Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   7 / 9
(#) jdani hozzászólása Okt 8, 2010
Megcsináltam az alábbi kapcsolást, UA741CN IC-vel, és úgy is működik. ...(ha valakit érdekel)
(#) jdani válasza jdani hozzászólására (») Okt 2, 2010
Ezek a szenzorok nem működnek, valószínűleg leégett ventiből lett guberálva. Tehát marad a KMZ10C. Ott is meg van adva melyik oldal milyen pólusra érzékeny, vagy ott mindegy?
(#) jdani válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 2, 2010
Hát igen. Ott írja melyik oldal érzékeny az északi és a déli oldalra....
(#) jdani válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 1, 2010
Azt figyeltem meg, ha lappal a szenzor előtt húzom el a mágnest így és úgy, akkor van különbség. De ha a szenzor nem lapja előtt húzom a mágnest hanem az élénél, akkor bárhogy fordítom a mágnest, 1 jelet ad csak. Holnap elmegyek, kipróbálom, hogy szuperál a kereken.
hehe. Csakhogy már a kerékre vasragasszal fel van téve a mágnes
Azt vettem észre, hogy a szenzor, amit használni akarok majd sebességmérésre hogy: Van egy négyzet alakú mágnes. Elhúzom előtte, a LED bekapcsol, amikor nincs előtte kikapcsol. Viszont ha azt a mágnest megfordítom, tehát másik oldalával próbálom, akkor amikor mellette vana mágnes, akkor van bekapcsolva, amikor előtte van, akkor kikapcsolva, és amikor megint mellette van, akkor kapcsol be. Ez unipoláris szenzorra jellemző?
Én ezt tudom, csakhogy nehéz úgy, ha csak szenzor van, és a nyáklapka nincs
(#) jdani válasza nyemi hozzászólására (») Okt 1, 2010
Köszönöm segítséged! Csak azért nem akartam magamtól próbálgatni, mert egyet így kipróbáltam, és kinyomta magából a füstöt
(#) nyemi válasza jdani hozzászólására (») Okt 1, 2010
Simpi az előző hozászolásába már leírta .
Balról jobbra.
1láb: Tápfeszültség +
2láb: Kimenet
3láb: Kimenet
4láb: Tápfeszültség - (test)
Megtaláltam az adatlapját, két nyitott kollektoros kimenete van. Így a PIC bemenetére egy felhúzó ellenállásra szükség lesz (persze csak ha belsők nincsenek bekapcsolva).
Üdv nyemi.

216826_1.pdf

(#) jdani válasza nyemi hozzászólására (») Szept 27, 2010
Megvannak az szenzorok. csak azt nem tudom hogy működnek-e. Hova + hova - és a kimenet?
(#) nyemi válasza jdani hozzászólására (») Szept 26, 2010
Ha 5 voltról járatod a Hallt akkor igen. Csak a két kimenet közül majd ki kell választani a megfelelőt, a PIC programjának megfelelően (lefutó vagy felfutó él vezérlés).
(#) jdani válasza nyemi hozzászólására (») Szept 26, 2010
És ha megvan a szenzor, kap feszültséget, és a kimenetet egyenesen lehet a PIC lábára kötni?
Köszönöm simpi. Azért teljességhez hozzá tartozik hogy ezek komplementeres kimenetek amelyek ellen fázisban működnek.Szóval felfutó vagy lefutó élű bemenethez is illeszthetőek.Gyors rajzoltam is egy kicsit .

Jdani: Szerintem ilyesmire nem alkalmas .
Haveromnak van ventijébe, holnap elhozom, és akkor megmérem. Én meg megrendeltem 2 szenzort, biztosan jó lesz. Egyébként ez a kmz10c, milyen távról venné a jelet? jó lenne beinzinszintmérőnek?
Igen valószínű hogy unipoláris mert ventilátorból még olyat termeltem csak ki. De javaslom hogy adjál neki tápfeszültséget és ellenőrizd le a kimenetek jel szintjeit.Üdv nyemi.
Akkor jók lesznek ezek is? Ez az unipoláris?
Akkor is van egy + majd - láb. A másik kettő az kimenet. Ha nincs mágnes a Hall előtt akkor az egyiken alacsony szint a másikon magas szint lesz. Ha meg mágneses térbe kerül ezek a szintek felcserélődnek.
csakhogy ezek 4lábúak.
Ha három lábúak +_- meg a nyitott kollektoros kimenet. A ventilátor kapcsolásából visszafejhető hogy ki kivel van.
.
(#) jdani válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 26, 2010
Nem gond kiszedni az érzékelőt, csak mondom, hogy egyikre ez van írva:276.216f , a másik :276701Gf.
Ha ez is jó, akkor nincs gond, csak én nem tudom hogy kössem be ezeket, mert semmi int nem találok róluk.
UA741 is láb kompatibilis csak nem fet bemenetű. Egy próbát azért meg ér. Avval a potenciométerrel a kimeneti 0 Voltot állítod 0 mágneses térnél. A kimeneten egy feszültség fog megjelenni ,szóval nem fog kelleni felhúzó ellenállás.
Hát pont ilyen nincs itthon. TL072 gondolom már nem használható erre a célra. A trimerrel mit állítok egyébként? És akkor a kimeneten ki is jelenik meg? (vagy van még UA741)
Találtam egy kapcsolást a neten. Építsd meg és bízunk benne hogy majd a PIC bemeneti lábának a komparátora elintézi a többit. TL071 láb kompatibilis amúgy CA3140-nel szóval minden további nélkül használható helyette.Üdv nyemi.
(#) jdani válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 26, 2010
Igaz, csakhogy gondoltam, hogy azzal is meg lehet oldani, amit én vettem. Műveleti erősítő, mondjuk egy TL072 IC? mert az van itthon.
(#) lapose válasza jdani hozzászólására (») Szept 26, 2010
Idézet:
„dobhatom el, ilyen célra?”

Vagy kötsz a kimenetére egy műveletierősítőt komparátor üzemmódban.
1 szó mint 100, a KMZ10C akkor dobhatom el, ilyen célra?
Ventiben található: 276.216f típus. (google semit sem talált) És a másik 276701Gf. Én nemtudom milyen típusok ezek...
"Valami olyasmi egyszerű áramkört kitalálni hozzá" Hmm. Ez ami nem lesz egyszerű. Mert például TLE4905 egy mágneses tér érzékelő integrált áramkör referencia feszültség és billenő áramkörrel a belsejében. Én nem kínlódnék vele az biztos . Ráadásul olcsóbban is megúsznád ha vennél. De PC ventilátorból is kitermelhető .
Nekem a második lenne a legmegfelelőbb, viszont itthon (csak ilyet tudtam venni) KMZ10C van. És ebből a szenzorból szeretnék olyat készíteni, hogy amikor mágneses térben van, bekapcsoljon. Valami olyasmi egyszerű áramkört kitalálni hozzá, amikor mondjuk közel van a mágnes, és eléri a bizonyos feszültséget, csak akkor kapcsoljon a kimenetre tranyókkal 5V-ot. ez megoldható?
Nem tudom mire akarod használni de én három félét ismerek. majd kiválasztod melyik jó neked.
1. KMZ10C A mágneses tér nagyságát nézi. Kimenetén a feszültség változik lineárisan mágneses térnek megfelelően. Elektromos kerékpár gázkarjában találkozhatsz vele.
2. TLE4905 unipoláris A mágneses tért érzékeli . Kimenete nyitott kollektoros, négyszög jelet produkál . É vagy D pólust érzékeli akkor bekapcsol a mágnes tér megszűnésekor kikapcsol.
3. TLE4945 bipoláris A mágneses tért érzékeli . Kimenete nyitott kollektoros, négyszög jelet produkál . É pólussal bekapcsolható D pólussal meg ki. Bekapcsolt vagy kikapcsolt állapotába nem szükséges mágneses térben lennie. Elektromos kerékpár motorjában találkozhatsz vele.

Az hogy melyik pólusra (É vagy D) legyen érzékeny a Hall, a megfordításával változtatható (persze SMD- nél kicsit nehézkes). Üdv.nyemi.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Szept 26, 2010
Bekötési rajz, az csak az, hogy mi van a szenzor belsejébe, de mintakapcsolás az nincs. Ez a példakapocslás jónak látszik, csak minek ilyen sok ketyere bele. És ez a kapcsolás úgy működik, ha érkezik egy jel, akkor mondjuk ad 5Vot , de ha nincs jel(nincs mágnes( akkor 0 volt, vagy ez is lineárisan adja a feszültséget? Nekem egy PIC-re kellene rákötni, és csak vagy van jel, vagy nincs.
Következő: »»   7 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem