Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   503 / 570
(#) jpuskas99 válasza NemethEva hozzászólására (») Nov 23, 2021 /
 
A nyomás-hőmérséklet kombinált kijelző mit mutat indulás (úgyszólván hidegen) előtt és a teljes felfűtés után? Mennyi a nyomás és hőmérséklet változása? Főleg a nyomás változása lenne érdekes, mert ezzel már a TÁT hibáját ki lehetne zárni.
(#) 444Tibi válasza zgurzo hozzászólására (») Nov 23, 2021 /
 
Ha hőcserélős-váltószelepes akkor az én véleményem az hogy el van koszolódva, vízkövesedve a hőcserélő és nem tudja átadni a meleget a hmv-nek. Ilyenor a kazán nem tud olyan gyorsan lemodulálni vagy lekapcsolni, néhány helyen pár buborék keletkezik mert pillanatokra megforr. És ezek a mikrobuborékok idővel sokasodnak azaz levegős lesz. A levegő megreked a hőcserélő körben, a fűtés jó de ha átvált hmv-re akkor a kiskörből máris visszakeringeti a levegőt.
(#) jpuskas99 válasza zgurzo hozzászólására (») Nov 23, 2021 /
 
Csak tipp a részemről, csupán egy lehetséges hiba kizárása céljából:
Ellenőrizd a hmv áramláskapcsolót, ez a kezelésiben a 15. tételszám alatt szerepel. A hidegvíz bemeneti oldalán van, fekete-fekete vezeték csatlakozik rá.
(#) VIM válasza zgurzo hozzászólására (») Nov 24, 2021 /
 
Szia!
Idézet:
„Ha kinyitom a csapot ömlik ki a levegő, majd eláll.”
Ez a jelenség arra enged következtetni, hogy a hálózati (HMV) oldalon van áramlási probléma, az nem folyamatos sőt el lehet dugulva. Ezt az elzáródást a bemeneti vízszűrőnél lévő szennyeződés okozhatja. A patron végében van egy vízmennyiséget korlátozó szűkítő idom (az is lehet problémás). Valahol ebben a szakaszban kell keresni az elzáródás okát. Ennek az oldalnak nincs kapcsolata a fűtési oldallal, így csak a hálózati víz bemenetet kel elzárni és ezt a szűrőt kivenni majd megvizsgálni. Bővebben: Link (15 alkatrész)
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2021
(#) Dr.Borisz hozzászólása Nov 25, 2021 /
 
Sziasztok!
Van köztetek aki ért a Junkers Euroline ZW kombi készülékekhez?
A hiba az, hogy nem reagál sem a termosztátra, sem a hőmérséklet szabályzó gombokra. Működik a fűtés és meleg víz, de folyamatosan megy, ki-be kapcsol. Felmegy a hőmérséklet 90 fokig, kikapcsol, pár mp alatt lemegy 45 fokra, majd újra bekapcsol. Igy inkább csak langyos víz és fűtés van.
Hibakód nincs.
(#) VIM válasza Dr.Borisz hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Szia! Melyik típusúról van szó a kör alakú vagy a háromszög alakú hibatörlő gomb van rajta? Ha folyamatosan megy akkor csak egy probléma lehet az pedig a vízáramlás kapcsolója felakadt.
(#) Dr.Borisz válasza VIM hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Háromszög hibajelzős.
(#) Dr.Borisz válasza VIM hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Tegnap egész napos használat után is a radiátorok felső része meleg, alja hideg, hmv pár másodpercig meleg, aztán langyos.
(#) VIM válasza Dr.Borisz hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Ezen a hidroblokkon a kazán bal oldalánál ahol a piros gombos biztonsági szelep van, ott kell keresni ezt a fekete alkatrészt amit le kellene csavarozni a helyéről, hogy kiderüljön a hiba forrása. Kettő kis csavar fogja és nem lehet elrontani a pozícióba való visszahelyezést ha majd vissza kell tenni. Ha ezt leveszed abba kell hagyja ezt a folyamatos működést és a fűtésnek mennie kellene de a HMV az e miatt nem fog menni. Azt még megírhatnád, hogy a HMV csap nyitásnál van e megfelelő hőmérsékletű csapvíz, mert ha nincs akkor az az NTC is tönkrement (fehér színű, becsavarós).
(#) Dr.Borisz válasza VIM hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Ez a kis fekete alkatrész, 2 csavarral, megtaláltam, de ez a jobb oldalon van a hidegvíz csatlakozásnál. Ő elvileg vízmennyiség szabályzó.
A bal oldalin nem látok ilyet.
Hmv nyitáskor van meleg víz, de fél perc múlva langyos lesz és a hőmérséklet kijelző is visszaugrik 45 fokra.
(#) VIM válasza Dr.Borisz hozzászólására (») Nov 25, 2021 / 1
 
Elnézést, igazad van a bal oldalon van az NTC a jobbon pedig ez a reed relés érzékelő. Az nem mennyiséget szabályoz hanem csak kapcsol ha a belsejében lévő mágnes az áramlás hatására elmozdul és működésbe hozza azt. A belsejében lévő műanyag alkatrészek amik az első linken láthatóak azok korlátozzák a mennyiséget.
(#) Dr.Borisz válasza VIM hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Akkor az a javaslatod, h szereljem ki és figyeljem a kazán további működését? Gondolom, el kell hozzá zárni a bemenő vizet.
Ennek van köze ahhoz, hogy a kazán érzéketlen a hőfokszabályzásra és a termosztátra?
(#) Dr.Borisz válasza VIM hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Elvileg akkor az is elég lenne, h csak elzárom a bemenő vizet és figyelem a kazán működést?
(#) VIM válasza Dr.Borisz hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Később jutott eszembe, hogy a reed relés kapcsolót a csatlakozója széthúzásával is meg lehet oldani, hogy hatástalanítva legyen. Elnézést kérek érte ha véletlenül levetted volna a helyéről. Nem kell elzárni semmit de a fűtésnek ettől függetlenül működnie kell.
(#) Lucifer hozzászólása Nov 25, 2021 /
 
Tudom nem elektronikai probléma de sok hozzáértő szokott itt megfordulni, ezért tennék kérdésemmel egy próbát.

Van egy Ariston Egis 24FF kazánunk ami a HMV megnyitása után egy kis időre forralja a vizet. (Zubog, kotyog.) Egy pár másodperc után visszamodulálja a lángot, így megszűnik ez a jelenség de nekem annyira nem tetszik ez.

Bitermikus hőcserélője, azt van kiszedtem, kisavaztam de egyrészt sokminden nem jött ki belőle, másrészt érzetre nem volt eltömődve egyik kör sem. (Fújkáltam mindkét kört előtte és utána is tüdővel.)

Az égőrészt is kitisztítottam, de nem hozott változást.
Lehet valahol állítani a begyújtás utáni modulációt vagy rossz helyen keresem a probléma okát?
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2021
(#) VIM válasza Lucifer hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Szia! Nem tudom, hogy mivel savaztál de ezek szerint nem sikerült jól a művelet. Vagy az anyag vagy a műveletre szánt idő hibádzik valahol.
(#) Lucifer válasza VIM hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Helló,
Először citromsavat oldottam fel egy félliter ~60 fokos vízben amit felvesz. Ezt beleöntöttem aztán vártam egy 10 percet szubminimális pezsgés volt tapasztalható csak. Aztán leöntöttem: kékes-zöldes lett, de kb. semmit nem hozott ki. Aztán 35%-os sósavval engedtem fel az már egy fokkal jobban pezsgett, de csak pár percig. Bennehagytam ~10 percig aztán leöntve ez már hozott ki pár fekete moszatot, illetve sárga lett. Ezután alaposan átöblítettem többször folyóvízzel és visszaraktam.

Te milyen anyagot/protokollt szoktál követni?
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2021
(#) mineral hozzászólása Nov 25, 2021 /
 
Sziasztok! Nem kifejezettek működési hibával kapcsolatban írok.
Csak érdeklődni szeretnék, hogy egy átlagos kombikazán üzemeltethető-e inverterről? 12-24/230V voltos inverterre gondoltam. Ebből van módosított színusz és tiszta színuszos típus is.
Van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata , ötlete, tanácsa?
(#) VIM válasza Lucifer hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Én ugyan nem savazok egy kazánt sem de ha csinálnám a sajátomat akkor kis szivattyút használnék (mondjuk csobogóét vagy ablakmosóét) és tömény citromsav oldatot cca. 60 fokon keringetném addig ameddig nem lesz sötétszürke a lé vagy foszforsavat (expressz vízkőoldó) használnék. A bitermikus hőcserélőnek ez a hátránya, hogy ilyen probléma adódik vele.
(#) VIM válasza mineral hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Szia! Ha a lángőr elektróda nem fog tiltani akkor talán jó lesz valamelyik amelyik szinuszos vagy ahhoz nagyon hasonló jelalakot tud biztosítani.
(#) jpuskas99 válasza mineral hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Csatlakozom VIM véleményéhez, annyit tennék még hozzá: Talán egy esetleges áramszünet áthidalására gondolsz? Ha jól emlékszem, talán a múlt évben e fórumon volt már róla szó. Sajnos a gyártók ezt írják, azt írják az inverterükről, de a legbiztosabb az, ha kipróbálod, melyikkel működik rendben.
(#) Épületgépész válasza Lucifer hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Szia!
Nem szeretnélek elkeseríteni de lehet hogy már menthetetlen a hőcserélőd sajna! Bár vannak szakik akik savazó szivattyúval,és spéci vegyszerrel kisavazzák a hőcserélődet,de nem 100%-os a siker! A fő probléma a bitermikus hőcserélő szerkezeti kialakításában van!
(#) Lucifer válasza VIM hozzászólására (») Nov 26, 2021 /
 
Idézet:
„de ha csinálnám a sajátomat”

Idézet:
„ameddig nem lesz sötétszürke a lé”

Csináltál láttál már hőcserélő savazást? Ha igen kb. mennyi anyagot keringettél/tek rajta? Vagy ez a citromsav beszürkül tapasztalat más jellegű tapasztalatból van?
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2021
(#) mineral válasza jpuskas99 hozzászólására (») Nov 26, 2021 /
 
Köszönöm a válaszaitokat.
Igen 1-2 órás (vagy napos) áramszünet esetén üzemelne csak inverterről.
Akkor mindenképpen egy éles teszt szükséges ahhoz, hogy megtudjuk elindul-e egyáltalán.
(#) jpuskas99 válasza mineral hozzászólására (») Nov 26, 2021 /
 
Úgy tippelem, biztosan el fog indulni, de a próba legalább 1 napig tartson, vagyis többszöri fűtés újraindítás is legyen a működtetése során.
(#) Semsei hozzászólása Nov 28, 2021 /
 
Üdv, mindenkinek. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Bosch 4000 24 kW-os kazánom van. Folyamatosan lekapcsol a fűtés, villog az 50-es és a reset jelzés. Ha kinyitom a meleg vizet, egyből begyújt. De ha a fűtés kell begyújtania akkor csak berreg a cikász. A papírja szerint nem ismeri fel a lángot. Kérlek, aki tud, segítsen. Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2021
(#) fiatosferi hozzászólása Nov 28, 2021 /
 
Üdvözlet mindenkine. Segitségre lenne szükségem. Alany :Radiant RBS 24 gázkazán.
Tünet: Fűtés,és vagy melegvíz használat közben hangos kattanás,kazán leáll,újraidul ,dolgozik.Van amikor két kattanás közben napok telnek ell , van amikor 30 másodperc és folyamatosan ezt produkálja. Évekkel ezelőt ugyan ez volt a probléma,akkor vezérlő panelt,és gázszelepet cserélt a szerelő benne,de ő már sajnos a tulvilágon praktizál......Akkor egy garanciás kazánra ráirta az alkatrészeket,igy nagyon olcsó volt ,most horror a két alkatrész együtt.KÉRDÉS: hogyan lehetne kiszürni a két alkatrész közzül melyik nem akar rendesen viselkedni.Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket.
(#) VIM válasza Semsei hozzászólására (») Nov 28, 2021 /
 
Szia! Azt nem írod, hogy a fűtés indulásakor begyújt e és csak utána alszik el vagy be sem gyúllad a főégő. Ha begyújt és csak néhány másodperc múlva áll le akkor a lángőr elektródát kellene megtiszttani de csak óvatosan, polír papírral a felületét megtisztítani és ha szülséges a láng magja felé irányítani az elektróda végét ha az elmozdult volna. A láng magja is hibás lehet ha a fúvókák nem tiszták, ezért a láng képe is torz lehet ami a fűtés indulásakor a lassú gyújtás-kis részteljesítmény miatt nem lesz elegendő a detektáláshoz.
(#) fiatosferi hozzászólása Nov 28, 2021 /
 
Helo. Begyújt,megy nèha vègig viszi a fűtèsi ciklust amíg a termosztát adja neki a fűtèsi jelet ès nem áll le. Nèha folyamatosan begyújt,leáll újraindul.
(#) fiatosferi hozzászólása Nov 28, 2021 /
 
Lángőr elektróda cserèvel próbálkoztunk a panel ès hátszéllel cserèje előtt , mire a kocsijâhoz èrt szerelő már megint kattogott kazân.
Következő: »»   503 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem