Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   410 / 570
(#) sakrafi válasza nandor zsigmond hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Szia!
A mikrókapcsolóval ne foglalkozz mert az ebben a Vaillantban nincs ilyen.Sőt víznyomás érzékelő sincs.A Homokóra jelzés általában a hőcserélő vízkövesedésére,dugulására utal.Mivel azonban a a vízkövesedést dugulást kevés vízmenyiséget az előremenő és a visszatérő NTC-k jeleiből értékeli ki az elektronika ezért lehet valamelyik NTC hibája is okozhatja a jelenséget.Esetleg ha ki lett szerelve a hőcserélő lehet,hogy fel lett cserélve az előremenő és visszatérő NTC.Szerintem ezeket kellene ellenőrizni vagy cserélni.
(#) VIM válasza Pinkk hozzászólására (») Márc 3, 2019 /
 
Szia! EZT a linket olvasd már el, hogy a kazánod érzékelői azok csatlakozása és a víznyomás érzékelő egyáltalán ezek szerint van e kialakítva.
(#) Baltazár1 hozzászólása Márc 3, 2019 /
 
Üdvözlet Mindenkinek!

SD KLZ 30-as kazán produkálja: Próbál gyújtani, szikrát ad, mintha a gázszelep is moccana, de végül 4-5 mp után nem gyújt be kiáll F1-re. Gáz van, a két releváns érzékelő kimérve. Lehet hogy a szelep elektronika? Vagy a szelepnek mechanikus hibája okozhatja ezt?
Nagyon köszönök előre minden segítséget 5 napja vagyunk kazán nélkül lassan végér akarok jutni.
(#) madaraszbela hozzászólása Márc 4, 2019 /
 
Sziasztok!

Van egy renova 24f-es kazánunk ami reggelre F1-es hibaüzenetet ad.
(Éjszakára le van véve a hőfok 19 fokra) Ilyenkor ha resetelem a készüléket, akkor indítaná a fűtést, de próbálkozik 3x aztán újra F1-állapotba visszatér. Ha viszont úgy indítom, hogy reset után kinyitom a meleg vizet, majd kb 20 másodperc után elzárom, akkor már elindul a fűtés. Ilyenkor elkezd szörcsögni bugyogni a víz a szivattyúba/kazánba amit gyorsan kinyom max. 4-5 mp, és üzemel estig. Már néztem, hogy hátha folyik valahol, az összes kötést végig simogattam, de nem találok nedves részt. A nyomás a rendszerből egész lassan lemegy, kb. 2 hét. Hogy tudom megtalálni, hogy hol levegősödik el a rendszer?
Előre is köszönöm.
(#) pgabor2 válasza Baltazár1 hozzászólására (») Márc 4, 2019 /
 
Szia! Küldök egy visszafejtett rajzot. Nekem kb. 12 év után ki kellett cserélni a jelfogókat, mert be voltak égve. A lángmoduláció PWM-el megy, amit a proci ad ki.

SD30KLZ.pdf
    
(#) morca671 hozzászólása Márc 6, 2019 /
 
Junkers kombi kazánnal a következő a hiba: A kádcsapot ha megnyitom nem kapcsol be a kazán.Ha a fürdőben lévő mosdónál, vagy a konyhában a mosogatónál nyitom meg a csapot akkor rendesen működik! Mi lehet a hiba? Előre is köszi!
(#) bbalazs_ válasza morca671 hozzászólására (») Márc 6, 2019 / 2
 
Elvízkövesedett a csap. Tisztitsd ki a perkolátort vagy használd nélküle.
Feltéve persze, ha korábban működött.
(#) pözsó válasza morca671 hozzászólására (») Márc 7, 2019 /
 
Esetleg, a csap előtti sarokszelepnél lehet szűkület. Nálam szűrős volt beépítve, és a lerakódott kosz volt a probléma. Kicsavartam a helyéről, s fogóval kiszedtem a szűrőt , majd visszatekertem. Azóta nincs gond vele.
(#) tendy hozzászólása Márc 8, 2019 /
 
Kedves fórumozók! Megvettünk egy lakást, ahol junkers zw20 kd 23-as kombikazán van. A lakás több évig üresen állt. Egy kazán szerelő beindította nekünk, kipróbáltuk volt fűtés és használati melegvíz is, de mondta, hogy egy teljes tisztítást is kell csinálni, mert nagyon koszos volt mindenhol és a víz mifelénk nagyon kemény. Közben kiderült, hogy a bejövő víznél a tömítéseket cserélni kell, mert eresztett, ezt egy gázszerelő megcsinálta. Utána jött vissza a kazános, aki szétszedte, kisavazta a hőcserélőt és összerakta. Mi észrevettünk azóta két problémát, az egyik, hogy a használati meleg víz nem igazán meleg, inkább langyos illetve amikor a meleg vizet engedjük akkor furcsa hangot ad a kazán. Olyan, mint mikor a mosógépbe teszek valamit amin van valami nagyobb fém és amikor forog a dob akkor időszakosan hozzákoppan. Ezeket jeleztem a kazánszerelőnek, aki tegnap ki is jött, próbálkozott több dologgal, de nem sikerült állítania a meleg vízen. Az biztos, hogy a váltószelep működik, mert mikor átkapcsol akkor a lángon lehet látni. A szerelőnek az is baja, hogy a használati meleg víznél kisebb a láng, mint a fűtésnél. Ezt nem tudja, hogy mi okozza. Én nőként abszolút de nem értek hozzá, de ha valaki tudna ötletet adni, hogy mit kell még neki megnéznie akkor megköszönném és továbbítanám. A környékünkön nem találtunk más szerelőt, aki el is jött volna megnézni.
Pár nap múlva költöznének a lányomék.
(#) gera66 hozzászólása Márc 10, 2019 /
 
Sziasztok Bosch wza 24 2 k-n egy tágulási tartály csere mennyire macerás meló? Anélkül hogy leszerelném persze )

fosbos.JPG
    
(#) VIM válasza gera66 hozzászólására (») Márc 10, 2019 /
 
Szia! Ha nem szegecselve van a felső lefogató lemez és szeretsz kulcslyukban dolgozni, talán sikerülhet a dolog de szerintem nem ilyen egyszerű ez a dolog. A falbontás meg nem jöhet szóba.
(#) gera66 hozzászólása Márc 11, 2019 /
 
Köszi, nem szegecselt lemezcsavarok fogják. Ugy néztem ha felső lemezt leveszem az egész tartály fölfele ki lehet húzni. Dehogy 56 ezerbe kerül egy ilyen piros kis cucc az durva, ha alkatrészként kellene megvenni egy kazánt 3 annyiba kerül mint egy uj?
(#) user1914 válasza gera66 hozzászólására (») Márc 11, 2019 /
 
Hi!
Lehet azt venni máshol is. Esetleg ez?.
Vagy ezért kell kintre tenni egy másikat, és az bármikor cserélhető. Pl..
Üdv. M.
(#) gera66 hozzászólása Márc 11, 2019 /
 
Lakásban van a fosbosch. Ááá, ezen nincs légtelenitő.
(#) gera66 hozzászólása Márc 11, 2019 /
 
Viszont ezek forgalmaznak még ilyen kazán ha jól látom. Sorozatszáma az gyanús, nem egészen ugyan az mint a mienk zwa 24-2 K az övék a zwa 24-2 KE 23. A neten nem találok sehol ehhez infot.
(#) morca671 válasza pözsó hozzászólására (») Márc 11, 2019 /
 
Sajnos nem jártam sikerrel. a kádtöltő csap most volt cserélve, az előtte lévő csapot szintén kicseréltem. Semmi javulás!
(#) bbalazs_ válasza morca671 hozzászólására (») Márc 11, 2019 /
 
Meddig működött? A csere előttig? Mert akkor ott lesz a bibi...
A perkolátort kivetted az új csapból?
Egyébként ez nem varázslat. Esetleg a kazánon nem tekertek kicsit a bejövő vizen? Vagy a kimenő melegvíz nem volt eléggé meleg, ezért azon? Ha a hidegvíz nyomása nem elég erős, nem fogja tudni a membránt átnyomni a nem annyira kicsi nyomású melegvíz felé. A szűkületek éppen ezt csinálják.
Lehet, hogy a nyomórúd is kicsit szorul, a membrán is picit átereszt, az új csap is picivel szűkebb, mint eddig...stb. És ez a konstelláció okozhatja a bajt. Érdemes lenne belekukkantani, hogy mennyire emeli meg a membrán a rudat a működő és a nem működő csapoknál.
(#) csocsoszan hozzászólása Márc 11, 2019 /
 
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni! Egy Fégtherm K24/D-01-es kombicirkó nem szikrázik. Ha kézzel gyújtom be, akkor minden rendben, amíg el nem alszik. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a baja? Kézi gyújtás nélkül indulásnál fél percig jön a gáz, majd hibával kikapcsol. A panelen lévő barna kütyü (talán trafó?) mellett és a panel máik oldalán is sok színtelen lakk kifolyás található. Talán túláramot (villám?) kapott, nem tudom. A márkaszerviz 75e + munkadíj + kiszállást mondott, amitől lementem hídba. Forrasztani, stb. tudok, de itt megáll a tudomány. A feszmérőm csak 1 kV-ig mér, ezen meg 12 kV jön ki. A panelt már nem gyártják, csak felújítani lehet.
Köszönöm!

feg_k24.jpg
    
(#) Hutty válasza csocsoszan hozzászólására (») Márc 11, 2019 / 1
 
Már a látásom sem olyan, de a bejelölt helyen ( látásom szerint egy nagyfesz kábel ) nem kellene összekötésnek lennie? Vagy máshol a vezeték vége, és van galvanikus kapcsolat.

27.jpg
    
(#) 444Tibi válasza csocsoszan hozzászólására (») Márc 11, 2019 / 1
 
A kolléga jól látja, szerintem is ha a piros "kabátos" kábel megy a gyújtóelektródára, az a panelnél megszakadt. Ott a forrszem, ahhoz kéne szerintem kis csupaszolás után forrasztani.
(#) moele válasza Hutty hozzászólására (») Márc 11, 2019 / 1
 
Jó a meglátásod, az egy nagyfesz kábel és a vége kellene érintkezzen a forrcsúccsal !
Van rézszálas is, de van szénszálas kábel is.
Szerintem így kép és leírás alapján megvan a hiba !
(#) moele válasza 444Tibi hozzászólására (») Márc 11, 2019 / 1
 
Szerintem jó úton járunk !
(#) csocsoszan hozzászólása Márc 11, 2019 /
 
Jó lenne, ha csak az lenne a baj, de sajnos nem. Csak akkor jött ki a piros kábel, amikor szétszereltem. Amúgy egy rövid facsavar volt a piros kábelbe belehajtva, ami a panel másik feléből indult és rá volt forrasztva. A piros kábel szénszálas, gondolom ezért így oldották meg.

KAZAN.jpg
    
(#) 444Tibi válasza csocsoszan hozzászólására (») Márc 12, 2019 / 1
 
Ok.
Így viszont első körben arra kéne rá rájönni hogy a nagyfesz. trafó hibás vegy a vezérlése.
Hogy nincs a kezembe így nagyon nehéz nyákot visszafejteni de szerintem a mellette lévő 3 lábú valami kapcsolja, azt nem tudom hogy 230 váltót kapcsol vagy kisfeszültséget, impulzusgyújtással. Errefelé kéne tobábbmenni. Ha a trafó hibásodott meg akkor sajnos csak ugyanilyennel lenne pótolható.
(#) elektrorudi válasza 444Tibi hozzászólására (») Márc 12, 2019 / 1
 
Idézet:
„Ha kézzel gyújtom be, akkor minden rendben,”

Nem értek hozzá, de úgy gondolom, nem a trafó és környéke a problémás. A hiba jóval előrébb van.
Feltételezem, a "kézzel gyújtom be" kifejezés nem azt takarja, hogy gyufával...
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2019
(#) Robin2 válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 12, 2019 / 1
 
Idézet:
„kombicirkó nem szikrázik. Ha kézzel gyújtom be, akkor minden rendben, amíg el nem alszik.”

Szerintem ez azt takarja, hogy gyufàval. Ha nem szikrázik, ugyan hogy máshogy lehet kézzel begyújtani.
Csocsoszan: Jó minőségű fotó kellene a panel mindkét oldaláról, illetve kimérni, hogy a trafo nem szakadt-e, az elmenő kábel kontaktja jó-e, a trafót vezérlő dolgok jók-e, stb.
(#) 444Tibi válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 12, 2019 /
 
Kedves régi ismerős! Rég láttuk egymást, megvan még a Hitachi HT-324? Lehet kölcsönkérném, kaptam néhány bakelitet.

Persze hogy gyufával gyüjtja be, ezt a trükköt, csak hurkapálcával mert mélyen volt a gyújtás helye, már alkalmaztam gyújtáshibás gázkazánnál.
Ha a kezembe lenne a panel sokkal jobb lenne mert így nehezen tudom kilogikázni ráadásul kétoldalas. Gyújótrafóra tippelek, sajna ez a legrosszabb mert nem hiszem hogy a sarki fűszeresnél ötösével sorakozik a polcon.
(#) gera66 hozzászólása Márc 12, 2019 /
 
Áááá, nem is a tágulási tartály a rossz, az szépen tartja a levegőt magában. Azt csinálja a cirkó hogy pár óra alatt szépen lassan emelkedik a nyomás , amit az óra is mutat, utána persze 3,5 barnal elkezd folyni a víz a lefulyon. Tegnap kicseréltem a kazántöltő csapját 7 ezerért ((, de ugyan azt csinálja nem változott semmi. Nem jött be.
(#) Gombszem válasza csocsoszan hozzászólására (») Márc 12, 2019 / 1
 
Az a barna tok egy nagyfeszültség transzformátor. Kap egy rövid gyújtó impulzust, és abból lesz a szikra a nagyfeszültségű kábel végén a gyújtó elektródán.
Először a gyújtó impulzust kell ellenőrizni. Ha megvan, akkor a trafót: lehet ohm mérővel is. A primer oldal néhány Ohm, a szekunder ezer Ohm nagyságrend. A nagyfesz kábelnek közvetlenül kell csatlakoznia. Ez mérhető ohmosan. Vagy nulla, vagy ha nem fémből van, akkor 10-100 Ohm.
Cserék:
1. Ha nincs impulzus, a vezérlő félvezetőt (tranzisztor, FET) kell ellenőrizni.
2. Ha a trafó szakadt, egy eredeti másik, de megteszi egy hasonló panelről származó más fajta is, de el kell férnie. Fontos, hogy a gyújtó impulzusfeszültség-tartomány azonos legyen, mert van kisfeszültségű (10-20 V), és hálózati (240 V). A kettő nem kompatibilis. Ha ilyen lenne itt a panel (nem úgy tűnik), akkor egy öreg gáztűzhely gyújtótrafója is jó, az 240 V-os.
3. A kábel cserélhető egy hasonló készülék kábelével, csak hőálló legyen.

De mindezt csak némi felkészültséggel lehet megcsinálni, mert még agyon s üthet.
Vannak vállalkozók, akik panelt javítanak. Erről már volt szó.
(#) csocsoszan hozzászólása Márc 12, 2019 /
 
Gyufával gyújtottam be.

Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget! Majd beszámolok a fejleményekről.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2019
Következő: »»   410 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem