Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása
 
Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   142 / 181
(#) kistee válasza devergo74 hozzászólására (») Ápr 8, 2020 /
 
Öregszik...
(#) gépromboló válasza devergo74 hozzászólására (») Ápr 9, 2020 /
 
Ez vákuumcsöves, ugye? Hajszál vékony, szemmel alig látható fűtőszálak vannak benne, a fényesség gyakorlatilag azon múlik, hogy ezek mennyire vannak felizzítva. Ha jól látom, a halványulás vízszintes sávokban nyilvánul meg. Valószínűleg minden szál külön feszt kap. De lehet, hogy tévedek.
Igen, ahogy kistee is írta, öregszik. Ha van szervizkönyved, akkor egy feszméréssel megláthatod, hogy minden rendben van-e. Ha igen, akkor nem tudsz mit tenni, de ha eltérés van, akkor a meghajtásával lesz gond (öregedő ellenállások, stb.)
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2020
(#) tepege hozzászólása Ápr 9, 2020 /
 
Üdv-ITT 4020 irodalom lett de lenne még más:még mindig a Pana rx ed50 szórakoztat...ajtónyitó megnyom egyet pereg a mechanika s kb 10-ből 1x nyilik az ajtó de ha a kazit nem az ajtóba teszem hanem a fészekbe akkor minden ok s nyitná az ajtót de persze ekkor nyitva van.Új szijak,görgők.Egy motor csinál mindent 2 napja hallom nyekeregni-lehet ez a baj?Sajnálnám mert a cd részét is sikerült feltámasztani,kertben hajtom naphosszat olyan kis pofás
(#) gépromboló válasza tepege hozzászólására (») Ápr 9, 2020 /
 
Lesd meg hogy mitől nyekereg. Lehet, hogy szorul, vagy éppen ellenkezőleg, csúszik valami. Az egy motor csinál mindent az azt jelenti, hogy az hajtja az egész mechanikát és az ajtót is az nyitja?
(#) tepege válasza gépromboló hozzászólására (») Ápr 9, 2020 /
 
Igen egy motor intézi a mechanikát és ajtónyitást is.Nyitott ajtónál- kazetta nélkül-ha ujjal lenyomva tartom azt ami az ajtó oldalába akad és zárva tartja,gondolom egyfajta végállás lehet-akkor simán műxik,fejszán le-fel,fordul de kazival nem.Kazettával:szól rendesen mindkét oldal -bár a felvevős mintha lassabb lenne de azt úgy vettem észre,hogy kazetta függő-fej fordul,számkeresés is ok,de a végén már kábel hálózatból kihúz és többszöri próbálkozásra nyilik az ajtó.Olyan is van ritkán,hogy gombokra nem reagál csak a ki-be kapcsolásra.Mikrokapcsolókat,kazettafészekben az érzékelőket átnézem még egyszer.
(#) gépromboló válasza tepege hozzászólására (») Ápr 9, 2020 /
 
Nem laza véletlenül a szíj? Bármelyik. Nem csúszik meg? Mindkét mechanika alaposan át van nézve, megkenve, minden flottul megy?
Ha jól értem, egy motor hajt két mechanikát plusz ajtókat. Nem túl szerencsés, az áttételek úgy vannak megcsinálva, hogy a lendkerekek a rezonancia kiküszöbölésének érdekében ne legyenek egyformák, így az átmérőjük sem azonos (főleg nem ott, ahol a szíj fut, a horonyban, vagy mi is az a mélyedés). Egy motorról sajnos szinte lehetetlen, hogy a két oldal pontosan egyezzen. Egy Sony gépnél úgy oldottam meg, hogy a sebességet az ideális 3000Hz két oldalára egyenlően lőttem be, így van a legközelebb a valósághoz.
(#) tepege hozzászólása Ápr 10, 2020 /
 
Igen amiket irtál megcsináltam-sztem rendben.Fekvő mechanikás - ha ajtót nyitna akkor enyhén nyomva tartom-lefelé-és akkor dolgozik a mechanika de nem nyit.Ha nem nyomom az ajtót akkor csak kattan és a fej nem megy vissza a helyére.Persze sokadikra siker.
(#) gépromboló válasza tepege hozzászólására (») Ápr 10, 2020 /
 
Ki tudod venni a mechanikát úgy, hogy kompletten ajtóstól kint legyen és még a kábelek is rajta legyenek? Hátha úgy rájössz, hogy mi okozza a hibát. Lehet, hogy valamelyik érintkező enyhén el van görbülve és csak akkor dolgozik a gép, amikor nyomod az ajtót, vagy hasonlóak.
(#) tepege hozzászólása Ápr 11, 2020 /
 
Kösz megpróbálom igy
(#) gépromboló válasza tepege hozzászólására (») Ápr 11, 2020 /
 
A jó öreg nyílt mellkasos műtét, amikor a kezedben dobog a szíve... nincs is ehhez fogható.
(#) tepege hozzászólása Ápr 14, 2020 /
 
Még tart a fuldoklás a Panával......de... már itt lenne a következő:Hitachi Cx 800-erről tud valaki vmit-mármint érdemes lenne foglalkozni véle?s.manual van,nézegetem egy ideje mit,hogy és,hogy mit pakoltak bele.
(#) tepege hozzászólása Ápr 14, 2020 /
 
Bocsánat,rosszul irtam:CX-W800 helyesen-az előző egy munkagépD
(#) gépromboló válasza tepege hozzászólására (») Ápr 15, 2020 /
 
Én ezen a néven egy hordozható gépet találtam, nem csúnya darab, ráadásul még RCA kimenet (és talán bemenet is?) van rajta, ez már a minőség látszatát kelti. Az, hogy van szervizkönyve, az tovább fokozza a bizalmat. Ha valamilyen szinten működik, hallgasd meg, hogy milyen hangja van, dugd erősítőre, aztán majd eldöntöd, hogy mennyi energiát ér meg belefeccölni. Ha pénzt akarsz csinálni belőle, akkor meg pláne, mert ritka az a gép, amiért szép összeget lehet elkérni.
Technikailag: nézd meg a magnó mechanikát, ha nagyon pille, a lendkerék meg műanyag, akkor sokat ne várj tőle, legalábbis ne nyávogás terén.
(#) tepege válasza gépromboló hozzászólására (») Ápr 15, 2020 /
 
Kösz a választ-magamnak szánnám mert tetszik.Van már Hitachi cuccom nekem bejött eddig.
(#) gépromboló válasza tepege hozzászólására (») Ápr 15, 2020 /
 
Láttam pár videót arról, hogy egészen lepukkant gépeket varázsolnak széppé. Mindent bevetnek, festékszórót, ledeket, bluetooth vevőt. Restaurálásos videót is kereshetsz, ha nem akarod, hogy megváltozzon a kinézete, csak újszerűvé szeretnéd tenni.
(#) Tomi94 válasza tepege hozzászólására (») Ápr 16, 2020 /
 
A mechanikája teljesen kommersz, de vállalhatóan működik, és bármelyik lomtalanításon találsz bele alkatrészt Ebben a korszakban már az akusztikus megszólalásban van inkább különbség, abból meg ez ígéretesen indul azzal a mélyhangszóróval.
(#) gépromboló válasza Tomi94 hozzászólására (») Ápr 16, 2020 /
 
A vonalbemenetre hekkelj egy bluetooth vevőt és máris kész a BT kihangosító retró verzióban. csak egy kb 1000ft-os konverter kell, amivel 5 voltot adsz a BT-nak és azt rákötöd a vonalbemenetre. Még extra kapcsoló sem kell, ha nem tervezed amúgy is használni a vonalbemenetet.
(#) tepege hozzászólása Ápr 16, 2020 /
 
Kösz az ötleteket még az áron pörgünk-18ba fájna...
(#) RockFonok hozzászólása Ápr 16, 2020 /
 
Sziasztok!

Egy Millenium mn 9644 hifiről van szó!

A dupla magnódeck részeinél okozhatnak kárt a vezetékek?

Milyen baja lesz majd?

Zárlat?

Képek:
https://kepkuldes.com/image/3pSw7i
https://kepkuldes.com/image/3pSxT3

Hol találhatnék hozzá görgőket mert repedtek?
https://kepkuldes.com/image/3pSLad
https://kepkuldes.com/image/3pSTUH


Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) tepege hozzászólása Ápr 17, 2020 /
 
Üdv-Pana rx ed50,behalt a motor milyenre cseréljem ,mire figyeljek amivel nem lesz gond?Esetleg ha lenne vkinek...én állat kb 2 éve kidobtam egy JVC boomboxot összebarmolt mechanikával ,két sankyo-val a belsejében...sztán'pár hétre rá hazahoztam az első decket és elindultam a lejtőn bekötött szemmelDD-de ki tudhassa előre?Szóval-motor :minden tanácsot szivesen veszek.
(#) Tomi94 válasza tepege hozzászólására (») Ápr 17, 2020 /
 
Hogy ment tönkre? Ha csak csikorog, vagy nyávog, akkor fel lehet újítani. Szétszedés, alkoholos takarítás, egy kis csepp műszerolaj a perselyekbe, és a legfontosabb: polírozás és NAGYON alapos fémpormentesítés a kommutátornak. 90%-a a deck motoroknak menthető így, és hát szükség is van rá, mert kereskedelmi forgalomban itthon már kb. semmilyen nem kapható.
(#) gépromboló válasza RockFonok hozzászólására (») Ápr 17, 2020 /
 
Azok a fej vezetékei, így nagy gázt nem fognak okozni, ha letestelnek, legrosszabb esetben vagy zúgni fog a hang, vagy semmit nem fogsz hallani. Illetve a köztes állapot, amikor recseg.
Görgőt keress az arwill.hu-n, vagy a hqelektronika.hu-n, vagy bármilyen alkatrészboltban, illetve az ebay-en is találsz. Csak először mérd le a gumi átmérőt, a műanyag foglalat szélességét, illetve a tengely átmérőjét.
(#) tepege válasza Tomi94 hozzászólására (») Ápr 17, 2020 /
 
Kösz akkor nekiállok 1x csak nem lesz semmi hisztije. Lemezjátszóét sikerült így megjavitani az kattogott de ez mint az állat néha sikít meg fordulatszám ingadozik... Kalandra fel
(#) RockFonok válasza gépromboló hozzászólására (») Ápr 17, 2020 /
 
Ilyen görgő kellene:https://www.turntableneedles.com/Cassette_Tape_Player_Pinch_Roller_1499-70-Black

Csak sajna nem találtam magyar oldalon, jobban örülnék neki magyar oldalon lenne.

Tudsz ajánlani?
(#) gépromboló válasza RockFonok hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /
 
Ez nem véletlenül 13x8x2,5-ös guriga? Olyat kapsz szerintem itthon is.
(#) RockFonok válasza gépromboló hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /
 
Igen.

Tudnál linkelni?
(#) gépromboló válasza RockFonok hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /
 
Csak íbéjen találtam, ott is csak egyet. Szlovákiából. Itt a link.
Persze több is van neki.
(#) RockFonok válasza gépromboló hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /
 
Elég nagy görgőnek néz ki az enyémhez képest.
(#) gépromboló válasza RockFonok hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /
 
Ha ezek a méretei, akkor nem lesz vele gond.
(#) gépromboló válasza tepege hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /
 
A sikítás attól van, hogy soha nem volt olajozva. Én is találkoztam már ilyen motorral. Alapos tisztítás után egy csepp olaj a csapágyházba mindkét oldalon és máris siklik, mint Katiban! A sebességingadozás is valószínűleg a súrlódástól van. Sőt, biztos.
Következő: »»   142 / 181
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem