Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   79 / 1677
(#) Kovidivi válasza Brandyman hozzászólására (») Júl 1, 2007 /
 
hello!megkérdezhetem hogy pontosan milyen ic-kről kapják a csatornák a szuflát és hogyan (hidalva,vagy szimplán)? köszi! egyébként nagyon szép lett!
(#) Brandyman válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 2, 2007 /
 
Nos.
3 db TDA 1554Q a végfok, hidba kapcsolva üzemelnek, azaz 6x25 W. Ez a woofernek kicsit kevés lesz, de nem baj, nem szeretem, ha kidől a fal. A front, és a hátsó "szatellitek" TDA1524-el vannak előerősítve, és hangszínszabályozva is. A center nincs hangszínszabályozva, csak előerősítve van TL072-vel, viszont a woofer (szintén TL072-vel) mélyhang-kiemelve, valamint magasvágva van.
Azért készült, mert van nekem egy régebbi 5.1-em (gyári!), ami gagyifonban tud csak szólni, a régi Sokol-rádió minőségében. De már nem sokáig.
(#) zoly15 válasza Brandyman hozzászólására (») Júl 2, 2007 /
 
szentem is jó lett így tovább
(#) Medve válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Júl 2, 2007 /
 
Gratulálok a Teljesítménymérőhöz, és a DDS VCO-hoz!
(#) san398 hozzászólása Júl 2, 2007 /
 
Én a következő UV ledekkel készült NYÁK levilágítót csináltam a Link alapján
(#) san398 hozzászólása Júl 2, 2007 /
 
A kék led a levilágítás alatt világít, a piros led a táp meglétát jelzi, a forgókapcsolóról még hiányzik a gomb amivel a levilágítási időt lehet állítani. Az UV led panelja a fenti linkről származik csak ki lett bővítve hogy kétszer annyi led-et lehessen belerakni (később lehet bőviteni kétszer akkora panel megvilágításához)A tápegység 2x12V egy a ledek táplálásához a másik az időzítőt táplálja.A táp nem egy nagy bumm hisz csak 2db 7812 stab plusz a kondik.Az időzítőt a neten találtam, amit átalakitottam, ellenállást és kondit cseréltem benne hogy egy kapcsolás a forgókapcsolón 1 perc legyen, de sajnos az alkatrészek pontatlansága miatt 1 perc 20 másodperc lett(ez legyen a legnagyobb baj) jana a vele készült nyákról már nem tudok képet feltenni mert már be lett dobozolva és nem akarom kibontani.A megvilágítási távolság 5cm-ről 6 perc.
(#) Ferkógyerek válasza Medve hozzászólására (») Júl 2, 2007 /
 
Köszi!
(#) tbence3 válasza san398 hozzászólására (») Júl 2, 2007 /
 
Szép projekt! Gratulálok!
(#) lgyk válasza san398 hozzászólására (») Júl 2, 2007 /
 
Hi!

Szép lett! Egész gyorsan megsüti a NYÁKot...

Mennyibe fájt ez a sok UV LED? Gondolom nem volt olcsó...
(#) san398 válasza lgyk hozzászólására (») Júl 2, 2007 /
 
Köszi neked is és tbence3-nak is.A ledek 7 candela fényerejűek.Hát nem tudom hogy olcsónak számít e, 90Ft volt darabja és kellett hozzá 54(60-at vettem ha cserélni kell akkor legyen plusz).De van egy pár előnye a higanygőz lámpához képest: nem melegít és nem kell hőszigetelni a dobozt, nincs veszély hogy emiatt leég a ház , nem olyan veszélyes a 12V mint a 220V, ha egy led kiég akkor még mindig lehet vele fotózni. Persze a hátránya hogy drágább, kisebb felületet lehet vele megvilágítani stb..
Még egy képet csatoltam a teljes kész cuccról amin jobb oldalon középen látszik a mikrokapcsoló ami a fedél lecsukásakor zárja az áramkört és csak ezután kapnak az uv ledek tápot. Adjunk a biztonságra is.Az embernek két szeme van ugyan de mindkettőre szükség van.
(#) fureszk válasza san398 hozzászólására (») Júl 2, 2007 /
 
korrekt!
gratulálok hozzá, minőségi munka. :yes:
(#) Dr.Megavolt válasza san398 hozzászólására (») Júl 2, 2007 /
 
Szia!
Azt szeretnem megkerdezni,hogy nez ki egy olyan LED?
Ha tudsz fenykepet feltenni egyrol(kozeli kepet),es egyet a LED fenyerol,milyen szinu?
En szerintem a LED-ek nem dragak.
A kepek azert kellenenek,ha akarok venni tudjam hogy nez ki,mert az elektronikus uzletbe ha fotoellenalast kersz rakardeznek mi az?
Es a cucc nagyon jol nez ki! Gratulalok!!!
Udv Zsolt!
(#) san398 válasza Dr.Megavolt hozzászólására (») Júl 2, 2007 /
 
Köszi neked is és fureszk-nek is a gratulációt.Sajnos képet nem tudok feltenni mert már visszaadtam a digit gépet a gazdájának.(Az enyémet meg fehérváron hagytam) Az előbbi hozzászólásban elirtam picit a ledek fényereje 6 és 7 candela között van. A csatolt képen szerintem minden látszik a ledről. Az is hogy honnan vettem .Ha kell privátban megadom a srác elérhetőségét akitől beszereztem.

uv led.jpg
    
(#) ZLED hozzászólása Júl 3, 2007 /
 
Hello.

Építettem egy nagy fesz generátort, egy szabályozható oszcillátorral. A szerkezet a kapcsolás szerint 12V 6A ről megy jól, én előszőr kipróbáltam 9V-os ellemel, de az 1mm-es szikrát adott, aztán rákötöttem 13V 1A-t azzal 3cm-es szikrát ad. képet nem tudtam csinálni mert minden képcsöves dolgot zavar (a monitorom cíkos lessz), de úgy megy, mint az őrült. egy simson motor gújtótrafóját használtam.

teszek fel néhány képet.
(#) ZLED hozzászólása Júl 3, 2007 /
 
Át égeti a papírt

papír.jpg
    
(#) zoly15 válasza ZLED hozzászólására (») Júl 3, 2007 /
 
szia!
grat ez tetszik
belül a teljesítménytranyót nem kéne hüteni??
üdv!
(#) ZLED hozzászólása Júl 3, 2007 /
 
hát... én fél óráig nyomtam, nem melegedett, azért egy kicsit igen , 45 perc után már nyekergett ezért le állítottam, később rendesen ment.
(#) zoly15 válasza ZLED hozzászólására (») Júl 3, 2007 /
 
ha fél óráig nyomtad nem féltél attól h egyszer bekábulsz?
(#) lgyk válasza san398 hozzászólására (») Júl 3, 2007 /
 
Köszi, körülnézek a Vaterán. Eddig 300-ért vettem UV LEDet...
(#) Topi válasza lgyk hozzászólására (») Júl 3, 2007 /
 
Én inkább az eBay-en néznék szét... Nagyobb tételben és olcsón vannak cuccok.
Ajánlom "lvehk", "mycomponent" és "insa_electronics" felhasználó boltját. 1000-1500 forintért szállítanak országon belül a vaterás userek... eBay-ről meg ugyan ennyiért itt van a világ másik oldaláról is.
lvehk nagyon durván tolja... 7584 eladott termék és 99%-ban csak LED-jei vannak...
Bővebben: Link
Rózsaszín és melegfehér ledek... 85.000 mcd-val.
(#) Topi válasza Topi hozzászólására (») Júl 4, 2007 /
 
Pl.: 50 db 10 000 mcd-s Super Bright UV led 10mm-es, hozzávaló ellenállással együtt 2400 Ft.
Hol kapsz Magyarországon 50Ft-ért 10mm-es brutálfényű UV ledet?!?! Sehol...

Bővebben: Link
(#) Topi válasza Topi hozzászólására (») Júl 4, 2007 /
 
Pff... Most nézem.
Vaterán

A csóka megrendeli eBayről 50 FT-ért darabját és 180-ért adja el... Még a kép amit feltett, még az is az eBayről van. Ott van rajta az eBay-es kis fényképezőgép ikon... Ez kész...
(#) titi válasza Topi hozzászólására (») Júl 4, 2007 /
 
Ez jó!
Kár hogy angolból gyenge vagyok.
Na majd beszélek a húgommal.
(#) lgyk válasza Topi hozzászólására (») Júl 4, 2007 /
 
Kösz a tippet, az eBay-en is körülnézek. Bár kis tételben, személyes átvétellel olcsóbb a hazai piac...

"A csóka megrendeli eBayről 50 FT-ért darabját és 180-ért adja el... "

Hát valamiből csak neki is meg kell élnie...
(#) san398 hozzászólása Júl 4, 2007 /
 
Nagyon sokan rendelnek eBayről cuccoket.Tény és való hogy olcsóbb.Mint én aki gyér angol tudással rendelkezik inkább itthon rendelek cuccokat drágábban .Ha esetleg valaki elmagyarázná nekem és a többi hozzá nem értő emberkének, hogy hogyan kell az eBayen vásárolni akkor azt nagyon megköszönném, megköszönnénk.
(#) watt válasza san398 hozzászólására (») Júl 4, 2007 /
 
Talán ezt nem itt kéne kitárgyalni!
(#) Topi válasza san398 hozzászólására (») Júl 4, 2007 /
 
Az egész úgy kezdődik, hogy regisztrálsz. Választasz egy felhasználónevet (ami még szabad) majd kapsz egy megerősítő levelet. Regisztrációdat megerősíted, és jöhet a következő. Hogy ne lehessen senkit becsapni, és téged se csapjanak be, elkérik a bankkártya számod. Ezután a regisztráció le is zárult.
Vásárlás esetén felajánlja hogy mivel tudsz fizetni. Én a VisaElectron kártyámra generáltattam egy PayPal usert, mert azzal a legkönnyebb fizetni.
A PayPal rendszer is nagyon megbízható, nem kell parázni mikor kéri a bankkártyaszámodat.
Ezután minden vásárlás már nagyon egyszerű és kb 1 perc. Soha nem kell semelyik eladóval angolul cseverészni, tehát aki nem tud angolul még ki is szótárazhatja az oldalt
Tudsz licitálni egy termékre, vagy elviheted villámáron. Vaterán villámárnak nevezik, eBay-en "Buy It Now".
Mindig vásárlás előtt, nézzétek meg hogy mennyi a szállítási költség (ez általában olyan $10 körül szokott mozogni, Worldwide, vagyis világszerte bárhova szállítás esetén)
Először is csak olyat tudotok megvenni, amit szállítanak magyarországra is, tehát worldwide a "Ship to:"
Aztán nézzétek meg, hogy az ár, hány darabra vonatkozik.
Itt is igaz, hogyha valamire licitáltál és Te nyerted meg a licitet, akkor kötelezően el kell vinned a cuccot. Tehát csak akkor licitálj valamire, ha komolyan is gondolod. Én személy szerint inkább a villámáras cuccokat szoktam megnézni/megvenni. Még a villámár is töredéke akár egy itthoni árnak.

Műszaki cikkek negyed áron vannak eBay-en. De ne ragadjon el a hév, mert hiába kapsz hozzá garanciát, azok nagyrésze az eladó országára érvényesek. Nagyon kevesen adnak, küldenek olyan garanciát a termék mellé, ami bárhol a világon érvényes.

Mielőtt vásárolsz valakitől, nézd meg a feedback-jeit. A visszajelzéseket. Ha valakinek nagyon sok pozitív visszajelzése volt, akkor nyugodt szívvel rendelhetsz tőle. Eddig még akitől rendeltem, mindenki nagyon korrelktül igényesen becsomagolva védve mindentől küldték, és ezt mikor feedback-et hagysz, meg is kell mondani. (Egy pár soros kis üzenetet kell hagyni)

Az olyan userektől való vásárlást, ahol nincs a feedback 95-98% fölött, én nem javaslom a vásárlást.
Persze ha átver, akkor jelezheted az eBay felé, és még a pénzedet is visszakapod, az eBay meg megkeféli a usert...

Feedback-et ő is ad a Te useredre, és mikor megkaptad a csomagot, neked is kell hagyni felé. Ő megköszöni, hogy rendben lezajlott a fizetés, és megkapta a pénzt, Te meg visszajelzed, hogy mi volt a csomaggal. Ha nem tudsz angolul, kiszótárazol egy előtted pozitív feedback-et küldő egy soros írását, és Te is megírod. Persze angolul.

Ha kell valami segítség, nyugodtan keressetek privátba, ne a Ki, mit épített topicot tegyük tönkre offolással.
(#) Topi válasza Topi hozzászólására (») Júl 4, 2007 /
 
Ez nem teljesen "Ki mit épített", de most jöttek meg a Nixie csöveim (eBay-ről) és összedobtam egy kis step-upot hogy kipróbáljam...

Lentebb képek:
(#) watt válasza Topi hozzászólására (») Júl 4, 2007 /
 
Tetszik, nagyon retró!
(#) gtk válasza Topi hozzászólására (») Júl 4, 2007 /
 
Kafa
Szep nagy csovek..Hany cm magas?
Következő: »»   79 / 1677
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem