Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása
 
Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   153 / 181
(#) pucuka válasza tepege hozzászólására (») Okt 8, 2020 /
 
Tápegység körül is kéne kutakodnod. Valamiért megnőtt a belső ellenállása, és nagyobb terhelés esetén csökken a feszültség. Még jó, hogy nem gerjed, bár az is lehet, csak nem hallod. Szkóp kéne.
(#) doktor válasza pucuka hozzászólására (») Okt 8, 2020 /
 
Azzal kellene, minden esetben kezdeni.
(#) pucuka válasza doktor hozzászólására (») Okt 8, 2020 /
 
Reméltem, azon túl van. Aztán kiderült, mégse, pedig alap.
(#) tepege hozzászólása Okt 8, 2020 /
 
Kösz a választ ha szkópot vennék milyen kellene? Érdekel megtanulnám.
(#) pucuka válasza tepege hozzászólására (») Okt 8, 2020 /
 
Nem szükséges nagytudású, az ilyen hangfrekis dolgokhoz elég ha 1 MHz, vagy nagyobb határfrekvenciájú, azt a párszáz kHz -es gerjedést azzal is lehet ha mérni nem is, de detektálni.
Meg lehet próbálni egy hangkártyás PC szkóppal de azzal nem biztos, hogy felderíthető, viszont egyszerű, és hamar kéznél van.
(#) ButyiBa hozzászólása Okt 9, 2020 /
 
Sziasztok,

AKAI CS-F21 nyomógörgő cserének mi a folyamata ?
Mechanikát már kivettem, de a nyomógörgőt tartó konzol tengelye olyan mintha rá lenne préselve a mechanika házra és nem lehet eltávolítani. Így viszont nehéz a nyomó görgő tengelyt kiszedni.
Tudtok segíteni mi a tuti módszer a nyomó görgő cserére ?
Köszönöm.
(#) kistee válasza ButyiBa hozzászólására (») Okt 9, 2020 /
 
Szedd le kompletten a nyomógörgő egységet. Elvileg valami seger-gyűrű féle tartja a helyén. Én a HX-2-ben cseréltem, abban legalábbis így volt és a két mechanika nagyon hasonló (ha nem ugyanolyan....).

s-l1600.jpg
    
(#) ButyiBa válasza kistee hozzászólására (») Okt 10, 2020 /
 
Szia,
Az a baj, hogy a tengely végén az egy alátét szerűség és nem seger-gyűrű. A tengely másik fele pedig a mechanika házhoz van préselve. Olyan így mintha bonthatatlan lenne, de gondolom nem az.
(#) kistee válasza ButyiBa hozzászólására (») Okt 10, 2020 / 2
 
Azt az alátét szerűséget szedd le. Óvatosan nyúlj alá valami lapos szerszámmal és vigyázz, hogy el ne vesszen. Le fog jönni.

szerk: összerakáskor csak rá kell pattintani a helyére.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2020
(#) Joe_001 válasza ButyiBa hozzászólására (») Okt 10, 2020 / 2
 
Szia! A tengely végében van egy többnyire fekete plasztik gyűrű ami el van vágva, és zegerként funkcionál. Egy 6 centis hegyes tűvel keresd meg a hézagot, nyomd bele, és fordítsd ki ,csipesszel, kis fogóvak segíthetsz neki finoman. Óvatosan, ne ugorjon el, mert nem lesz másik. Ha kibóvetted, a tengelyről lehúzhatod a kuplungos részt. A filcet a csavarhúzó végével szoktuk finoman szőrösre felkaparni. a leszedés sorrendjében viszza minden, és kész.
A nyomógörgő eredetileg zegerrel van rözítve, de ugyanígy plszik gyűrűvel is szokták. Nem szoktam levenni csak ha szétrepedt. A gumi részt spiritusszal gumiszínűre kell letakarítani, ezt a helyén meg lehet csinálni play állásban. Fültisztítő, spititusz stb. a teljes szallag vezetés így takarítható.
Kb ennyi erről a területről.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2020
(#) ButyiBa hozzászólása Okt 10, 2020 /
 
Köszönöm, sikerült, igen az a műanyag gyűrű lényegében egy seger-gyűrű. A képen mellé tettem a régit aminek a műanyag része sárgás.

P1240269.JPG
    
(#) tepege hozzászólása Okt 11, 2020 /
 
Üdv Dual c 812-vel ha volt dolga valakinek s tudja a szijak méretét megköszönöm
(#) tepege hozzászólása Okt 18, 2020 /
 
Dual megoldva.
(#) tepege hozzászólása Okt 18, 2020 /
 
Még van nyűgöm:CT F650-nél ha bekapcsoltam a PMS-st miért sodorja félre a szalagot? Ugyanolyan sebességgel forog mint Play-ben hiába van közben FF vagy RW lenyomva. Sima lejátszás az ok. Nem szoktam használni a számkeresőt egyik magnómon sem csak piszkálja a csőrömet... működjön ha már van rajta.
(#) Joe_001 válasza tepege hozzászólására (») Okt 18, 2020 /
 
Hogy az ACSÁS csapna bele mi az a PMS???
(#) tepege válasza Joe_001 hozzászólására (») Okt 19, 2020 /
 
Pioneer Music Select System
(#) gépromboló válasza tepege hozzászólására (») Okt 19, 2020 /
 
Ajánlatos lenne a szalagpályát megnézni, a tükörkazetta erre tökéletes eszköz. Vagy a görgő viszi félre a szalagot, vagy a fej. Normál lejátszáskor feszesebb a szalag, azért nem eszi meg a gép, csak gyorskereséskor. Egy idő után persze lejátszáskor is félre fogja vinni, Murphy törvénye szerint a kedvenc szalagodat, amire úgy vigyázol, mint a hímes tojásra.
Sőt, így belegondolva, gyorskereséskor megemeli a fejet, így megszűnik a szalag feszessége, szóval tuti, hogy a görgő a ludas, vagy ami még rosszabb, a tengely lötyög.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2020
(#) tepege válasza gépromboló hozzászólására (») Okt 19, 2020 /
 
Nekem csak hímes tojásaim vannak...de az van,hogy akkor nem sodorja félre ha ujjal lenyomva tartom ütközésig az FF vagy RW-t,görgő új,tengely ok,gondolom van egy kapcsoló ami a ludas?
(#) gépromboló válasza tepege hozzászólására (») Okt 25, 2020 /
 
Vagy a görgő nem nyomódik rendesen a tengelynek, vagy valami egyéb gubanc van. Egy jó állapotú szalagot előfeszítés (ezt vagy egy második görgő, vagy a fej csinálná) nélkül is szépen kell vigye a gép. Nekem is volt számkeresős gépem, az is gyorskeresés közben kicsit megemelte a fejet. Ja és nem volt dual capstanos. A tiéd ahogy értem a leírásodból, sima mechanikus, nem szervós, igaz? Valahogy nem találtam robbantott ábrát a gépedről a szervizkönyvében.
(#) tepege válasza gépromboló hozzászólására (») Okt 26, 2020 /
 
Igen mechanikus ma raktam össze számkereső még nem jó van egy relé ami ha a PMS be van kapcsolva csak kattog lehet az a rossz. Kuplungot is variálni kellett most stabil tekerés mert RW nem igazán ment mindig belassult. Robbantott nekem sincs az 506-ra támaszkodtam kb... Nem keresünk számot-hallgatjuk...
(#) tepege hozzászólása Nov 1, 2020 /
 
Üdv szereztem egy Kashtan magnót jól gondolom hogy hiányzik a filc a fotón?
(#) nagym6 válasza tepege hozzászólására (») Nov 1, 2020 /
 
Nem tudom milyen filcre gondolsz, a fejhez nem nyomja filc a szalagot, ha erről lenne szó.
(#) tepege válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 1, 2020 /
 
Kösz kaptam egy rajzot és azon úgy látom mintha lenne ott de akkor nista. Akitől kaptam azt mondta, hogy búg a trafó - és tényleg - ezért vegyem ki és mártsam lakkba... tessék mondani ez létező módszer?
(#) nagym6 válasza tepege hozzászólására (») Nov 1, 2020 /
 
Ez szalagos magnó ugye? Csak a kazettásoknál bent a kazettában van filc.
Létező módszer, trafó impregnálás. Én nem ismerem, ebben kollégák tudnának segíteni.
Talán itt.
Vagy itt.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2020
(#) veroka válasza tepege hozzászólására (») Nov 2, 2020 /
 
Erős a gyanúm, hogy de bizony hiányzik innét a filc. Tedd át a kérdésed az Orsós magnók topicba, ott nagyobb valószínűséggel akad valaki akinek van Kashtan magnója. Az én Teslámban egy kis rugós lemezkére van ragasztva, nem ördöngősség utánagyártani.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2020
(#) Tomi94 hozzászólása Nov 6, 2020 /
 
Sziasztok!

Egy ismerősömnek lenne szüksége egy Kenwood KX-880D deckhez való kazettaajtóra. Sajnos rommá törték a vezető pöcköknél, ragasztani sem lehet, mert a három hiányzó darabból csak egy van meg. Lehet, hogy a 880-as többi típusé is jó hozzá, de annyira nem ismerem ezeket. Fotó alapján be tudom azonosítani.

Csatolok pár képet is:
(Igen, egy helyen már meg van ragasztva Epokit-tel, de az nem elég, sajnos a másik két hiányzó darab nélkül össze-vissza csavarodik, mert nem egy forgáspontos rendszerű.)
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2020
(#) tepege hozzászólása Nov 7, 2020 /
 
Üdv több deckem van cserélgetem mindig másik szól az mitől van, hogy néhány kazettánál félresodorja a szalagot de áttéve a kazit másikba ott nem csinálja, a kazetták baja lehet?Mindegyikben görgők, szíjak, hangtengelyek rendben. Ma pl egész nap ment ct f650 sokféle kazival majd egyiknél csinálta, nosza átraktam egy Kenwood-ba és minden ok sőt inkább ez a 650-es meg egy rs tr 333 szórakozik... a bevezető résznél hallom is, hogy félresodorja, egyből kikapcs.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2020
(#) CHZ válasza tepege hozzászólására (») Nov 7, 2020 /
 
Jobboldali kuplung túl erős.
(#) tepege válasza CHZ hozzászólására (») Nov 7, 2020 /
 
Ok és hogy lehet csökkenteni az erejét?
(#) pucuka válasza tepege hozzászólására (») Nov 7, 2020 /
 
Szétszeded a jobboldali didit, és csökkented a filc gyűrűre ható rugónyomást.
De végignézném a szagvezetést is, nem kellően rugalmas gumigörgő is előidézheti vékony (90 perces) szalagnál.
Következő: »»   153 / 181
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem