Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keringető szivattyú
 
Témaindító: csatur, idő: Nov 11, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 18
(#) ciw válasza durkonorbi hozzászólására (») Feb 4, 2009 /
 
Ha ez pc szünetmentes, akkor kb 170V-ot ad le, szerintem és valahol rá van írva, hogy minimális terhelés kb 120-130W, addig nem fog normálisan működni.

Tehát egy 70W-os motorral csoda, hogy elindul a szünetmentes.
(#) durkonorbi válasza ciw hozzászólására (») Feb 4, 2009 /
 
Hát nem hiszem, hogy ez lehet a gond, mivel maga a szünetmentes táp max. 180W-ot tud leadni, és megy is kisebb, nagyobb fogyasztókkal, pl. lámpa, de a motort nem szereti ...
(#) louis73 válasza durkonorbi hozzászólására (») Feb 6, 2009 /
 
Lehet hogy a méréssel van a gond. A digitális mérőket könnyen megzavarhatja a motor indukciója de szünetmentes sem hiszem hogy tökéletes szinuszt ad...
(#) durkonorbi válasza louis73 hozzászólására (») Feb 9, 2009 /
 
Lehet .. nem tudom.. hogy nem szinusz az tuti, inkább négyszögjelet ad ez a fajta... de ez ekkora gondot okozna?! A mérő valóban egy mezei digitális fogyasztásmérő ....
(#) bandras válasza durkonorbi hozzászólására (») Feb 9, 2009 /
 
Az a helyzet, hogy a négyszöges inverter és bármelyik induktív fogyasztó többé-kevésbé utálják egymást. A szinuszos az igazi. Kb 15 éve, valamelyik UPS-gyártó, ügyes marketing fogásként, elkeresztelte a saját gyártmányú négyszöges UPS-ét módosított szinuszos készüléknek, ami felébe került bármelyik konkurens szinuszosnak. Azóta mindes négyszöges UPS-t módosított szinuszosnak hívnak.
(#) durkonorbi válasza bandras hozzászólására (») Feb 11, 2009 /
 
Értem, köszi! Én is ilyesmi infokat találtam mostanában a neten, csak még mindig azt nem tudom mi ennek a mechanizmusa, ami miatt így van... de sebaj, az a UPS-en nem segítene, ha tudnám... inkább kerítek egy szinuszosat!
(#) Lacika válasza durkonorbi hozzászólására (») Feb 11, 2009 /
 
Üdv.
inkább tegyél a kimenetre egy kondit.(és csókolom, ez sokkal olcsóbb.)
Ha valamelyik fogyasztónál a gyártó előírja ugyan a szinuszjelet, ezt nem kell halálkomolyan venni. Majdnem mindehol a nagyjából szinuszjel megteszi. Nézd meg szkóppal, ha majnem szinusz már megteszi, a kondit ez szerint rakd oda (kapacitásbeállítás), nem kell mindent túlkompenzálni.
Sok sikert.
(#) durkonorbi válasza Lacika hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Hát, az a helyzet, hogy ennyire nem értek hozzá (értsd: nincs szkópom, és a kondi kapacitásválasztással sem boldogulnék... még DV-ben valamennyire otthon vagyok, de AC nekem nem magyariánus.... ). Amugy egy kondi van maga a keringetőszivattyú előtt is... így produkálja a jelenséget...
(#) durkonorbi hozzászólása Feb 12, 2009 /
 
.... vagyishogy "még DC-ben valamennyire otthon vagyok, de AC nekem.... "
(#) ombre hozzászólása Feb 21, 2009 /
 
Sziasztok!
Ezen a keringető szivattyú működtetésén agyalok én is hetek óta.Arra jutottam,hogy egy Grundfos Ups 25-50-es keringető szívattyúhoz,melynek a leadott legnagyobb teljesítménye 80W,áramfelvétele pedig 0,34A, egy 150 W-os teljesítményű invertert szednék össze,csak a melegedés miatt ekkorát,rátenném egy 35 Ah 12V-os autó akkura.Az agyalás oka az,hogy mekkora,és milyen kimeneti feszültségű akkutöltőt tegyek az akkura ha én ezt folyamatosan így szeretném használni?
(#) venom2009 válasza barany165 hozzászólására (») Feb 21, 2009 /
 
OFF
Idézet:
„Sajnos az "etázs" fűtés csak egyszintes épületben alkalmazható,”


Ez természetesen nem igaz.


Esetleg gondolkodott valaki 12V-os szivattyúban?
(#) louis73 válasza venom2009 hozzászólására (») Feb 22, 2009 /
 
Nem vagyok egy szivattyúszakértő, de az egyenáramú motorok forgórészére általában 2 szénkefén keresztüljut el az áram, ami ugye kopik... söt egy ősztől-tavaszig müködő motor esetében biztos kopik... A váltóáramú szivattyú nem tekercselt (rövidrezárt) forgórészes, ahol nincs szénkefe... biztos tovább birja.
Talán kisegitő szivattyúnak elképzelhető, áramszünet esetén, ha a fö-szivattyú leáll beindulna a 12 voltos akkuról... de ez már nem lesz egyszerűbb mint az inverter.
Louis
(#) bandras válasza durkonorbi hozzászólására (») Feb 22, 2009 /
 
Itt találsz szinuszos invertereket elérhető áron
(#) durkonorbi válasza bandras hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Hali!

Köszi közben beszereztem egy sinusos UPS-t, nemsokára letesztelem... csak ennek 24V kell, nekem meg csak egy aksim van itthon...
(#) mpisti válasza durkonorbi hozzászólására (») Márc 30, 2009 / 2
 
Sziasztok!
A fórumot végigolvasva találtam néhány érdekes-vagy inkább hibásnak nevezhető megállapítást.
1.:a keringtető szivattyú nem mindig,sőt épületgépészek által tervezett fűtésnél legritkábban van a visszatérő ágban.
2.:szivattyú nélküli fűtés szerintem az őskor, pont a szükséges csőkeresztmetszetek miatt.
3.: a keringtető szivattyú igazából a valós színusz jelelakot szereti, pont a segédfázis kondenzátor miatt.
A kondenzátor a négyszöghullám számára rövidzárként viselkedik,mivel nem sorban van az áramkörben.A kondi töltési áramát csak a segédfázis tekercs csillapítja,de négyszöggel táplálva a normál áramfelvételének a 2,5-3-szorosa folyik rajta impulzusszerüen.Az impulzusszerü áramnak(és több más paraméternek )köszönhetően nem teljesül a klasszikus 90 fokos fáziseltolás a főfázis és a segédfázis között,ráadásul erőteljes lesz a 3. és az 5.harmonikus termelés.Valaki írta hogy a teljesítménymérés csak kb.harmada volt a hálózati mérésnél tapasztaltnak, ez a nagyon rossz cos.fi-nek volt köszönhető.P=UxIxcos fi egyfázisú színuszos hálózatnál.Ha rossz a cos fi, a Wh mérő keveset mutat. A szivattyú felvett áramát mérve érheti meglepetés az iparost. Mindjárt megtalálja az okát annak hogy a szivattyún miért sül meg a tojás.
Ilyen alkamazásokra szinuszos vagy szinuszosított (kváziszinusz)inverterek alkalmasak igazán, pont a fent vázoltak miatt.
(#) Barbara hozzászólása Szept 10, 2009 /
 
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném illetve tanácsotokat kérni hogy keringető szivattyúhoz áramszünet esetén milyen szünet mentest lehet használni és hol szerezhető be?
(#) szamóca válasza Barbara hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Három hozzászólással ezelőtti linken található itt nem felel meg?
(#) Barbara válasza szamóca hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Mi található hárommal ez előtti hozzászólásban?
(#) Barbara válasza szamóca hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Meg találtam köszi
(#) barany165 válasza venom2009 hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Sziasztok! "ez természetesen nem igaz" ez igaz, csak az a gond, hogy sehol nem alkalmazzák mert a termoszifonos áramoltatás kicsit problémás egy mondjuk 10 emeletes társasházban. Lehet, hogy a télvégére felmelegeddne minden radiátor, és párezer köbméter víz! Egy átlagos családiház fütése párhuzamosan kötött egyenáramu motorral is megoldható lehet, komutáció mentesen, permenensmágnesü forgórészes motorral, meghajtása a HE-n több forumon is megtalálható. A kerindetőszivattyúkban a víz nem érintkezik az állórésszel, a forgórészt gondolnám állandó mágnesüvé alakítani, lehetne "erővonalvezetéses, stb. Üdv!
(#) promess hozzászólása Okt 19, 2010 /
 
Sziasztok!
Sajnos nem vagyok otthon az UPS témában,ezért kérnék segítséget,hogy milyen szünetmentest használjak?
A feladat a következő:4db(kb320W)keringető szivattyút kellene kb 30-45percet járatnom áramszünet esetén!
Köszönöm előre is a segítséget
(#) Urbán László hozzászólása Okt 25, 2010 /
 
Sziasztok!

5letett kérnék egy elektromos by pass épitéséhez. Volt egy gondolatom, hogy váltó érintkezös relét alkalmaznék, de ez lehet csak elméletben müködne. Gyakorlatilag egy keringetö szivatyút akarok müködtetni, és ha nincs villany akkor átváltana inverterre és onnét kapná a delejt.
Az akku töltésére egyenlöre egy "csepp" töltésen gondolkodom. Köszönöm az 5 leteket!

Lacy
(#) patkolttojas válasza Urbán László hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
Szia!
A szivattyú állandóan megy? Esetleg egy vízteres kandalló rendszerről van szó? Ha egy kicsivel több infót adnál, akkor esetleg könnyebben lehetne tanácsot adni, ha nem találgatni kellene, hogy pontosan mit is szeretnél megvalósítani!
Tedd meg és rögtön jönnek az ötletek!
(#) Urbán László válasza patkolttojas hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
Szia!

Igen viztere kandallóm van a szivattyú viszonylag állandóan megy, digitális hőfokvezérlő vezérli, a számitógéphez alkalmazott szünetmenetes szerintem nem jó,mert az max 30 pecet bir... ezért gondolgodom egy inveretre megoldásban
(#) patkolttojas válasza Urbán László hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
Szia!
Lehet, hogy igazad van, hogy az UPS nem megfelelő, de szerintem elsősorban nem is ezen kell flózni.

Meg kell nézni, hogy pl. az UPS kimenetére tehető e induktív terhelés, ha igen, akkor nincs baj vele, ha ezt tudja, akkor a következő az, hogy

hidegen indítható e az UPS, vagy csak szinkronból indul - vagyis csak akkor indul el, ha előtte kapott 230V-ot, különben soha. Ha hidegen is indítható és bírja az induktív terhelést, akkor jön az, hogy

milyen akku van benne. 12V, 24V, 36V ? Nem kell feltétlen a belső akkut használni, mert ez csak egy csatlakozó kérdése. A töltő és figyelő áramkör már adva van egy UPS-ben, de ha jóval nagyobb kapacitású akkut teszel kívülre, akkor valóban kell gondoskodni egy plusz töltésről , bár ez sem biztos, mert valószínűleg áram határolt a saját töltője is, akkor meg csak annyi lehet, hogy lassabb a töltés.

Amennyiért egy használt UPS-t meg lehet venni (kaptál linket róla, nézd meg!), annyiból egy tisztességes akkutöltőt sem lehet kihozni, hát még egy invertert, stb.stb. Aztán a digitális vezérlés sem kap villanyt, ha nincs hálózati feszültség, akkor pedig azt is erre kell kötni!!! Röviden ennyit!
(#) Urbán László válasza csatur hozzászólására (») Dec 1, 2010 /
 
Szia!


Most épitettem ehgy ilyen vezérlést 2 dbrelé vel meg lehet oldani, de én kicsit tul komplikálatm és biztonsági okokból tettem bele hármat, ha érdekel el küldöm a rajzot
(#) Gabi0219 hozzászólása Dec 30, 2010 /
 
Sziasztok

Az lenne a kérdésem hogy Danfos vagy Grundfos 100W-os keringető szivattyúnál van 8 pont ezek közül a az 1. és a 2. össze van hidalva
A kondenzátor kiesett a súlyánál fogva

Én megkérdeztem az egyik haveromat hogy hova kell vissza dugni
azt mondta 6 és 8
megy a szivattyú
kerestem a neten leírást és ott a 4 és 8 pont közt van
felhívtam a havert azt mondta az nem baj mert ezzel csak a sebességet állítjuk be kárt nem csinál

Valaki aki ismeri ezeket kérem írjon és nyugtasson meg!

Gabi
(#) VIM válasza Gabi0219 hozzászólására (») Dec 30, 2010 /
 
Szia!
Itt van az enyém szétszedve, jól látszik minden.
(#) Gabi0219 válasza VIM hozzászólására (») Dec 30, 2010 /
 
Akkor ezek szerint csak a 4 és 8 ponton jó a kondi
Az hogy lassabban forog ha 6 és 8 az nem igaz
És mi baja tud lenni ha 6 és 8 ponton van?
(#) hbandy hozzászólása Jan 19, 2011 /
 
Szerintetek ennek van valami valóság alapja: Bővebben: Link ???

Görgessetek lefelé és olvassátok a kometeket, én már lassan elhiszem, bár igaz ami igaz hiányoztam az induktivitás előadásról... A problémámra viszont szép megoldás lenne...
Következő: »»   2 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem