Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   499 / 570
(#) tvszerelő válasza VIM hozzászólására (») Okt 17, 2021 /
 
Szia!

Nyáron le lett szerelve a fürdőszoba falról a kazán mert a fürdő teljes felújításon esett át.Ami változott hogy be lett építve egy fernox omega iszapleválasztó(igen,sajnos eddig nem volt) a visszatérő ágba és a 22K 600-as fürdőszobai lapradiátor helyett egy 750x1800-as törölközőszárító lett beépítve.Mióta visszakerült a kazán a helyére a felújítás után akkor kezdte el csinálni ezt a levegősödést,de akkor sem azonnal.1 napig ment hiba nélkül,aztán le kellett zárni a törölközőszárítós radiátort,mert festettem felette a mennyezetet és le kellett emiatt takarni.Miután vissza lett nyitva utána kezdett levegősödni az egész rendszer. Nem tudom van e bármi köze ennek a radiátornak ehhez a levegősödéshez,hiszen rendesen fűt,habár az alsó harmadba az egyik keresztborda lassabban melegszik valamiért(vogel&noot flores C 750x1800).Esetleg lenne értelme a törölközős radiátor tetejére egy automata légtelenítőt szerelni? Bár nem lenne túl esztétikus az biztos.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2021
(#) VIM válasza tvszerelő hozzászólására (») Okt 17, 2021 /
 
Ha nincs rajta ilyen légtelenítő csavar akkor abból nehezen lesz kizavarva a levegő. Ettől eletekintve lehet, hogy a primer hőcserélő vízköves és a nagyobb teljesítményigényű HMV vételezéskor kissé forralja a vizet és az ebből kialakuló gőz okozza a problémát. A bypass szelep az gyári álláson maradt 1/2 állásban?
(#) tvszerelő válasza VIM hozzászólására (») Okt 17, 2021 /
 
A bypass-t nem tudom mennyire van nyitva sajnos mert nem voltam itthon mikor 9 éve beüzemelték,feleségem volt akkor itthon.De össze vissza telefonálgattak a beüzemelők,mert akkoriban kevesen ismerték ezeket a kazánokat.Hogy tudnám megállapítani hogy ez a bypass félig nyitott? Egyáltalán hol kéne állnia? A primer hőcserélő még nem volt pucolva soha.Egyébként kézi légtelenítő van a radiátoron,csak automata nincs.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2021
(#) VIM válasza tvszerelő hozzászólására (») Okt 18, 2021 /
 
A bypass szelep az gyárilag van félig nyitva de talán ezt felesleges volt megemlítenem. Inkább a hosszan iszap leválasztó nélküli üzemeltetés okozhatott a tűztéri primer hőcserélőben és a lemezes víz-víz (HMV) hőcserélő primer oldalában lerakódást ami "beleégett", lerakódott a felületre és ez okozhatja a víz áramlási problémáját, kavitációját, forrását.
(#) vwpolo válasza vwpolo hozzászólására (») Okt 18, 2021 / 1
 
Köszönöm mindenkitől a segítséget. Korábbi hozzászólásokban visszakeresve ki lett mérve nálam is az alaplapi két puffer kondenzátor (470mikroF, 35V). Mindkettő hibásnak bizonyult, cseréje után rendben működik a kazán.
(#) angollora hozzászólása Okt 18, 2021 /
 
Sziasztok!

Simat kazánról van szó. Amikor nincs fűtésre állítva, nyáron, néha bekapcsol, kicsit ég a láng, aztán kikapcsol. Most ,hogy fűtök vele, fűt aztán néha kikapcsol ,a láng nem ég, majd újra fűt ., pedig a termosztáttal beállított hőmérsékletet még nem éri el a lakás. Így jól működik?
(#) nagygyorgy88 hozzászólása Okt 18, 2021 /
 
Hali!

Van egy ferroli nyitott égésterű kazánom. Teljesen új két hete lett felszerelve. Az a gondom vele, hogy HMV készítés közben meg forr a fűtéskörben a víz. Ez akkor tapasztalható mikor megnyitom a melegvizet, bekapcsol a kazán és pár másodpercig nagy lángon megy ilyenkor hallani. Ha ezek után bekapcsolom a fűtést hallani hogy csak úgy zúg a levegő buborék vagy gőz buborék ki a rendszerből. Ha nincs előtte HMV használva nem levegősödik le, meg ugye 1,5-2 bar nyomás van nemtud levegő bejutni. Mi lehet a probléma? Köszi!
(#) petkat hozzászólása Okt 18, 2021 /
 
Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban,hogy a manuális időzítő óra,ami vezérli a termosztátot hogy működik?
Az oldalán van egy óra,és egy I jel,fel-le kell nyomogatni.Ha felfelé nyomom,akkor beállítom,hogy milyen időközönként fűtsön,ha le,akkor állandóan fűt,amig nem éri el a kívánt hőmérsékletet?
Köszi,ha tud valaki segíteni!
(#) Hutty válasza petkat hozzászólására (») Okt 18, 2021 /
 
Az órajel, amikor időzít, az I jel akkor fix bekapcsolt. Mikor kint van a bütyök az nyomja a mikrokapcsolót és bekapcsolja az áramkört, ha az óraszerkezet tovább forog, leugrik a bütyökről, akkor kikapcsol. A I jelen a kapcsolót BE állásba reteszeli, az óraszerkezet forgása nem befolyásol.
Persze, ha a képen szereplőhöz hasonlít.

55.jpg
    
(#) petkat válasza Hutty hozzászólására (») Okt 18, 2021 /
 
Sajnos az enyém nem ilyen!Hasonló,de az oldalán nincs semmi bütyök,csak le és fel lehet tolni.Azt nem tudom,hogy mikor van időpontra beállítva,ha felfelé nyomom,vagy ha lefelé?Van róla kép a telefonon,de nem tudom,hogy hogyan kell ide feltenni a telefonról a képet.Felül van az óra jelzés,alul az I.le,fel lehet tolni.
(#) petkat válasza petkat hozzászólására (») Okt 18, 2021 /
 
Küldöm róla a képet.
(#) jpuskas99 válasza petkat hozzászólására (») Okt 18, 2021 /
 
Az óra-jel bekapcsolást jelent, addig ad áramot, amíg a bekapcsolt időtartományban van. Az ellenkező I jel az óra kikapcsolását jelenti, olyankor állandóan ad áramot ki.
(#) petkat hozzászólása Okt 18, 2021 /
 
oké,akkor,ha felnyomom akkor a beállított idő szerint fűt,ha lefelé nyomom,akkor állandóan.
Köszönöm,akkor ezek szerint jól gondoltam.
(#) rob77 hozzászólása Okt 18, 2021 /
 
Erre van tippje valakinek? :
Vaillant VUW kéményes kazánunk modulációs módban nem egyenletes lánggal ég, hanem hallani hogy 'pulzál' a lángmagasság, másodpercenként akár többször is. Amíg nem modulál (felfűt), addig egyenletes a láng. Amire gyanakszom:
- NTC hiba
- panelhiba
Mi lehet még, és szerintetek hogyan érdemes elindulni?
NTC-ket hogyan tudom ellenőrizni? Azt tudom, hogy ellenállást kéne mérnem, de hol mérjem és mik a jó értékek?
(#) jpuskas99 válasza rob77 hozzászólására (») Okt 21, 2021 /
 
Amúgy ez milyen típus, atmotec lenne?
(#) rob77 válasza jpuskas99 hozzászólására (») Okt 21, 2021 /
 
Vaillant VUW 240/2-3.
Pont az imént is ment a fűtés, hallottam, hogy pulzál a láng. Biztosan nem normális.
(#) Tomy1983 hozzászólása Okt 22, 2021 /
 
Sziasztok. Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van egy Bosch ZW 23-as kombi készülékem, amit nem rég szereltem fel.
A kazán régi, kéményes. Csak fűtésre használom. Miután be kötöttem a fűtési rendszerbe és be üzemeltem, pár perc működés után le állt, ki állt hibára. A hiba jelzése alapján, "füstgáz kilépés az égés térből".
Ezt az érzékelőt újra cseréltem. A készülék felett 48 cm-es függőleges csövet építettem be az első iránytörés elé.
Ugyan azt produkálja; el indul a fűtés, (thermosztat kapcsolja)
pár percet megy, majd megint ugyan ki áll hibára.
Mi lehet a gond???
Előre is köszönöm.
(#) qut88 válasza Tomy1983 hozzászólására (») Okt 22, 2021 /
 
A főégőn rajta van az a kis lángterelő lemezke, ami egy lemezcsavarral van ráfogatva ? Ha igen, nem kell oda dobd le.

Van még 1 érzékelő,ha jól rémlik, ami leoldhat ilyen hibára valahol a főégő előtt-mögött jobbra talán..... Erre a hibára kellene egy füstgáz elemzés
(#) tvszerelő hozzászólása Okt 22, 2021 /
 
A napokban kísérleteztem a fűtésrendszerrel.Napokig nem használtuk a kazán HMV részét,máshonnan vételeztük a meleg vizet,valamint beépítettem a törölközőszárító felső részébe egy automata légtelenítőt.A fűtés szép csendben tette a dolgát.Semmi levegősödést nem tapasztaltam.A nyomás 0,1 bar-t ingadozik a felfűtési ciklusokban.Ma gondoltam kipróbálom a HMV kört,kinyitottam a csapot és egyből jött a csobogó hang,úgy hogy előtte napokig csendes volt a szivattyú.A levegőt valahonnan a kazánból szedi össze a szivattyú,de honnan???
(#) glsmith8608 hozzászólása Okt 23, 2021 /
 
Sziasztok!

Adott egy Renova Star C 24 E gázkazán. Kijelző nincs, csak nyomás és hőmérséklet skála.

A problémám az, hogy a kazán nem indul. Keringetőt elindítja, a gyújtó a szikrát nyomja majd a folyamat végén, a hiba előtt olyan hangot hallok, mintha elzárná a gázt. Július óta nem ment a kazán, most indítanám a fűtést, mint új tulajdonos. A gáz eddig zárva volt a készülék alatt.

Segítséget előre is köszönöm!
(#) Qwert75 hozzászólása Okt 23, 2021 /
 
Üdv mindenkinek. Ariston tx 23 mffi turbós kombi gázkazán hmv termelésnél kb másodpercenként kapcsolja a gázszelepet. Kisláng- nagyláng. Ntc cserélve, áramláskapcsoló, hőcserélő tiszta. Ntc kazánon kívül próbálva jól működött, amint beszereltük és melegedett jött a kapcsolgatás. Panelhiba lehet?
(#) VIM válasza Qwert75 hozzászólására (») Okt 23, 2021 /
 
Szia! Talán csak a vízáramlás kapcsoló kapcsol hibásan ami reed relés amit egy vízáramban mozgó mágnes kapcsol és gravitációs. A HMV vízszűrő is tiszta?
(#) VIM válasza glsmith8608 hozzászólására (») Okt 23, 2021 /
 
Szia! A nyomáscsökkentő nincs leoldva véletlenül? Más gázkészüléknél (ha van) van gáz?
(#) Ronin válasza VIM hozzászólására (») Okt 23, 2021 /
 
Bár nálam Termotéka van, de első gyújtásnál több mint egy percig kell nyomva tartanom a gombot hogy végre megjöjjön a gáz is.
(#) VIM válasza tvszerelő hozzászólására (») Okt 23, 2021 /
 
A kondenz gyűjtő ki van tisztítva, nem abból hallatszik a szörcsögő hang?
(#) tvszerelő válasza VIM hozzászólására (») Okt 23, 2021 /
 
A kondenzgyűjtő tiszta és a hang sajnos a szivattyú felől jön.De mint említettem csak HMV módban csinálja ezt.A fűtés rendben működik.
(#) VIM válasza tvszerelő hozzászólására (») Okt 23, 2021 /
 
Leht, hogy nem vált át maradéktalanul a motoros szelep és nyitva van mindkét kör "résnyire"? Passz.
(#) Qwert75 válasza VIM hozzászólására (») Okt 24, 2021 /
 
Szia. Minden tiszta, át is lett mosva minden. Áramlás kapcsoló jól működik. Ha engedjük a melegvizet, amíg fel nem melegszik addig jó, utána kapcsolgat. Vízhőfokot hiába állítgatjuk, mindig így csinálja.
(#) glsmith8608 válasza VIM hozzászólására (») Okt 24, 2021 /
 
Le volt oldva. Lesz másik készülék (tűzhely), ha végzek a felújítással. Sajnos fűtés nélkül felejtős a dolog. Köszönöm a tippet, már 1 órája megy a fűtés!
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2021
(#) VIM válasza Qwert75 hozzászólására (») Okt 24, 2021 /
 
A készülék bitermikus hőcserélővel van szerelve ami magában hordozza a vízkövesedés gyakoriságát és ebből adódik a belső keresztmetszet szűkülés ami pedig helyi túlmelegedést okozhat. Az ilyen típusú készüléknek az előremenő és visszatérő ágban lévő NTC-k változója adja az értéket a vezérlésnek. Amelyik közelebb van a hőcserélőhöz az jobban igénybe van véve mint amelyik a kilépő hőmérsékletet detektálja, talán az előbbi NTC-vel lehet a probléma vagy a túlmelegedés érzékelője kapcsolgat le.
Következő: »»   499 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem