Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » KábelTV antenna fali aljzat probléma
Lapozás: OK   1 / 1
(#) spiderman hozzászólása Jan 13, 2007 /
 

sziasztok!

ki tudna nekem segíteni, használható információt adni a következő problémával kapcsolatban:

Bp 15.ker-ben a lakásban kábel tv van bevezetve. 2 éve szépen betettünk minden kábelt a falba, hogy esztétikusabb legyen és ezáltal minden tv-s szobába került egy rádió/tv csatlakozós fali aljzat.
eddig működött is rendesen. de valamelyik nap egyik pillanatról a másikra tiszta mákos lett a kép a tv adáson, végig náztem minden szobában és mindenhol ugyanez a jelenség. valami kontakt hibára gondoltam, végignéztem minden csatlakozási pontot de sehol nem volt hiba. kiszereltem a teljesen hétköznapi fali aljzatot és direktbe a fali csatlakozó kihagyásával kötöttem a tv kábelt a tv antenna bemenetére. Láss csodát tökéletes lett a kép.
kerestem egy új aljzatot ami még volt otthon tartalékban és kicseréltem. ezzel tökéletesen működik.

mi lehet a hiba, vagy mi okozhatta a hibát? úgy tűnik, mintha ezek a fali aljzatok mentek volna tönkre, de mind egyszerre? most egy prodax van fent, és ebben van egy ksi valami passzív áramkör. előtte egy kontavil klasszikus szögletes barna színű, ilyen lett felszerelve, mert a többi szerelvény is ilyen volt a falon(új nevén legrand -classic) volt és ezek makkantak meg. arr most nem emlékszek hogy ebben is volt-e valami kis áramkör de úgyrémlik igen. olyan mintha valami kis szűrő kapcsolás lenne.
esetleg a kábelszolgáltató hálózatán volt valami erősem jel ami tönkre tette? de a szomszédban semmi probléma.
ha van itt hozzáértő híradástechnikus, elektronikus ember, szívesen hallgatom az ötleteket , tanácsokat.


üdv spiderman
(#) dbase hozzászólása Jan 13, 2007 /
 
Ha nem használod ki mind a 2 kimenentét, az aljzatnak akkor heréld ki és kösd egy az egybe a használt kimeneti aljzatra.
Egyébbként is sok fali aljzat főleg a drágább minőségik, valamien szinten hibásak.
Néha raknak bele lyuk szüröt és pl rádio kimenere csak a rádió sávot engedik ki, a tv sávba meg a rádiót nem engedik ki.És pl nálunk ot is van adás.
Nem beszélve hogy a síma végzős aljzat amibe csak egy koax kötheő az 4dB-t csillapít mint a kettes osztó.Minek ha nem is ahsználja ki az ember igaz?
Ajánlom mindenki figyelmébe a pab10-es falit, ami arrol ismerhető fel hogy 2 koax köthető bele.
A lényege az hgy 10dB-t csillapít, és azt a panallakásokban használjá.Nálunk városban nincs egy se , de mégis árulják a boltba , és megy a rinya utána ha felrakják miért rosz a kép.
Az hogy miérzt romlott el a kép, azt nem tudom.De hátha segítettem ezzel.
Ajánlom figyelmedbe a keresőt:
TV-antenna kábelezési gond
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_1616.html
(#) BTO válasza dbase hozzászólására (») Jan 10, 2008 /
 
10dB-s csillapitásu aljzatot csillagpontos antenna rendszerre kötni baromság! 75/70dB körül indul a jel a lakásba az elosztótól.a TV-k szabvány szerint 57.5dB jeltől kell hogy jó képet csináljon, tehát legalább 60dB kell tervezni a TV-hez.
a -10dB-s aljzattal már le is zabáltad az alsósávot a legalsó szintre , és még nem is számoltunk kábelveszteséget 18dB/100m 600Mhz környékén.
(#) petkow hozzászólása Feb 7, 2010 /
 
Sziasztok!

Nekem is a kérdésem ez lenne, hogy mondja már el valaki hogy mi a különbség a legrand vagy prodax aljzatoknál a "csillagpontos" végzáró pl. <= 1,5 dB csillapítású, és a szintén végzáró de 10 dB es csillapítású között?
csak a csillapítás? lehet hogy hülye vagyok akkor hozzá, de mi indoka lehet 10dB et csillapítani ha tudunk csak 4dB-et is?
illetve mit értenek itt a "csillagpontos" kifejezés alatt, mert ha végzáró aljzatról van szó, záróellenállással, a csillagpontos nálam azt jelenti hogy nem átmenő aljzatokon fűzöm végig hanem minden helyiségbe külön kábel megy pl. splitterről.>
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem