Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása
 
Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   157 / 181
(#) krapulax6 válasza gépromboló hozzászólására (») Jan 28, 2021 /
 
Koszonom a segitseget.
Kiprobaltam .Elso hallasra van nemi nyavogas viszont ez megvolt elotte is .
Harom Idlert legyartattam bele ,szijjat is csereltem es meg igy is huzta a szallagot.
Egyedul a nyomogorgot nem csereltem.
Meg a sebesseget kell beallitanom aztan lehet ,hogy megkotom igy a kompromisszumot.
Vagy meg van egy megoldas,van par kazettas magnom meg itthon aztan belenezek,hogy a szabalyzo elektronikat at tudnam -e tenni ebbe.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2021
(#) papacica válasza gépromboló hozzászólására (») Jan 28, 2021 1 /
 
Annyit elmondhatok hogy már más vasba is tettem elnákat és rendesen odavágott neki szép magasak és nagyon jó basszus van bennük.Jelen gyárival nem tudok felvételt csinálni mivel rezgő hangja van így nem szűr a kondi ,de volt vele felvétel készítve,és jól szolt, de az elna az elna ,nemhiába hi-end gépekbe teszik,én már csak ilyen kondikat veszek Nichion,Panasonic elna slim2,Rubicon stb.Én azt nem értem az embereknél ha valaki vesz egy 20 éves gépet mért nem dobálja ki a sz@art belőle,és vesz bele nem rupotlan kondít:ha alapból mézük akkor azok a felső kategóriás gépek inkább csak ócska kommersz gép semmi több,mert már a kondik sajna nem végzik rendesen a dolgukat .Nekem 10 rugóban van csak a kondi postával és vámmal,de elmondom a véleményem ha kész leszek vele
(#) papacica hozzászólása Jan 28, 2021 /
 
A volt piom ct m 66r 6kazis gépem,volt hangja
(#) papacica hozzászólása Jan 28, 2021 /
 
A képen két egyen értékű kondi ,méret különbség szemmel is látható,táp kondik panák
(#) Tomi94 válasza István Bá hozzászólására (») Jan 30, 2021 /
 
Szia!

A kis szíj cseréjéhez ugyebár le kellett venned a futómű hátán levő lemezt a rászerelt panellal együtt. Azon van egy szürke műanyag tárcsában végződő elem, ami a jeladó. Nos, ha ezen a vájat nem akadt bele az alatta levő nagy fogaskerék karmába visszarakáskor, akkor nem fogja tudni a vezérlés, hol áll a fejegység. Esetleg ez az, amire még tudok gondolni, mint jellemző dolog ezeknél.
(#) gabee0 hozzászólása Jan 31, 2021 /
 
Sziasztok,
Sony TC-WE505-ös deck-kel kapcsolatban kérnék véleményt tőletek. A probléma a bal oldali lejátszónál a következő: Elindítom a lejátszást és amikor megnyomom a stop gombot két dolog történhet. Az egyik, hogy megáll a húzott oldali csévélés, a másik oldalon viszont egy ellentétes irányú ugrás figyelhető meg, azaz a szalag feszességének lazítása tapasztalható. Ami a jobb oldalon nem tapasztalható. Ez az enyhébb gond, mert ilyenkor tovább működtethető a magnó. A gyakoribb és nagyobb probléma az, hogyha lejátszás során megnyomom a stop gombot, akkor a jobb oldali meghajtott tengely ellenkező irányba vált át és elkezd gyorsan tekerni. Ilyenkor a bal oldali tengely nem forog, mert a szalagot éppen ellenkező irányba hajtja a motor, ellenkező irányba feltekeri saját magára. Némi forgás és azt követően kattogás után megáll, és csendbe marad, nem lehet kivenni a kazettát. Tapasztalat alapján egy kis idő elteltével ha az ellenkező irányú lejátszás gombot nyomom meg, és rögtön a stoppot, akkor visszaáll a mechanika alapállapotba és ki tudom venni a kazettát. A szalag a kazettán belül van felcsévélve (a jobb orsón a normális forgási irányhoz képest ellentétesen). A normális állapotába kézzel "visszatekercselt" kazettával folytatva, van olyan hogy ha tekerni próbálom a kazettát, akkor lejátszási sebességgel elindul a szalag, tehát nem a megnyomott gomb szerinti műveletet végzi. Próbáltam kizárni dolgokat. Olvasgattam korábbi javaslatokat mindenféle problémára, és abból merítettem ötletet. A deck kb 8-10 éve volt utoljára használva, akkor hibátlanul lett eltéve. El akartam adni, ezért elővettem, és próbáltam beindítani, de mint kiderült az ékszíjak már inkább képlékeny állapotúak voltak, ezért annak a cseréjével kezdtem és bíztam abban hogy ezután működni fog. Megnéztem a kerék forgás szenzor tisztaságát, kitakarítottam a gépet, bár nem volt koszos. A görgők jó állapotban vannak, rugalmasak, nem repedezettek, kopás alig látható. Összehasonlítottam a fogaskerekes mechanika működését a másik, működő oldallal, és nem látok különbséget. Elektronika hibára gyanakszom, mert kopást/törést nem látok a fogaskerekeken.
Várom a hozzászólásokat, ha van bármi ötletetek, akkor kérlek osszátok meg. Előre is köszönöm!
(#) gépromboló válasza gabee0 hozzászólására (») Jan 31, 2021 / 1
 
Nekem gyanús, hogy mégis egy apró fogaskerék a hibás, volt már vele dolgom. A képen megjelöltem, apró repedés indul meg benne belülről, azt okozza, hogy a tengely elforog benne, így a funkciók elbolondulnak. Több ilyen esettel is volt már dolgom.

motor.jpg
    
(#) István Bá válasza Tomi94 hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Kedves Tomi, köszönöm az ötletet. Ahogyan írod, a panelt le kellett szerelnem, hogy a kisebb hajtószíjat le lehessen venni és cserélni. Ezek szerint lehetséges, hogy a műanyag tárcsa nincsen a legmélyebb pozíciójában.
Szerdára leszek otthon, akkor azzal kezdem, hogy megint szétszedem.
(#) Tomi94 válasza gépromboló hozzászólására (») Feb 2, 2021 /
 
Pontosan, ez lesz a baja. Csak egyedi gyártásból pótolható, mert típushiba, ezért donort venni, vagy gyári jóban reménykedni kár. Szvsz, nem ér annyit, hogy érdemes legyen eladás előtt rákölteni oldalanként 2000 Ft-ot (plusz posta, vagy a saját szabadidőd értéke, mire hozzájutsz, mert kb. Bp-en is egy embert tudok erre jó szívvel ajánlani). A hiba megjelölésével is találhatsz rá vevőt, mert aki ismeri ezeket, az a megvételkor ezzel eleve számol, a "bontatlan és tökéletes" dolgot úgyse hiszi el attól se, aki így hirdeti.
(#) Tomi94 válasza István Bá hozzászólására (») Feb 2, 2021 /
 
Sok sikert hozzá!

Még ami beugrott, hogy ha már leveszed, azon a panelon vannak ilyen kis körömnyi fekete kapcsolók is, amik meg az ajtót mozgató tárcsáról (ez kb. a főmotor alatt van) jeleznek vissza. Itt arra kell figyelni, hogy ne erőltesd rá oldalirányban a pöckökre, inkább tekerd el a tárcsát kézzel úgy, ahogy akadálytalanul rátehető a hátsó panel. Beáll magától, ha ezeket a visszajelzéseket megkapja.
(#) István Bá válasza Tomi94 hozzászólására (») Feb 4, 2021 /
 
Kedves Tomi94, köszönöm a javaslatokat. Sikerrel jártam.
A második javaslatod volt a nyerő - ahogyan írtad. A motor alatt, az ajtó mozgásával forgó kis tárcsa nem volt pozícióban, zárt kazetta ajtónál a tárcsán lévő válnak egy mikrokapcsoló (fekete) nyelvét kellett volna benyomnia. Amint levettem a burkolatot és ránéztem, rögtön megláttam.
Nagyon nem is kellett szétszedni a mechanikát, két csavar meglazítása elég volt ahhoz, hogy a tárcsát pozícióba forgassam. Nagyon köszönöm a segítséget.
(#) Baloobear hozzászólása Feb 7, 2021 /
 
Sziasztok!
Van nekem egy Sony kétkazettás magnó deckem (TC-WR465), kb 10 éve nem használtam, most gondoltam túladok rajta de elötte még kicserélem a szíjjakat és kitisztítom! Szíjjcsere után beraktam egy kazettát lejátszásra hogy kipróbáljam eleinte működött is viszont kis idő múlva teljesen kikapcsolt a készülék, a trafója nagy mértékben felforrósodott! Azóta be se kapcsol
Mi lehet a probléma, talán elfüstölt a trafó?
(#) Udvari Zsombor válasza Baloobear hozzászólására (») Feb 8, 2021 /
 
Jó eséllyel annak a trafónak sajnos annyi, egyáltalán nem szabad forrósodnia, remélem, hogy azonnal kihúztad a konnektorból a készüléket. Arra kellene rájönni, hogy mitől halt meg a trafó a készülékben, esetleg valami belső komponens túlterhelte vagy elöregedett vagy pedig valami egyéb hibaok van. Ha szerencséd van, akkor alapos készülék-átellenőrzést követően ki tudod cserélni a trafót a készülékben, csak kérdés, hogy megéri-e.
Egyszer egy kazettás magnóban javítgatás közben sikerült egynél több kapcsoló kontaktust aktiválnom a mechanikában, szépen ki is végezte a tápegységben a biztosítékot...
(#) Baloobear válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 8, 2021 /
 
Üdv. Én is a trafó elöregedésére gondoltam, talán menetzárlatos lett! A cseréje már ha egyáltalán kapnék valahol hozzá elég költséges, nem érné meg! Esetleg még alkatrésznek jó lenne a készülék ha valaki ilyet keres! Köszönöm a válaszod!
(#) CHZ válasza Baloobear hozzászólására (») Feb 8, 2021 /
 
Szerintem nem, ha sokáig így próbálgatod valóban leég.
Zárlatot keress a tápegységében..
(#) kistee válasza CHZ hozzászólására (») Feb 8, 2021 /
 
Az elkókkal kezdd.
(#) CHZ válasza kistee hozzászólására (») Feb 8, 2021 /
 
Hogy kezdjem????
(#) pucuka válasza CHZ hozzászólására (») Feb 8, 2021 /
 
Ejnye, nem tudod, hogy az összes kondit ki kell cserélni?
(#) CHZ válasza pucuka hozzászólására (») Feb 8, 2021 /
 
Tudom, hogy ez terjed, de itt nem is ez a lényeg, nem az én birtokomban van a magnó, nem én javítgatnám...
(#) kistee válasza CHZ hozzászólására (») Feb 8, 2021 /
 
Bocs, Baloobear kollégának szólt. Azért írtam, mert engem már szivatott meg zárlatos elkó a tápegységben (egy Sony mini hifiben), és nem a mindenáron kondicsere jegyében.

Szerk: ez Pucuka kollégának is szól.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2021
(#) Baloobear válasza kistee hozzászólására (») Feb 9, 2021 /
 
Üdv. Semmi baj, értem a viccet! Köszi az ötleteket, ránézek a kondikra!
(#) pucuka válasza kistee hozzászólására (») Feb 9, 2021 /
 
Azért írtam Zolinak off -ban. A Zoli leírta, hogy keressen zárlatot, és ez nem csak a kondira vonatkozott, hiszen lehet más is. Ha Baloobear kolléga tud javítani, akkor érti, ha nem, a kondicserélgetés nem biztos, hogy eredményre vezet.
A másik kérdéskör a figyelmetlenség. Mindenkivel előfordulhat, de ha észreveszed, azonnal javíts.
(#) Zolii1991 hozzászólása Feb 15, 2021 /
 
Sziasztok!
Olyan kerdésem lenne, hogy ért valaki UHER CG 340 tipus számú magnó deck mechanikájához? Egy kopott alkatrészt kikellett cserélnem, sikerült az alkatrészt helyére helyezni, de valami nincs rendben. Nem tudom vissza illeszteni a mechanikai alkatrészt ugy hogy jó legyen illetve elinduljon megfelelően. Tudjatok esetleg a képen melyik fogaskerek merre nézen vissza helyezéskor? Esetleg valaminek rákell akadnia?

Előre is köszönöm
(#) krapulax6 hozzászólása Feb 20, 2021 /
 
Sziasztok.
Atfutott a fejemben,hogy legyartatom a nyomogorgot akikkel az idlereket csinaltattam.
Kerdesem az lenne,hogy az az anyagminoseg megfelelo oda is?
NBR 85 ShoreA- megnevezest kaptam.Nem tudom mit jelent.
(#) krapulax6 hozzászólása Feb 20, 2021 /
 
Keszitettem egy videot a gorgorol.Okozhat nyavogast ?
https://youtu.be/XYgrtZqJkbc
(#) adapter válasza krapulax6 hozzászólására (») Feb 20, 2021 / 2
 
Az NBR a gumi anyagát árulja el, a 85 Shore a gumi "keménységét" jelöli.
NBR
Shore
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2021
(#) krapulax6 válasza adapter hozzászólására (») Feb 20, 2021 / 2
 
Koszonom az infot.
(#) soma970 hozzászólása Feb 21, 2021 /
 
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni,vettem egy Aiwa f250 decket szíjazni kell /remélem más hibája nem lesz,ugyanis hibátlannak vettem/itt olvastam a HQ elektronikai boltrol,írtam is nekik alkatrész miatt.Lenne még egy Pioneer CT506-os fej cserére érett /ez nálam régi darab/.Viszont ,hogy boldog legyek vettem egy Kenwood KA-74 erősítőt,nos ha tekerem a hangerőt fel egyszer csak pillanatra lehalkul, a hs 501 -es mélynyomói kicsit ki emelkednek a síkból zajtalanul,Minden megoldás érdekel ,Javítás ,ötletek alkatrész,Sajna nincs időm se műszerek hada ,hogy foglalkozzak velük /elektronikára gondolok /.Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2021
(#) gépromboló válasza soma970 hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
Hangtalanul kiemelkedik a membrán? Az egyenáram lesz, bár érdekes, hogy csak bizonyos hangerőnél jelentkezik. Szerintem meg fog kelleni találd azt a kondenzátort a hang útjában, amelyik adott feszültségre elkezd átütni. Amúgy itt az erősítős topic, lehet, hogy ott több sikerrel jársz.
Következő: »»   157 / 181
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem