Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása
 
Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 181
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 9, 2008 /
 
Holnap veszek trimmereket, mert úgy látom kezd kontaktos lenni a sok állítgatástól. én tudom, hogy manapság nem érdemes kazettára venni, de én úgy vagyok vele, ha valamibe belekezdek, akkor megcsinálom normálisan. Egyébként pont jó hogy kaptam a decket, legalább kiteljesedik a "hifi tornyom". Van egy másik deck is, de az már összenőtt a rádiós erősítőjével, mivel már születésük óta együtt vannak. Apám nem is engedné, hogy elhozzam tőle. De ha ez jó lenne akkor öröm lenne.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 9, 2008 /
 
Ja így már értem. Egy króm kazetta ha jól emlékszem van itthon, de azon még gyári felvétel van. Megpróbálom előkotorni és megnézem mi van rajta.
(#) burgdavid válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 9, 2008 /
 
Bizonyám! Csak úgy folyt a nyálam amikor megláttam azt a szép kis Sonyt Nekem hálistennek van egy AKAI GX4000D orsósom! Viszont normális szíjat nemlehet kapni rá A gyári már túl nyúlott. Az újak meg egy két óra után kinyúlnak és ledobálja indításkor.
Mostanában szenvedek a kazis JVC vel meg a Pioneerral. A JVC féloldalsan vesz fel normál kazira. Króm kazinál a gyengébik csatorna teljesen néma. Pedig a szalagválasztóhoz nem nyúltam! Gondolom a kicsatoló kondi rendetlenkedik benne. A rec gain hatástalan a rossz csatornán úgyhogy ttui előmágnesezési hiba.

A CT506 meg mindkét csatornára magashiányosan vesz fel, meg 0dB es kivezérlésnél már torz a felvétel. Ittmeg szerintem túl sok az előmágnesezési áram és telítésbe viszi a szalagot. Egy jó kazinak +3 dB nél sem szabadna torzítania! Ezmeg a Sony UXPro ra is torzan vesz fel 0dBes szint fölött
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 10, 2008 /
 
Helló
Kicseréltem a trimmereket, most úgy néz ki jó lenne, de a jobb csatornára alig vesz fel. Éppen egy kis sustorgás hallatszik de más nem. :no: Eleinte azt gondoltam megadta magát a felvétel kapcsolója, az a jó hosszú. de ezt megint csak normál kazettára állítva csinálja. Ezt már tegnap este is elkezdte, de akkor viszont a trimmereket hibáztattam, mert az állítgatás után ment el. Már megint mi a fene szórakozik velem?
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 10, 2008 /
 
Megcseréltem és semmi változás.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 10, 2008 /
 
Ugyanaz az oldal rossz mint ezelőtt semmi változás nincs. Mintha nem is csináltam volna semmit.
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 10, 2008 /
 
Már majdnem jó. Mostmár eljutottam odáig, hogy onnan folytatom a beállítást, ahol tegnap vége lett. Az új trimmer jól megtréfált engem. Kicsit be kellett járatni. Lehet hogy alapból szar. Na most még annyi baj van, hogy egy kicsit még mindig torzít. Fejhallgatón már nem is hallom, de meghallgattam másik deck-en erősítőről és ott eléggé hallatszik már a torzítás. meg van amikor fogja magát és a jobb oldal hangosabban szól mint a bal.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 14, 2008 /
 
Helló
Végre összejött a dolog. Az a kis torzítás a végén, csak azért volt, mert nagy volt neki a bemenő jel. Bevittem a szobába, rákötöttem a másik deck helyére, majd rádióról vettem fel. Tökéletesen vett fel róla. szóval túl sok volt neki a telefonom jele.
Most már a tuneremen van a sor, hogy megcsináljam, mivel az is nagy jelet ad ki magából.
Kösz a segítséget.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 14, 2008 /
 
Csak azt nem értem, hogy ha én beállítom a kivezérlésjelzőn, hogy 0dB körül legyen mindig, akkor hogy befolyásolja a bejövő jel. Mivel azt szabályzom le. De gondolkozom, hogy csinálni kellene az erősítőmbe, egy agc-s előerősítőt. Mivel így rádióról nagyon hangos, magnóról halkabb, meg auxon is más. Nagyon idegesítő állandóan a hangerőt állítgatni, amikor mást akarok használni.
Amúgy nem mindig ment a telefonról, amikor lemerült, akkor átálltam mp3 lejátszóra.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 14, 2008 /
 
Az a baj, hogy nincs előtte semmilyen más fokozat. Egyből, ahogy bejön a jel, a felvételi kapcsolóról megy is a potiba. Amúgy a számítógép hangkártyája 775mV-ot ad ki? Ha igen akkor nem tudom mi a fenéért, de így is le kell tekerni a potit 2-esre. Akkor van kb 0dB-en. Pedig elvileg a 775mV lenne 0dB. Ha jól tudom.
(#) burgdavid válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 14, 2008 /
 
A magnók bemenete néhány 10mV érzékenységű. Kimenetük típustól függően 410mV vagy 775mV. A magnó műszere nem a bemenet jelszintjét mutatja, hanem a szalagra kerülő jel nagyságát! Egyébként több magnónál is megfigyeltem, hogy ha 775mV ot adok a bemenetre akkor a szabályzó 2 es állása környékén mutat a műszer 0dB-t. Elvileg akármekkora jelet adsz a bemenetre azt a potival le tudod úgy szabályozni hogy a felvétel ne torzítson. A telefon meg mp3 lejátszó sosem ad ki tiszta jelet magából!!! Referenciának inkább discmant vagy dvdlejátszót használj! Azok kevésbé torzítanak. A számítógép tud kiadni magából 775mV ot. De ennél többet is attól függően hogy line out vagy speaker out kimenete van. Egyébként milyen magnó ez?
(#) Ricsi89 válasza burgdavid hozzászólására (») Jún 14, 2008 /
 
ja ha csak ilyen kisjelü a bemenet, akkor mi a fenéért van odaírva hogy "line in"? Na de mindegy.
Egyébként ez egy Pioneer CT-3. Ingyen kaptam.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 14, 2008 /
 
én már nem tudok semmit. A kivezérlésjelző már be volt lőve, a biztonság kedvéért. Csináltam a másik deck-el egy 1 kHz-es felvételt 0dB-en. Ahhoz lőttem be ezt is.
(#) burgdavid válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 15, 2008 /
 
Énis magnóztam tegnap este meg ma is egész nap. A pioneernek azvolt a baja, hogy a kimenetre valaki 1komhos ellenálaltokat forrasztott. De hogy minek??? Ez az egyik, a másik meg az előmágnesezés, azt tapasztalati úton állítottam be műszerek híján
Amúgy a hangkari jó mV mérőnek. Feltéve ha van egy sacc/kb referencia decked. Annak a bemenetére küldesz annyi jelet(én mérőlemezt csináltam, és egy discman volt a hanggenerátor), hogy a műszere 0dB-t mutasson(felvétel állásba), akkor a kimeneten 410-450mV nak kell lennie. Én ehhez állítottam be a sound forge ba a kivez. jelzőt, hogy 410mV legyen a plafon(hangerőszabályozó felvétel fülön ki kell választani a vonalbemenetet és annak a hangerejét!). Utána refi deckkel 315Hz 0dB es jelet vettem fel. Ahhoz állítottam hozzá a lejátszási szintet, úgy hogy a gépen maximumot mutat a "műszer" de éppen nem éri el a clip határát. A magnó műszerét pedig a trimmerrel kell 0dB re állítani. A felvételi szintet ezután érdemes beállítani, mivel már pontos a kivez.jelzője a magnónak.
A biztonság kedvéért kicseréltem az összes kis elkót a pioneerba, jvc be csak egy részüket, mert azt tegnap éjszaka csináltam Így már szépen lejátszik felvesz stb. Egyeb hogy a pióba az ékszíj le van gatyásodva, azt majd beszerzem holnap és csere
Jól ellehet szórakozni vele egyébként
A 3 fejes magnóknál mennyivel könnyebb dolga van az embernek
(#) Ricsi89 válasza burgdavid hozzászólására (») Jún 15, 2008 /
 
Helló
Most már úgy néz ki, hogy jó lett a deck. Tegnap felvettem próbaként majdnem egy teljes kazettányi zenét, és szépen vette fel. Szóval egyenlőre így maradt, de még meg kell oldanom az auto stop-ot. Valaki kivette belőle azt a tengelyt, ami leállítaná a szalag végén a magnót. Most gondolkozom, hogyan is kellene elektronikusan kiváltani a szerkezetet. Az alapötlet megvan, csak finomítani kel rajta, és megcsinálni. De most egyenlőre így marad. Még most megcsinálom a tápomat és majd utána jön a deck.
(#) mamba11 hozzászólása Jún 17, 2008 /
 
Üdv mindenkinek!
Van egy Aiwa AD-WX505 két kazettás magnóm van már vagy 18 éves és a meghajtó szíj kezd elfáradni, ha valaki tudná a méretét vagy, hogy hol lehet beszerezni nagyon örülnék
(#) GARFIELD13 válasza mamba11 hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
Szia!
Sini a Wesselényi utcában, hqnedis.hu vagy hqvideo.hu, stb. Mérd le cérnával, vagy ha ép a szíj, akkor vidd el mintának.
Üdv.
(#) Ricsi89 válasza mamba11 hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
Helló
Én úgy szoktam, hogy beviszem a boltba a régi szíjat és mondom, hogy egy kicsivel rövidebbet kérek, mert már megnyúlt. És akkor keresnek nekem egy olyan szíjat. De lehet, hogy ha típust mondod akkor úgy is lehet tudnak adni hozzá. Az eredeti ugyis egy kicsit rövidebb, mint a régi megnyúlt szíj.
(#) karyo hozzászólása Jún 21, 2008 /
 
Sziasztok!

Van egy nagyon szeretett Technics RS-TR232-es magnóm, namost az a gondom, hogy az oda-visszajátszó oldalon sajna nem működik a sima jobboldali lejátszás, kb tegnaptól. Próbálja megmozgatni ugyan a szalagot, de egy idő után (1-2 mp ), mivel a jobboldali csécsélő meg sem moccan, kikapcsol. A baloldali megy, így kicsit ki is jön a szalag. Szétkaptam a magnót, de nem látok semmi hibára utaló jelet. Az ékszíj rednben van, leszedtem, visszaraktam, rendesen forgat mindent. A tekerés mindkét irányban megy, a lejátszás viszont csak balra. Viszont így felvenni abszolute nem tudok.

Tudnátok ajánlani egy szakit, aki tudna segíteni ebben? természetesen fizetnék érte, szeretném megjavíttatni a magnót. Imádom a hangját még ma is, ebben a digitális világban
(#) patexati válasza karyo hozzászólására (») Jún 21, 2008 /
 
Tegyél csak bele egy új ékszíjat mert az nem lesz jó bent! Esetleg a gumigörgőket is nézd meg nem szorul e az amelyik a hibás irányba van!Kinyitod az ajtaját és megnézed az újaddal,hogy forog e könnyedén!Ha nem az a baj!Görgőket ,ékszíjjakat egyébként nem mindíg szoktam cserélni valamikor egy kis körömlakklemosó (aceton)-al való "áttörlése" sokat segít!Fejet és egyéb más alkatrészt tilos ezzel tisztítani csak a gumit!!
(#) karyo válasza patexati hozzászólására (») Júl 12, 2008 /
 
sajna nem sikerült zöld ágra vergődni vele, szóval tud valaki szerelőt ajánlani?
(#) titi válasza karyo hozzászólására (») Júl 12, 2008 /
 
Hali!

Szerintem azt azért áruld el, hogy mely környéken laksz, hol szeretnél szerelőt találni...
Mert hiába ajánlana valaki szerelőt, ha az az ország másik végében van....

Üdv!
(#) szamóca válasza karyo hozzászólására (») Júl 12, 2008 /
 
Nagy a valószínűsége hogy a jobb oldali nyomógörgőd kopott. ennek így is kell lennie hisz ezt használod többet. De próbaként cseréld fel a két görgőt, és rögtön kiderül.
(#) karyo válasza titi hozzászólására (») Szept 5, 2008 /
 
Szia,

Komárom - Esztergom megyében.

Üdv!
(#) karyo válasza szamóca hozzászólására (») Szept 5, 2008 /
 
leírom a hibát mégegyszer, pontosabban:
tehát, megnyomom a jobbra ( > ) play gombot, akkor egy pillanatra megmozdul a csévélő, majd akadozó kattogó hangot ad kb addig, míg le nem kapcsolja magát. A görgő szépen pozícióba ugrik, forog a hangtengellyel együtt. Az előre csévélés ( FF ) működik rendben. Abban nem vagyok biztos, hogy a capstanmotor hajtja meg a csévélőt is, mert most sajna össze van rakva a masina, de mintha ez a gép 2 motoros lenne (? ). nem értek hozzá, ezért remélem hátva van vki aki tudna támpontot adni.
A görgőkről majd csinálok fotót, de szerintem egyenletesen kopott, és nem vészes. A hangtengely szép fényes, nem látszik rajta deformáció. Azt nem vágom, hogy azt írjátok a görgőnek köze van ahhoz, hogy a csévélő nem tud megforogni, de szerintem nem.

Valaki világosítson fel légyszi!

( service manualt sehol sem találni a neten... )
(#) karyo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 5, 2008 /
 
A deck kazi érzékelő mechanikáját át tudtam verni azzal, hogy ujjal megnyomtam a kazetta érzékelőt, ekkor ugyanúgy egy pillanatra megmoccant, aztán elkezd egyhelyben kattogni, míg a capstan/nyomógörgő rendben forog.

A gumiszíjjal kapcsolatban: az a baj, hogy ez az első deck, amit bontok, és nem igazán érzem azt, hogy milyen feszesnek kéne lennie a szíjnak. ha megnyomom, kis erővel is nagyon belehet nyomni, de ugye gumi, rugalmas. Nem tudom, milyennek kéne lennie .

A kuplung az a fogaskerék, ami közvetlenül a jobboldai csévélőhöz ér? ( lehet most oltári baromságot kérdeztem, ezért a szakiktól előre is bocs! )
(#) titi válasza karyo hozzászólására (») Szept 5, 2008 /
 
Hali!
Jó sokára jelentkeztél...
(Ha nem boldogulsz, Komáromban tudok segíteni.)
(#) karyo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 6, 2008 /
 
Srácok, igazán köszi a hozzászólásokat, elindulok ezen a "csévélőgumihajtó" vonalon, megpróbálok szerezni, cserélni, de sztem a kuplungot nem babrálom...

Nem igérem, hogy nem jövök vissza!

Köszi még1x!
(#) karyo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 9, 2008 /
 
Sziasztok!

Megvan a hiba. Mellékeltem is egy képet, azon tisztán látszik, hogy van egy köztes fogaskerék, amit egy kis fogaskerék hajt meg, aminek a túloldalán van az egyik ékszíj. A csévélő csak akkor fordul meg, amikor nem a hiányos rész érintkezik a kis fogaskerékkel, aztán megáll, mert a kicsi tovább forog, de a köztes fogaskerékbe már nem tud belekapaszkodni, mivel ezen a részen 3 fog is letört... De vajon mitől? Az elöregedett fogaskerék vált hirtelen rideggé, ezért törik, vagy túl nagy erővel van hajtva?

Viszont azt nem tudom, hol fogok pontosan ilyen fogaskereket felhajtani.
Várom a tippeket

Üdv!
(#) karyo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 11, 2008 /
 
na sikerült tegnap este szétszedni, fotó megint késik a masina híján

fura amúgy ez a fogaskerék, mert nagyon puha, rugalmas gumiból van, ezért sem értem, hogy törhettek le a fogai, semmi merevség...
Következő: »»   5 / 181
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem