Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás Deck átalakítása digitális hangrögzitövé
Lapozás: OK   2 / 2
(#) pucuka válasza karpi hozzászólására (») Máj 25, 2010 /
 
Természetesen megoldható a probléma, hiszen ott a DAT magnó.
Csakhogy az nem megy, hogy egy mezei kazettás deckbe beküldjük az akármilyen bitfolyamot, mint anno a Commodore adat magnójába, merhogy ez volt az eredeti felvetés.
(#) bgsf hozzászólása Máj 26, 2010 /
 
Csak olvasom és olvasom hogy milyen haszontalan dologra pocsékoljátok az időt! Manapság már lassan kazettát sem lehet kapni (olcsóbb egy cd mint egy kazetta és több fér rá..).... de nem ez a lényeg! Ott az elérési sebesség! Ugye a Comodor szépen végig gyalulta az egész kazettát mire odaért ahoz a programhoz ami kellett....Na ez lesz itt is! Vársz 2-3 percet mire megtalálja a számot (ha azon az oldalon van....) és hallgathatod. Az átalakítás miatt megnő a felvétel ideje. A hang nem lesz sokkal jobb mint egy analógé és egy csomó munka benne van. Amúgy meg elég egy hiba a kazettán ami még neves gyártóknál is előfordul és már lejátszhatatlan! Míg analógnál csak az egyik oldal vacak, vagy eltompul egy pillanatra a felvétel.....
Még volt szerencsém látni szalagos tárolókat, de valami iszonyat sebességgel pörögtek ha kerestek valamit a szalagon... Hát itt azt nem lehet elérni....
(#) lidi válasza pucuka hozzászólására (») Máj 26, 2010 /
 
Háta az ok, hogy megoldották, de hogyan ? Ha jól emlékszem, akkor a DAT magnóban forgó fej van, mint a videókban + a szalagsebesség is több a normál magnókhoz képest. Itt meg ugye azt próbálják elérni hogy hagyományos magnó mechanikával, hagyományos szalagra rögzíteni digitálisan.
(#) Inhouse válasza lidi hozzászólására (») Máj 26, 2010 /
 
Volt is jó pár éve egy magyar "találmány", szabvány videóból szabvány videókazettára csináltak adattárolót PC-hez. Már akkor is érdekes volt, mert nem igazán volt létjogosultsága, nem is lett belőle semmi komoly...de azért érdekes próbálkozás lehetett...

Üdv
Inhouse
(#) lidi válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 26, 2010 /
 
Orosz volt: Bővebben: Link
(#) pucuka válasza lidi hozzászólására (») Máj 26, 2010 /
 
Igen, minden a felírási/olvasási sebességen múlik, ez, meg az író/olvasó fej résszélessége határozza meg az elérhető sávszélességet. Mindegyiknek jelentős fizikai korlátai vannak.
A DAT magnókban is ugyanolyan rendszerű forgófejek vannak mint a vídeómagnókban. A vídeó magnókat is lehet használni adatrögzítésre, az 5 - 6 MHz sávszélesség elég is, ráadásul minden változtatás nélkül, csak az adatformátumt kell olyanra alakítani, hogy a vídeómanó megegye.
Az eljárásnak ezen túlmeően is vannak hátrányai a mai modern technológiákkal szemben, pl. a keresés, időállóság, stb. ezért túlhaladottá vált, mielőtt elterjedhetett volna.
(#) kadarist hozzászólása Máj 26, 2010 /
 
Csak hogy borzoljam a kedélyeket a Technics-nek volt egy VHS-kazettára rögzítő digitális magnója:Technics SV-P100
(#) Inhouse válasza lidi hozzászólására (») Máj 26, 2010 /
 
Amiről én beszélek magyar volt, de dettó ezt tudta. Volt régen az állami tv-ben valami műsor, ahol rendszeresen magyar újításokat, találmányokat mutattak be, abban volt egyszer, de csak szűkszavúan.

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza kadarist hozzászólására (») Máj 26, 2010 /
 
Ez szép! Anno még lehetett volna benne ráció...

Üdv
Inhouse
(#) abcdabcd válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Ilyet én valamikor láttam az egyik nem akarom reklámozni most is működő számítógépes bolt árlistájában talán 13Gb-t tudott felvenni egy kazettára video streamer néven árulták és akkor nem tudom hogy talán a 820Mb Quantum winchester volt a gépemben de max a 2Gb-os, de látni nem láttam a cuccot csak az árlistát ahogy rendszeresen nézegettem benne volt...
(#) J-O-E válasza huhuu hozzászólására (») Jún 10, 2011 /
 
Idővel ez lett belőle Philips DCC 600 Digitális kompakt kazettás felvevő ingyen elvihető.
Erre a célra MiniDisc és már az sem drága. De egy egyszerű PC-s alkalmazással megoldható és nem hiszem hogy az meg ne lenne kéznél PC.-stől. Csak azért írom le mert hasonló cipőben jártam mint a topic indító, és most nemrég kiadták a REASON 5 mellé a REC-nevű profi stúdió alkalmazást és az mindent ver, és minden stúdió munkálatra alkalmas!
(#) titi válasza joci hozzászólására (») Szept 5, 2012 /
 
Szia!
Tudsz nekem abban segíteni, hogy hagyományos kazettát átalakítsak DCC-re?
Nemrég került hozzám egy Philips DCC600-as, de sajnos kazim nincs hozzá...
Köszi!
(#) joci válasza titi hozzászólására (») Szept 6, 2012 /
 
Szia! Sajnos én még nem próbáltam az adott átalakítást, csak olvastam róla, hogy a digitális kazettán lévő furatokat, amelyek a kazetta kódját tartalmazzák, bele kell fúrni a Compact cassetta házába. Én tudtam néhány DCC kazettát vásárolni az ebay-en, de már régen használtam a DCC-600-ast. Ismereteim szerint a DCC krómdioxidos kazettát használ. Ha szükséges, elküldök neked privátban egy DCC kazetta aljáról készített fotót. Találtam egy videót is egy ilyen akcióról, de úgy látom nem volt nagyon sikeres: http://www.youtube.com/watch?v=TMEs3b6nmoI&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=TMEs3b6nmoI&feature=plcp
Üdv!
(#) titi válasza joci hozzászólására (») Szept 6, 2012 /
 
Szia!
Örülnék a képnek, pláne ha esetleg megtennéd, hogy pár méretbeli adatot feltüntetsz rajta, hogy lássam, mennyire kell megfúrni a szélétől mert még nem volt ilyen kazetta a kezemben, így megpróbálkoznék az átalakítással.
Köszi!
(#) Inhouse válasza titi hozzászólására (») Szept 7, 2012 /
 
A videót elnézve ezt fúrhatod...

Üdv
Inhouse
(#) titi válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 8, 2012 /
 
Azért egy próbát megér, akkoriban állítólag voltak sikeres megoldások.
Egy kazettát megér feláldozni, ha már hozzájutottam egy ilyen kütyühöz...
Legfeljebb nem sikerül...
(#) Inhouse válasza titi hozzászólására (») Szept 8, 2012 /
 
Már a sima kazettavásárlás sem egyszerű.
Jó lesz, ha sikerül beindítani, kár érte, hogy elsikkadt. Rosszkor, rosszul jött ki a DCC...

Üdv
Inhouse
(#) fecameca válasza titi hozzászólására (») Szept 8, 2012 /
 
Én úgy emlékszem, hogy amikor hozzám hoztak ilyen magnót, nem javítani, hál' istennek, csak kábeleket bekötni hozzá. Én megnéztem a kazettáját, inkább valamelyik hordozható kézi videokamera kazettája hasonlít hozzá, inkább, mint a Compact audio cassette. Szerintem az audio kazettáénál szélesebb a szalagja, és csak egyik oldalról lehet a magnóba betenni. Nem megfordítható!Teljesen olyan mint egy mini VHS kazetta.
(#) titi válasza fecameca hozzászólására (») Szept 9, 2012 /
 
Azért nem lehet megfordítani, mert egy irányba használja a szalag teljes szélességét, ellentétben a compact kazettával, ahol egy oldalra csak a szalag felét.
Igen, hasonlóan a videókhoz. Viszont fele akkora sebességgel tekeri a szalagot, mint normál kazettánál.
Viszont a szalag szélessége ugyan olyan, mint a normál kazettáé, ezért is tudja lejátszani a normál kazettát is.
Legalábbis én így tudom...
Egyébként google-el találtam pár képet ilyen kazikról, csak jó lenne egy pontos méretekkel rendelkező kép, hogy hol kell megfúrni.
De lehet nekiállok szétkapni (bár nem szívesen szedném szét a mechanikáját), és visszájáról próbálom meg megtudni a kazetta méreteit.
(#) pucuka válasza titi hozzászólására (») Szept 9, 2012 /
 
Próbáld meg szétkapni, (no azért ne nagyon) én is úgy emlékszem, hogy forgó fej volt benne mint a vídeó magnókban, csak kisebb. Különben hogyan rajzolná fel a szalagra a 92 kHz -es impulzusokat.
(#) titi válasza pucuka hozzászólására (») Szept 9, 2012 /
 
Na már egyre nagyobb a kíváncsiságom, lehet valamelyik nap tényleg szétkapom.
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Szept 9, 2012 /
 
Ebben nem helikális megoldás van, hanem ún. magneto-rezisztív fej: http://www.flickr.com/photos/42434267@N02/7765615900/lightbox/.
(#) denon888 válasza pucuka hozzászólására (») Szept 9, 2012 /
 
A DAT magnókban van (volt) olyan "forgó fej" mint a videó magnóban.
(#) fecameca hozzászólása Szept 26, 2012 /
 
Lehet még kapni valahol ilyen kazettát?
(#) Laly1972 válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 20, 2021 /
 
A cd master is eredetileg az első időkben videókazettára készült. (U-Matic)
(#) Skori válasza Laly1972 hozzászólására (») Ápr 20, 2021 / 1
 
Ne hinném, hogy a kolléga 11 éve ezen gondolkozna, és most végre megkönnyebbült, hogy ezt megtudhatta
(#) Laly1972 válasza Skori hozzászólására (») Ápr 22, 2021 /
 
Soha nem késő
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2021
(#) Inhouse válasza Laly1972 hozzászólására (») Ápr 23, 2021 /
 
A posztban szereplő készüléknél nem az volt a pláne, hogy videókazettára rögzít. Hanem az, hogy egy normál videómagnóhoz készítettek egy olyan adaptert, amivel ezt bárki megtehette volna otthon a saját videómagnójával.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem