Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kábelnet THG 540 modemmel
Hi!
Nemrégiben az egyik kisvárosban kiépítették a kábel TV-t, a Kábelnet és a Kábeltel szolgáltatással együtt. A netet THG540 Thomson modemmel adták. A probléma szinte az egész városban megvan, mégpedig, hogy egyszerűen nincs internet! Elméletileg MAC Address azonosítás van. Ha UTP-n kereszül csatlakozunk akkor soha nincs net, ha USB-n akkor a monitor annyira vibrál, hogy semmit sem lehet látni. A Cable Activity és a Pc Link villog, a Message kivételével minden led folyamatosan világít. Újraindítás után sem változik a helyzet. Mi lehet a gond?
Hali!
Szerintem kersd fel a szolgáltatót, ők biztos tudnak segíteni.
Megpróbáltuk!
Közölték, hogy aktiválva van, ők sajnos többet nem tudnak tenni. ![]()
Szerintem egy szolgáltatónak kötelessége jót szolgáltatni, különben nincs joga díjat kérni érte, szóval ez nem lehet elfogadható válasz a részükről.
Hívjatok ki tőlük valakit egy laptoppal, próbálja ki a helyszínen, vagy próbálja egy helyi géppel, de ha megint csak szétteszi a kezét, azonnal bontsatok velük szerződést... Szép kis hozzáállás ![]()
Igen, még szerencse, hogy az első hónap próbaidő!
Én érzem magam bűnösnek, mert megrendeltettem a faterékkal.
Van elvileg hozzá 1 CD azon vmi matató alkalmazás segéd eszköz .. a modem állapotát lekérdezni kapcsolat állapota
jelszintek ..stb ..stb .... Média filter van nincs ? Mekkora jelszint van a koaxon ? MONITOR vibrál ?!?!? milyen monitor ??? Mi vibrál ezt hogy érted ? TV-d, PC-d VGA monitora ? Esetleg az oprendszer rendszertálcáján (jobb sarokban lent óra mellett ) lévő monitor ikonra gondolsz ??? Akkor az esetlegesen azt is jelezheti hogy az utp csatlakozó fizikailag nem mindig csatlakozik a jól a foglalatába. PC-n vagy a modem felől vagy kábel maga vhol. Ezenkívűl ha össze van csatlakozva akkor 1 parancssorban kiadott parancs esetén : ipconfig /all mit kapsz vissza ? Ha ekkor dns és egyébb értékek is jönnek akkor már csak sebességbeli gondok lehetnek esetleg egyéb a szolgáltató rendszerében vmi mégse jó felétek ... :-S na jó mindezt láthatatlanba mondom mint feltevés ... :-S
"Van elvileg hozzá 1 CD azon vmi matató alkalmazás segéd eszköz .. a modem állapotát lekérdezni kapcsolat állapota
jelszintek ..stb ..stb ...." Van hozzá CD amin egy manual.pdf található kb. 10 nyelven, és W98-ra USB driver. Média filter van. A PC MONITOR vibrál !!! Már új kábelt is krimpeltem és kábeltesterrel ell. A hálókártyába és a modembe is jó a csatlakozás. IP cím van, de DHCP és DNS nincs! Különös! Informatikában dolgozom, de még ilyet nem tapasztaltunk!
Fórumozó társaim! Nem akarok senkit sem gátolni a hibakeresésben, de nem érzem azt, hogy ez elektronikai témájú topic lenne. Informatikával foglalkozó fórumokban sztem sokkal hamarább kapnátok választ.
![]()
DNS nélkül nem fog menni. próbálj kézzel beállítani, pl:
84.2.44.1, 84.2.46.1 (ezek t-online dns-ek, de szerintem válaszolnak neked is)
Ha jól sejtem a vibrálásra gondolva akkor földelési probléma lehet,bár az ETH csati le van választva trafóval ha jól tudom, így nekem is magas.
Én is kábeles neteket is kötök be , de ha nem megy a net rendesen nem hagyom ott ugy a bekötést. Pingelni kellene: Írd be a futtatásba a: ping -t hobbielektronika.hu vagy bármi más web címet, és nem szabadna szakadnia. Nálunk is MAC szerint van az azonosítás még, de arra figyelj, hogy átdugtad a USB be akkor megváltozik a MAC , a gépé mivel virtuális háló kártyát hoz létre, és ezt nálunk akkor ujra fel kell vinni az adatbázisba!! Szerintem dugd vissza a hálóba azért nem megy.
Az USB és az Ethernet MAC amit én láttam kábelmodemen különböző volt. Bár ha azt mondják hogy be van akkor esetleg. Kit tudja. Ha a monitor vibrál az számomra földelési problémát sugall. Próbáld ki laptoppal táp nélkül (az földeletlen.) Az UTP ha jól tudom galvanikusan le van választva, ezért nem okoz ilyen gondot. Olvasd el Topi földhurkos cikkét.
A legtöbb modemnél tényleg különböző az ethernet és az USB-s mac address, ugyanígy a legtöbb modemnél, nem lehet az egyiket ki, a másikat bekapcsolni. Az ethernetes mac mindig az amit a hálókártya ad, az usb-s mac-et a modem adja, illetve még van külön a modemnek is, de azt a szolgáltató igen jó esélyel felvette, mert a modemnek még a saját konfigurációját is le kell töltenie.
A message led-et a szolgáltató tudja aktiválni (hivatalosan arra van, ha világít, nézd meg az oldalukat friss információkért). A monitor vibrálással szintén egyetértek, jó esélyel a földelés lesz a ludas (esetleg a coax hidegpontja van magasabb potenciálon mint kellene lennie, és közösítve van az usb-vel). Egy saját usb kábel, kivezetett földel, az még leföldelve (pl táb ground pontjára kötve) megoldást jelenthet. Szóval ha a szolgáltatód egy darab mac addresst vitt fel a dhcp szerverbe, az lehet az usb-s, ekkor diktáld be nekik a hálózati kártya mac address-ét. Hírtelen ennyi jutott eszembe ![]()
Ha nem a szolgáltató hibája, akkor nem számláz ki kiszállást.Hívjátok ki!!
És mi az ip? Biztos külső? Mert nálunk az uj modemek ha nem engedi be a központ akkor kiossza ezt: Fizikai cím: xx-xx-xx-xx-xx-xx IP-cím: 192.168.100.2 Alhálózati maszk: 255.255.255.0 Alapértelmezett átjáró: DHCP-kiszolgáló: 192.168.100.1 Bérleti jog kezdete: 2008.01.01. 4:16:22 Bérleti jog vége: 2008.01.01. 4:16:42 DNS-kiszolgáló: WINS-kiszolgáló: Ennyit........ Mikor valaki bemar vírust ami tiltja a dhcp csatlakozását, akkor szoktam előhozni ugy hogy letekerem a koaxot.Bár ezek az uj HITRON BRG35202-es , és a Atlanta modemek tudják. Szerdán már vár engem is 3 net hiba tiszta jo már előre várom ![]()
Sziasztok. Tudna nekem valaki abban segíteni hogy: Thomson thg 540 voip típusú modem beállítása telefonnal XP -vel szinkronban legyen?
![]() ![]()
Hi all! Nemrégiben szereztem egy rossz gyárihibás modemet! Nem nézek ki belőle túl sokat, smd az egész nem valószínű hogy komolyabban bele tudnék nyúlni, csak mikor szétszedtem, megláttam rajta két tüskesort! Mintha lehetne itt valamit jumperolni! Csak épp a jumper hiányzik róla! Talán ez lenne a baja?
![]()
A szomszédnak is hasonló thomson modeme van.
Az internet sokszor elmegy, ha ki/be húzzuk a tápfeszt (amit a szolgáltató első tippként mond) akkor igaz hogy a modem újraindul de az első 3 led villog és ne mjut tovább. Az első 4-nek kellene folyamatosan világítania. Tehát valahogy nagyon nehezen talál fel a netre. A szolgáltatót már többszőr kihívtuk, idáig sose csináltak semmit, mindig ráfogták valami másra a hibát. Persze a probléma azóta is fenntáll. Sőt legutóbb a szerelő adott 3db valamit hogy szereljék rá a kábelre (nem tudomm it mert még nem voltam nálluk) és hátha az megoldja a gondot. Igaz lehetnének a szomszédék tökösebbek is, picsán kéne rúgni az ilyen szerelőt aki adja az alkatrészt de az ügyfélnek kell beszerelni.... De ez mind lényegtelen, én csak egyvalamit szeretnék tudni: mi okozhatja ha a modem nehezen tud szinkronizálni a hálózathoz?
Nagyon sok oka lehet annak hogy miért nem csatlakozik fel egy kábelmodem.
A leírtak alapján a leirányt látja, de a visszirányt nem. Ezeknek a modemeknek van saját webes felületük ahol állítgatni is tudsz, meg monitorozni a jelszinteket, csatornákat stb. A szolgáltatódtól függ az hogy hogyan használja a modemeket. A modemnek be kell lennie regisztrálva a "fejállomásban", a rendszerből ki kellett vegyék a HPS szűrőt a visszirányhoz, és ha használtok TV-t akkor multimedia diplexerrel (vagy hps szűrőkkel) le kel választani a hálózatról. Ezt sok helyen nem csinálják és oda vezet hogy az egész rendszer behal. Na de a lényeg, hogy amikor összekötöd a modemet a gépeddel, a dhcp-je oszt neki címet és onnan már be tudsz lépni a menüjébe és látod hogy mik történnek. Az is lehet még hogy azon a kábelhálózaton többen is szolgáltatnak és a modem nem a megfelelő fejegységre akar csatlakozni, de idő után meg kellene találja az igazit. Első körben modemben jelszint mérést csinálj. Bocs, kicsit hosszúra sikeredett ![]()
Köszi a választ!
Már azóta megoldódott a gond. Tényleg az volt a gond hogy nem voltak bekötve a TV-k elé a leválasztó szűrők! Csak egy sima elosztó, onnan ment 3 TV és a kábelmodem is. Érdekes módon néha ment néha nem. De így hogy már be lettek rakva a szűrők így megoldódott a gond. Amúgy ha pl kikapcsolják, korlátozzák a netet akkor is előfordulhat ez? Tehát pl egy tartozás miatti kikapcsolás során a modem ledjei mit jeleznek? Akkor sem enged fel, akkor sem talál hálózatot?
Erre nem tudok egyértelműen válaszolni, ez attól függ milyen technikát alkalmaznak. De ha simán kitiltják a modemet akkor ugyanez lesz a jelenség.
el tudnád küldeni nekem ezt a bizonyos win98-as USB drivert?
Ugyanebben a cipőben járok, az asztali gép kissé koros már, nincs benne hely a hálókártyának, de usb-n tudnék csatlakozni a modemhez.
Sziasztok
valaki megtudná nekem mondani miért van az hogy ezzela modemmel beköttek nekem rubicom netet , smc smc7004vbr barricade ruterrel megakartam osztani a netet ,az asztali gépen amire kötték ezen átis van net a MAC clone után de a laptopon nincs. Valaki tudna tippet adni hogy ez miért lehet és kilehete kerülni az okot?Igazábol szakmailag tulképzettek a bekötök (autófényező és kőműves)!! Segítsen aki tud legyen szíves!!
Nem írod, hogy wifis-e és azon nem megy a laptop, vagy UTP-n. Ha wifin, akkor meg kell nézni, hogy egyáltalán engedélyezve van-e a wifi a routerben és be van-e kapcsolva a laptopon. Aztán beállítani rajtuk a biztonsági részt, WPA2 legyen, a WEP azonnal törhető...
Ha az UTP-s részen nem megy a laptop, akkor nézd meg azt, hogy nincs-e a routeren IP, vagy MAC Address szűrés... Nézd meg a működő gép beállításait, és ugyanazt állítsd be a laptopon is (kivéve az IP-t, ha fix van adva, annak legyen eggyel eltérő a vége). Anno nem írtam, de mi is szívtunk a kábelmodemnél az USB-vel több helyen is, nekünk is vibrált tőle a monitor, sőt a kábel melegedett is... Egyébként a régi Motorola modem engedte egyszerre az UTP-n és az USB-n is a netezést, 2 gépnél nem kellett router (volt ahol nem volt gond az USB-vel). A Terrayon már nem engedte, de a Thomson... Üdv Inhouse
Ez egy utp kábeles rendszer és a beállitásokban nincs se ip sem mac szürés vajon usb-n lesze net a laptopon?... ez elgondolkodtat és megnézem gyorsba irom a fejleményeket amugy wifit tervezek unom a kábeleket
![]()
Nos usb-t nem is ismeri fel szoval majd a szólgáltató megoldja amugy is leszabtak 5 métert a régi hálózatombol és a szomszédom is ráadásul ennyivel tartozik
![]()
Nekem egy Thomson THG520 -as kábel modemem van. Ez biztosítaná a netet és a telefont is. Sajnos egy hete se netem nincs se telefonom, TV az működik. Pénteken jelentettem le hibára.... azóta sincs semmi haladás. Talán holnap (egy héttel a bejelentés után!) kijönnek megnézni. Csináltam 3 képet a modem adminisztrációs felületéről. Talán valaki tud mondani okosat, hogy mégis mi lehet a baj a képek alapján. Köszi.
Szia
Tudom régi a hozzászólás, de neked, hogy jött be ez a felület? Ugyanez a modemem van, néha megszakad, nyilván gyenge a jelszint és tök jó volna, ha bejönne egy ilyen felület, mert a T-home munkatársaira hiába várok. Üdv
Vannak ilyen elérési címek, mint pl a routernél is, ott jönnek be ezek a felületek. Neten keress rá, forumokon írják.
192.168.0.1 Akkor a routerem panelja jön be.
Ha meg router nélkül próbálom akkor nem találja
Közbe sikerült, cd-ről kellene indítani, amit persze nem adtak, letöltöttem és működik.
Szerintetek a "Signal to Noise Ratio 26 dB" az elég kevésnek számít? Mert ingadozik, jelentősen. Üdv
Elég harmatos az a 26dB, egy tízessel több is csak átlagos lenne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |