Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer
 
Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   51 / 70
(#) bbb válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Dehogynem. Viszont egészen addig, míg nem tudsz kijutni, addig hiába. Ha NAT-olt hálózaton vagy, akkor nem fogod kívülről elérni, esetleg egy netes szolgáltatást használva, ha a rendszered támogatja, de akkor meg a felhőbe megy ki a kamerád képe valahova Kínába...
(#) kalmi.kalmi válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Regisztráltam, elérem a recordert de nem mozog a kép.
(#) Johnycorp válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 22, 2020 / 1
 
A rögzítődet ezeken a módokon tudod elérni az internetről:
1: van fix, publikus IP címed az internet felől. Ez lakossági neten nem jellemző, maximum a publikus része.
2: publikus a címed, de nem fix. Ekkor jöhet a fentebb írt DynDNS. Regisztrálsz, és ahogy nedudgi írta, a routeredben lenne jó beállítani az adatokat.
- url: test.dyndns.org (test helyett, amit akarsz, a .dyndns.org része némileg választható a dyndns oldalán)
- user és passowrd: amivel regisztráltál oda
A lényege, hogy a kliens (pl: router, ha ott van beállítva) bejelentkezik a dyndns.org oldalára elmondja, hogy mi is az ő aktuális internetes IP címe (ugyanis ez időről időre változik). Ezután ha te beírod a test.dyndns.org címet, akkor a dyndns szervere a kliens által megadott IP-re irányít át.
3: nem fix, nem publikus. Ezt hívjuk szolgáltatói NAT-olásnak. Gyakori, kérni kell, hogy neked ugyan adjanak már publikus címet. Nem mindig adnak, vagy nem tudnak adni.
4: A legegyszerűbb az lenne, ha a rögzítőd támogatná a P2P funkciót. Ekkor a fentiek nem kellenek. Ekkor ugyanis a rögzítő bejelentkezik egy "felhőbe" az azonosítójával. Ez a készüléken, menüjében lévő ID, CID vagy hasonló nevű hosszú számok (és betűk).
A kliens program (pl: mobil app - xmeye) ehhez az azonosítóhoz tud kapcsolódni.

Az 1. és 2. opció esetében kell a routerben a port forwarding. Ugyanis ha csak simán beütöd az ismert FIX PUBLIKUS IP-t vagy ateszt.dyndns.org címet, akkor az un. 80-as portot éred el a routeren. Ezért így használjuk például: teszt.dyndns.org:34567 (igen, kettőspont és utána a port).
Majd a routerben beállítod a "Port Forward" részben, hogy a 34567 portra beérkező kéréseket mely belső IP címre irányítsa át. Pl: 192.168.1.23 (mert például ezt kapja a rögzítő a router felől). Persze ehhez kell majd amit fentebb írtam (IP/MAC Binding hogy "ne másszon el" a kiosztott IP)

De ettől még a kamerák és a rögzítő kábeles összekötése nem megoldott. Próbáld meg, hogy mindent feldugsz a routerre és megnézed utána egy LAN kereső eszközzel (pl: Angry IP Scanner vagy hasonló), hogy milyen eszközeid vannak a hálózaton. Bár némelyik router is elég jól képes mutatni ezt.

Bocsánat a hosszú hozzászólásért!
(#) kalmi.kalmi válasza Johnycorp hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Örülök, hogy van aki segít, és köszönöm neked is.
Az Ip cím alapján elérem a DVR-t. Látom is a képet. Beregisztráltam a Dyndns-re és úgy is működik.
A kérdés az, hogy változik-e az Ip-m ? Bár úgy emlékszem, hogy évek óta ugyanaz (de ezt csak gondolom).
Jelszót is sikerült beállítanom a DVR-hez.
Fix Ip-t rendeltem a DVR-nek és ezt rögzítettem a routerben. A Forvarding-ot is beállítottam.
Nem egyszerű dolog ez, főleg ha valaki először próbálja, ill. tanulja.

Most megpróbálom a Angry Ip Scanner-t.
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Márc 22, 2020 /
 
Azt gondolom, hogy a DVR-nek és a kameráknak saját Wifi protocol- ja van. 172.20.14.50 -től 53 ig van a kamerák IP címe, de ezt csak a DVR-ből tudom. Az IP scanner nem leli.
(#) Inhouse válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Azokat is be kellene állítani, hogy egy tartományban legyenek. Nem írja ezt véletlenül a leírás?
(#) kalmi.kalmi válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Nincs semmilyen használati útmutatóm.
(#) Inhouse válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 22, 2020 / 2
 
Próbáld meg használni az Internetet!
(#) kalmi.kalmi válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 22, 2020 3 /
 
Hozzáértők segítségét szívesen elfogadom, de csak a hozzáértőkét !
(#) Johnycorp válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Szívesen.

Nagyon jól tudom, hogy annak aki ebben nincs benne, igazán nehéz megoldani. Jó pár alkalommal segítettem már hasonló és másabb dolgok beüzemelésében távolról nem egyszerű, ezért is próbálom jól leírni. Egy Google keresés itt kevésbé segít. Ez egy olyan termék (kínai) melyhez nem igazán találni értelmes leírást (bár tudnék mesélni neves gyártókról, akik "tagadják" hogy valaha lett volna nekik olyan termékük vagy kész káosz a weboldaluk, eldugva minden).

Kérdés:
Most, hogy Fix IP-t rendeltél a DVR (egyébként itt már NVR-nek hívják. Digital Video Recorder, Network Video recorder, de nem is lényeg ez) hálózati csatolójához és eléred helyileg és dyndns-el, a Wi-Fi kamerák továbbra is működnek rendben?
A Wi-Fi résznek találtál külön beállítási lehetőségét ezek szerint a menüben?
Esetleg (ha van időd) tudnál képernyőképeket csinálni a menüpontokról és például felrakni a Google Drive vagy hasonló helyre?

Igen, jó esélyes volt az is, hogy az a Wi-Fi teljesen külön szegmenst alkot, lehet, hogy fizikailag is.
Érdemes lenne az egyik kamerát ideiglenesen kábellel összekötni azzal a routerrel, amelyiken a rögzítő is van. Persze ehhez jó lenne, ha Wi-Fi-n nem tudna kapcsolódni közben (távol lenne, esetleg antenna nélkül).

Azt nem lehet tudni, hogy a külső IP változik-e. LEhet, hogy sokáig nem, vagy csak a minimálisat. Egyes szolgáltatóknál pedig csak akkor, ha azt az eszközt újraindítod, amelyik a internetjüket fogadja (ő routerük, ő modemük vagy ha direkt kábel jön, akkor a te routered)
(#) Inhouse válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 23, 2020 / 2
 
Ott van a válaszomban egy link, abban meg a kamerádról (illetve adott márkájúakról, de a kicsit eltérő kivitel nem jelenti azt, hogy a belbecs más) készült videók a Youtube-on. Ha nincs használatid, akkor utána kell nézni. Ha nincs a neten ilyen, akkor jöhetnek a sorstársaid segítségei videók formájában. Több, mint valószínű, hogy valamelyikben benne van a beállítás. Amit írtál kamera IP címek, nem jók. Nem azonos tartományban vannak a DVR-el és a többi hálózati eszközöddel. Ehhez a kamerákat kell beállítani, ez lenne benne a beállításban, hogyan kell.
Millió terméket gyárt a kínai piac, nem lesz mindig valaki, aki éppen azt ismeri ami a tiéd, az sem biztos, ha van ilyen, akkor ide jár.
Nem volt semmi sértő abban, amit írtam, hidd el az internet nagy segítség. Nem foglak körüludvarolni, hogy segíthessek. Hiszen te sem teszel meg mindent azért, hogy segítséget kaphass, már az első kérdésnél sem adtál meg semmi információt. Mégis eljutottál oda, hogy már kikéred magadnak, illetve szelektálsz, hogy ki segíthet és ki nem. Hát hajrá, sok sikert ezzel a hozzáállással! Remélem összejön.
(#) kalmi.kalmi válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 24, 2020 /
 
Az Ip kamera elvével sem voltam, vagyok tisztában. Azt, hogy egy routerbe kell bekötni, meg sem gondoltam. Ami egy gyakorlott szerelőnek természetes az a másiknak gondolkodtató feladat.
(#) kalmi.kalmi válasza Johnycorp hozzászólására (») Márc 24, 2020 /
 
A napokban dolgozok, de majd teszek fel képeket. Van egy oldal a menüben ahol a csatlakozott IP-k vannak felsorolva. Ez neked biztosan többet mond majd.
(#) voodoo válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
Az IP kamerák már igazából önálló egységként tudnak funkcionálni. Tehát bedugsz neki UTP kábelt a routerből és már megy is. Önálló IP cime van, mint egy gépnek, telefonnak stb. A DVR-ed ami igazából egy NVR, semmi más, mint egy router, amibe köthetsz kamerákat (IP-t) és még winyót is, meg mit tudom én milyen perifériákat pl mikrofont, egeret, monitort, hangszórót, mozgásérzékelőket. Ezáltal egyszerre tudod, mind a 4-et... 8-at, 16-ot stb irányítani, + dolog: zérócsatornát figyelni.
Tehát nem bonyolult. Önnmagában egy routerra is köthetsz ip kamcsikat, de ott nem tudsz kamerákat vezérelni, csak külön külön egyesével, + az előbb leírt dolgokat nem tudod rádugni. Sima routerként gondolj rá, amiből tovább osztod a netet+ lesz egy csomó hasznos funkciója.

Remélem ezzel segítettem.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2020
(#) kalmi.kalmi válasza voodoo hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
Szia ! Igen, segítettél. Gondolom a kamerák IP címe átírható lenne, de el sem tudom képzelni, hogy hogyan. Gondolom az NVR-el saját Wifi csatornán kommunikálnak. Ott leltem minden kamerának saját IP számot. Pl.: 172.20.14.30 ... 31 .... 32 .... 33 Ha valamelyiket átírom akkor annak a képe eltűnik. Ekkor gondolom a vételt állítom el. A kamerákban nem változik az IP.
Az IP kamerákban átírható az IP cím ? Jelszó rendelhető és felhasználónév ?
(#) dB_Thunder válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
Alapvetően minden átírható!
IP kamerarendszerben, minden eszköz egy szerver!
Az egyiknek az a dolga hogy képanyagot stream-eljen, közben a webszerverén elérhető a beállításai. A másik meg ezeket a jelfolyamokat rögzíti,de ugyanúgy van rajta még webszerver, de még email szerver is!

Javaslom neked, hogy most egy kicsit felejtsd el így konkrétan a kamerákat, és olvass utána a számítógépes hálózatoknak, IP tartományoknak, kiosztásuknak, routereknek, szervereknek!
(#) kalmi.kalmi válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
Köszönöm a válaszod.
Már-már felér egy tanfolyammal amit itt megtudtam az IP kamerákról.
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Márc 25, 2020 /
 
Letöltöttem több IP cím kereső programot, de a kérdéses tartományban nem leli a kamerát.
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Márc 25, 2020 /
 
Letöltöttem több IP cím kereső programot, de a kérdéses tartományban nem leli a kamerát.
Idézet:
„172.16.0.0 – 172.31.0.0 – belső hálózatokban lehet használni (Intranet).”

Ezzel semmi gondom, de hogyan kössem össze ftp kábellel ?
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2020
(#) Johnycorp válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
Valószínűleg azért, mert:
- (mint várható volt) a rögzítő Wi-Fi része szeparált a LAn csatolótól
- a számítógépeden, (ahol futott a lan kereső a program) olyan IP cím volt beállítva, ami nem abban a tartományban van, mint a kamerák.

Kis magyarázat. Amikor a számítógéped csatlakozik a routerre, akkor (ha DHCP kérés be van kapcsolva a gépeden - alapesetben ez így van) kap onnan egy IP címet, maszkot és átjárót is. Ez például 192.168.1.xxx IP címet jelenthet. Ez teljesen más szegmens, mint amit a kameráknak van.
Ideiglenesen lehet azt tenni, hogy a számítógép LAN beállításainál fix IP-t adsz meg. Írtad, hogy a kamerák a 172.20.14.30...33 IP címeket kapják. Ekkor állítsd be a gépednek a 172.20.14.37 címet például (feltételezve, hogy az nem foglalt. Mert 4db kamera címe ismert, a rögzítőé nem a Wi-Fi oldalon, de nem gondolnám, hogy ez lenne ).
Amit még be kell állítanod az IP-n kívül, az a MASZK: 255.255.255.0 (de elvileg, ha ebbe a mezőbe kattintasz, akkor be is írja). Gateway most nem szükséges.
Majd ezek után futtasd le a újra a kereső programot. A keresés indítása előtt ellenőrizd azt, hogy a program valóban a 172.20.14.1-255 tartományban akar-e keresni.

Nagy reményt nem fűzök hozzá, mindjárt a fentebb írt első kritérium (szeparáltság) miatt, mivel ez lenen a logikus.
Másfelől pedig, nem tudod a rögzítő menüjében megnézni a Wi-Fi csatolójának a beállításait? Vagy a kamerák hozzáadása, konfigurációja részt? mert, ha meglenne a jelszó, akkor akár ott is lehetne kapcsolódni.
Gondolom te amúgy (például telefonnal keresve) nem látsz "idegen" Wi-Fi hálózatot?
Persze ez nem jelenti azt, hogy nincs ott, csak rejtett vagy például a 14-es csatornát használja, amit a telefonod nem kezel.

Elnézést a sok mondanivalóért, de alapvetően, ha előttem az eszköz és a hálózat, én ezeket szoktam gyorsan végigpörgetni (más eszközöknél is). Tudom, lehet hogy ez most egy kicsit komplex volt.
(#) kalmi.kalmi válasza Johnycorp hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
Köszönöm a részletes magyarázatot. Szóból ért az ember
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Márc 25, 2020 /
 
Itt lehet beállítani a wifit:
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Márc 25, 2020 /
 
Itt az IP címeket látom :
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Márc 25, 2020 /
 
Szerintem itt a vételt lehet állítani :
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Márc 25, 2020 /
 
Ezt nem tudom, hogy mi :
(#) rcrajmund hozzászólása Márc 28, 2020 /
 
Sziasztok! Van egy 4kamerás cctv ahd megfigyelőrendszerem( made in china). 1tb hdd- vel rögzítésre. Mikor visszanéztem a felvételt a 4es kamerán 2másodpercenként frissít a többi 3 nem. Jelzem felvétel visszanézésénél van ez. Élő képen nem. Mi lehet elállítva? A másik hogy szoftver szeretnék frissíteni hogyan lehetséges ez? Elöre is köszönöm! Üdv.
(#) voodoo válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Most végülis nem értem még mindig mi a kérdés?
Az NVR kioszt nekik valami hasraütésszerű címeket, amiket Te inkább átírogatnál? Nem fog menni, amíg nincs defaultra állítva az NVR.

Meg kéne nézni mi a belső routerből jövő következő IP cím amit az NVR használ. Addig nem fogja tudni kiküldeni a jelet amíg hagyod, hogy ő osztogassa. Hiszen van egy belső hálózatod, illetve egy interneted.

Gondolom a routered ami legyen mobilnet, vagy kábeles, kb mind ugyan ez alapján megy bármely szolgáltatónál, de ha gelemeled és megnézed az aljára mi van a matricához írva akkor ott láni, wifi key, jelszót, mindent 192.168.1.100....stb. Ott keress rá a gépeden, hogy az NVR milyen címet kapott? Ezt volna jó megtudni. Ha megvan pl 105-es eszköz, akk az ott fix mehetsz tovább, már jó vagy mert tudod mit kell beírni.

Utána menj bele szépen az NVR network menüjébe és ott pöttyögtesd be neki a routerből kapott címet pl esetben nekem a 105.
maszk 255....
átjáró
1.
Kész. A többivel nem kell foglalkozni. Utána a kameráknak, ezen belüli címük lesz, de mindegyiknek az átjáró a router 1. es címe legyen.

beáll.jpg
    
(#) kalmi.kalmi válasza voodoo hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Vezetékkel akarom összekötni a kamerákat. Megpróbálom értelmezni amit írtál.
Az NVR címe fix 107-esre osztja mindig a router. A fizikai címhez fixen hozzárendeltem.
Vagy csak egy switch kellene és menne az egész ?
(#) voodoo válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Okés, akkor következő lépésként azt kéne leelenőrizni, hogy ha pl Wifivel rácsatlakozol a routerre, akkor írd be a keresőbe, hogy 192.168.1.107. Eléred-e az NVR-t? Amíg ez nincs meg addig ne is menj tovább.

AZ ha meg van egy hiba biztosan kliőve.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2020
(#) kalmi.kalmi válasza voodoo hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Ez megvan !
Következő: »»   51 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem