déli. Nem tudnál feltenni egy képet róla? Így csak általánosságban tudok találgatni. Még az is az eszembe jutott, hogy lehet nem megfelelő kommutátor lemezkék vannak a tekercsvégekhez forrasztva.
Nem látom mit csináltál, de úgy sejtem nem megfelelő irányba van tekercselve. Fordíts pólust az állórész mágneseken.
Balhé van. Jóval több áramot vesz fel mint korábban és nem forog.
Pedig másfélszer többet sikerült rátekercselni. Viszont most van mögötte erős mágnes. Eddig nem volt. És most mindhárom tekercs fent van, és most szénkefén keresztül kapná a delejt. Eddig direktbe kapta. |
Bejelentkezés
Hirdetés |