Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   68 / 71
(#) tams válasza tams hozzászólására (») Jan 24, 2008
ha inkább próbálnák keríteni egy olvasófejet?
(#) Szebence válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 16, 2008
Oké, de csak hétvégén fogom tudni megnézni, és akkor beszámolok, hogy mi volt

Köszi a segítséget.
(#) Ricsi89 válasza Szebence hozzászólására (») Jan 16, 2008
A főpanelon lesz a tuner az antenna bevezetés mellett. A tuner rész egy fém burkolatban lévő panel. Na annak a panelnek a kivezetőlábaira gondoltam, azzal van odaforrasztva a főpanelra. Nem nagy dolog nem lehet elrontani.
(#) Szebence válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 15, 2008
húúúúú

hááát megpróbálom, bár így azt sem tudom, hogy melyik az a panel... meg hogy mi az a tuner lába... valami alkatrész lehet gondolom, mert írtad még hogy a körülötte lévő alkatrészeket is..., hétvégén megpróbálok időt keríteni rá, bár elég körülményes lesz, de megpróbálom...
leírom majd, mit tapasztaltam... (feltéve ha megtalálom a tuner részt )
(#) Ricsi89 válasza Szebence hozzászólására (») Jan 15, 2008
Helló
Ha csak az FM szórakozik akkor először át kellne forrasztani a tuner lábait és a környékén az alkatrészeket. Lehet hogy lontakthibás valami, vagy elengedett egy forrasztás. Ahogy néztem a rajzot olyan sok alkatrész nincs ezen a részen ami szórakozhatna.
(#) Szebence válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 15, 2008
Hello!

Csak az FM sávon recseg a másik kettőn nem!
(most pl több hét után recsegett, vagy legalábbis reggel... lehet ha többet ment volna akkor napközben is recsegett volna)

Mi lehet a baja?
(#) KeserűCukor hozzászólása Jan 8, 2008
Hi!
Panasonic SC ak 220-am van, sé kb 1 hónapja nem működik a távirányítója, vagyis csak a jelet nem veszi...
Eleinte csak néha-néha kihagyott, /ezt általában hidegben vettem észre 15-16C/ később egyáltalán nem reagált semmire...
A hifi egyébként ezt levonva hibátlanul működik...
A távirányítót néztem a telóm kamerájával, meg egy ismerős videoszerelőnek is odaadtam, az is megnézte és jó....
Most mi lehet a gikszer a kütyüvel?
"Újraindítani" próbáltam, többször kihúztam, volt amikor napokig ahgytam kihúzva, de semmi...
Hogy őszinte legyek szét is szedtem, avgyis csak a burkolatát, de nem bontottam meg, mert az infra vevőhöz sokat kell kutatni, és amíg nem adtok ötleteket, addig nem csomagolom ki az egészet, esetleg potyára....
Ha már szétszedem:
Megoldható az, hogy csináljak rá egy kivezetést, 2 rca-val ,ami azt a jelet adja, amit a végfokok kapnak, mert akarok rá egy subot vf3-mal...
Kössz:
ZoLi
(#) Balázs válasza szabi83 hozzászólására (») Jan 8, 2008
Igen, elképzelhető, hogy kimelegedtek a lábai, jó ötlet!
(#) szabi83 válasza Balázs hozzászólására (») Jan 8, 2008
Idézet:
„valószínűleg a végfog IC cseréjével megoldódik”

Ez elött, az IC újra forrasztását megkellene ejteni aztán próba, 1 próbát megérne, nekem ez megoldotta..
(#) valve válasza goffi12 hozzászólására (») Jan 8, 2008
Szia,

Először is, vedd az egyik hangfalat és fogj egy 1.5v -os ceruzaellemet, pöcögtesd rá, és ha recseg vagy kattan, vagy bármiféle hangot kiad akkor a hangszoró`d jó! (Azért írok műszer nélkül, mert úgy tűnik az irásodból, hogy nemnagyon foglalkoztál mélyebben az elektronikával. Ha tévedek akkor elnézést kérek! Fogj egy műszert és mérd ki,..) Ha ez megvan akkor átmegyünk a hifi`dre,..
Hanem probáld ki a hangszorókat egy másik hifi`vel vagy a hifit egy másik hangszoróval,..

üdv, Imre,..
(#) Balázs válasza goffi12 hozzászólására (») Jan 8, 2008
Tehát megnémult mindkét hangfal? Akkor az erősítő szállt el, valószínűleg a végfog IC cseréjével megoldódik. De egyébként bekapcsol, táp van?
(#) goffi12 hozzászólása Jan 8, 2008
sziasztok
Elromlot a hifim két hangszórója vagyis nem vagyok benne biztos hogy a hangszórók romlottak el lehet hogy csak az amihez a hangszórók vezetékeit kel kötni a hifihez.
Kérlek segítsetek ebbe a probléma megálapítására!

(#) Szebence válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 27, 2007
Ezt most hirtelen nem tudom, mert csak FM-et használom, viszont ott az összes csatorna. Most kicsit akkor rádiót hallgatok, (lekapcsolom az auxot ) és ha elkezd recsegni átkapcsolok és megnézem hogy AM-en recseg-e
(#) Ricsi89 válasza Szebence hozzászólására (») Dec 27, 2007
Helló
A recsegés akkor csak a rádión van. ott minden sávon csinálja vagy csak az fm sávon?
(#) Szebence válasza burgdavid hozzászólására (») Dec 27, 2007
Nem kontakt hiba. Biztos hogy nem. Egyszerűen megszűnik az adás és csak recseg.

Más biztos nem zavarja mert már ott van lassan 4-5 éve és mostanában, az elmúlt 4-5 hónapban kezdte ezt a hibát produkálni.
Én inkább olyasmire gondolok, hogy 1-2 alaktrész elfáradt benne és kikellene cserélni, pl kondenzátor vagy bármi más.

Aux, tape, CD tökéletesen működik, most is már regel 8 óta Aux megy gőzerővel
(#) burgdavid válasza Szebence hozzászólására (») Dec 27, 2007
Szóval AUX on nem recseg. Nincs valami más gép a közelbe ami zavarhatná? Kapcsüzemű táp vagy ilyesmi? Vagy inkább kontakthiba szerűen recseg? Próbáld meg átmozgatni a csatlakozásokat, és közbe fülelj
(#) Szebence válasza ferci hozzászólására (») Dec 27, 2007
Ha elkezd recsegni, akkor akkor minden adó recseg, akármelyikre kapcsolok át. Ilyenkor legtöbbször ha már nagyon megunom a recsegést átnyomom aux-ra és a gépről hallgatom tovább a zenét, csak mikor reggelenként a hifire kelek, elég idegesítő tud lenni kora reggel ha 1 perc zene aztán recsegés, vagy mint ma hallgatom a híreket, elkezdi...recsegés...zene szóval....
(#) ferci válasza Szebence hozzászólására (») Dec 27, 2007
Először tisztázd le, hogy :
- mindegyik sávon ,
- minden üzemmódban csinálja-e...
Utána lehet golyózni, hogy mi a közös az antenna-vonalban, KF-ben vagy HF- probléma van-e, ill. táp.
Ehhez minden szempontból körül kell nézned, addig nincs miről beszélni.
(#) Szebence hozzászólása Dec 27, 2007
Sziasztok!

Van egy Samsung N25-ös music centerem, kb 10 éves, naponta van/volt használva minimum napi 2-4 órát.
Az elmúl 4-5 hónapban kezdett olyan gond előjönni, hogy hallgatom a rádiót, bármelyik állomást és egyszer csak recsegés jön be van mikor pár másodpercre de van mikor 5-6 percig is recseg, aztán visszajön az adás. Van mikor másodpercenként megy el, van mikor óránként...
Eddig teljesen hibátlanul működött, van hozzá elvi rajzom ha az kellene valakinek, hogy könnyebben tudna vele segíteni...

MAX-N25.pdf

(#) Szamy válasza razor88 hozzászólására (») Dec 26, 2007
de te kicseréltetnéd az illetővel a végfokot? vagy inkább az a jótanács ha szervízbe küldöd? a panáé pl. pont egy korrekt banda...legalább is a kelenföldi szervíz.

mellesleg én a fejcsesztetésen húztam fel magam...
(#) razor88 válasza Subwoofer hozzászólására (») Dec 26, 2007
segítek mert nekem panasonic ak 340 es hifim van és nekem is ezt írta ki f61 ez azért van mert meghalt a vég fok nekem is ez volt ki kell cserélned és akor minden oké én is ezt tettem
(#) Szamy válasza tams hozzászólására (») Dec 26, 2007
most őszintén... szelepet elkezdenél állítgatni az autódon???esetleg beletúrnál az elektronikájába??vagy esetleg agyat operálni??
de legálább lessz munkánk jövőre is tekergesd csak... gratula a sok okos jótanácsadónak.most gondolkodj már egy kicsit: aki tényleg ért hozzá, az nem fogja megmondani a tutit 2 okból:
1. feltehetően ebből él, tehát nem érdeke.
2. ért hozzá és nem fog látatlanban "segítség " címén ostoba, vagy felesleges dolgokat mondani, távdiagnosztizálni.aki szervizes és van legálább néhány év tapasztalata, az megtanulta, ha a kedves ügyfél belenyúl, abból csak a baj van.arról nem beszélve, 5 perc műszeres, vagy vizuális hibakeresés többet ér több oldalnyi fórumos eszmecserénél.és honnan tudod mit ért hozzá aki a problémádra ossza észt?

ui:ha megtekered a potit ezzel megnöveled a fejáramot, még ha meg is javul, néhány óra használat után tönkremegy a fej, és ki kell cserélni... a szervizet úgyis hidegen hagyja munkadíj szempontjából, hogy te (ti) már megálapítottad a hibát. ő a saját munkájára fog garanciát vállalni, nem a tiedre.
(#) titi válasza tams hozzászólására (») Dec 26, 2007
...a lézernek szabályozza az energiáját...
(#) tams hozzászólása Dec 26, 2007
ok majd tekergetem, de mit is állítok vele?
(#) titi válasza tams hozzászólására (») Dec 26, 2007
Igen, arról beszéltem/írtam.
De azért csak óvatosan.
Jegyezd meg, hol áll, ha esetleg nem használ, állítsd oda vissza.
(#) tams válasza titi hozzászólására (») Dec 26, 2007
óó látok én az optikához közel egy trimmert. Az mire is jó? És próbálhatok játszani vele? Mégrosszabb nem lesz?
(#) titi válasza tams hozzászólására (») Dec 25, 2007
Lehet, hogy akkor az optikával van gond...
Talán haldoklik a lézer. Esetleg egy kis állítás a potin még talán segíthet, de lehet, kuka.
A csere nem tudom mennyibe lenne, de bizos nem lesz egyszerű.
(#) tams hozzászólása Dec 25, 2007
Újraírhatóval is kipróbáltam. Azzal semmit sem csinál, mozdít rajta kb 5fokot és kiírja hogy nincs benne semmi.
Ha az egész olvasót ki kell cserélni, akkor az mennyibe kerülhet, illetve itthon meg tudom csinálni?
(#) Gery hozzászólása Dec 25, 2007
Hellosztok!
Minap hoztak hozzám egy Panasonic hifit. Nekem azt mondták hogyha hangosan halgatják kb 3-4percen keresztül elkezd világítani egy felirat ami azt jelenti hogy a kimeneten rövidzár van. Kipróbálták másik hangfalal, ugyanez. Nah lássuk mondom. Elkezdem járatni hogy ez történjen aztán onnan kitudok indulni. Zene be a hangerő maximomon! (kicsit torzított is de sebaj) de kb 2óra zenehallgatás után feladtam
Most vagy ilyen jó vagyok hogy már megis csináltam ahogy megfogtam , vagy nemtom. Esetleg miokozhatta ezt neki van valami ötletek? Mert én mindent kipróbáltam de sehogyse sikerült tönkretenni :no:

Szerk: Ja és mellesleg azt mondta hogy már vagy 1-2hónapja ezt csinálja, elvitte máshoz is és ott is ugyanez volt.
(#) tams hozzászólása Dec 24, 2007
Boldog Karácsonyt!
1 lépéssel előrébb vagyok! Amikor beakad akkor azt csinálja, hogy az optikát állítgató motor előre hátra mozog ide oda.
Van a mozgó alkatrészeken valami testápoló szerű anyag, az micsoda hogy hívják és hol lehet kapni? Arra gondoltam, hogy szerzek még olyat és vastagon bekenek minden fogaskereket meg ami mozog.
Következő: »»   68 / 71
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem