Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   514 / 570
(#) VIM válasza voodoo hozzászólására (») Feb 17, 2022 / 1
 
Szia! Ebben nincs váltószelep, bitermikus hőcserélős.
(#) bitmixer válasza VIM hozzászólására (») Feb 19, 2022 /
 
Kösz a választ, valamelyest megnyugodtam, de a csere idén nyáron (más okból is) mindenképp meg lesz ejtve. Az új típusra részben azért esett a választásom, mert nagy hangsúlyt kap a leírásában az, hogy méret- és szerelés-kompatibilis az Isotwin C24 előddel. Ettől remélem, hogy nem fog túl nagy felfordulást okozni a csere. Most viszont eszem a kefét 2 órája, mert nem találom a réginek a speckójában a HMV tárolója térfogatát. Sem a kereskedői oldalakon, sem a kezelésiben, sem az alkatrész-kereskedőknél... mintha titok lenne, pedig egyrészt a komfort összehasonlítása, másrészt a teljes tömeg szempontjából izgat. Pedig valamikor mintha láttam volna, hogy 40 liter.
A cserével egy hivatalos SD szakszervizt akarok megbízni (Üllői út 20x). A honlapjuk szimpi, de kapcsolatfelvétere 5 napja nem reagálnak . Szívesen vennék véleményeket, tanácsokat, tapasztalatokat bárkitől... nyűgös egy ilyen projekt
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2022
(#) timimi válasza balazs69 hozzászólására (») Feb 20, 2022 /
 
Ezt a hőkioldót reset-elni kell.
Valami dugulás okozhatta a hibát, ki kell tisztittatni a hocserelot....
(#) jpuskas99 válasza bitmixer hozzászólására (») Feb 21, 2022 /
 
Szia! Szerintem 42 liter, de a nézd meg a rajta lévő kódszámot (talán 57385) és az alapján keress rá.
(#) VIM válasza bitmixer hozzászólására (») Feb 21, 2022 /
 
Nem hiszem, hogy erre gondoltál amikor tartálycserére gondolsz. Szerintem csak ki kellene takarítani a tartály belsejét és egy anód kellhet bele ha elfogyott.
(#) Toketi hozzászólása Feb 22, 2022 /
 
Sziasztok!
Sanier Duval Isotwin Condens F30E típusú kazánunk van, ami kb 1,5 hónapja rendszertelen időközönként F3 hibakóddal leáll (ventilátor jellel). Kikapcs-újraindít eddig mindig segített, de egyre gyakrabban áll le a kazán (kb. naponta). Szerelő járt már nálunk, mindent rendben talált. Kitisztított, átnézett újra mindent, levegőáramlást, mindent ellenőrzött, a hiba mégis újra jelentkezik.
Van esetleg valakinek ötlete? Tapasztalat? Mi lehet a hiba oka?
Köszi szépen.
(#) babhun hozzászólása Feb 22, 2022 /
 
Sziasztok! Van egy saunier duval renova f24e kombi kazánom. A probléma a következő: Naponta le kell engednem a rendszerből 1-2 liter vizet. A feltöltő csapot cseréltem újra, megis a nap végére 1 bar-ról felmegy a nyomás 2.7-re mondjuk. Lehet hogy a hőcserélő lett lyukas belül? Kívülről jól néz ki pedig.. Mint mondom naponta engedem le, nem a tágulási rossz, itt folyamat gyűlik a víz. Tágulási tartályt csereltem újra. Hol folyhat még össze a hálózati víz a fűtéssel? Köszi előre is!
(#) mugab válasza babhun hozzászólására (») Feb 22, 2022 /
 
Hisz már te is tudod, csak nem akarod elhinni...
(#) babhun válasza mugab hozzászólására (») Feb 22, 2022 /
 
Én elhiszem, ha tuti a hőcserélő akkor lecserélem persze. De ha valakinek van tapasztalata hogy esetleg más a baj akkor szívesen meghallgatom. Cseréltem már tágulási tartályt, vezérlő panelt, gyújtás automatikat is. F1 hibám megjavult végre, már csak a nyomás probléma van.
(#) pözsó válasza Toketi hozzászólására (») Feb 23, 2022 /
 
Ventilátort vezérlőt megkeresni, kimérni.
(#) tamáspapa hozzászólása Feb 24, 2022 /
 
Sziasztok!

Van egy 22. éves Beretta Ciao kombi kazánunk. Mostanávban azt csinálja,hogy random szerűen bekapcsol, aztán egyszer csak ki,miközben a termosztáttól nem kapott bekapcsolási parancsot. Kikötöttem a termosztátot, de akkor is bekapcsolt, valami felülírja azt a parancsot,ami a termosztátból megy, hogy éppen akkor nem kellene bekapcsolnia, mert a beállított értéken van a belső hőmérséklet. A panelban lehet valami zavar?
(#) JZoli válasza tamáspapa hozzászólására (») Feb 24, 2022 /
 
Melegvizet csinál, vagy csak fűtésre használjátok?
(#) VIM válasza tamáspapa hozzászólására (») Feb 24, 2022 /
 
Szia! Kicsit pontosabban kellen leírni a típust, mert van ebből több fajta is.
(#) VIM válasza tamáspapa hozzászólására (») Feb 24, 2022 /
 
Ha erről a készülékről van szó akkor van a jobb oldalon egy vízáramlás kapcsoló amire a szürke-rózsaszín vezetékek csatlakoznak, azt le kellene húzni a reed relés kapcsolóról, hogy akkor megszűnik-e a hiba. Valószínű, hogy felakadt a mágnes vagy nem esik le amikor megszűnik a vízáramlás (gravitációs a mozgatása).
(#) oldember hozzászólása Feb 28, 2022 /
 
Sziasztok!
BAXI duo-tec kombi kazánnál olyan mintha a HMV fűtené a radiátorokat (a csap ikon villog lekapcsolt fűtésnél) és ráadásul a beállított 45C° helyett 60-65 C-ig is felmegy!
Néha elindul a fűtés is (radiátor ikon)
Levegősnek gondoltam, de kiderült, hogy nem az!
Tudna valaki valami jótanácsot adni??
Köszönöm!
(#) OTee hozzászólása Márc 4, 2022 /
 
Sziasztok!
Egy Vaillant EcoTec VU246/3-5 kombi kazán az utóbbi napokban F:61 Gázszelep vezérlés hibás
(Rövidzárlat/testzárlat van a gázszelephez menő kábelkorbácsban, a gázszelep hibás, rövidzárlat/testzárlat van a tekercsekben, elektronika hibás)
üzenettel megáll.
Áramtalanítás néha segít, de alapvetően a Láng jelű gomb megnyomása is megoldja, utána rendben begyújt és működik (1-2-3 napig) aztán újra jelentkezik a hiba.
Gázszelepet kell cserélnem/cseréltetnem?
A kábeleken semmilyen hiba nem látszik, a tekercsben lehet a gond?
A tekercs cserélhető külön, vagy csak a komplett szelep?
Elvileg találtam hozzá szelepet, 50.000.- Ft környéke, de ha nem muszáj, ...
Mennyire kritikus része a kazánnak? Elektroműszerészként hozzányúlhatok, vagy bízzam inkább szerelőre?
A helyi Vaillant szervíz hát .....

Köszönöm, ha valaki tud segíteni!

OTee
(#) dc001 válasza oldember hozzászólására (») Márc 5, 2022 /
 
Sziasztok!

Nekem is hasonló gondom van BAXI duo-tec kazánnal. HMV lekapcsolva csak fűtés. Control set point: 35C, Max ch water setpoint: 45C beállításokkal padlófűtésre.
A kazán gondol egyet és 81C-ig felmelegíti a fűtőkört.

A segítségetek vagy tanácsot és is megköszönöm.
(#) Kokass Nandee hozzászólása Márc 5, 2022 /
 
Sziasztok. Immergas zeus maior 21 nél, csak hmv üzem él megy a szivattyú utókeringetés. Sima fűtésnél semennyire nem keringet, nagy sistergéssel leáll a fűtés. Hol keressem a hibát?
(#) jpuskas99 válasza Kokass Nandee hozzászólására (») Márc 5, 2022 /
 
Szia! Az áramláskapcsoló fennakadt. A kezelési 126. oldalán a 17. tétel. Mozgasd meg, fújd be valamilyen kenő-olajozó spray-vel (WD40 pld.).
(#) Kokass Nandee válasza jpuskas99 hozzászólására (») Márc 6, 2022 /
 
Magát a kis elektromos kapcsolót leoldottam a 2 kis csavarral, mögötte van 1 kis rudazat. Ezt megfújtam, könnyebben jár. Miközben fűt a kazán, ez ki van tolva, amikor leáll, abba a pillanatban behúzódik. Ez így helyes lenne? Esetleg még a mögötte lévő kis membrán részt is szedjem szét?? Bocsi kezdő vagyok benne
(#) Kokass Nandee hozzászólása Márc 6, 2022 /
 
Elvileg ő lenne
(#) jpuskas99 válasza Kokass Nandee hozzászólására (») Márc 6, 2022 1 /
 
Jól csináltad, így kell működnie. A kis rudazat áramláskor ki, leálláskor be. Esetleg kevés szilikonzsírt kenhetsz még rá, de csak keveset. Ha így jól működik, a membránrészt ne szedd szét!
(#) Kokass Nandee válasza jpuskas99 hozzászólására (») Márc 6, 2022 /
 
Bocsi a - ért, nem direkt volt. Megy a rudazat, de a készülék még most se keringet után.. Annyit megtettem, hogy mikor áll a kazán, a mikrokapcsolót kézzel bekapcsoltam, egyből indult a kazán, mondom hátha rossz a mikrokapcsoló, de nem.. Ezek után nézzem meg a vezérlő panelon, kihez megy a kapcsoló 2 lába leghamarabb?
(#) jpuskas99 válasza Kokass Nandee hozzászólására (») Márc 6, 2022 /
 
De már elmúlt a nagy sistergés a fűtés leállása után? Azt kell megfigyelned, hogy amikor leáll a kazán a fűtési ciklus végeztével, akkor e kis rudazat azonnal elmozdul-e befelé. Ha kinnmarad, akkor nem fog indulni az utókeringtetés, mert áramlást érzékel. Meg kellene járatnod sokszor kézzel e mikrokapcsolót.
(#) Kokass Nandee válasza jpuskas99 hozzászólására (») Márc 6, 2022 /
 
Ugyanúgy sistereg. Nos ezt nem néztem, ha később megy vissza, akár 2mp el, akkor emiatt lenne ez a jelenség? Holnap lemegyek délután, viszek műszert is inkább... Addig is köszönöm a rávezetést. A szerelőnek hiába mondtuk, kifezetünk 30-40 E Ft is, nem ér rá, ez volt a válasz. Megáll az ész.
(#) Kokass Nandee válasza Kokass Nandee hozzászólására (») Márc 7, 2022 /
 
Nos a mikrokapcsoló rudazatán hajtottam, zsíroztam a tengelyt is, szépen jár, már kapcsolja az utókeringetést, de nem egyből, hanem 5mp után.. Ez normális így??
(#) jpuskas99 válasza Kokass Nandee hozzászólására (») Márc 7, 2022 /
 
Általánosan úgy 2-3 mp, de ha 5 mp az sem probléma, csak a hőcserélőben lévő víz hőfoka ne emelkedjen közben túl magas értékre. Figyeld meg a hőmérőt, hogy mennyire emelkedik a hőmérséklete a kettő időpont között, szerintem az emelkedés 5 C fok alatti lesz. Várhatóan egy-két nap után az az 5 mp is csökkenni fog, mert úgyszólván bejáratódik a mikrokapcsoló.
(#) Kokass Nandee válasza jpuskas99 hozzászólására (») Márc 7, 2022 /
 
Nos kB 7-8 fok... Csak ez a sistergés. Nem fog a hőcserélő sokkot kapni?
(#) jpuskas99 válasza Kokass Nandee hozzászólására (») Márc 7, 2022 /
 
Tehát 60-ról felmegy 65-70-re, ezt elviseli. Viszont még mindig van sistergés? Mindkettőnek az áramláskapcsoló lehet az okozója. Várj még egy napot, tapasztalatom szerint holnapra elmúlik. (A fizikáját nem tudom, csak személyes tapasztalatból tudom mondani.) Ha mégsem múlna el, akkor már én sem értem.
(#) VIM válasza Kokass Nandee hozzászólására (») Márc 7, 2022 /
 
Szia! Nem. Szerintem az amit mutatsz az a vízhiány kapcsoló és nem a háromutú szelepmozgató motoros szelep ami éppen a kép bal oldalán látható (ez) eléggé poros állapotban. Abban van a motoros szelepmozgató mechanika és kettő mikrókapcsoló amiket meg kelene vizsgálni, hogy jól működnek-e de az elmondásod szerint nem áll át rendesen a HMV állapotába, mert oda keringetné le a hőcserélőben helyileg felhalmozódott hőt a keringető szivattyú, felhasználva azt a tartály fűtésére vagy a recirkulációs körben fogja elhűti.
Következő: »»   514 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem