Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   441 / 570
(#) knr válasza balazsgy hozzászólására (») Jan 9, 2020 /
 
A leírás amit találtam, az alapján olasznak tűnt.
Sajnos nekem Szegeden kellene Ferroli szakértő (bár reménykedem abban, hogy talán egy nem ferroli kazánokra szakosodott szerviz is meg tudja oldani).
Mindenesetre köszönöm a tippet!
(#) balazsgy válasza knr hozzászólására (») Jan 9, 2020 /
 
Persze, a márkanév, mármint a Ferroli olasz, de a kézikönyv utolsó oldalán a gyártó, forgalmazó neve a lényeges. Esetleg a számlán is szerepelhet valami, mert bárhány éves, de annak garancia-melléklet papírján kell szerepelnie a szervíz megnevezésének, elérhetőségének.
Ha találsz Szegeden szervízt, aki vállalja a javítást, tippem, hogy első körben panel-cserét fog mondani.
Kívánom, ne így legyen, hogy olcsóbban sikerüljön megoldani a problémát!
(#) VIM válasza hardenberg hozzászólására (») Jan 10, 2020 /
 
Az később derült ki számomra, hogy ez a típus bitermikus hőcserélős, "szerviz" már tett is erre célzást a ledugulással és Ő mégis csak szakember. Ennek a problémája így néz ki. Többnyire már csak az hőcserélő csere segítene, mert a savazás már bizonytalan eredmény lenne.
(#) tevetappancs hozzászólása Jan 10, 2020 /
 
Sziasztok, tavaly már volt egy hasonló kérdésem, de azóta is előjön a probléma. Van egy tárolós Immergas Zeus kazán amiben a HMV 45-50 fok környékére van állítva ezt tartja is, 50 foknál soha nem melegebb ha nincs fűtés, a fűtés 65-70 fok közé van állítva. Namost ha a fűtés ebben az időben 2-3 órát megy egyhuzamban akkor a végére előfordul, hogy a HMV 55-58 fokos. Váltószelep tisztítva 2x volt tavaly, nem szorul, melegvíz készítéskor nem melegíti a radiátorokat és az is gyanús, hogy fűtéskor sem ereszt át, ugyanis a tárólóból kijövő csőkígyó még 2-3 óra fűtés után is kézzel megfogható, az előremenőt ilyenkor nem tudom megfogni, mert annyira meleg és a visszatérőt is tűzforró, a csőkígyó kijövő része meleg de kézzel bőven ráfogható, így az biztosan nincs 50 fok fölött, annyira, hogy 58 fokos vizet csináljon, elméletem szerint a tárolóból kijövő csőnek ha ez lenne a gond legalább ilyen melegnek kéne lennie. És a probléma néha jelentkezik, de van, hogy hosszabb idejig nem. A szerelő még tároló NTC érzékelőt javasolt. Bármi egyéb ötlet, javaslat? Érdemes ezzel a 5-10 fok különbséggel egyáltalán foglalkozni? És nagyon fura, hogy csak fűtéskor csinálja.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2020
(#) MrBrown hozzászólása Jan 11, 2020 /
 
Sziasztok,
Ma hirtelen úgy döntött az ISOTWIN F 24 E-A kazánom hogy nem csinál semmit. A kijelző és a státusz jelző LED sem működik. A konnektorban van hálózati fesz.
Van esetleg bárkinek bármilyen ötlete?
Az éves karbantartás szerdàn lett volna... :/
Köszönöm, Barna
(#) latyakosa válasza MrBrown hozzászólására (») Jan 11, 2020 /
 
A vezérlőpanel biztosítéka rendben ?
(#) MrBrown válasza latyakosa hozzászólására (») Jan 11, 2020 /
 
Istenem bárcsak egy biztosíték lenne...
Nem tudom, még nem áltam neki szétszedni, igazábol nem is tudom hogy álljak neki.
Le kell bontanom a teljes elejét és a kezelő szerv / kijelző panael mögött van minden elektronika?
A képek alapján tényleg van ott egy 5x20 biztosíték.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2020
(#) farkas16 hozzászólása Jan 13, 2020 /
 
Sziasztok BUEK

Szeretném a segítségeteket kérni az alábbi problémában:
Adott egy Junkers euromaxx 24 kW os kazán és a keringető szivattyú kettes fokozaton van es búg... De minden fokozaton bug...
Nem levegős a rendszer...
Illetve a folyamatos kazan szabályozás eseten miért keringeti a szivattyú a vizet szinte állandóan?
Köszönöm szépen
(#) VIM válasza farkas16 hozzászólására (») Jan 13, 2020 /
 
Már beszéltünk róla .... Bővebben: Link Akkor fog lekapcsolni átmenetileg a szivattyú ha a termosztátos helyiségben "túllendül" a hőmérséklet az utókeringési idő letelte után. Ha csak a szivattyú zaja volna az ami Téged zavar az nálam alig hallható vagy egyáltalán nem bántó a hangja amióta azt a burkolati lemezes problémákat megszüntettem.
(#) gootibi válasza Épületgépész hozzászólására (») Jan 13, 2020 / 1
 
Szia!

Azóta volt kint egy központi fűtés szerelő, akivel a padló fűtés köröket kimostuk, átmostuk. A kazánhoz nem nyúltunk. Miután készen lettünk azóta hiba mentesen működik a kazán, sőt olyan helyeken meleg a padló ahol eddig jéghideg volt, illetve a lakás is hamarabb melegszik fel, még a hőfokot is vissza kellett venni, mert már az asszony szolt, hogy ez a meleg már neki is sok (ilyet talán még nem is hallottam tőle). A gond az volt, hogy borzasztó piszkos volt a rendszer és így nem volt hatékony a fűtés, illetve a visszatérő ágon lévő Y szűrő is gyakorlatilag a tisztítás után percek alatt eltömődött és így se a fűtés, se a meleg víz előállítás nem akart működni, gyakorlatilag mintha a hőcserélő lett volna lekoszolódva, ugyan azokkal a tünetekkel!
Egyébként nem dobott hibaüzenetet a kazán és egy zárt rendszer aminek a legfelső pontján van a kazán.
Nyáron minden képen lesz egy szerelvény csere és egy vegyszeres átmosatás.
Köszönöm Nektek a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2020
(#) Épületgépész válasza gootibi hozzászólására (») Jan 13, 2020 /
 
Szia
Örülök neki,hogy megoldódott a problémád! Ebben fűtésszezonban ellenőrizd egyszer-kétszer, a mechanikus y-szűrőt,és ha kell takarítsd ki!
(#) tvszerelő hozzászólása Jan 13, 2020 /
 
Sziasztok!



Sürgős segítségre lenne szükségem,hátha valakinek van valami jó ötlete.Van egy 8 éves Saunier duval semia condens F25 kombi kondenzációs kazánunk. Ma délután gondolt egyet és egyszer csak nem akart melegvizet készíteni. A fűtés üzemmód tökéletesen működik. A csapot viszont hiába nyitom ki,semmit nem hajlandó csinálni. Arra gondoltam hogy esetleg nem a HMV tömegáram érzékelő hibásodhatott e meg.Próbaképpen levettem róla a csatlakozó vezetéket,a hiba ugyanaz. Hibakódot nem ír ki semmit. Nem tudnám én ezt valahogyan kimérni multiméterrel,hogy valóban ezzel van e a probléma?Válaszaitokat előre is köszönöm!
(#) Épületgépész válasza tvszerelő hozzászólására (») Jan 13, 2020 / 1
 
Szia!
Ha kikapcsold a fűtést,és kinyitod a melegvíz csapot a kazán nem gyújt be? Ha ezt csinálja akkor áramlásérzékelő a hibás! Az ntc szondákat lehet mérni.
(#) tvszerelő válasza Épületgépész hozzászólására (») Jan 13, 2020 /
 
Szia!

Ha csak simán a HMV módot választom fűtés nélkül,akkor sem indul el,nem gyújt be a kazán-Viszont a fűtéssel nincs gond.Már pár hete is furcsa volt mert mikor elzártam a zuhanyt,nem azonnal állt meg a HMV készítés hanem 2-3 másodperc után. Mennyire biztos hogy a tömegáram mérő a hibás?

https://www.gazkazan-kazan.hu/product_attachments/1ab63585a2e106798...6a.pdf

https://www.sdbolt.hu/aramlaserzekelok/15798-saunier-duval-hmv-menn...0.html
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2020
(#) zspzs hozzászólása Jan 14, 2020 /
 
Sziasztok!
12 éves Ariston TX23 MFFI kazánunk egy hete rendszeresen leáll melegvíz készítés közben. Ha megnyitom a csapot, rendesen elindul, de 5-30 másodpercen belül rendszerint elalszik a láng. Utána rögtön újra indul, de aztán ismételten leáll. Ezt 5-10 alkalommal megismétli, majd ez után stabilan működik, amíg el nem zárom a csapot. Fűtés esetén eddig nem tapasztaltam, de vízmelegítésnél most már rendszeres és folyamatosan romlik a helyzet.
Mi lehet a baja? Esetleg az áramláskapcsoló? Hol kezdjem a vizsgálódást? Hőérzékelőket kb. egy éve kellett benne cserélni, úgyhogy azok talán még jók.
Köszönöm előre is a segítséget!
(#) PALM79 hozzászólása Jan 14, 2020 /
 
Sziasztok

Van egy 2004 es BERETTA SMART 24 CAI. kazánom
Állandó folyamatos piros LED hibával kiáll egy idő után
Kijött egy Szaki leporolta a szokásos hókuszpokusz és azt mondta ha nem javul meg akkor a hőcserélő vízköves és csere 100 ropi.
Köszi nem javult meg.
Na most kicseréltem a két NTC. meleg és fűtési körben
A max hőmérséklet hat. termosztát nem lehet hibás mert a kábelt lehúztam rövidre zártam és akkor is előjött a hiba egy idő után

A jelenség stabil fűtés és láng közben egy idő után a láng elmegy és piros led folyamatosan resetbe várni kell legalább 10 percet mire megint begyújt. Ha nem várok akkor egyet szikráztat csak és ennyi mintha menne be a gáz utána a hangja alapján de akkor már nem gyújt be,
Panelhibára gyanakszom mintha egy kondi vagy egy relé nem áll vissza alapállapotba vagy nem tudom gyújtó trafó nem értek hozzá gépész vagyok nem villlamos.
Szóval nem kokányolok véleményetek értelmében a vezérlőpanel lehet inkább vagy a gyújtó panel. nem akarok egyiket se feleslegesen berendelni
(#) bitmixer válasza tvszerelő hozzászólására (») Jan 14, 2020 / 1
 
A tömegáram-érzékelő működőképességéről nem nehéz meggyőződnöd, ha van egy multimétered. Három dróton él, de (ha) nem tudhatjuk, melyik micsoda (táp, test, jel), ezért többször kell feszt mérned 2-2 szál között, hogy minden szál sorra kerüljön. Ha a szenzor jó, akkor víz elvétel közben valamelyik mérés során változnia kell a feszültségnek. Ha soha nem változik, akkor nagy valószínűséggel halott a Hall-IC a pici panelen. Ha elég bátor vagy és gyakorlott, akkor magad is kicserélheted, mert a komplett gyári modul nem olcsó, ahogy látom
Én már cseréltem így, nem ördöngősség.
(#) Épületgépész válasza tvszerelő hozzászólására (») Jan 14, 2020 /
 
Szia
Valószínű hogy az a hiba! Bár előfordulhat még (víz-víz hőcserélő) dugulás is! Az áramlás érzékelőt,és a kábelezését is megnézheted,multiméterrel.
(#) VIM válasza PALM79 hozzászólására (») Jan 14, 2020 /
 
Szia! A kazán bitermikus hőcserélő megoldású. Előbb-utóbb így fog kinézni a belseje amit már nem lehet helyrehozni savazással sem. A mostani hőcserélő állapot is csak kiszerelt állapotában derülne ki, hogy mennyire van elszennyeződve és esetlegesen segítene-e rajta a savazás. De még azért nézd meg a víznyomás kapcsolót is nem-e az okozhatja még ezt a leállást.
(#) tvszerelő válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 14, 2020 /
 
Szia! Kimértem a feszültségeket. Megtaláltam a tápfeszt,ami 4,5-4,8V. A testhez képest a jel vezetéken is ugyanaz a 4,5-4,8V van. A pozitív és a jelvezeték között nem mérek semmit.Sikerült kiszednem a HALL szenzort ami egy pici panelen van az áramlásmérő oldalán. Így is mértem feszültséget a vezérlőpanelen Hall elem nélkül és nagyjából hasonlót mértem mint amikor be volt építve:5,08V. Ami fontos,a csap kinyitására semmit nem változott a feszültség csak folyt a hideg víz. Hogyan tudnám így kiszerelt állapotban megmérni ezt a szenzort? A pici panelen van egy három lábú alkatrész,gondolom az a szenzor,továbbá van 2 db kond3enzátor és egy ellenállás. Te is ezt a Hall elemet cserélted ki?
(#) bitmixer válasza tvszerelő hozzászólására (») Jan 14, 2020 /
 
Szuper!
A táp és a jel között alaphelyzetben nem is kell mérni feszt, mert a Hall IC csak akkor húzza le (a főpanelen levő felhúzó ellenálláson át) a jelvezetéket, amikor mágnest lát. Most tehát tedd azt, hogy kiszerelt állapotban közelíts hozzá mágnessel. Ha jó az IC, a jelvezetéken közel 0V-nak kell megjelennie. Mindkét mágneses oldallal próbáld, mert pólusérzékeny.
Igen, ilyen IC-t cseréltem. Kideríthető a pontos típusa?
(#) tvszerelő válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 14, 2020 /
 
Bocsánat,kiderült,hogy jó a szenzor.A táp 0 voltja és a jel vezeték között 1x 0V-ot mérek,egyszer 4,8V-ot,attól függően hogy a mágnes melyik végét érintem oda.Lehetséges hogy megszorult a kerék a tömegáram mérőbe?Attól még átfolyik rajta a víz?
Hoy tudom onnan kiszedni a mérőt?
(#) bitmixer válasza tvszerelő hozzászólására (») Jan 14, 2020 /
 
Passz, ebben már nem tudok tanácsot adni. Vagy talán annyit mégis, hogy mélyen a szenzor helyére ügyeskedd be a külső mágnesedet, és ha megengeded a vizet, enyhe pulzálást érezhetsz, ha a belső mágnes forog. Ha ez lenne a helyzet, akkor nyilván nincs akadás, talán csak a belső mágnes gyengült el...
Nagyon spekulatív okoskodás, de hátha
(#) tvszerelő válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 14, 2020 /
 
Kiszedtem a tömegáram mérőt,most várom hogy leálljon a fűtés aztán ráteszem a csatlakozóra és megforgatom kézzel a kereket.Belenéztem,de mágnest nem látok benne,viszont eléggé kotyog benne a kerék,fel-le irányba.Rámérek és megnézem,vált e 0 és 4,8v között mikor lassan pörgetem.
(#) bitmixer válasza tvszerelő hozzászólására (») Jan 14, 2020 /
 
Nagyon várom az eredményt... Mágnesnek kell benne lennie, különben a Hall mit érzékelne?
Gondolom, a kerék valami műanyag. Alighanem bele van öntve a pici mágnes. A túl nagy kotyogás miatt lehet esetleg bizonytalan az érzékelés???
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2020
(#) tvszerelő válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 14, 2020 /
 
Nos,megforgattam és egyszer 0 egyszer 4,8V-ot mutat,bár néha picit bizonytalan.Most akkor ez azt jelenti hogy panelhiba?Az az érdekes,hogyha áramlik át rajta a víz,akkor semmit nem mutat a multiméter.Esetleg frekvenciamérővel mérjem meg,mert olyan gyorsan változik hogy a műszer nem képes azt lekövetni? Hogy lehet az,ha kézzel forgatom,mérek rajta,ha meg a víz forgatja akkor semmi,pedig próbáltam minimális vízmennyiséget áthajtani rajta
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2020
(#) tvszerelő válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 14, 2020 /
 
Kipróbáltam,belefújtam levegőt az érzékelőbe és mértem egy frekvenciamérővel,mivel ez valószínűleg négyszögjelet ad mert egyenfeszültség ugrál 0-4,8-0-4,8 lépésekben.Mértem vele frekvenciát,néhany Hz-et.Holnap visszaépítem az érzékelőt a helyére és megmérem úgy is frekimérővel,hogy a víz is megpörgeti e,bár miért ne tenné
(#) krisszacs hozzászólása Jan 14, 2020 /
 
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy adott egy Fég Ck-24he kombi kazán. Tökéletesen működik, kivéve hogy nem érzékeli a termosztát utasításait. Mindent próbáltunk már, jól van bekötve, de semmi. Hallottatok már ilyen hibáról, bármilyen kazánnál? Én vezérlőpanel hibára gondolok, de hátha Ti többet tudtok mondani. Előre is köszönöm a választ!
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2020
(#) tvszerelő válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 14, 2020 / 1
 
Szia! Örömmel írom le hogy megoldódott. Visszaszereltem a helyére mindent és most már működik. Én arra gyanakszom hogy le volt tapadva a tömegáram mérőben a kerék,mert először mikor elkezdtem szétszedni,egy darab dróttal megmozgattam a kereket hogy forog e és lehet hogy akkor indítottam meg.Most már tökéletes,újra van meleg víz.Mindent köszönök!!!!!
(#) bitmixer válasza tvszerelő hozzászólására (») Jan 14, 2020 / 1
 
Ha stabilan megvan az ugribugri, és mégsem indítja a lángot, akkor már csak a vezérlőpanel lehet a hunyó... szomorú lenne

Most látom a happy endet
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2020
Következő: »»   441 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem