Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   96 / 97
(#) dr_uhu hozzászólása Márc 4, 2007
Igen, az auto power off alatt azt értem amit Ga Bee is kifejtett (nyitottam is erről egy témát). Sokszor hasznos lehet ez a kis szerkezet. Viszont a burkolat jobban árnyékol ha feszültség alatt van (úgy tudom). Tényleg, ha alufóliával betekerem a toroidom (persze előtte szigetelek), az leárnyékolná teljesen?
(#) isamisa hozzászólása Márc 4, 2007
Mondjuk én is egyet értek Norbertóval nem kéne szétaprózni.... De ha zavart miért nem helyezted át??

Én ahogy most csinálom az erősítőmet: alu hasábot használok hozzá. 15*15*6000mm-es szálakban llehetkapni. Mondjuk a Metaloglóbusznál. Ott persze kissebbet is le lehet vágatni. Árulnak ugyanott alulapot, de sajnos azt nem vágják el az embernek ha csak a fele kell

Én az aluhasábokból csináltam a keretet, és arra let minden rácsavarozva. burkolat, hűtőborda, előlap,lábak stb. Ez elég masszív tartást ad a doboznak.

A jobb kinézet miatt én rozsdamentes ,belső kúlcsnyíllású inbuszfejű sűllyesztett csvarokat használtam...

Nekem is sok problémát okoznak ezek a csaavarok, illetve rögzítések.

Leírom az eddigi tapasztalataimat.
Minden esetben alaposantervezzétek meg hogy hovami fog kerülni,és mivel lesz rögzítve, nagyban előreviszi a munkátokat ha 3 lépésben előregondolkodtok.

Fúrás: Mint általában a fúrás során betartandó szabály. Kissebb fúróátmérőnél nagyobb sebbeséggel ffúrjunk.

-3-as 4-es fúrónál kb 2-3000-es fordulaton fúrjunk vagy nagyobbal.

Egy 10-es fúróval már nem kell ilyen sok.

-És ha kicsivel fúrunk akkor ne nyomjuk neki annyira mint egy nagy fúró esetében mert könnyen eltörik.

-Ha az anyag vége felé járunk lassítsunk az előtoláson vagy a nyomóerőn. Mert amikor pl egy lemezen átér a fúró akkor hajlamos belekapni az anyagba és megforgatni a munkadarabot, Ami ha be van fogva eltrörheti a fúrót. Vagy ha nics akkor a kezünk vághatja el.

-Alumiínium fúrásnál ügyeljünk a megfelelő kenésre.
kenés hiányányában felmelegedhet nagyon a fúrónk, illetve a fúró vájatába beleragad a a forgács ami megszoruláshoz vezet majdfúrótöréshez. Senkinek sem ajánlom hogy át keljen fúrni egy betört fúrót

-Csavarválasztás: ha kissebb dolgot kell odafogatnukn, vagy nemnagy az anyagvastagság: használjunk M3-as M4-es csavarokat hatlapú anyával.
Nekem az M3-as csavarok nagyon beváltak az elektronikák szerelésében. Ezekből is az Inbusz fejüeket szeretem.

Én azt ajnálom hogy ilyen kicsiméretben ne nagyon akarjunk fémbe menetet hajtani. Az M3-as menet sok problémát okoz. Próbáljuk megcsinálni átmenő M3-as csavarokkal.

M4-es és M5-ös furatokat már könnyebb csinálni.
A menetfúrásnak is megvan a maga szabálya. Itt is feltétlen kenjük. (emulzió hiányában használhatunk egy kis csavarlazítót is.)

-Lehet az is ujdonság, hogy egy jobb menetfúró három részes, Az első az szinte csak egy előmenetet vág bele, tompa élekkel. A végsőalaktíja ki a végleges menet formát...

Én ugy csináltam ha megengedi azanyagvastagság, hogy a sűllyíesztett felyű csavaroknak kimélyítem a helyet. Pl M5 ős csavarokkal szerettem voolna felcsavarni a hűtőbordákat a keretre. 4-es fúróval előfúrás majd 10-es fúróval sűlyesztés( Mert az M5-ős csavar feje ekkore) És menetfúrás.

- Jah igen. Kisebb méretig használhatjuk azt az alapszabályt hogy az előfuró átmérője egy mm-el kisebb legyen mint a kész menet. M3-ashoz 2-essel, M4-eshez 3-assal stb.

M12 felett ez már nem teljesen használható. Ott már elő kell venni a feles fúrókat is.

Az Én Gain Clone-om előlapja is nyákos
Isa
(#) Benkutya válasza fureszk hozzászólására (») Márc 4, 2007
Jah a szobám az emeleten van és 3 nagy ablak is van rajta, ha azokat kinyitom és megkapja a 4x50W-ot a 2 torony akkor az már veszélyes. Ráis fogom írni a dobozára hogy: Vigyázz, ha jön a szomszéd! :felkialtas:
(#) fureszk válasza Benkutya hozzászólására (») Márc 4, 2007
hadd örüljön a szomszéd, igaz? :eplus2:
(#) Benkutya válasza Gab_Bee hozzászólására (») Márc 4, 2007
Akkor ez nekem tök fölös, mivel állandóan üzemeltetem majd :eplus2: :eplus2: :eplus2:
(#) Gab_Bee válasza Benkutya hozzászólására (») Márc 4, 2007
Hali! Szerintem arra gondolt, hogy ha az erősítő nem kap jelet "x" ideig akkor magától kikapcsol!
Mint a mostani számológépek!
üdv!
(#) Benkutya válasza dr_uhu hozzászólására (») Márc 4, 2007
A fém, test nélkül is jól árnyékol és inkább kösd a védőföldet a burkolatra, persze akkor már ráne kösd a testre
Mit értettél az "auto power off" alatt, érdekelne
(#) Sonix válasza dr_uhu hozzászólására (») Márc 4, 2007
Gondolom feketére fested?
Utána érdemes még lefújni lakkal, mert gyorsan elkezd kopni a festék.
:yes:
(#) dr_uhu válasza Sonix hozzászólására (») Márc 4, 2007
Vettem olcsón A3-as méretű kétoldalas nyákot. Szétvágtam kellő méretű darabokra és majd azokat csavarozom fel. Kétoddalas nyák nagyon jól árnyékol ha testre kötöm. Sajnos kell mert a szomszéd CB-zik és zavarja az erősítőt, a tévét.
(#) Sonix válasza dr_uhu hozzászólására (») Márc 4, 2007
És a burkolatot miből csinálod?
(#) dr_uhu válasza szabi83 hozzászólására (») Márc 4, 2007
LM1875. Lesz benne még ami belefér:kivez. jelző, előerősítő, "autopoweroff" meg egyebek.
(#) szabi83 válasza dr_uhu hozzászólására (») Márc 4, 2007
ezek milyen végfokok??

lm1875 vagy tda2030?

amugy jó lesz, tetszik.
(#) dr_uhu hozzászólása Márc 4, 2007
Sziasztok!

Én mostanában kezdtem el bedobozolni az erősítőmet. Csináltam neki egy keretet alulra szögacélból (azt hiszem így hívják). Erre rácsavaroztam a hűtőbordát (szintén alulról) és az aljába becsavaroztam egy nyákot amire majd a trafót rögzítem. A keret oldalsó része szépen ki van fúrkodva, nyáklapot rá lehet csavarozni. Ez egy maszív (és meglepően könnyű) alapot ad a dolognak. A képeken khhm hát igen, egy kicsit minden hűtőpasztás lett, de nem baj.
(#) Benkutya válasza Sonix hozzászólására (») Márc 4, 2007
Szerintem ha fogod a fehér szint és a progiba egy pici szürkét beleraksz, akkor azt már nyomtatnia kell.
Megha már az előlapnál tartunk, tegnap megrajzoltam a nemsokára kész erősítőm előlapját, mien lett szerintetek?
(#) Sonix válasza (») Márc 3, 2007
Ez van! :nemtudom:
(#) Sonix válasza Benkutya hozzászólására (») Márc 3, 2007
Igen, a szitázás volna az igazi, de otthoni körülmények között szinte lehetetlen művelni és baromi költséges egy-egy darabot szitázni. :yes:
A fólia az okesz, van tintasugarassal nyomtatható írásvetítő fóliám is, csak az a gáz, hogy fekete előlapra (dobozra) nem jó, mert fehéret nem lehet nyomtatni. Sárgával próbáltam, de nem látszik rendesen!
(#) Sonix válasza (») Márc 3, 2007
És is csak anyit mondok, hogy keresetem!
Logikusan arra kerestem, hogy előlap, és nem találtam semmit.
Különben meg csak kérdeztem, és nem nyitottam neki új témát!
(#) Tomee válasza (») Márc 3, 2007
Egyébként van már ilyen totyik is.
Mibe építsünk és hogyan?!
(#) Benkutya válasza Sonix hozzászólására (») Márc 3, 2007
Két technikát tudok, a harmadik a szitázás, de az csak gyárakban.
1. Minden papír-írószer boltba lehet kapni átlátszó műanyag öntapadós fóliát, ha ezt géppel (mondjuk wordbe) feliratozot be sávozod, ezek után kinyomtatod és felragasztod az sirály, a csupasz előlapot meg egyszerűen szkenneldbe és pl a wordbe illeszdbe, ezek után gyerekjáték az egész.
2. a vasalós technika. veszel átlátszó sima fóliát amit az előbb említettek alapján feliratozol. Majd kinyomtatod lézernyomtatóval, de csak azzal! Ezekutánfogsz egy öreg, nem gőzölős vasalót (bár lehet az is jó) és rávasalod az előlapra. Ezek után lefújod az egészet átlátszó Akril lakkal, nehogy lekpjon drága munkád gyümölcse.
Remélem segítettem, Benkutya
(#) Sonix hozzászólása Márc 3, 2007
Szerintem ebbe a témába beleillene az előlap készítés, feliratozás is.
Erről esetleg van valakinek tapasztalata, ötlete???
Én szívesen meghallgatnám, mert mostánában sokat gondolkodtam rajta, hogyan lehetne a számgépen tervezett feliratokat és ábrákat "feljutattni" az előlapra.
(#) Topi válasza Sonix hozzászólására (») Márc 3, 2007
Multkor kellett nekem is és vettem az egyik hódos barkácsboltban UHU márkájú kétkomponensű műgyantát. Érdekes egyébként ez az UHU név. Ugyan olyan sárga-fekete a designja mint az UHU Linuxnak
(#) mex válasza Peti.Janka hozzászólására (») Márc 3, 2007
SZilorka SG. Nekem nagyon bevált. Forgalmazó: SZilor KFT.
(#) Sonix válasza Zoltan.ms hozzászólására (») Márc 3, 2007
A ragasztópisztoly tényleg sok mindenre jó.
Az igazi a két komponensű műgyanta volna, csak nem tudom hol lehetne beszerezni?
(#) Peti.Janka hozzászólása Márc 3, 2007
ezek a sziloplaszos tömítők nem marják meg a panelt?
(#) Tomee válasza fureszk hozzászólására (») Márc 3, 2007
Az ecet savval mit csinálsz? Idővel megeszi az alkatrészeket.
(#) fureszk válasza Peti.Janka hozzászólására (») Márc 3, 2007
esetleg FBS?(szilikonkaucsuk-ragasztó)
(#) Zoltan.ms válasza Peti.Janka hozzászólására (») Márc 3, 2007
ragasztópisztoly-minden barkácsboldban kapható, és annak a ragasztórúdja vagy akril gumi (olyan mint a sziloplaszt)
(#) fureszk válasza Peti.Janka hozzászólására (») Márc 3, 2007
2komponensű parketta lakk?
(#) Peti.Janka hozzászólása Márc 3, 2007
Sziasztok! engem az érdekelne hogy mivel lehet kiönteni a kész dobozokat? pl motorra csináltam gyuszit be is dobozoltam csak valamivel ki kéne öntenem hogy a pára ne ölje meg. előre is köszi az ötleteket!
(#) fureszk válasza Topi hozzászólására (») Márc 3, 2007
értem, köszi!
Következő: »»   96 / 97
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem