Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   405 / 570
(#) Tylla1 válasza vision61 hozzászólására (») Jan 30, 2019 /
 
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Reménykeltő, hogy viszonylag könnyen és olcsón javítható a probléma. A hétvégén csinálok plusz képeket. Egyébként a szerelő azt mondta, hogy biztos a huzat oltotta el az őrlángot. Nem pucolt, és nem javított semmit csak nehézségek árán begyújtotta az őrlángot.
Még egyszer köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2019
(#) woghell válasza szucs_g hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Wow! Ez a kézikönyv egy kincs. Nem teljesen ez az enyém, de sokban ugyanaz. a pontos nevét nem tudom.
(#) woghell válasza szucs_g hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Igazából már bármit el tudok képzelni. Bármilyen javaslatnak utána nézek. Levett burkolatnál is működik a készülék. Rendesen gyújt, majd egy kis idő után van némi susogás, de nem jelentős, kattan kettőt (vagy még azt sem) és jön a piros jelzés. Van hogy ez 2 perc, van hogy fél nap. ..
(#) szucs_g válasza woghell hozzászólására (») Jan 31, 2019 / 1
 
Valamiért zár a mágnesszelep. Amúgy fűt rendesen? Mondom, nálam a flexi cső volt a ludas. Kicseréltem rozsdamentes harmonikacsőre, most kering benne rendesen a víz, alig akar 55 foknál melegebb lenni, amíg a visszatérő hidegebb.
(#) woghell válasza szucs_g hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Dugulásra gyanakodtam már, mert az egyik (a távolabbi) fűtőtest nem nagyon akar felmelegedni, csak mikor a többi már tűzforró, viszont a rendszer többször is át lett mosva és át is lett magas nyomással próbálva. Speciel az említett csövet nem néztem. A hétvégén úgyis szétszedem, belefér azt is megnézni... köszi
(#) szucs_g válasza woghell hozzászólására (») Jan 31, 2019 / 1
 
Ott a kutya elásva!

A korábbi házunk kiadtuk egy ismerősnek. Azt mondta, levegős a rendszer, nem tudja légteleníteni, mert nem jön utána víz. Egy SD gázkazán, ahol a bojlerből tölti a fűtést fel s ott is egy flexi csővel volt összekötve. Átjárhatatlanul eldugult, pedig ott ugye nincs állandó átfolyás. Csere megoldotta.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2019
(#) szucs_g válasza Tylla1 hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Az őrláng egy vékony csövecske végén ég? A pók szokott hálót beleszőni, lehet csak koszos. Régi fég átfolyós, őrlángos készülékben megpucoltam s latt újra 5 cm-es őrlángom.
(#) Tylla1 válasza szucs_g hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Szia!
Sajna nem tudom ennyire részletesen a felépítését, mert nem találtam semmi irodalmat a neten a TE-35 gázégővel kapcsolatban. Hétvégén megnézem, de ahogy a konvektorokkal kapcsolatban olvasgattam szerviz leírásokat (az őrláng miatt hasonló lehet anyukám kazánjának égőfeje is) ezt a problémát és ennek a megoldását is említették, amit Te felvetettél
(#) juclac válasza juclac hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
A HMV tágulási tartály nyomása 1 bar alatt volt. Kb. 0 bar. Felpumpáltam 2,9-re, mert csak utána néztem meg, hogy 3-3,5 között kell lennie. Most majd meglátjuk, mi lesz az eredmény. Kíváncsi vagyok...
(#) isthort válasza woghell hozzászólására (») Jan 31, 2019 / 1
 
Helló! Nekem is Colibri van. Ugyan ezt produkálta. Kicseréltem a paneleket és jó lett, de így nagyon drága. Tedd azt amit Billzzz ajánlott, cseréld ki az alkatrészeket (kondikat).
(#) woghell válasza isthort hozzászólására (») Feb 1, 2019 /
 
Köszi!
(#) azgo válasza JZoli hozzászólására (») Feb 2, 2019 /
 
JZoli, köszönöm, ez volt a hiba. Nagy nehezen beszereztem egy relét a hibás helyett (nem tudom miért, de mintha 2 db lenne belőle az egész országban, annyira nem tudtam találni), és megy a kazán gond nélkül.
(#) woghell hozzászólása Feb 4, 2019 /
 
Sziasztok!
Szóval amire jutottam a Colibri cirkóval kapcsolatban. Megpucoltam az elektródát illetve a csatlakozókat. Panelen egyenlőre javítást nem csináltam. A kazán saját ön karbantartó funkcióját is használtam (funkcióválasztó gomb ki, maxra teker a gomb, sárga villogás). Eredmény: 3-4 napig hibajelzés nélküli működés. Most 3x kell áramtalanítani, hogy működjön. Gyújt rendesen, van gáz, van égés, majd kattan párat és hibajelzés. Ház megütöget, működik. Olyan a kattanás, mintha relé kapcsolgatna...
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2019
(#) Gombszem válasza woghell hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Az összes csatlakozót szét kell húzni (egymás után, nehogy összekeveredjen). Alkohollal (nem WD40 !) megtisztítani. Ha lazának tűnik, összébb nyomni. Persze ehhez kell ügyesség, figyelem, szerszám.
Még az is lehet, hogy az alaplapon forrasztási hiba van. Itt csak az átforrasztás segít. Ehehz is kell hozzáértés, jó forrasztópáka, megfelelő ón.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2019
(#) woghell válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Megtörtént. Az alaplap vizsgálata elmaradt, de az lesz a következő beiktatva, egy kis alkatrész mérést is.
(#) patexati válasza woghell hozzászólására (») Feb 4, 2019 / 1
 
Nézd át a reléket is és az őket vezérlő tranzisztorokat nincs e valami idegen anyag oxidáció mitől megbolondul.. Azért írom mert múltkor került hozzám egy kazán vezérlése és a relélk alatt ronda oxid volt de csak akkor láttam mikor kivettem..
(#) szucs_g hozzászólása Feb 4, 2019 /
 
Egy SD 30 klz kombi kazán elengedi a fűtőkör vizét. Tudna valaki segíteni merre gondolkodjak? Korábban írtam, hogy eldugult flex cső miatt nem lehetett feltölteni. Most az megoldódott, de újra eltűnt a nyomás a rendszetből. Lehet, hogy kilyukadt a hőcserélő a HMV tartályban? Azt néztem horror árban van.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2019
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Feb 4, 2019 / 1
 
Ilyen volt..Megtaláltam a képet..
(#) pgabor2 válasza szucs_g hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
A biztonsági szelep illetve a mögötte levő légtelenítő nem szivárog? Hátul a tágulási tartálynál nincs folyásnyom?
(#) szucs_g válasza pgabor2 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Megnézem, köszönöm.
(#) woghell válasza patexati hozzászólására (») Feb 5, 2019 /
 
Köszi, megnézem!
(#) juclac válasza juclac hozzászólására (») Feb 5, 2019 /
 
Most már majd' egy hét eltelt azóta, hogy felpumpáltam a tartályt - azóta nincs csöpögés. A víz még egy kicsit forróbb, mint elvárnám, de az lehet, hogy a váltószelep hibája. Majd egyszer kicserélem a belét.
Tudja valaki, hogy tulajdonképpen mit is csinálnak egy normális éves kazánkarbantartásnál? Mert nekem nem pumpálták fel a tágulási tartályaimat. Mit kellene még?...
(#) Kméczik István hozzászólása Feb 5, 2019 /
 
Sziasztok.Nagyon sok érdekes dolgokat lehet itt tanulni.Nekem is volna eggy kérdésem hozzátok.Van nekem eggy Westen energy 240fi kazánom.2 évente ki kell szedni a viz-vizcserélőt belőle,amit két csavar rögzit,eddig nincs is gond,kiveszem,és itt a kérdésem hozátok,hogy kell vizkőteleniteni?Ez eggy rozsdamentes acéllemezből készűlt lemezes viz-vizcserélő.Nagysága kb 200mmx100mm-es.Ez szokott be vizkövesedni,és akkor nem ad melegvizet.Meg van tisztitva a vizkőtöl utánna van melegviz.Mit tanácsoltok?Tegyem bele eggy savas edénybe,és marassam le róla a vizkövet(háztartási sósav?)Vagy 20%os ecetbe?Nagyon szépen megköszönném,a segitségeteket
(#) 444Tibi válasza juclac hozzászólására (») Feb 5, 2019 /
 
"Tudja valaki, hogy tulajdonképpen mit is csinálnak egy normális éves kazánkarbantartásnál?"
Szerintem semmit, a pénz elkérésén kívül. Ha a gari lejárt, értelmetlen az egész szerintem. Én a C24-emet 22 évig használtam, egy SaunierDuval kondenzációst 7 éve használok, már amikor használtan vettem akkor is 3 éves volt, nem látta egyiket se az életbe még karbantartó. Ennek ellenére működtek-működnek. Mondjuk számomra semmi problémát nem okoz az éves takarítása, a kondenzszifon kitakarítása, portalanítás, kiegyenlítőbe az előfeszítési nyomás beállítása, fútésszezon előtt a keringető megmozgatása stb.
Ez az én véleményem,
(#) Gombszem válasza patexati hozzászólására (») Feb 5, 2019 /
 
Ez bizony a jelfogó melletti elkó kifolyt elektrolitja. Szépen beszivárgott a jelfogó alá. Ez a folyadék korrozív, szétmar mindent, és ráadásul elektromosan vezet.
(#) patexati válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 5, 2019 /
 
Igen az volt.. Át lett az egész kondizva és két relét kapcsoló fet lett cserélve mert az bizony elfüstölt..
(#) zoszka válasza szucs_g hozzászólására (») Feb 5, 2019 /
 
Ha az kilyukad, akkor folyamatosan túltölt, nem pedig elmegy a nyomás.
(#) VIM válasza Kméczik István hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Szia! Azt nem árulod el, hogy miért kell vízkőmentesíteni. Két eset van ami indokolttá teszi az egyik a túl kemény víz a HMV szekunder oldalon és a vegyes tüzelésű kazánnal való együtt használás, primer oldalon. Ha vegyessel együtt használod akkor egyszer kellene beruházni egy jó iszapleválasztóra és inhibítorra a fűtővízbe, akkor talán ritkábban kellene kivenni mentesíteni a lemezes hőcserélőt. Azt pedig ha csinálod azt expressz vízkőoldóval csináld, magasabb (20%-os) foszforsav tartalmúval. Például.
(#) Dragonmax hozzászólása Feb 6, 2019 /
 
A kombikazánom bekapcsolás után 2-3 sec. után kiáll hibára 6-8 bekapcsolás után elindul és működik amíg a hőfokot el nem éri. Azután nem indul újra. Még meg se próbál gyújtani -nem hallom a csattogást. A ventilátora elindul a pressostát kapcsol. Mindent kimértem amit lehet csak a gyújtótrafó primerét nem értem 185 kOhm-ez lehetséges? ha valaki találkozott ilyen hibával írjon már vissza.
Köszi Dragonmax
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2019
(#) VIM válasza Dragonmax hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Szia!
Idézet:
„A kombikazánom”
.... és az milyen ha szabad érdeklődni?
Következő: »»   405 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem