Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   492 / 570
(#) PDM hozzászólása Aug 14, 2021 /
 
ISOTWIN F24/E.
Bekapcsolás. Begyullad a láng, majd rövid idő múlva kialszik. Néhány be-ki után F9 hibakód.
Ennek leírását nem találom.
Köszönöm, ha valaki útbaigazít.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2021
(#) qut88 hozzászólása Aug 15, 2021 /
 
Üdv! Ha jól rémlik túlmelegedéses hiba lehet a ludas. A HMV NTC-t kellene megmérni hogy jó-e illetve, a HMV szivattyú működését ellenőrizni. Szóba jöhet még a kishőcserélő savazása is.
(#) VIM válasza PDM hozzászólására (») Aug 15, 2021 /
 
Szia! ITT hasonló hiba volt és ahogyan az előttem szóló is mondta, túlmelegedés állhat mögötte. Lentebb meg is lett a hiba okozója. Ezzel kapcsolatban annyit lehetne hozzáfűzni, hogy remélhetőleg nem kell az egész szivattyút kicserélni ha csak a kondenzátora nem értkvesztett és emiatt nem tud megfelelően nyomni, szállítani.
(#) DuraAce hozzászólása Aug 15, 2021 /
 
Sziasztok!
bosch gaz 4000 w zwa 24-2 k kombi kazánomnál melegvíz üzemmódban egy olyan hiba jelentkezik, hogy begyújtás után leállítja a lángot. Tehát gyújt, az égő lángot fog, majd pár másodperc múlva leáll a láng. Két három próbálkozás múlva tökéletesen megy. Van, hogy a hiba egy napig nem jelentkezik, majd újból előjön. Hibakódot nem ad.
Mi lehet az oka? A kazánt szétszedtem és kipucoltam, sajnos nem segített.
(#) Profisixx válasza VIM hozzászólására (») Aug 16, 2021 /
 
Szia VIM! A cirkóban az égőfejen apró gombostűfejnyi fehér kis darabkák vannak lerakódva, ez működés közben jól láthatóan izzik és jól oda is vannak tapadva. Milyen módszerrel, vagy milyen anyaggal lehet eltávolítani? Szereljem ki az égőfejet és drótkefével tisztítsam meg? Köszi ,várom a válaszod,üdv.
(#) VIM válasza Profisixx hozzászólására (») Aug 16, 2021 / 1
 
Szia! Ki kell szerelni és csapvízzel kell lemosni, lágyabb szőrű körömkefét lehet használni közben, majd levegővel kifúvatni belőle a vizet és megszárítva visszarakni a helyére. Hasonlóan kell a hőcserélőt is tisztítani.
(#) Profisixx válasza VIM hozzászólására (») Aug 16, 2021 /
 
Köszi szépen! Remélem sikerül leszedni és kitisztítani ahogy írtad. Nagyra értékelem a mindig segítő/hozzáértő válaszaidat! üdv
(#) qut88 válasza DuraAce hozzászólására (») Aug 16, 2021 /
 
Ha megpucoltad az elektódákat, és fennáll továbbra is a hiba akkor esélyes a panel probléma. Előtte azért érdemes egy NTC-t cserélni, de sajnos a teljesen random hibák panel esélyesek.
(#) jpuskas99 válasza Épületgépész hozzászólására (») Aug 16, 2021 /
 
Persze! De azért, hogy egy presszosztát milyen értékre kapcsoljon ki- és be, az rá is van írva a készülékre. Az eltérési érték szintén és ezért hasonló készülék arra a célra alkalmazható. Ez kőkemény fizika, ezt megváltoztatni nem tudod. Lehet, az eddigi munkáid során nem került még ilyen helyettesítő alkatrész-dolog a képbe, de ez létezik, csak járj utána.
(#) Épületgépész válasza jpuskas99 hozzászólására (») Aug 18, 2021 /
 
Elsőnek is Szia,felén így szokták!
Így egy hónap eltelte után ezt a választ biztosan nekem akartad küldeni?
Hol írtam én le annak az ellenkezőjét amit te itt most felsoroltál? Én nem azt mondtam hogy nem lehet próba alkatrésszel hibát beazonosítani! De be kell határolni a hibás alkatrészt,és kész! 2021.08.18-án neked küldött hsz.-ban már írtam,ezért nem fejteném ki!
(#) IstvanP hozzászólása Aug 19, 2021 /
 
Üdvözlök minden kedves Tagok!

A következő a problémám. Adott egy Junkers ZWE 24-1 KDP 23 őskövület kombi kazán. A gond a HMV készítéssel van. Ha megnyitjuk a melegvízes csapot, akkor először hideg jön, ami természetes, aztán ezt követően hirtelen forró lesz, de nagyon (olyan 70-80 fokos is), ilyenkor ugye hozzákeverjük a hideget a csappal, majd ezt követően jéghideg lesz a víz, leáll a HMV készítés. Ezután egy darabig már hiába nyitom ki csak a melegvízes csapot, jó ideig hideg víz jön. Aztán kezdődik a folyamat elölről. Tehát a forró és a hideg váltakozik. Mi lehet a gond? Hol keressem a hibát. Szerelők sajnos nem foglalkoznak vele.
(#) Gombszem válasza qut88 hozzászólására (») Aug 19, 2021 /
 
A panelhibák jó része a jelfogó, illetve az elkorrodált forrasztások miatt van, Ha ért hozzá valaki, és van hozzá eszköze, érdemes az összeset átforrasztani. Csoda történhet. De ha nem ért hozzá, inkább ne csinálja, mert tönkremehet a panel.
(#) bbalazs_ válasza IstvanP hozzászólására (») Aug 19, 2021 /
 
Nagyon úgy hangzik, hogy a hőérzékelő rossz vagy a hőkontaktja nem megfelelő.
(#) jpuskas99 válasza IstvanP hozzászólására (») Aug 19, 2021 /
 
Nézd meg a kezelési utasítást, ott szerepelnie kell a fűtési hőérzékelőnek, az a kifolyóági csővezetéken van, közvetlenül a kifolyóágon, vagy ahhoz nagyon közel, ahogyan bbalazs mondta, az lehet kontakthibás. Mozgatás, ellenőrzés és próba. Csak tipp részemről.
(#) VIM válasza IstvanP hozzászólására (») Aug 20, 2021 /
 
Szia! A fűtési rendszeredben van vegyes tüzelésű kazán is vagy csak gázzal üzemel? Nekem úgy tűnik a leírásod alapján, hogy elégtelen a keringés a HMV oldalon a lemezes hőcserélőben (annak is a primer oldalán). A keringési elégtelenséget okozhatja a lemezes hőcserélő elrakódása vagy a szivattyú szállító képességének leromlása (a kondenzátor kapacitás vesztett lehet) vagy a ZSR váltószelep (hidrováltó) hibája. Az NTC az egy patron szerű érzékelő ami a kazántest kimenetéhez (fűtési előremenő) közel van egy hengeres foglalatba beletolva. Ez az egy NTC van az egész kazánban ami a hőmérséklet szabályzásban részt vesz. Ennek az értéke szoba hőmérsékleten 11.6kΩ, felmelegítve (kb. 80fok) 1.6kΩ. Ezen a képen jól látszanak a részletek (a patron helye és a ZSR).
(#) zoszka válasza IstvanP hozzászólására (») Aug 20, 2021 /
 
Ledugult a bitermikus hőcserélő, kevés a rendszernyomás, levegős a hőcserélő, az áramláskapcsoló hibás, ntc, biztonsági termosztát (stemco)
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2021
(#) VIM válasza zoszka hozzászólására (») Aug 20, 2021 /
 
"Elnézést" de én már egy újabb változatát néztem nem a kérdéses darabot amit jözben megtaláltam. Persze, hogy bitermikus ...
(#) rob77 hozzászólása Aug 22, 2021 /
 
Sziasztok, egy Vaillant VUW kéményes kazán HMV módban ki-be kapcsolgat, de csak zuhanyzáskor. Ha fürdővizet engedünk, akkor nem csinálja.
Feltételezem kevés neki az átfolyó vízmennyiség zuhanyzáskor, és túlmelegszik. Kattanást is hallani kikapcsolás előtt, gondolom vmi hővédelem kapcsolja le (?). Visszamodulál egyébként kikapcsolás előtt szépen.
Kérdéseim:
- ez a kazán vmi 10kW környékére tud visszamodulálni a könyve szerint, lehetséges, hogy egyszerűen kevés a hőigény zuhanyzáskor? Tehát ezzel 'együtt kell élni'?
- Ha ez nem normális jelenség, akkor mivel érdemes kezdeni? HMV hőcserélő tisztítás? Mi okozhatja még?
Köszönöm.
(#) bbalazs_ válasza rob77 hozzászólására (») Aug 22, 2021 /
 
Koràbban csinálta-e? A fűtési előremenő melegszik-e?
De szerintem, ha egyébkènt egyenletesen adja a melegvizet, akkor ez normàlis.
(#) rob77 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Aug 22, 2021 /
 
Másfél éve lakunk itt, azóta ilyen. És igen, egyenletesen adja a melegvizet.
(#) jpuskas99 válasza rob77 hozzászólására (») Aug 22, 2021 /
 
Egyszerű próba, be egy vödör és mérni, hogy hány másodperc alatt telik meg az a zuhányzáskor, illetve a fürdői csapvíz engedésekor. (Egyidejű kellene, hogy legyen.) (Lehet perlátor probléma, de előbb ezt próbáld meg.)
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2021
(#) Burani hozzászólása Aug 23, 2021 /
 
Sziasztok. Segìtséget szeretnék kérni. Van egy Ariston bsii 24 ff kombi kazánom.A hibajelenség a következő. A melegvíz elzárása után égő elalszik szivattyú leáll ez idáig rendben. Azonban a ventillátor még 2 percig tovább forog. Egyre gyakrabban fordul elő. Néha rendesen műkodik azaz a vìz zárásakor a ventillátor is leáll. A szerelő szerint vezérlőpanel hiba. Tényleg ez lehet a hiba vagy esetleg más?
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2021
(#) zoszka válasza Burani hozzászólására (») Aug 23, 2021 / 1
 
Túlmelegszik a hőcserélő és azt hivatott kihűteni ezzel az utószellőztetéssel.
(#) Burani válasza zoszka hozzászólására (») Aug 23, 2021 /
 
Nagyon köszönöm a választ.Egyenlőre csak melegvízvételnél figyeltem meg. Tavaly is produkálta ezt egykétszer melegvizvételnél fűtésnél nem csinálta.A hőcserélő túlmelegedését okozhatja hogy vízköves?
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2021
(#) zoszka válasza Burani hozzászólására (») Aug 25, 2021 / 1
 
Igen, vagy a lamellákon sok a lerakódás, vagy lehet ntc hiba is.
(#) bozarzol hozzászólása Aug 27, 2021 /
 
Kedves Fórumozók!Én is beállnék a sorba a problémámmal. Adott egy Saunier Duval Semia C/F 23 E típusú gázkazán. Csak a fűtő részét használjuk, mivel elektromos vízmelegítőnk van. Tavaly először járt nálunk szerelő, aki kitisztította és lefűtöttük vele a 2020 telet. Tavasszal minimum szint alá csökkent a víznyomás, gondoltam emiatt villogott pirosan az állapotjelző led. MIvel már vége volt a fűtésszezonnak, ezért nem csináltam belőle ügyet, nem tölöttem fel, csak áramtalanítottam a kazánt, lezártam a gázcsapot, mint minden fűtésszezon végén. Ma volt a napja, hogy leszedtem a burkolatot, kifújtam a port, feltöltöttem vízzel a rendszert, megnyitottam a gázt, bekapcsoltam a kazánt és...és nem történt semmi, csak villogott a piros led. Amikor bekapcsolom, akkor párat villan zölden, majd azonnal vörösre vált és a gyújtásig el sem jut. Mi lehet a bánata, merre nézelődjek? Köszönöm szépen előre is a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2021
(#) bozarzol hozzászólása Aug 28, 2021 /
 
Ami azóta történt: Visszaolvasgattam a fórumot és ez alapján megtisztítottam az elektródákat. Megmozgattam a szivattyú tengelyét (az rendben volt). A tágulási tartályra rá volt rohadva a sapka, alig bírtam levenni. A tűszelepet lenyomtam, de a tartály üres, azaz nincs benne légnyomás. A vízfeltöltéssel persze megvan a szükséges nyomás. A hiba változatlanul fennáll. Bekapcsolom a kazánt, "zümmög" vagy a gázszelep, vagy a 3 utas (ezt nem tudtam beazonosítani), aztán azonnal letilt és piros led villogás. Gáz nem is kerül az égőtérbe. odáig el sem jutunk.
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2021
(#) antiktelefon válasza bozarzol hozzászólására (») Aug 29, 2021 / 1
 
Azt nézted, hogy amikor pirosra vált a nyomás eltűnik-e? Tágulási tartály nélkül nem fog a nyomás stabil lenni a rendszerben, melegítés nélkül is le fog esni, amint megmozdul a víz. A tűszelepből bármi víz jött? Ha nem, akkor kezdésnek vizet leeresztve felpumpálhatod, pár óra után ha megmaradt a légnyomás akkor ki lehet próbálni. Nézz gépkönyvet és vedd figyelembe a beépítési magasságot, de kezdésnek 1 bar körül próbáld. (Esetleg szivattyúra majd figyelj, van ami feltöltéskor beakadhat)
Mondjuk azt jó lenne tudni, mi zümmög, de a hiba egy része megvan.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2021
(#) bozarzol hozzászólása Aug 29, 2021 /
 
Nincs ideje eltűnni a nyomásnak, mert kb. 2 másodperc után vált pirosra a led. A zümmögő hang, amit hallok, az volt akkor is, amikor még működött, az normális, csak én nem tudom melyik alkatrész adja. Ez után a hang után pár másodperc elteltével már beengedte a gázt és gyújtott. Most viszont letilt a gázszelep kinyitása előtt. A tágulási tartályból sem víz, sem levegő nem jön. Csont üres. Pumpálni nem tudok bele, gondolom szorul a tűszelep és nem nem nyit ki, amikor pumpálom, hanem elszökik a szelep mellett, így a tartályba semmi nem megy. Egy új tartály nem drága dolog, azt simán tudom cserélni is, csak nem tudom, ez okozza-e a letiltást, hiszen a víznyomás ettől függetlenül megvan.
(#) antiktelefon válasza bozarzol hozzászólására (») Aug 29, 2021 /
 
Azért a víznyomás trükkös dolog, ha nincs tágulási tartály, akkor simán leeshet annyira, főleg ha esetleg lukas lenne a tágulási és a levegő a radiátorokba vagy a hőcserélőbe szökött és a szivattyú lehúzza onnan. Ha olyan helyen van az óra és a szenzor, megeshet nem látszik a nyomásesés, de az érzékelőnél már nincs meg. Amikor töltötted fel hallottál esetleg egy kis kattanást? Nem biztos, de van amiben hallható a nyomáskapcsoló bekattanása. Kicsit gány, de lehet a háromutú szelepet kézzel beállítanám fűtésre és a szivattyút kívülről megtáplálnám, ha a víz áramlik és a nyomás is stabil, akkor ki lehet zárni ezt mostanra, de azért nyilván szükség lesz egy működő tágulási tartályra. De majd VIM megmondja
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2021
Következő: »»   492 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem