Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keltető hőfokszabályozó
 
Témaindító: Bfg10k, idő: Máj 21, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   22 / 41
(#) otto54 válasza otto54 hozzászólására (») Márc 31, 2012 /
 
Már nem aktuális a "gépkönyv" kérése,mert közben a gyártótól kaptam.
Üdv. Ottó
(#) frázis hozzászólása Ápr 6, 2012 /
 
A keltetőmbe egy mini-max hőfökszabályzó van. Az éjjel a fűtésre szolgáló egyik égő a kettőből kiégett, a szabályzóban lévő "üveg" biztosíték kiolvadt, a fűtés megszűnt. Valószínű, a tojásoknak annyi. A jövőben ezt a problémát szeretném elkerülni. Mit javasoltok? Kellene valamilyen átváltó elektronika, hogy a minimálisan szükséges fűtést lehessen biztosítani. Nem két szabályzó beépítésére gondoltam. Nincs valamilyen olyan érzékelő, olyan biztosíték, amely a ?túl áram? megszűnése után automatikusan indul, akár már csak egy égővel.
(#) pittosi válasza frázis hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
A tojásoknak semmi baja tegyél bele biztositékot és cserélj égőt máskor kettőt használj .
(#) Iszkakof István válasza frázis hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Egyáltalán nem biztos, hogy a tojásoknak annyi. Most nincs nálam a könyv, hogy megnézzem, de ha jól emlékszem, 12 órán át a 18 Celsius fokot kibírják, az első 19 napban. Ezek után már tényleg gond van.
Murphy 1. számú törvénye: ami elromolhat, az el is romlik. Minden alkotóelemből legyen tartalékod. Éspedig: motor, ellenállás (égő), termosztát és hőmérő. A higrométerről se feledkezz meg, mert inkább a nedvességen fogsz elcsúszni, mint a hőfokon.
(#) frázis válasza pittosi hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Köszönöm szépen válaszod. Tudod, 2 db égőt használok, de a szabályzó nem tudott kapcsolni, mert annak a biztosítéka ment gajra az égő kiégetése miatt. Sajnos ez nem ismeretlen, elő szokott fordulni elég sűrűn ez a jelenség, még a kismegszakítók esetében is. Bízok, nem lesz baj, hisz a remény hal meg leg később.
(#) frázis válasza Iszkakof István hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Köszönöm, hogy adtál reményt, bízok.
(#) zamatőr válasza frázis hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Üdv!
Sorosan kötött égőkkel 500volt feszültséget is károsodás nélkül elvisel.2db 40W-os párhuzamosan, helyette 2db 100w-os sorosan.Én 4db ugyanolyat tennék mint amilyen kiégett--- 2-2 sorosan és így párhuzamosan.

fűtés.JPG
    
(#) Iszkakof István válasza frázis hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Lelked megnyugtatása végett törj meg egy tojást a domború végén. Azután szakítsd el a hártyát, ami a légkamra fenekén található. Ha vér ömlik ki, akkor az élet nem állt le, de egy csirkét feláldoztál. Amennyiben fehéres szürkés a hártya alatt lévő anyag, akkor törheted a következőt, mert az már átjutott az örök kapirgáló mezőkre.
(#) frázis válasza Iszkakof István hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Inkább még 4 napig nyugtalankodok, mert mindössze 6 db lúdtojás borzolja idegeimet. 12 db volt, de sajnos 6 db 10 napos lámpázásnál ki kellett szelektálnom, nem volt szemes.
(#) Iszkakof István válasza frázis hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Így is van B. terv. Hat lúdtojásról van szó, így hát kézzel forgatod. Amelyik hidegebb sokkal, mint a többi, az halott. A halott tojások nem termelnek hőt.
(#) pittosi válasza frázis hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
És ha hajnali minusz érte akkor se fejlődik.
(#) pete válasza frázis hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Szia! De ha lámpázód is van....esti hűtésnél megnézed,azonnal egyértelmű lesz! Egyébként szerintem sem lett semmi bajuk, max néhány órával később kelnek... Sok szerencsét!
(#) Iszkakof István válasza pittosi hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
?És ha hajnali mínusz érte akkor se fejlődik.?
Ez érdekes. Bizonyára nem a szabad ég alatt van a gépe. Az a hőmérséklet számít, ami a tojások légterében van. Az is igaz, hogy a környezet hőmérséklete is hatással van.
(#) frázis válasza Iszkakof István hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Köszi. Nem baj, hogy pittosi mond érdekességet néha, azért neki is köszönöm, hogy figyelemmel kíséri próbálkozásaimat, jó szándékot értékelem. Az helység, amiben a keltetőm, átlagosan meg van a 24 C°. Amúgy nem volt hajnalban mínusz kint sem - nálam.
(#) frázis válasza pete hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Köszi. Van, megnézem, ámbár nem tudom, hogy mit nézzek? Ilyen korában már kacsingat? Ha meg nem, akkor elmúlt? Bocs, humornak szántam.
(#) frázis válasza Iszkakof István hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Na, nekem ez a legegyszerűbb, köszi az ötletet, mondom majd az eredményt.
(#) frázis válasza Iszkakof István hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Megnéztem a tojások hőjét, - persze kézzel- és azt éreztem, hogy 5 db nagyjából egyformának érzem, egy, mint ha kicsit hűvösebb, de az sem hideg. Reményt adtál, köszönöm.
(#) pete válasza frázis hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Megnézed,meglátod... Ilyenkor már táncolnak....
Üdveti
(#) Iszkakof István válasza pete hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Sőt, ez a táncolás már a lámpázóval látszik is.
(#) frázis válasza Iszkakof István hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
(#) mazsy válasza frázis hozzászólására (») Ápr 7, 2012 / 1
 
Egy nagyon egyszerű megoldás. Mindegyik égőhöz tegyél külön biztosítékot és ha az egyik tönkre menne csak az egyik megy ki. Nekem így van megcsinálva. Nagyobb biztonság.
(#) frázis válasza mazsy hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
"Üvegessel" vagy kismegszakítóval csináltad? Nekem a fűtés automatika üveg biztosító ment el. Most annak elé, azaz az égők és az automatika közé tegyek egy-egy biztosítékot?
(#) mazsy válasza frázis hozzászólására (») Ápr 8, 2012 / 2
 
Nekem így van megcsinálva. Így ha egy bizti kiolvad a másik két fűtés még megy és nem hűl ki a keltetőm. Illetve ami még kimaradt a rajzból, nekem van egy lassú biztosíték a fő ágba és a Bi1, Bi2, Bi3 gyors biztosíték.

rajz.JPG
    
(#) frázis válasza mazsy hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Köszönöm, értem, alkalmazni fogom ötleted. :wave:
(#) Szpidi hozzászólása Ápr 8, 2012 /
 
Sziasztok!
A fűtéssel lenne kapcsolatos a kérdésem. Azt eddigi tapasztalatból tudom, hogy nagy hőtehetetlenségű fűtőegységet nem érdemes használni.
Eddig egy 220V/1600W fűtőszálat használtam, 24V-ról. De le szeretném szedni a trafót róla, szóval 230V-os "fűtőegység" kellene.
Ti mit használtok ami olcsó és jó? Persze olyan ami nem megy tönkre üzem közben, mint pl az izzó, nem veszélyes üzem közben - mint a hálózatra kötött fűtőszál (párás környezet).

Másik kérdés pedig, hogy hol helyezitek el és hogy "tervezitek" meg a légáramlatokat? Milyen ventilátort használtok, ami a 90% páratartalmú levegőt is gond nélkül mozgatja? Én úgy gondoltam, hogy ventit csak akkor hajtom, ha hőfokkülönbség van (2-3 szenzor), és kis teljesítménnyel folyamatosan fűtenék (PWM szerű szabályozással)

Most új gépet szeretnék készíteni, ezért keresem a legjobb megoldást.
(#) frázis válasza Szpidi hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Szia!
Itt nagyon sok, hasznos ötletet és segítséget kapsz.
http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9180932
(#) frázis válasza Szpidi hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Azért itt is legjobb tudásom segítek. Ez a fűtés valóban nem a legjobb, mindenképpen az izzót javaslom, 2-3-4 db párhuzamosan, külön biztosítva, megoldás szerintem a célszerű. Ezeket alura építsd be, a víztartály fölé. Mind ezt takard le, és a fűtést, ill. a párát ventik mozgatják a tojások felé. Nem valószínű, hogy minden izzó egyszerre megy tönkre, gyorsan ki tudod cserélni, de ha netán kettőnek kaput, akkor még a másik kettő biztosítja az elégséges fűtést. A ventilátort állandó üzemű legyen, még hozzá, kisfordulatszám kellene és 2 db, mert az egyik szívó, a másik pedig fújó a funkciója. Megfelel, a pc hűtő venti (100x100) 5 V-al meghajtva. A pc venti 12 V üzemű, de, ha 5 V-al táplálod lassúbb lesz, a légkeverést biztosítja, de nem hűt.
Itt sokminden megtudhatsz. http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9180932
Sok sikert.
(#) pete válasza Szpidi hozzászólására (») Ápr 8, 2012 / 1
 
Szia!
Én is az izzót javaslom,bár nem ismerem a géped felépítését,álló vagy fekvő lesz,egysoros,vagy többtálcás,stb....De az én keltetőimben három db izzó van,van amelyik harmadik szezont nyögi,égőcsere nélkül!
Természetesen a szabályzó is kiméletes...
(#) frázis válasza pete hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Szia!
Ma, amikor forgattam, azt vettem észre, hogy egy kicsit némelyik libatojás bemozdul, remeg! Tényleg táncol! Ez nem azt jelzi, hogy kezdődik a pattogás?
Nagyon izgi vok.
(#) Szpidi válasza frázis hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /
 
Köszi

Mi van, ha elpattan az üveg? Mennyi izzóteljesítmény kell tojásonként/literenként? Okos dolog 230-at vinni nedves környezetbe?
Egy rajzot is tudnál nekem adni róla, hogyan is képzeled? Miért kell szívó és fújó venti?
Hogy állítod be a venti sebességét? Mikor jó a levegősebesség? Nem lenne jobb néhány 6 centis venti 12V-on, mint a nagy venti alacsony feszültségen?
Következő: »»   22 / 41
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem