Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   498 / 570
(#) antiktelefon válasza tvszerelő hozzászólására (») Okt 11, 2021 / 1
 
Ha a HMV egy napig megy levegősödés nélkül, akkor a radiátorokban reked levegő valahol. Mindegyik azonosan melegszik, biztos nincs elzárva egyik sem? Túl nagy nyomástól csak akkor levegősödhetne utólag, ha a biztonsági szelep nyitna, siman csak levegő marad valahol a rendszerben. Ha tudod hogy vannak a radiátorok körökre bontva és nem beállt régi szelepek vannak, akkor lehet kísérletezni honnan jön a levegő, illetve lehet külön keringetni légtelenítéshez. 0,75 racionálisnak tűnik, de próbálhatsz többet és kevesebbet is légtelenítéshez, csak a hideg víznyomás ne legyen 1.5 barnal több (az sem ideális, de nem okoz még gondot). Viszont azt ne felejtsd, hogy a frissen betöltött vízben sok az oxigén, némi idő amíg kiszáll belőle, ha nem ereszt a legtelenítő akkor pár órára érdemes nyitva hagyni.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2021
(#) redeitomi hozzászólása Okt 11, 2021 /
 
Sziasztok!
Tegnap bekapcsolásra került a fűtés, de nem vagyok elragadtatva a helyzettől. Nagyon lassan melegedtek be a radiátorok és 3 óra fűtéssel is csak elfogadható meleget sikerült produkálni. (19-ről 21 fokra a nappaliban ahol a termosztát van) A gázcirkó a fenti fürdőben van, a nappaliban lévő radiátornak kellett 1 óra mire teljesen meleg lett. (Szerintem ez a legtávolabbi radiátor)
Mi okozhatja a jelenséget? Hőcserélő, vagy a cirkó keringető szivattyúja gyengélkedik?
Köszi a segítséget!
(#) 444Tibi válasza tvszerelő hozzászólására (») Okt 11, 2021 / 1
 
Minél nagyobb a nyomás annál nehezebben levegősödik, a nyomás nem engedi kiválni a buborékokat vagyis az nem baj ha a felső határérték közelében üzemel egy rendszer.

Pl. autó hűtőrendszer, néhány bar túlnyomással 110C fok körül forr fel.

Nagyon alacsony nyomásnál, pláne ha a szivattyú a visszatérőben van, kavitálhat is=buborékok.
De mint írtad, HMV vételezés után levegősödik le, azaz valamilyen hőcserélő részleges dugulás, vízkő van nálad.
Nem tud a meleg elmenni valamelyik hőcserélőből ezért picike források, mikrobuborékok keletkeznek.
Legvalószínűbb a hmv hőcserélő szekunder oldala.
(#) tiop válasza VIM hozzászólására (») Okt 12, 2021 / 2
 
Üdv.
Köszönöm mindenkinek a segítséget,de fázós családom nyomására a javítás prodzsekt meghiusult.Tegnap vettem egy felújított alaplapot 1 év garival 18000Ft,este be is szereltem,tökéletesen működik.
(#) antiktelefon válasza 444Tibi hozzászólására (») Okt 12, 2021 /
 
Ez már nyelvi kérdés, de nem derült ki a válaszából, hogy HMV használat mellett is levegős lesz-e, mert csak azt írta, hogy légtelenítés után HMV-t készítve jó, de fűtésre váltva levegősödik (vagyis abban a pillanatban a fűtéskörben vagy alacsony a visszatérő nyomás vagy levegő van). A gyári leírás szerint az előtöltés 0.75, szóval az alá nem érdemes menni. 3 baros biztonsági van benne, szóval 1.5 körül próbálnám légteleníteni, ha nagyon makacs.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2021
(#) kbalu hozzászólása Okt 13, 2021 /
 
Sziasztok! Van egy Junkers Euroline (zs18-1ke23/zw18-1ke23 illetve ugyanezek 31-el végéződően vannak a használatin, a készüléken nem találtam feliratot) kazánunk, ami a következő hibát produkálja. A fűtési kör megy rendesen, de amikor kinyitjuk a használati meleg vizet, a láng minimálisra csökken, majd a vízcsap elzárása után ismét "megnő" és fűti a fűtési kört rendesen. A használati víz fürdésre alkalmatlan, bár nem jéghideg. kb 15-20 fokos. Visszaolvasgattam a fórumot, de ennél a típusnál nem találtam hasonló problémát. Nagyon szépen köszönöm, ha valaki tud segíteni!
(#) zoszka válasza kbalu hozzászólására (») Okt 13, 2021 /
 
A hmv ntc-t ki kell cserélni.
(#) jpuskas99 válasza kbalu hozzászólására (») Okt 13, 2021 /
 
Talán, de csak próbaképpen: Ott a kezelésiben van egy 6 számmal jelzett vízmennyiség-érzékelő (a hidegvíz bemeneti oldalán rögtön az első érzékelő), azt kellene megmozgatni, hogy akkor mi történik.
(#) VIM válasza kbalu hozzászólására (») Okt 14, 2021 /
 
Szia! Ki kell cserélni a HMV NTC-t ami fehér színű a csatlakozójánál. Csak a hálózati víz oldal bemeneti szervízcsapját kell elzárni és máris cserélhető.
(#) vwpolo hozzászólása Okt 14, 2021 /
 
Sziasztok!
Van egy saunier duval ecosy f28 e as kondenzációs gázkazán következő hibajelenséggel:
Semmilyen hibaüzenetet nem kapok, alapvetően működik rendesen, de induláskor elindul a turbó része, begyullad a gáz, majd elalszik, ismét begyullad, ismét elalszik, ezt kb 3-4x eljátssza, majd rendesen elkezd melegíteni.
Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2021
(#) Gombszem válasza redeitomi hozzászólására (») Okt 14, 2021 /
 
Ha van meleg radiátor is akkor valószínű, hogy a cirkóhoz közelebbi radiátor (vagy radiátorok) telesen ki vannak nyitva, és a cirkuláló víz nem jut el messzebbre. Meg kell próbálni azokat elzárni. Ha akkor melegek lesznek a távolabbiak, akkor csak lassan, fokozatosan kell nyitni a közelebbieket. Beletelik némi időbe, de megoldható.
Ha továbbra sem melegszenek, akkor vagy dugulás, lerakódás van abban az irányban. vagy esetleg a csapok vannak elzárva. Figyelni kell arra, hogy alul is van elzáró.

Ha meg végre jó, nem szabad piszkálni (pl gyerek). Inkább le kell venni a tekerő gombot.
(#) uniman válasza redeitomi hozzászólására (») Okt 14, 2021 /
 
Idézet:
„fenti fürdőben”

Ezek szerint nem egyszintes a lakás vagy a ház ? Ezt nem ártana tisztázni...
Ismerősömnél is a kazán alatti radiátor szinte izzott, míg a legtávolabbi meg jegesedett.
A cirkóból előremenő víz hőmérsékletéről sem írsz, ha már az is csak langyos, akkor...
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) rob77 válasza vwpolo hozzászólására (») Okt 15, 2021 /
 
Nekem ilyen hibánál a lángérzékelő megtisztítása segített.
(#) rob77 hozzászólása Okt 15, 2021 /
 
Vaillant VUW kéményes kazánunk modulációs módban nem egyenletes lánggal ég, hanem hallani hogy 'pulzál' a lángmagasság, másodpercenként akár többször is. Amíg nem modulál (felfűt), addig egyenletes a láng. Amire gyanakszom:
- NTC hiba
- panelhiba
Mi lehet még, és szerintetek hogyan érdemes elindulni?
NTC-ket hogyan tudom ellenőrizni? Azt tudom, hogy ellenállást kéne mérnem, de hol mérjem és mik a jó értékek?
Köszönöm.
(#) vwpolo válasza rob77 hozzászólására (») Okt 15, 2021 /
 
Szia! Köszönöm, ebben nem találom a láng érzékelőt, a mellékelt képen található gyújtó-/
ionizáló elektródát találtam, megtisztítottam, de ugyanaz a jelenség.

IMG-0774.jpg
    
(#) vwpolo válasza vwpolo hozzászólására (») Okt 15, 2021 /
 
Készítettem egy videót róla.
Sanier Duval hiba
(#) JZoli válasza vwpolo hozzászólására (») Okt 15, 2021 /
 
Azt kellene megnézni, hogy amikor begyújt ez az elektróda bele-e ér a lángba, vagy a láng töve nem túl messze kezdődik az égőfejtől?
(#) vwpolo válasza JZoli hozzászólására (») Okt 15, 2021 /
 
Hu, ennél jobban sajna nem látom, amikor kivettem az elektródát, közepén egy hengeres rész van tele furatokkal, gondolom azon belül van az égőfej. Az elektroda a furatos henger mellett kb 5-6 mm-re helyezkedik el.
(#) proli007 válasza vwpolo hozzászólására (») Okt 15, 2021 /
 
Hello! Én csak belebeszélek.. De volt itt valakinek olyan hibája is, hogy az odavezető kábel/csatlakozásnál volt hiba. A szikra röhögve átugrik rajta, de az ionáram már nem tudott átfolyni rajta. (Nem tudom melyik kazánnál volt ez, de logikusan elképzelhető hogy így viselkedne.)
(#) vwpolo válasza proli007 hozzászólására (») Okt 15, 2021 /
 
Köszönöm! Ez egy jó ötlet, hazaérek este megnézem.
(Jún 19, 2020)-i hozzászólásnál találtam ugyanilyen hibát mint az enyém, ott tisztítás segített, azt már megcsináltam, de a kábelt nem ellenőriztem.
(#) kalmah hozzászólása Okt 16, 2021 /
 
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget hogy van egy Bosch Junkers Ceraclass zwse 28-5mfk kazánunk, azt a hibát produkálja hogy a fűtés az megy szépen, viszont csak akkor ha a melegvizes állítóját letekerem kikapcsolt állapotba. Ilyenkor van fűtés melegvíz nincs, de ha akár csak az 1. állásba tekerem a melegvizet akkor beindul a kazán és mintha maxon de melegít valamit. Melegvíz továbbra sincs viszont a radiátor az nagyon melegszik (gondolom azt a kört fűti). Váltószelepre vagy alaplapra gondolok mint hiba, a váltószelep az nem mozog amikor megnyitom a melegvizet. Viszont ha lehúzom és visszadugom a váltószelep csatlakozóját és újraindítom a kazánt akkor vált 1x aztán ha gondol egyet vissza megy a kezdeti állásba ilyenkor van egy kis melegvíz viszont onnantól kezdve már megint nem mozog a váltószelep. Valaki már járt így esetleg? Ha nem lenne nagyon drága az alap akkor vennék egyet próbaképpen (170.000).
Köszönöm ha elolvastad!
(#) VIM válasza kalmah hozzászólására (») Okt 16, 2021 /
 
Szia! A fűtés és HMV közti váltást a motoros szelep végzi de a HMV csapnyitáskor a tároló visszatérő NTC-je és a tároló NTC változói indítják el a váltást. Valamelyiknek nem megfelelő az értéke ezért nem vált a motor a HMV csap nyitásakor. Az újra csatlakozás utáni váltás az az elektronika részéről egy periféria ellenőrzés lenne, tehát az szerintem jónak mondható.
(#) tvszerelő válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 16, 2021 /
 
Próbálkoztam 0,8bar-os TÁT nyomással 1,1 bar rendszernyomás mellett.Sajnos semmi javulás. Mikor elindítom a kazán légtelenítő programját akkor szépen lefut a program és elcsendesedik a kazán,igaz egy kevés levegőt benyom a fűtéskörbe is pedig én a P07-es programot állítom be ami azt jelenti hogy a készülék légtelenítése a rövid körön.Ez gondolom a kazánt jelenti. Fűtésnél most csendben van a kazán,nem hallok a szivattyú felől levegőre utaló zajokat,viszont ahogy a hmv-re váltok,mintha levegőt szívna valahonnan,elkezd zubogni a szivattyú. A melegvíz jön rendes nyomáson és nem is kapcsol ki be a kazán,de gyilkolja szivattyút.
(#) jpuskas99 válasza tvszerelő hozzászólására (») Okt 16, 2021 / 1
 
Szia! Ezt nem lehet értelmezni, mert ellenkező dolgokat írsz:
Most ezt írtad:
„Fűtésnél most csendben van a kazán,nem hallok a szivattyú felől levegőre utaló zajokat,viszont ahogy a hmv-re váltok,mintha levegőt szívna valahonnan,elkezd zubogni a szivattyú.”
Korábban ezt írtad:
„Ha a fűtést nem használom csak a HMV-t közvetlenül a légtelenítés után akkor csendes a szivattyú,nem tűnik levegősnek.”
Próbáld meg, használd egyszerre mind a fűtést, mind a hmv-t (az elsődleges úgyis a hmv lesz, tehát a fűtés jó magasan rá, majd közvetlenül utána a melegvíz vételezés jó erős legyen), hogy akkor mit csinál? Ezalatt, vagy még előtte ezzel a légtelenítés dologgal ne foglalkozz, ne csinálj vele semmit.
(#) tvszerelő válasza jpuskas99 hozzászólására (») Okt 16, 2021 /
 
Megtörtént.Elindítottam a fűtést,az összes levegő ami a szivattyúnál volt bekerült a radiátorokba,majd elcsendesedett a szivattyú(nem volt levegős). Ezután kinyitottam teljesen az egyik melegvíz csapot,váltószelep átváltott és jött a melegvíz és ismét zajos lett a szivattyú a levegőtől.
(#) jpuskas99 válasza tvszerelő hozzászólására (») Okt 17, 2021 /
 
Egy dolgot még ellenőriznék: Elvégezném egyszer a teljes fűtési kör, majd másodjára csak a kazán belső fűtési körének az automatikus légtelenítését, hogy akkor mi történik. Nézd meg, van-e a kazánodnál ez a 06, illetve 07 program.
(#) tvszerelő válasza jpuskas99 hozzászólására (») Okt 17, 2021 /
 
Mindkét programot végigfuttattam 2x is,teljesen el is halkult a szivattyú. Előtte kiszedtem a HMV hőcserélőt és 20% -os forró ecettel kipucoltam,biztos ami biztos. Nem volt vízköves és teljesen jól átjárja a víz,nincs eldugulva sem. Miután végeztem a tisztítással éa légtelenítéssel,kinyitottam a kádtöltő csapot és ismét levegős lett,zubogott a víz a szivattyúnál.próbáltam azt is hogy lezárom a szivattyú automata légtelenítőjét a légtelenítés után és úgy indítom a HMV-t,de ugyanaz a probléma. Tanácstalan vagyok.
(#) antiktelefon válasza tvszerelő hozzászólására (») Okt 17, 2021 /
 
Úgy tűnik a radiátorokban levegő rekedhet, ami a fűtéskor felszáll a HMV rész csöveibe, aztán következő HMV melegítésnél a szivattyú lehúzza onnan. Próbáld 1.3 bar mellett csak a fűtést használni és 20 percenként meg a kazán belső légtelenítését futtasd. Ezzel elvben ki tudod szedni a levegőt. De ha ennyire makacs, lehet valamelyik radiátorszelep be van ragadva és valamelyik radiátor részben levegővel van tele. Az összes radiátor légtelenítőjét nézd meg, hogy víz jön-e belőle.

Már sokmindent írtak, de ha a radiátorkört a csapokkal leválasztva HMV hibátlanul működik stabil nyomáson, akkor csak a radiátorok felől juthat levegő a rendszerbe.
(#) tvszerelő válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 17, 2021 /
 
Próbáltam már a radiátorkör leválasztását is a golyós csapokkal,hogy csak a a HMV legyen használva és ne tudjon onnan levegőt visszaszívni,de ugyanúgy levegősödik. A radiátorok mindegyike,felmelegszik rendesen fűtés üzemben.Az a gond hogy hiába állítom be csak a belső légtelenítő programot(P7),a program vége felé átvált a háromjáratú és az esetlegesen kazánban maradt levegőt behajtja a legközelebbi radiátorba(törölközőszárító).Azt nem értem,honna kerül oda levegő ha csak HMV-t használok,miért szívja vissza a radiátorokban rekedt levegőt a szivattyú ebben az esetben? A radiátorok légtelenítőin víz folyik egyébként,levegő nem jön ki onnan.
(#) VIM válasza tvszerelő hozzászólására (») Okt 17, 2021 /
 
Szia! Mióta van ez a levegősödés a rendszeredben?
Következő: »»   498 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem