Fórum témák
» Több friss téma |
Sajnos csak nem jó, ma reggel megint kb. 6-7 mp. telt el, mire belobbant a gáz, feladom, beszélek egy kazánossal.
Igazán nem változott semmi.
Ami most zavar, az az hogy ha engedem a vizet, akkor többször ki-bekapcsol a melegítés, a láng. NTC-k 1 évvel ezelőtt cserélve, kondik cserélve, rendszer tavaly alaposan átmosva. Tavaly emlékszem a visszacsapó szelep, ami a HMV szivattyú alatt van, nem volt a helyzet magaslatán. Szétesett, úgy raktam össze akkor. De lehet már nem zár rendesen, mert a benne lévő tömítés elszakadt. A fotón látható a szelep illetve a helye. Ennek hibája okozhatja ezt a problémát? Vagy megfordítva a kérdést: Milyen hiba jelenséget produkálhat ennek a szelepnek a hibája? Kazán: Saunier Duval Isotwin C24E A hozzászólás módosítva: Vas, 10:41
Azt nem írod, hogy a készlet tartályban felmelegszik e teljesen a víz. A tartály érzékelője addig kéri a melegítést amíg az addig a szintig fel nincs melegítve ahol az fel van helyezve. A HMV szivattyú az addig keringeti a kazán szekunder hőcserélőjének annak is a szekunder oldalán keresztül a tartályban a vizet amíg az el nem éri annak az NTC-nek a kapcsolási értékét, majd leáll a melegítés. Ha megnyitod a csapot az áramlás kapcsoló hatására átáll a háromutú szelep HMV-re és a kazán folyamatosan melegíti a hiányzó vagy másképpen kiáramló vizet. A vízáramlást ha jól nézem nem kapcsoló hanem Hall-os érzékelő érzékeli. Ha az akadozva érzékeli a víz folyását, fogyását akkor az hasonló jelenséget idézhet elő. Azt esetleg sikerült e megfigyelni, hogy amíg a tartályba melegíti a vizet (nincs csapnyitás, meleg vízvételezés) a készülék akkor vannak e ilyen leállások vagy akkor folyamatos? Abban az esetben az áramlás érzékelőnek nincs szerepe a folyamatban. A visszacsapó szelepnek szerintem az a szerepe, hogy csapnyitáskor a tartályban leesett nyomás a víz útjának csak a kifolyás felé legyen lehetséges. Ha a visszacsapó szelep nem zár jól csapnyitáskor akkor a tartályban felmelegített víz vissza tud áramolni a HMV NTC irányába és talán ez miatt leszabályozhat a kazán. Ezt kézzel le lehetne ellenőrizni, hogy folyamatos HMV vízkivételnél a saját NTC-jénél hogyan alakul a melegedés esetleg infra távhőmérővel mérve.
![]()
Ha megnyitod az égőtér fedelét (az előlapot) akkor sem javul a helyzet vagy esetleg éppen az a baj, hogy nem zár jól. A gázszelepre csatlakozó szilikoncsőnek volna valami kompenzáló feladata, mert, hogy a maximum és minimum égőteljesítmény beállításnál figyelembe kell venni a nyitott ill. zárt égőtérnél megadott értékeket.
![]()
Huhh! Köszi a részletes választ!
Holnap leszek otthon, akkor majd megnézem ezeket amiket irtá l.
Köszönöm, hogy megosztottad. Az én már régóta próbálkoztam vele, a lánleszakadás problémához hozzá voltam szokva. Utóbbi időben rendszeresen előjött ismét a gáz relé hiba is. Viszont most olyan dolog történt ami az elmúlt években soha! 1,5 hete hiba nélkül üzemel a kazán. Cseréltem a tranzisztorokat, a relé melletti kondit és ellenállásokat, valamint a reddit-en említett varisztort is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |