Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kódzár
 
Témaindító: csikosgabi, idő: Máj 22, 2007
Lapozás: OK   5 / 5
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Minden visszaolvasható , és visszafejthető .Ami egy programozáskor megíródik az általában hex formátumba kerül bele az adott epromba , vagy kontrollerbe , vagy bármi másba.Igy kiolvasáskor megkapott hex visszafordítható at adott programozási nyelvre amiben megírta valaki.De vannak olyan fordítók , amik saját maguk visszafordítják egy adott nyelvre , aztán abban már lehet kutakodni.
(#) superuser válasza spgabor hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Jelenleg ott tartunk, hogy van egy eeprom tartalmad, ami nem biztos, hogy valós, mert a programozód csak nagyjából csinálja azt amit kéne.
Félinformációkkal csak félmegoldásokat lehet szülni.
Van egy működtető kódod ami hasonlít az eepromban tároltra - ez lenne a pozitívum.

Egyébként azt gondolom igen, csak kicsit játszani kellene vele. Megkeresni a mostani kódodat az eepromban, átírni egy bájtot, kipróbálni a nyitást a módosított kóddal, stb.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2019
(#) jefflynn válasza eyess hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Ez így ebben a formában nagyon nem igaz.
(#) kissi válasza jefflynn hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Szerintem sem !
Az, hogy egy EEPROMban mi van letárolva és az milyen formában, azt csak a futtató program alapján lehetne "kimazsolázni", ami azért nem könnyű feladat, bár nem lehetetlen, ha ismerjük az eredeti futtató kódot(általában nem éri meg az erőfeszítést, egyszerűbb újat írni!), viszont arról itt nem esett szó, csak az EEPROM tartalomról !
(#) kissi válasza eyess hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Azért nem igaz, mert az EEPROMban adatok vannak, nem a futtatható program és, hogy ott pl. egy 0xA5 mit jelent az a futtató programtól függ, ami jelen esetben még nem volt említve, hogy rendelkezésre áll ( persze még figyelni kell a hardverre is, de az legalább feltérképezhető !)!
(#) eyess válasza kissi hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Igen adatok , és olyanok is amik pont egy kód letárolását adják.A futtató program rendelkezésre áll .A mellékelt pdf mindent leír abban van a futtató program , tehát magában a Z86 ban.A 93c06 pont azért kell , mert abban vannak az adatok , tehát ha az abban lévő kód megegyezik , akkor működik , ha nem akkor nem.És ki lehet olvasni át lehet írni , meg lehet változtatni , le lehet másolni .De mindez , csak akkor lehetséges , ha nincs védve a tartalma, ha igen , akkor már kicsit bajos a dolog. De mint írtam minden megoldható , csak hozzá állás kérdése.
(#) kissi válasza eyess hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Ha figyelmesen olvasod a hozzászólásomat, akkor én is ezt írtam:
Idézet:
„hogy ott pl. egy 0xA5 mit jelent az a futtató programtól függ, ami jelen esetben még nem volt említve, hogy rendelkezésre áll”

Ahhoz ki kell olvasni a futtató programot, visszafejteni az általad belinkelt adatlap alapján például ( vagy disassemblerrel )... na erről még nem volt szó, hogy ez megvan és elérhető egyáltalán!
Idézet:
„De mint írtam minden megoldható , csak hozzá állás kérdése.”

Ezt úgy szokták mondani, hogy el kell dönteni, hogy megéri-e, avagy "van az a pénz" kezdetű mondat... !
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2019
(#) spgabor válasza superuser hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
A tartalma szerintem jó, a blank test-et továbbra sem értem miért nem ment le ennél.
Egy kis segítséggel azt kiderült, hogy a 390096-ra nyit a relé. A HEX alapján a gyárival öszehasonlítva a 85-nek kellene a mester kódnak lennie, de az nem jó. Viszont most próbálgatom és a 278385 is nyit.

szerk:
Kis tovább próbálkozásra előjött a mesterkód is, ami 468.
Ezek alapján már át tudom programozni a nekem megfelelően.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Üdv:
spgabor
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2019
(#) eyess válasza kissi hozzászólására (») Jan 30, 2019 /
 
Természetesen ilyen beavatkozásokhoz kell disassemblerrel , de gondoltam , aki tudja az tudja , hogy mit mivel .Mivel ez a téma nem az a téma , így nem akartam belemélyedni a hackelés rejtelmeibe , csak felvázoltam nagyjából , hogy meg lehet oldani.


Spgabor: Örülök , hogy sikerült , most már van egy elektronikus zárad , amit elég sok helyre fel lehet használni most már.És ha lehet egy tanács , akkor ne három számjegy legyen a nyitó kód , hanem legalább 8 , vagy inkább 10 .Kérdés , hogy maga a program , hogy lett megírva , hogy mennyit tudjon.Ezt ki lehet deríteni , ha kipróbálod.Viszont , ha csak három karakteres kódot lehet kreálni neki , akkor ez így kevés.Három karakteres kód kinyitása a számjegyek azonosságát is figyelembe véve kb 5 perc.Erre figyelj oda, viszont ha nem lehet ,, akkor korlátozott a felhasználhatóság.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2019
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Jan 30, 2019 /
 
Leírás szerint 2-6 karakter közötti lehet a mester és a nyitókodok is.
Felírom a jelenlegi kódokat, aztán valahova felhasználom majd. Akkor állítok be sajátot.
(#) proba válasza eyess hozzászólására (») Jan 30, 2019 /
 
És van még egy tényező, a munkahelyen a kapu is kódos. Egy idő után azért kell kódot váltani, mert csak az érintett gombok koszosak, így már igen kevés kombináció marad.
(#) Inhouse válasza proba hozzászólására (») Jan 30, 2019 /
 
Tisztítás?
(#) eyess válasza proba hozzászólására (») Jan 30, 2019 /
 
Vagy ha éppen nem koszosak , de biztos , hogy jobban meg vannak kopva.Egy szemfüles erre hamar rájön , aztán már nyitva is a kapu.Célszerű havonta változtatni a kódot emiatt.
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Jan 30, 2019 /
 
Vagy mivel hat kódot lehet beállítani, mind a hatot be kell és úgy, hogy minden karakter kb azonos számban forduljon elő. Ezeket pedig vetésforgóban használni.
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Jan 30, 2019 /
 
Minél változatosabb a vetésforgó annál jobb lesz a termés. Ha mindig ugyan az az sem jó.
(#) Solti hozzászólása Nov 10, 2019 /
 
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Nem tudok dönteni, milyen kódzárat szereljek fel a lakásom ajtajára és rácsára. Egyszerűbb szerkezetre gondoltam, nincsenek betörések a házban és értékek sem a lakásban. Melyik az a típus, ami nem túl drága, de azért nem pénzkidobás?
(#) ronin75 válasza Solti hozzászólására (») Nov 11, 2019 /
 
Ez szerintem attól is függ mit vezérelnél a kódzárral. Ugyanis van bennük szabotázskapcsoló, azonban ez önmagában nem sokat ér, mert ha szétszedik a kódzárat, akkor a vezetékek összekötésével simán nyitható a kódzárral vezérelt elektromos zár például.
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu