Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Igen, a horgany forrasztható, bár arra fel kell készülnöd, hogy egy horganylemez doboz nem olyan könnyen melegszik fel a kellő hőfokra, mint amit az elektronikában a rézfólia esetében megszoktál. Sőt, érdemesebb - ha már e felé kacsintgatsz :awink: ) egy "izmosabb", nem pillanatforrasztó, és nem is elektronikai, hanem kimondottan "bádogos" pákát beszerezni.
De jó, ha van egy méretes lakatos-satud, bele való lemezhajlító éllel (két szögvas rugalmasan egymáshoz erősítve, amik között) szép, egyenes hajlításokat lehet készíteni. (Merthogy a bádoglemez viszonylag jól hajlítható is.)
Azon gondolkodtam, hogy a horganyt lehet forrasztani is.Vagy tévedek?Akkor lényegesen egyszerűbb dobozolni.De szerintem nem is muszály hajlítani szögvasból meg kell csinálni a keretet és utána rácsavarozni az oldalakat. Ez csak egy hirtelen 5let volt de gondoltam hátha segít.
Még jelenleg semmivel, mert még nemvettem meg. Akkor ha van inkább a horganyzott lemezt választom.
Műhely az van, szerszámok is, de hogy miként fogom hajlítani azt még nemtaláltam ki pontosan
Szia!
- Szerintem a hidegen hengerelt vaslemez az kemény lesz, egyébként szép fényes, és úgy eszi a rozsda ha nem kezeled le semmivel, hogy öröm nézni! Mivel hajlítod (hajlítottad) meg otthoni körülmlények között? Én inkább a Topi által javasolt horganyzott lemezt ajánlanám. üdv
Vanzerr!
Milyen módon munkáltad meg azt a szép, esztétikusra sikeredett fadobozt a Nixie-órádhoz? Hogyan, miként lehet esetleg otthoni körülmények között ilyesmi dobozokat gyártani? :eek2:
Szia !
régebben gyertaviszal öntöttük ki --ezt lehet javitni is . máik uverapid ragasztó 230 V ra még jó... feljebb már nem annyira.ezt már csak eldobni lehet.....
Hüha. Ezt megmondom öszintén nemis tudom
Lehet hogy vas Mertmégcsak megérdeklődtem, de nemisláttam, hogy milyenis. Amúgy 1000X2000-es lemez és 3763Ft-ba kerül. Pont most néztem gyári dobozolásokat és ott a pereme megvan hajtva mindenek és attol merevebb, de énis így akarom csinálni, mert bár hajtogatva lesz de összeis csavarozom, és ahogy ilyen peremeket hajtok majd.
1mm acél elég, 1 mm alu nem elég... Mi az anyag?
Most szeretném bedobozolni az autós erősítőmet. Voltam vasboltba és mondták hogy van 1mm vastag hideg hengerelt lemezük. Ez nemtom pontosan mittakar...
De mivel 1mm, vastag lehet lemezollóval vágni, így sokkal könnyebb megcsinálni. A doboz megvan már tervezve hajtogatva lesz, tehát csak a fedőlap lesz külön rácsvarozható. Tudtok ezzel kapcsolatban mondani valami ami még nincs leírva fórumba? Ez az 1mm vastag lemez elég vastag lesz ugye? Vagy ha nem akkorvmi merevítéssel jó lesz?
Sziasztok!
Ez nem dobozolási téma, de azért leírom, mert idetartozik. Ezek olcsó, de szerintem kisebb munkáknál jó technikák. Feliratokat lehet (minőségi) alkoholos filctollal csinálni, vagy modellfestékkel vagy körömlakkal. Sablonnal meg lehet oldani. Akinek van festékszórója modellekhez, annak könnyű, de ecsettel is meg lehet oldani.. Ha tartós feliratot vagy mintát akarunk érdemes valamilyen átlátszó vékony fóliát vagy műanyagot elé rakni. Na hali.
Én ugyanezt szoktam,
:yes: csak van gumilapom, 5 mm-es..Meg lábtörlőből is csináltam már.. Olyanból, amin ilyen apró rudacskák állnak fel, és ezek jól tapadnak az asztalhoz. Bár ebből a fajtából nagyobb átmérőjűt célszerű készíteni.
Én következő képpen oldottam meg a gumilábat, garantáltan a legolcsóbb megoldás. Fogsz egy szakadt ócska fröcsi gumitalpas cipöt letéped a talpát és van egy kb 5 mm vastag gumilapod amiből 10-15 mm átmérőjü börlyukasztóval kiüthetsz 60-80 lábat és Pálmatex-el felragasztod a kütyü aljára.
Hi all!
Ma üldögéltem az íróasztalom előtt, nézegettem a sok régi bakelit\üvegszálas panelt (amiből kibontottam az alkatrészeket) és arra jutottam, hogy mi lenne ha szépen lecsiszolnám, kigittelném műgyantával, lefesteném, és lenne belőle szép kis műszerdoboz. :yes: Na milyen az ötlet?
Tudod huhuuha ha máshol laknák nemis lenne gond, mivel faluhelyen igy nehéz beszerezni. A neten láttam /deaz nem a földön él!!/ Tápegysére kellene lábnak. Jók az ötletek Köszi nektek
Belső lemezalkatrészek rögzítéséhez régi ötlet:
Tüskével fa alátéten kiszúrt lemez, benne lemezcsavar(esetleg jól sikerült lyukasztásnál kevés menet is fúrható a lyukba)
szia!
én P1-es gép ház aljáról szoktam leszedni gumilábakat. ha nincs gép ahonnan leszedd akkor valami számgép bontóba nézz be, ott biztos, hogy találsz!
Szevasztok.Én ugyan újvagyok de kérdezném gumilábat hol lehet olcsón venni mert jó ha van alatta?
Árnyékolásnál felejtsétek el ezt az összetákolást pl alufólia. Venni kell horganyzott lemezt. Ez az a lemez, amivel a tunereket is lefedik, nem véletlenül. Rettentő jól forrasztható, könnyen hajlítható és vágható, nekem bevált. Tökéletesen árnyékolja RF áramköreimet...
A melegragasztó-pisztolyok ragasztója polietilén-bázisú,
nem korrodál. PoE-fóliák ragasztására is csak ez bevált. Üdv: McG
mondjuk rezzel jobb lenne, meg ha vekony rezrol is van szo. Inkabb nyak lappal arnyekolj! könnyebb lesz!
Regebben arnyekoltam en is alufoliaval, jo volt, de igazabol ideiglenes megoldasnak jo csak.... Nehez rögziteni hozza vezeteket es nem is nagyon szep. Ha nyak lapbol csinalsz az erölködön belul egy kis "udvart", akkor az tökeletes lesz. Ha fem az erölködö doboza akkor talan nem kell alja es teteje sem...
Ha az aluminiumban nem lépnének fel örvényáramok, akkor a villanyóra is állna...
Tényleg! Ez jó hír
. Megmentettél. Egy trafót akartam elárnyékolni, már majdnem elkezdtem vasból hajlítani. Köszönöm az alumíniumnak
de van az alufóliának is árnyékoló hatása!
A mai olcsó árnyékolt koaxban nem is aluminium fólia van hanem műanyag fólia aluminium bevonnattal, még vékonyabb...
köszi neked is! ez teccik!
azért akartam heggeszteni mert akkor a doboz alján nem láccik a csavar feje, csak a tiszta lemez. de süllyeztve is eltüntethető, mostmár rávilágítottál üdw
Köszi a pontyot!
A lemezhez nem kell speckó fúró, de vigyáz hogy le legyen rögzítve mikor fúród, mert felkaphatja a végén és ledarálhatja az újjaidat! De miért nem akarod átfúrni?? Meg lefürészelni a menetet róla?? Az pont a nyák oldalra kell hogy kerüljön. És arra az M3-as anya. És vegyél M3*6-os belső kulcsnyílású inbuszfejű csavart, amit alulról csavarozol be! És szép horganyzottat. Azzal jól fog mutatni alulról is a doboz. Igy ni:
Alulemezből készített dobozra nem lehet réz távtartót hegeszteni.
Az alu hegesztéshez drága és speciális berendezés szükséges, pláne ilyen aprólékos munkánál. A rezet pedig forrasztják, nem hegesztik. Alternatívaként használhatsz fémragasztót, ezek közül a jobbak sem túl olcsók (pl. Loctite), de tartósabbak és erősebbek a heggesztésnél. Nem roncsolják a fém szerkezetét (szennyezés, szén kiégetése), illetve teljes felületen biztosít kötést, szemben mondjuk a ponthegesztéssel.
köszi ezt a mindenre kiterjedő hozzászólást, ezért ott a pont!
de ahogy telik az idő bennem felmerülnek újabb és újabb kérdések. mégpedig: - kell e lemez fúrásához valami speciális fúrófej vagy megteszi a sima is? - én a nyákjaimat a doboz aljára távtartókkal akarom felfogatni úgy h ne kelljen átfúrni az alját a doboznak, hanem csak a távtartó menetét lefűrészelem és odaheggesztem. nah most szerintetek ez járható út? lehet vmi kis heggesztőt kapni erre a célra? oda forrasztani meg nem akarom mer az nem túl strapabíró és nem biztos h meg is fogja. azt hiszem egyenlőre ennyi cockero
Én is laufólival gondoltam árnyékolni, valami mást. Megkérdeztem ismerősömet, hogy lehet - e? Sajan nem, mert az alumíniumnak, nincs árnyékolási tulajdonsága. Pedig myilen egyszerű lett volna... :szomoru1:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Lehet hogy vas
:yes: csak van gumilapom, 5 mm-es..