Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás
 
Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   71 / 94
(#) Attila301 válasza teglascs hozzászólására (») Jún 21, 2021 /
 
Igen, az egész burkolatot leszereltem, csak egy kicsit macerás mert a kábelek miatt nem tudom hova rakni. A képen látható készülékkel kinézetre teljesen megegyező az enyém is.
(#) teglascs válasza Attila301 hozzászólására (») Jún 21, 2021 /
 
Így sem indul el, a csatlakozókat finoman mozgatva, valami szigetelt eszközzel?
(#) Attila301 hozzászólása Jún 21, 2021 /
 
Ezt sajnos csak délután, munka után tudom ellenőrizni, de az alap problémám az, hogy felkapcsolva a kismegszakítóját egyből elindul a ventilátora, de más semmi életjelet nem ad. Lekapcsoláskor csinál úgy, mint normál esetben felkapcsoláskor szokott (sípol egyet és felvillannak a LED-jei).
(#) kaqkk válasza Attila301 hozzászólására (») Jún 21, 2021 /
 
A beltéri egység "kabátjában lévő "dolgokat vagy egyben ki lehet venni a hejyéről (1-2db csavar) vagy van egy kihúzható csatlakozó a szalagkábelon. A fekete dobozt is meg kell bontani az egész elektronikát kihúzni (természetesen áramtalanítás után) és csak úgy találsz rá a dobozkára , ha van . Sajnos Klímaszerelőt javasolni innen Szeged mellől nem tudok ....
(#) diginewl hozzászólása Jún 22, 2021 /
 
Samsung klíma... 11 éves, eddig szépen tette a dolgát. Nagyon rövid gázcsővel van szerelve, nincs 1 méter sem. Egyik nap még működik maximumon, következő nap első hibaüzenet: ES54-gázhiány. Lekapcs, alacsonyabb teljesítményre állítva működik, aztán megint leáll: E458-kültérti ventillátor hiba. Utána már nem ír ki több üzenetet. A ventillátor szépen működik, felpörög, könnyen jár. Kültéri egységet szétszedtem. Minden szép benne. A piros led villog, aztán egyszerre világít a sárga zöld. Indul a ventillátor, indulNA a kompresszor, de aztán csend. Kis kattogás aztán csend. Ventilátor még pörög aztán leáll, csend. Mindent összerakok, beindítom: kompesszor elindul, ventilátor felpörög, a rézcső elkezd hűlni, aztán megint csend.
Szóltam klímásnak: jöjjön, és hozzon gázt is. Őszre talán ideér... Létezhet ez, hogy egyik napról a másikra ennyire kimegy a gáz? 11 évig meg minden tökéletes???
(#) teglascs válasza diginewl hozzászólására (») Jún 22, 2021 /
 
Gázszökés: persze, lehet, ha valami meghibásodás történt a csővezetéken (épp most kezdett el megrepedni, vagy átengedni egy eddig még "kitartó" porozitás).
Az 1 méter csőhossz viszont túlontúl spórolós: ilyenkor egy karikát illik hajtani a csőből a kültéri mögé, hogy 2-3 méter azért legyen a kültéri és a beltéri között.
(#) kaqkk válasza diginewl hozzászólására (») Jún 22, 2021 / 1
 
Idézet:
„indulNA a kompresszor, de aztán csend. Kis kattogás aztán csend.”
Ez a kompresszor kondenzátorának hibájára utal , cseréld ki a kondit és menni fog ...
(#) tiop hozzászólása Jún 22, 2021 /
 
Üdv.
Segítséget kérnék ha esetleg van valaki olyan a topikban akit én keresek.
NILE 15 évvel ezelött felszerelt klimánk panelján behalt vagy behalófélben van valami alkatrész(mellékelem a képeket).
Keresem azt a embert szakit,aki esetleg megtudná javítani a panelt,vagy van ilyen panelja ,vagy megmondja mit vegyek mik ezek a alkatrészek és én kicserélem.
Köszönöm.
A R101 számú ellenállást elhajtottam attól a téglatest alakú valamitől és ezután már hűtött a készülék,de kb.óránként kikell kapcsolni mert kezd amperszaga lenni.
(#) diginewl válasza diginewl hozzászólására (») Jún 22, 2021 /
 
A klímát sikerült feltámasztani, újra működik!! Egy másik, ugyanilyen típusú készülékből átettem a kültéri egység paneljét, és azzal azonnal elindult. A kompresszor azonnal ment, és pörög a ventilátor is.
Holnap fotózok, és jövök a kérdéseimmel, hogy meg tudom-e javítani, ezt a hibás kültéri vezérlőpanelt. Olyan nagy baja talán nem lehet, mert próbálta elindítani a kompresszort, csak éppen nem sikerült neki.
(#) diginewl válasza diginewl hozzászólására (») Jún 23, 2021 /
 
Tisztelt Fórumtársak, Szakemberek, kérem a segítségeteket!

Adott ez a kültéri panel (samsung 11 éves). Egyik nap még működteti a klímát, másnap már nem 11 év távlatában. A ventilátort felpörgeti, a kompresszor meg halkan hallhatóan kattog 5-6-ot aztán csend, ventilátor leáll. És a ciklus kezdődik elölről. Másik ilyen kültéri panellel a klíma működik rendesen, azaz itt lesz a bibi a panelen.
A piros led egyfolytában villog (a jól működőn folyamatosan égett).
Mit nézzek meg? (Végfok tranyóra/fet-re gyanakszom, vagy kondenzátorra.)
Köszönöm előre is a segítséget!
(#) kaqkk válasza diginewl hozzászólására (») Jún 23, 2021 /
 
Valószínűleg a hűtőborda alatt lévő teljesítmény félvezető részleges zárlata-szakadása lehet a hiba , nem tudni cserélhető -beszerezhető e (találsz e rajta tipusszámot) De ez csak tipp , igazán bármi lehet a hiba ...
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2021
(#) Macsek71 hozzászólása Jún 25, 2021 /
 
Sziasztok !

Gázhiányos állapot milyen tünetekkel jelentkezik ?

Tizenéves (on-off ) klímánk már tavaly is ( meg lehet régebben is ...) hosszabb szünet utáni indításkor szélsüvítés szerű hangot ad pár másodpercig ( max 10-15). Ez utalhat gázhiányra ?

Tegnap éjjel arra ébredtünk*, hogy a kültéri nagyon (szokottnál jobban) dübörög. Kikapcsol - alszik tovább.
Ma próbálgattam : Gép szokott módon "csendesen" indul, semmi extra hang.
- befújt levegő max. ventilátorfokozaton hűtés üzemmódban 11-12 °C, gép tetején beszívott 25 °C.
Távirányítón "kért" 26 °C nem akar leállni ( a fenti mérés mellett) 28°C-ra felkapcsolva leáll a kültéri...
Lehet haldoklik a hőmérséklet szabályzása is ?

* nem szoktuk néhány óránál -délutántól késő estig - tovább járatni
(#) kaqkk válasza Macsek71 hozzászólására (») Jún 25, 2021 /
 
Idézet:
„Gázhiányos állapot milyen tünetekkel jelentkezik ?”
Annyira hűt a klíma hogy a beltériből folyni kezd a kondenzvíz, később meg már egyáltalán nem hűt
Idézet:
„hogy a kültéri nagyon (szokottnál jobban) dübörög”
Valószínűleg túlmelegedett és ezért lekapcsolt (tegnap nagyon meleg volt ,) nem tudjuk a kültéri milyen helyen van ?
Idézet:
„indításkor szélsüvítés szerű hangot ad pár másodpercig”
Ez a gáz beadagolásából adódik , és addig csinálja amíg be nem áll az üzemi "egyensúly"
Idézet:
„Távirányítón "kért" 26 °C nem akar leállni ( a fenti mérés mellett)”
Hol mérted a hőfokot ? A beltéri a beszívott levegő hőmérsékletét méri amit a plafonról szív és melegebb mint az alacsonyabban lévő légrétegek hőmérséklete .
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2021
(#) Macsek71 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 26, 2021 /
 
Köszi a segítséget !

A kültéri egy kelet felé néző loggia déli falán van. Nap kb. 10 óráig süti onnantól árnyék. Miután volt hely bőven, extra hosszú konzolon, "jó messze" van a faltól (simán mögé lehet bújni kitakarítani a hőcserélőt).

Hőmérséklet mérésem : fizikailag átalakított autós hőmérő szenzorát dugtam a befújt levegőbe, a légterelők közé, illetve a beltéri tetején levő rács és a "porfilter" közé a beszívott hőmérséklet mérésére. (Valahol ott van a gép saját érzékelője is ? )

Nem értem a Valószínűleg túlmelegedett és ezért lekapcsolt diagnózis esetén mi dübörgött ? Olyasmi volt a hang, mikor a szomszéd hasonló gépe kidolgozta maga alól a rezgéscsillapító gumit ...
(#) kaqkk válasza Macsek71 hozzászólására (») Jún 26, 2021 /
 
Megnőtt a kondenzátor nyomása (nem bírt cseppfolyósodni a gáz) ezért erőlködött a kompresszor .
A saját érzékelő a porfilter alatt jobb oldalon szokott lenni egy műanyag rögzítőidomban.
(#) kemecseizs hozzászólása Jún 26, 2021 /
 
Sziasztok, tudja a klímám is (SPIW 409), hogy mikor kell elromlania... Volt kint két "szakember" egy ismert cégtől (nevet nem írok, a Havannán van a székhelyük), felkészült versenyzők, tőlem kértek még fázisceruzát is, tíz perc után kiderült, hogy elektronikus hibákhoz full hülyék, a Whirlpool szakszerviz meg dátumot se adott, annyi melójuk van, szóval ez a fórum kb. az utolsó reményem a harminc plusz fokokban.
A hibajelenség az alábbi: a beltéri üzemel rendesen, azzal nincs gond, a kültérin bekapcsolás után elindul a ventillátor, de 3-4 perc után, amikor a kompresszor is indulna, leáll, aztán a továbbiakban semmit nem csinál. Ha csak kihúzom-bedugom, a ventillátor el sem indul, kell vagy fél óra várakozás, hogy "resetelődjön". A hibajelző LED-ek: LED1 és LED2 világít, LED3 villog. Ezt konzekvensen csinálja, minden bekapcsolás után, és úgy is marad. Egy netes leírás szerint AC túlfeszültség vagy nem megfelelő feszültség. Belemértem a 230V-os zavarszűrő panelbe (ami a kültéri vezérlőpanele mellett van egy külön pcb-n, azon megvan a 230V, a biztosíték, a varisztorok, a szűrőkondik elvileg rendben vannak. Mi lehet a következő lépés? Dokumentációt a vezérlőpanelről persze nem találtam a neten. (Egy másik netes leírás szerint ugyanez a LED-kód kültéri hőmérsékletszenzor probléma, kiszedtem az NTC-t és megmértem, 50 kohm körüli szobahőmérsékleten és szépen lereagálja a hőváltozást, ergo nem hiszem, hogy azzal lenne gond). Van valakinek valami ötlete? Vagy esetleg valami rajza a panelről? Köszi előre is.
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2021
(#) kaqkk válasza kemecseizs hozzászólására (») Jún 26, 2021 /
 
A szerviz beltéri-kültéri elektronika cserét csinál .Ezeknél az inverteres gépeknél már esély sincs arra hogy egy hibát a gépen gyorsan fel lehessen tárni és helyszínen javítani , ezért "olcsóbb "gyorsabb egy komplett elektronikacsere .
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2021
(#) kemecseizs válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 26, 2021 /
 
A kültéri panel saccra legalább 50 ezer, plusz a beszerelés, és közben lehet, hogy egy 300 Ft-os FET szállt el benne? Az igen...
(#) kaqkk válasza kemecseizs hozzászólására (») Jún 26, 2021 / 3
 
Benne van a pakliban , de ha kivenné a szerelő a régi panelt , keresné a hibát 8 órát majd alkatrészbeszerzés csere , 3 hét után minden költséget rászámolva lenne a javítás 60 és egy jóideig nem bírtad használni a készüléket . Egyébként hogy tudd a klímásokat nem tanítják a klíma elektronikájának javítására .(Pl az autóvillamosságiak sem javítják a motorvezérlőt )
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2021
(#) Egri Frédi hozzászólása Jún 26, 2021 /
 
Tud még valaki olyan modult/szerkezetet/panelt mondani, amit nem cserélnek hanem javítanak ? A legjobb esetben is panel ki - panel be és mehet a verkli tovább ...
(#) kemecseizs hozzászólása Jún 28, 2021 /
 
Szombati hozzászólásomhoz: azon gondolkodtam még, hogy ha indításkor a ventillátor pörög pár percig, majd azután áll le, amikor normális esetben a kompresszort indítaná, nem lehet, hogy a szokásos kompresszor indítókondi kiszáradás az oka a hibának? Nem lenne érdemes cserélni, mielőtt cseréltetem a teljes vezérlőpanelt?
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2021
(#) kaqkk válasza kemecseizs hozzászólására (») Jún 28, 2021 / 1
 
Az inverteres klímáknál már nincs segédfázis kondi , ezekben 3 fázisú komp van amit az inverter (frekvenciaváltó ) működtet .
(#) Geza59 hozzászólása Jún 28, 2021 /
 
Sziasztok!
Életem első klíma berendezését szándékozom megvenni, mármint klímát már használtam sokáig 89 óta, csak ez lesz az első amit én veszek meg itthon Magyarországon.

Abban gondoltam tanácsot kérni, milyen split klímát javasoltok ha én olyan minőséget keresek mint a Toyota Corolla ha pl. autót akarnék venni, ami a megbízhatóság szintjén csúcsminőség de árban középkategória, (felszereltség és kényelem szempontjából is közép kategória volt mostanáig, de az utóbbi években kezd feljönni ami a felszereltséget illeti.)

Tehát számomra a legfontosabb tulajdonság a megbízhatóság, hosszútávú alkatrészellátottság, és lehetőség szerint könnyű vagy egyszerű az évenkénti tisztítás rajta.

Tehát van olyan márka vagy típus amit vagy amiket messziről kerülni kell ilyen vagy olyan okból, és van olyan típus amit elsőnek javasolnak a szakemberek ha kikérik a véleményüket? (persze nem azokról a szakikról beszélek akik azért javasolnak egy típust, hogy utána 6 havonta fogom látni őt mindenféle probléma miatt).

És mégegy kérdés: Az LG klímákat tanulmányoztam az LG weboldalán, és úgylátom, hogy a baci tisztítást ők UV fénnyel oldották meg. Ez mennyire új vagy bevált technológia? Kell ettől félni (hogy ki tudja hány hónap vagy év múlva fog befuccsolni és ennek javítására rámehet a havi kosztpénz is)
(#) Egri Frédi válasza Geza59 hozzászólására (») Jún 28, 2021 /
 
Ne feledd: " Minden szentnek maga felé hajlik a keze ! "
Egy gyártó sem fogja azt hirdetni: Vedd a konkurencia termékét ...
A Toyota Corolla is jó kocsi, de mihez képest ?
Az általad feltett kérdés majdnem olyan, mintha azt kérdezted volna: Jól járok, ha elveszem ezt a csajt feleségül ?
Jól járhatsz egy "nevenics-el" és belenyúlhatsz egy "nagy márkába" is.
Szerintem sok függ attól is, ki üzemeli be - épp mennyi a "maligán fok" benne ...
(#) kaqkk válasza Egri Frédi hozzászólására (») Jún 28, 2021 /
 
Idézet:
„Szerintem sok függ attól is, ki üzemeli be - épp mennyi a "maligán fok" benne ...”
Nem hiszem hogy Pesten minden klímás alkesz ... Én a (Mint Szegedi klímás ) a Mideát ajánlanám ez egy jó erős középkategória , ár-érték arányban nagyon jó , és viszonylag szerelőbarát is . Nincs felesleges szívás a felszereléskor . Az LG nagy név de szívás szerelni és ha nem teljesen egyenes a fal (márpedig miért lenne az) akkor szinte lehetetlen úgy felrakni hogy jól álljon a helyén ne lehessen sehol belátni alá, és szinte alig tud többet mint a többi csak jó a reklámja ...
(#) Levyy hozzászólása Jún 28, 2021 /
 
Sziasztok. Hozzám Került Egy régebbi klima. Szeretném megtudni hogy működik e . A bibi az hogy most derült ki hogy a ránézésre 6-nak hitt cső valójában 8-as. A kérdésem az lenne hogy 6 csővel el fog menni a készülék ? vagy mindenképp 8-as csövet kell beszerezni hozzá ? A kipróbáláshoz elég 6-os cső ? Lehet hülye kérdés , de elképzelhető hogy a 6-os csövet 8 hollanderre felperemezzem ?
MInden segítséget előre is köszönök.
(#) Lucifer hozzászólása Jún 28, 2021 /
 
Helló,
Nincs valakinek kéznél egy KFR-35W/BP3N1 típusú kültéri egység vezérlőpanel?
R615 és R607 értéke érdekelne. 0603-asok szóval mérni sem kell, csak egy fotó is elég makróval.
(#) Egri Frédi válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
Valóban nem mind az, de ha az, aki kimegy hozzád beüzemelni csak 1 pohárkával többet fogyasztott a kívánatosnál és a cső összeillesztés emiatt picikét "szelel" kb. 1 év múlva lehet ujratölteni a klímát. Jó esetben ennyivel megúszod ...
(#) kaqkk válasza Levyy hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
Egy kérdést csak 1 témába ! A cső valójában 6 os (nagy teljesítményű klímáknál lehet a nyomócső vastagabb de akkor 10 es ) és a szívó 16 os -18 as , gondolom amit kaptál az normál lakossági klíma ...
(#) ludus hozzászólása Júl 4, 2021 /
 
Sziasztok!
Inverteres Gree klimánk háztetőn levő kültérije időnként “berezonál”. Eddig azt hittük valami teherautó áll a ház előtt mert kb olyasmi hangja van a tetőtéri lakásunkban. Gondolom a ventillator vagy a kompresszor produkálja ezt a rezonációt amit átvesz az egész konzol. Jellemző hiba ez? Ha igen mi okozhatja?
Köszönök minden segítséget!
Ui.
A hozzászólás írása után olvastam vissza kicsit hogy kidolgozza maga alól a rezgescsillapito gumit a klíma? Ez 4 éves szerelés, létezik hogy megette a nap?
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2021
Következő: »»   71 / 94
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem